Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 171 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
bepino
01. Jun 2021, 12:51 #981

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu


01 Jun 2021, 12:38:51 @jaks rakstīja:

01 Jun 2021, 11:47:56 @bepino rakstīja:
Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur



Lielveikalos ir izsekojamība gaļas izcelsmei? Tb nav tur vnk veca piena govs sašķēlēta?


Tik cik ir pirkti tie vakuumotie gabali, vienmēr ļoti mīksti ir. Ja pat ir veca piena govs, tad sanāk garšīga
Offline
Hasks
01. Jun 2021, 13:44 #982

Kopš: 12. Nov 2010

Ziņojumi: 606

Braucu ar: Z900;


01 Jun 2021, 12:49:37 @Celtnieks7 rakstīja:

01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.

Labu apetīti un šaujat garām!

Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV.


Abi ir sastopami pamatā plēsējiem (pie mums no šiem steikus negatavo) un visēdājiem (cūkām). stirna/alnis/briedis nav šo parazītu pārnēsātājs.
Offline
vvv
01. Jun 2021, 16:04 #983

Kopš: 19. Feb 2017

No: Rīga

Ziņojumi: 2107

Braucu ar: e53FL 4,4;e38


01 Jun 2021, 11:47:56 @bepino rakstīja:
Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur



Man liekas tur jau tā drēbe jāzina. Nu, nav nevar būt streika gaļa par 4.99
Iepriekš kāds rakstīja, ka Latvijā arī var mūsu dabūt.
Tāpat sanāks ap20€ kg.
Bet šeit jau nav runa par masu, bet kvalitāti.
Ar ko atšķiras nogalināti dzīvnieki nezinu, nevēlos zināt, bet jā. Pusjēls būtu labs
Offline
RVR
01. Jun 2021, 16:22 #984

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22287

Braucu ar: RVR

Rimčiks jau netirgo kilogramu par tiem 4.99
Tas ir par vienu gabalu, tur laikam kādi 200 g ir.
Kopā tie paši 20 par kilogramu arī sanāks.
Offline
kkas
01. Jun 2021, 16:47 #985

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9318

Braucu ar: Alfu

nu nemaksā tā gaļa tik daudz, īpaši tas restorāna mikro gabaliņš. restorāna menu cenā pašas pārtikas cena ir ļoti maza
jūs maksājat par sajūtām.

tāpat kā ar vīna garšu. sūds uz kociņa tas dārgums. zinātniski pierādīts, ka ļoti maz pat no profesionāliem degustātoriem spēj atšķirt lēts vs dārgs, ja viņi nezin kas glāzē.

tāpat uzceps jums rimi steiku restorānā, 99,99% no jums ēdīsiet un slavēsiet, noliksiet 100 eur un pēc tam gudru ģīmi citiem stāstīsiet cik kruts restorāns
Offline
Hasks
01. Jun 2021, 17:10 #986

Kopš: 12. Nov 2010

Ziņojumi: 606

Braucu ar: Z900;

Katrā ziņā, ja gribās izcilu steiku - jābrauc uz Tallinu, restorānu Pull ( ignorējam, ka viņiem nesen sanāca šaizīte ar klientu saindēšanos). Arī tartars bija fantastisks!
Offline
Deivid
01. Jun 2021, 17:13 #987

Kopš: 02. Mar 2004

Ziņojumi: 40692

Braucu ar: E46 M3 / C5X


01 Jun 2021, 10:36:27 @koderis rakstīja:
Extra virgin eļļa nav domāta cepšanai Tas, ka dārgāka, nenozīmē, ka labāka


Jā, to arī uzzināju tikai pēc tam kad pāris gadus tā dzīvots Es gan praktiski negatavoju un cenšamies visu taisit krasnī. zinu ka jaizvairas no Pomace olivellas

Ko vislabak lietot cepšanai. Tips un marka?

Vairāki LV pavāri teikuši ka oliveļļa tam nav paredzēta, bet googlejot tomēr bieži vien uzrāda to pašu olivellu Ko tad izmantot?

