Living nice...( Part VII. Puglia )

Pievienota: 24. Sep 2011, 22:17
Atjaunota: 25. Sep 2011, 22:27

Komentāri (39)

Visas galerijas no lietotāja Yanny


Patiesībā pie visa vainīgs bija Greenberg, kurš nesen kļuva vēl nopietnāks . Uzzinājuši, ka nacionālā aviokompānija uzsāk tiešos lidojumus uz Bari, mēs nolēmām nošpikot GB ideju un sekot viņa piemēram.

Itālijas dienvidi, pirmais iespaids - olīvkoki un savdabīga, sārta zeme. Nomocījušies pa sīkajām lielpilsētas Bari ielām un švakajiem lauku apvidus ceļiem, beidzot sasniedzām savu Masseria. Kaut kas nedaudz ārpus realitātes un modernās pasaules, ar ierobežotām sakaru iespējām un ļaudīm, kas runā jebkā, tikai ne angliski. Vakarā aizstaigājam aplūkot aitas un noskatamies, kā tiek savāktas olas nākošā rīta brokastīm. Aizmiegot, aiz loga skan aitām piekārtie zvani un suņu rejas. Viss ir tieši tik vienkārši vai sarežģīti, cik vēlies.
























Kamēr mēs ieturējām vieglas pusdienas, gluži netīšām bijām liecinieki - darba dienas vidū, pāris aiz pāra, sievietes baltā un vīrieši uzvalkos, ar nopietnu pavadošo tehnisko sastāvu.






Visādi citādi šī ir dienas vidū izmirusi pilsēta (siesta, saprotiet), tomēr viens stilīgais mēģina apkalpot izsalkušos un izslāpušos.



Vispār bijām šeit, lai aplūkotu jūras krastā atrodošos katedrāli.












Šķiet, katrā mazajā ciematā varēja rast to īpašo sajūtu un skatu - baznīcas, laukumi, mazās ieliņas un labvelīgi cilvēki. Dažos pat tā it kā laiks būtu apstājies - tīrs (vai viņi tiešām ik rītu mazgā ielas?), kārtīgs un sens.












Puglias "zīmols":






















Neiztrūkstošā atvaļinājuma garša Itālijā:






























Glābiņš, kad jau kopš vieniem dienā neviens negrib pabarot (siesta, saprotiet, beidzas ap septiņiem/astoņiem; ātrāk neviens nevakariņo).




Savukārt, šo iestādījumu mums ierādīja Salvatore - izglītots, vairākas svešvalodas pārvaldošs patīkams cilvēks. Restorāns, lai arī visnotaļ nomaļā vietā un necilu skatu, varēja atļauties nestrādāt jebkurā sev tīkamā dienā. Jo, jau nākošājā viņi bija over-booked. Ēdiens vienkāršs, ēdienkarte īsa, cenas saprotamas. Un izcils mājas vīns .







Īpašnieks. Un tālāk jau apmeklētāji un citas darbojošās personas.










Mums "jāmācās" iecietība




Mēs mācījāmies tik cītīgi, ka bez bottle for everybody neiztikām




Pēc tam nakts pastaigas un viss no gala...



















compiled by: