Online
Pašreiz BMWPower skatās 171 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
|
01 Jun 2021, 12:38:51 @jaks rakstīja:
01 Jun 2021, 11:47:56 @bepino rakstīja:
Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur
Lielveikalos ir izsekojamība gaļas izcelsmei? Tb nav tur vnk veca piena govs sašķēlēta?
Tik cik ir pirkti tie vakuumotie gabali, vienmēr ļoti mīksti ir. Ja pat ir veca piena govs, tad sanāk garšīga | Offline | | |
Hasks | | Kopš: 12. Nov 2010
Ziņojumi: 606
Braucu ar: Z900;
|
01 Jun 2021, 12:49:37 @Celtnieks7 rakstīja:
01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.
Labu apetīti un šaujat garām!
Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV.
Abi ir sastopami pamatā plēsējiem (pie mums no šiem steikus negatavo) un visēdājiem (cūkām). stirna/alnis/briedis nav šo parazītu pārnēsātājs. | Offline | | |
vvv | | Kopš: 19. Feb 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 2107
Braucu ar: e53FL 4,4;e38
|
01 Jun 2021, 11:47:56 @bepino rakstīja:
Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur
Man liekas tur jau tā drēbe jāzina. Nu, nav nevar būt streika gaļa par 4.99
Iepriekš kāds rakstīja, ka Latvijā arī var mūsu dabūt.
Tāpat sanāks ap20€ kg.
Bet šeit jau nav runa par masu, bet kvalitāti.
Ar ko atšķiras nogalināti dzīvnieki nezinu, nevēlos zināt, bet jā. Pusjēls būtu labs | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22287
Braucu ar: RVR
| Rimčiks jau netirgo kilogramu par tiem 4.99
Tas ir par vienu gabalu, tur laikam kādi 200 g ir.
Kopā tie paši 20 par kilogramu arī sanāks. | Offline | | |
kkas | | Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9318
Braucu ar: Alfu
| nu nemaksā tā gaļa tik daudz, īpaši tas restorāna mikro gabaliņš. restorāna menu cenā pašas pārtikas cena ir ļoti maza
jūs maksājat par sajūtām.
tāpat kā ar vīna garšu. sūds uz kociņa tas dārgums. zinātniski pierādīts, ka ļoti maz pat no profesionāliem degustātoriem spēj atšķirt lēts vs dārgs, ja viņi nezin kas glāzē.
tāpat uzceps jums rimi steiku restorānā, 99,99% no jums ēdīsiet un slavēsiet, noliksiet 100 eur un pēc tam gudru ģīmi citiem stāstīsiet cik kruts restorāns | Offline | | |
Hasks | | Kopš: 12. Nov 2010
Ziņojumi: 606
Braucu ar: Z900;
| Katrā ziņā, ja gribās izcilu steiku - jābrauc uz Tallinu, restorānu Pull ( ignorējam, ka viņiem nesen sanāca šaizīte ar klientu saindēšanos). Arī tartars bija fantastisks! | Offline | | |
Deivid | | Kopš: 02. Mar 2004
Ziņojumi: 40692
Braucu ar: E46 M3 / C5X
|
01 Jun 2021, 10:36:27 @koderis rakstīja:
Extra virgin eļļa nav domāta cepšanai Tas, ka dārgāka, nenozīmē, ka labāka
Jā, to arī uzzināju tikai pēc tam kad pāris gadus tā dzīvots Es gan praktiski negatavoju un cenšamies visu taisit krasnī. zinu ka jaizvairas no Pomace olivellas
Ko vislabak lietot cepšanai. Tips un marka?
Vairāki LV pavāri teikuši ka oliveļļa tam nav paredzēta, bet googlejot tomēr bieži vien uzrāda to pašu olivellu Ko tad izmantot?
Pirmais rezultāts:
"Nutrition and cooking experts agree that one of the most versatile and healthy oils to cook with and eat is olive oil, as long as it's extra virgin. “You want an oil that is not refined and overly processed,” says Howard. An “extra virgin” label means that the olive oil is not refined, and therefore of high quality.2018. gada 23. jūl.
" | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Vīnogu kauliņi un zemesriekstu. Man patīk vīnogu, jo tur 0 garša pašai eļļai. | Offline | | |
|
jaks | | Kopš: 02. Dec 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 3101
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 13:44:32 @Hasks rakstīja:
01 Jun 2021, 12:49:37 @Celtnieks7 rakstīja:
01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.
Labu apetīti un šaujat garām!
Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV.
Abi ir sastopami pamatā plēsējiem (pie mums no šiem steikus negatavo) un visēdājiem (cūkām). stirna/alnis/briedis nav šo parazītu pārnēsātājs.
Ko dari ar spindeļu kāpuriem? Man pāris reizes ir trāpījušies karbonādes gabalos, tādus izvāru sunim. Brieža steiks ir bomba | Offline | | |
Corey | | Kopš: 18. Aug 2008
Ziņojumi: 2406
Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx
| Kas ar Promo steikiem? Tikko izganījos ap gaļām, baigi plašs sortiments.
| Offline | | |
Diikjis | | Kopš: 07. May 2009
Ziņojumi: 903
Braucu ar: sabiedrisko
| Labs steiks sākas ar labu gaļu - ne tikai pats gabals ir svarīgs (anterkots, fileja, rib-eye), bet arī tas cik liess vai cik izteiktas un daudz ir tauku struktūras (marbling) pašam gabalam - jo vairāk, jo labāk.
Tad, kad esi iegādājies pareizo gabalu, tad atkarībā no paša pieredzes, iespējām un steika gabala lieluma vari domāt par cepšanas metodi.
Pats izmantoju sous-vide metodi(aparāts, kas konstanti notur precīzu temperatūru, vairākas h), jo tas ir bez stresa un nav jāuztraucās, ka kaut ko piededzināšu vai sanāks par jēlu
Eļļai nozīme ir tik tālu, lai nebūtu zema dūmošanas temperatūra - derēs gan rapšu, saules puķu, vīnogu kauliņu eļļas, bet ne olīveļļa - it īpaši extra virgin. Sviests arī nederēs paša steika cepšanai, bet gan kādu minūti pirms cepšanas beigām var pievienot sviestu pannai, lai steikam iegūtu papildu sulīgumu un garšu.
No pieredzes teiktu, ka gaļas kvalitāte nosaka 90% no steika gala iznākuma, jo pat ar sous-vide metodi 24h gatavojot rimi liellopa karbonādi, beigās sanāks gumija. Stāstu no pieredzes un steiku gatavoju minimums reizi mēnesī.[ Šo ziņu laboja Diikjis, 01 Jun 2021, 19:01:24 ] | Offline | | |
zhibis | | Kopš: 25. Feb 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 900
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 07:59:34 @koderis rakstīja:
kāds grils steiku cep uz pannas, ne ilgāk par pus minūti no puses. tur nav ko prast! nopērc steika gaļu, pirms cept sāls + pipars, cep 30 sekundes no katras puses, kamēr gatavs. es cepu 5,5 minūtes, lai ir medium well done. steikā visa "sāls" ir gaļā to nedrīkst bojāt ar mērcēm un dressingiem, tikai sāls + pipars
Ja jau tāds profiņš gatavošanā, tad sāli un piparus, būtu jāzina ka pievieno beigās un ļauj gaļai atpūsties. Un kāda Tev starpība uz kā pagatavo steiku, pannas, speciāla grila vai ziepjakmens plāksnes? Svarīgākais ir gala rezultāts, par ko arī jautāja šīs diskusijas aizsācējs | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| "pareizi ir tikai tā" Tā pa visām lietām saka amatieri, da kādi amatieri- iesācēji, kas vienu rakstu izlasījuši un steidz mentorot pa pasauli
Tikai uz pannas.. muahah | Offline | | |
Gatis777 | | Kopš: 26. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 225
Braucu ar: g16
|
01 Jun 2021, 02:13:41 @vvv rakstīja:
Varbūt tomēr šeit ir kāds Specs? -
Kā mājas apstākļos pagatavot steiku?
Nu lai varētu ietaupīt naudu uz vidēju Vecrīgā?
Man nesanāk. Nav talanta-gali kur pareizo gaļu dabūt?
P. S. Žļembāju kautkādu gumiju šobrīd
(mājās)
Pie Valmieras ir viena z/s, kur audzē steiku gaļu, tur arī pirms pandēmijas varēja aizbraukt uz meistarklasi (100 eiro no cilvēka) un tad varēja nobaudīt ļoti daudz dažādus steika gabalus pagatavotus dažādos veidos. Saucās Steiku klubs. Ļoti patika, pēc tā arī pats iemācījos pagatavot un gaļu sūtu gandrīz vienmēr no viņiem. | Offline | | |
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12309
Braucu ar:
| Tak daudz vietu, kur steiku gaļu nopirkt- hereford, manzo (ex su vide), promo, rimi, maxima
Tā kā steiku patīk gatavot samērā bieži, tad neiespringstu un paņemu vnk kaksimā vai rimi, ja ir smuks gabals ar atlaidi | Offline | | |
jaks | | Kopš: 02. Dec 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 3101
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 18:57:34 @Diikjis rakstīja:
Labs steiks sākas ar labu gaļu - ne tikai pats gabals ir svarīgs (anterkots, fileja, rib-eye), bet arī tas cik liess vai cik izteiktas un daudz ir tauku struktūras (marbling) pašam gabalam - jo vairāk, jo labāk.
gaumes jautājums, man patīk brieža gaļa tieši dēl absolūta liesuma | Offline | | |
|
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12309
Braucu ar:
| Lielveikalā pērkot steiku vakuumā ir tas pluss, ka vari apskatīt visus un izvēlēties tīkamako gabalu- lai tauki ir vienmērīgi izkliedēti, nevis visi vienā pikā | Offline | | |
JAGUAR | | Kopš: 30. Mar 2008
Ziņojumi: 2723
Braucu ar: D
| Rimcī noperkamie argentīnas steiki arī imho ir ok. | Offline | | |
michals1 | | Kopš: 17. Apr 2019
No: Salaspils
Ziņojumi: 2037
Braucu ar: Pilnu ķerru uz taras punktu.Nekad un neko lēti netirgoju.Ja kādam vajag lēti-tas nav pie manis!
| Tā kā steiki nekad nav labi sānākuši,izvēlos pārbaudītu vērtību-lielopu fileju.
Bifšteki vienmēr iznāk pasakaini,sulīgi,mīksti,gardi. | Offline | | |
JDS | 01. Jun 2021, 22:01 |
#1000
|
| Kopš: 18. Mar 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 10961
Braucu ar: 3, 5, TS, YP
|
01 Jun 2021, 10:36:27 @koderis rakstīja:
Extra virgin eļļa nav domāta cepšanai Tas, ka dārgāka, nenozīmē, ka labāka
Tieshi tas ko uzrakstiiju
Ir oliivelljas arii pie 240 gradiem kas saak duumot[ Šo ziņu laboja JDS, 01 Jun 2021, 22:02:01 ] | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|