Pirmais rezultāts:
"Nutrition and cooking experts agree that one of the most versatile and healthy oils to cook with and eat is olive oil, as long as it's extra virgin. “You want an oil that is not refined and overly processed,” says Howard. An “extra virgin” label means that the olive oil is not refined, and therefore of high quality.2018. gada 23. jūl.
"
Offline
Arsmens
01. Jun 2021, 17:33 #988

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Vīnogu kauliņi un zemesriekstu. Man patīk vīnogu, jo tur 0 garša pašai eļļai.
Offline
jaks
01. Jun 2021, 17:38 #989

Kopš: 02. Dec 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 3101

Braucu ar:


01 Jun 2021, 13:44:32 @Hasks rakstīja:

01 Jun 2021, 12:49:37 @Celtnieks7 rakstīja:

01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.

Labu apetīti un šaujat garām!

Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV.


Abi ir sastopami pamatā plēsējiem (pie mums no šiem steikus negatavo) un visēdājiem (cūkām). stirna/alnis/briedis nav šo parazītu pārnēsātājs.


Ko dari ar spindeļu kāpuriem? Man pāris reizes ir trāpījušies karbonādes gabalos, tādus izvāru sunim. Brieža steiks ir bomba
Offline
Corey
01. Jun 2021, 18:05 #990

Kopš: 18. Aug 2008

Ziņojumi: 2406

Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx

Kas ar Promo steikiem? Tikko izganījos ap gaļām, baigi plašs sortiments.
Offline
Diikjis
01. Jun 2021, 18:57 #991

Kopš: 07. May 2009

Ziņojumi: 903

Braucu ar: sabiedrisko

Labs steiks sākas ar labu gaļu - ne tikai pats gabals ir svarīgs (anterkots, fileja, rib-eye), bet arī tas cik liess vai cik izteiktas un daudz ir tauku struktūras (marbling) pašam gabalam - jo vairāk, jo labāk.

Tad, kad esi iegādājies pareizo gabalu, tad atkarībā no paša pieredzes, iespējām un steika gabala lieluma vari domāt par cepšanas metodi.

Pats izmantoju sous-vide metodi(aparāts, kas konstanti notur precīzu temperatūru, vairākas h), jo tas ir bez stresa un nav jāuztraucās, ka kaut ko piededzināšu vai sanāks par jēlu

Eļļai nozīme ir tik tālu, lai nebūtu zema dūmošanas temperatūra - derēs gan rapšu, saules puķu, vīnogu kauliņu eļļas, bet ne olīveļļa - it īpaši extra virgin. Sviests arī nederēs paša steika cepšanai, bet gan kādu minūti pirms cepšanas beigām var pievienot sviestu pannai, lai steikam iegūtu papildu sulīgumu un garšu.

No pieredzes teiktu, ka gaļas kvalitāte nosaka 90% no steika gala iznākuma, jo pat ar sous-vide metodi 24h gatavojot rimi liellopa karbonādi, beigās sanāks gumija. Stāstu no pieredzes un steiku gatavoju minimums reizi mēnesī.

[ Šo ziņu laboja Diikjis, 01 Jun 2021, 19:01:24 ]

Offline
zhibis
01. Jun 2021, 19:59 #992

Kopš: 25. Feb 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 900

Braucu ar:


01 Jun 2021, 07:59:34 @koderis rakstīja:
kāds grils steiku cep uz pannas, ne ilgāk par pus minūti no puses. tur nav ko prast! nopērc steika gaļu, pirms cept sāls + pipars, cep 30 sekundes no katras puses, kamēr gatavs. es cepu 5,5 minūtes, lai ir medium well done. steikā visa "sāls" ir gaļā to nedrīkst bojāt ar mērcēm un dressingiem, tikai sāls + pipars

Ja jau tāds profiņš gatavošanā, tad sāli un piparus, būtu jāzina ka pievieno beigās un ļauj gaļai atpūsties. Un kāda Tev starpība uz kā pagatavo steiku, pannas, speciāla grila vai ziepjakmens plāksnes? Svarīgākais ir gala rezultāts, par ko arī jautāja šīs diskusijas aizsācējs
Offline
Arsmens
01. Jun 2021, 20:10 #993

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

"pareizi ir tikai tā" Tā pa visām lietām saka amatieri, da kādi amatieri- iesācēji, kas vienu rakstu izlasījuši un steidz mentorot pa pasauli
Tikai uz pannas.. muahah
Offline
Gatis777
01. Jun 2021, 20:22 #994

Kopš: 26. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 225

Braucu ar: g16


01 Jun 2021, 02:13:41 @vvv rakstīja:
Varbūt tomēr šeit ir kāds Specs? -
Kā mājas apstākļos pagatavot steiku?
Nu lai varētu ietaupīt naudu uz vidēju Vecrīgā?
Man nesanāk. Nav talanta-gali kur pareizo gaļu dabūt?
P. S. Žļembāju kautkādu gumiju šobrīd
(mājās)

Pie Valmieras ir viena z/s, kur audzē steiku gaļu, tur arī pirms pandēmijas varēja aizbraukt uz meistarklasi (100 eiro no cilvēka) un tad varēja nobaudīt ļoti daudz dažādus steika gabalus pagatavotus dažādos veidos. Saucās Steiku klubs. Ļoti patika, pēc tā arī pats iemācījos pagatavot un gaļu sūtu gandrīz vienmēr no viņiem.
Offline
kexxx
01. Jun 2021, 20:28 #995

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12309

Braucu ar:

Tak daudz vietu, kur steiku gaļu nopirkt- hereford, manzo (ex su vide), promo, rimi, maxima
Tā kā steiku patīk gatavot samērā bieži, tad neiespringstu un paņemu vnk kaksimā vai rimi, ja ir smuks gabals ar atlaidi
Offline
jaks
01. Jun 2021, 20:36 #996

Kopš: 02. Dec 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 3101

Braucu ar:


01 Jun 2021, 18:57:34 @Diikjis rakstīja:
Labs steiks sākas ar labu gaļu - ne tikai pats gabals ir svarīgs (anterkots, fileja, rib-eye), bet arī tas cik liess vai cik izteiktas un daudz ir tauku struktūras (marbling) pašam gabalam - jo vairāk, jo labāk.


gaumes jautājums, man patīk brieža gaļa tieši dēl absolūta liesuma
Offline
kexxx
01. Jun 2021, 20:59 #997

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12309

Braucu ar:

Lielveikalā pērkot steiku vakuumā ir tas pluss, ka vari apskatīt visus un izvēlēties tīkamako gabalu- lai tauki ir vienmērīgi izkliedēti, nevis visi vienā pikā
Offline
JAGUAR
01. Jun 2021, 21:03 #998

Kopš: 30. Mar 2008

Ziņojumi: 2723

Braucu ar: D

Rimcī noperkamie argentīnas steiki arī imho ir ok.
Offline
michals1
01. Jun 2021, 21:52 #999

Kopš: 17. Apr 2019

No: Salaspils

Ziņojumi: 2037

Braucu ar: Pilnu ķerru uz taras punktu.Nekad un neko lēti netirgoju.Ja kādam vajag lēti-tas nav pie manis!

Tā kā steiki nekad nav labi sānākuši,izvēlos pārbaudītu vērtību-lielopu fileju.
Bifšteki vienmēr iznāk pasakaini,sulīgi,mīksti,gardi.
Offline
JDS
01. Jun 2021, 22:01 #1000

Kopš: 18. Mar 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 10961

Braucu ar: 3, 5, TS, YP


01 Jun 2021, 10:36:27 @koderis rakstīja:
Extra virgin eļļa nav domāta cepšanai Tas, ka dārgāka, nenozīmē, ka labāka

Tieshi tas ko uzrakstiiju
Ir oliivelljas arii pie 240 gradiem kas saak duumot

[ Šo ziņu laboja JDS, 01 Jun 2021, 22:02:01 ]

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo