Online

Pašreiz BMWPower skatās 146 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
vvv
01. Jun 2021, 07:15 #961

Kopš: 19. Feb 2017

No: Rīga

Ziņojumi: 2107

Braucu ar: e53FL 4,4;e38


01 Jun 2021, 06:06:37 @Belluuns rakstīja:
Greenbeef.lv

Zināms zemnieks uztaisīja kooperatīvu. Pats audzē un nobaro liellopus, kauj uz vietas Latvijā.


Nu, mjā, bet kā nesa čakarēt gaļu? Pirms tam domāju, ka māku visu pagatavot, bet šitas man gumija sanāk x2
Laikam nemāku temperatūru. Nekonemāku
Offline
zhibis
01. Jun 2021, 07:54 #962

Kopš: 25. Feb 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 900

Braucu ar:


01 Jun 2021, 02:13:41 @vvv rakstīja:
Varbūt tomēr šeit ir kāds Specs? -
Kā mājas apstākļos pagatavot steiku?
Nu lai varētu ietaupīt naudu uz vidēju Vecrīgā?
Man nesanāk. Nav talanta-gali kur pareizo gaļu dabūt?
P. S. Žļembāju kautkādu gumiju šobrīd
(mājās)

Iesaku nopirkt šādu:
Tefal Optigrill
Ēdienu gatavošana galīgi nav mans lauciņš, bet ar šo steiks sanāk izcils, pēc grilā iestatītās programmas.

[ Šo ziņu laboja zhibis, 01 Jun 2021, 07:56:32 ]

Offline
SteelRat
01. Jun 2021, 08:03 #963

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Varēt jau var, bet tas Tefal grills tiešām ir bomba

-----------------
Offline
pelu_junkurs
01. Jun 2021, 08:25 #964

Kopš: 27. Feb 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 2340

Braucu ar: žurx


01 Jun 2021, 07:59:34 @koderis rakstīja:
kāds grils steiku cep uz pannas, ne ilgāk par pus minūti no puses. tur nav ko prast! nopērc steika gaļu, pirms cept sāls + pipars, cep 30 sekundes no katras puses, kamēr gatavs. es cepu 5,5 minūtes, lai ir medium well done. steikā visa "sāls" ir gaļā to nedrīkst bojāt ar mērcēm un dressingiem, tikai sāls + pipars


+++
Un sāli ar pipariem pašās cepšanas beigās.
Offline
VMR
01. Jun 2021, 08:32 #965

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


01 Jun 2021, 07:59:34 @koderis rakstīja:
kāds grils steiku cep uz pannas, ne ilgāk par pus minūti no puses. tur nav ko prast! nopērc steika gaļu, pirms cept sāls + pipars, cep 30 sekundes no katras puses, kamēr gatavs. es cepu 5,5 minūtes, lai ir medium well done. steikā visa "sāls" ir gaļā to nedrīkst bojāt ar mērcēm un dressingiem, tikai sāls + pipars

+ sviests, ķiploki un rozmarīns :
Offline
marciss
01. Jun 2021, 08:38 #966

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1583

Braucu ar: G30 un F31

Svarīgi steiku pirms cepšanas paturēt istabas temperatūrā nevis likt uz pannas pa taisno no ledusskapja. Kā arī pirms ēšanas atpūtināt `5-10min, vēlams uz restītes lai nepazūd garoziņa apakšā.
Ja gaļa laba, tad pēc pāris eksperimentiem mājās var uztaisīt tik pat labu steiku kā restorānos. Vēlāms arī gāzes deglis un čuguna vai cita panna biezu dibenu lai nekrīt temperatūra uzliekot gaļu uz pannas.
Offline
alnisg
01. Jun 2021, 08:39 #967

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 1852

Braucu ar:


01 Jun 2021, 08:03:31 @SteelRat rakstīja:
Varēt jau var, bet tas Tefal grills tiešām ir bomba

...indukcijas riņķis+ čuguna panna pat tādam pilnīgam ēdiena čaiņikam, kā man, nodrošina precīzu vajadzīgās cepšanas temperatūras noķeršanu, pārreiz paprovējot. Tad tikai tas cipars vēlāk jāatcerās... Vēl tai induķenei piemītošā fiksā temperatūru dinamika ļauj fiksi apraut augstā temperatūrā un fiksi nomest uz pavisam zemu, ja vajag.

[ Šo ziņu laboja alnisg, 01 Jun 2021, 08:43:51 ]

Offline
Deivid
01. Jun 2021, 08:56 #968

Kopš: 02. Mar 2004

Ziņojumi: 40692

Braucu ar: E46 M3 / C5X

Kādu eļļu uz pannas?
Mans vienigais meginajums pagatavot steiku beidzās ar 30min vedinasanu

Nosolijos vairs nekad nemeginat.

Laikam pie vainas olivella.
Offline
kkas
01. Jun 2021, 09:00 #969

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9318

Braucu ar: Alfu


01 Jun 2021, 08:38:22 @marciss rakstīja:
Svarīgi steiku pirms cepšanas paturēt istabas temperatūrā


šis ir svarīgākais pirms jebkuras gaļas cepšanas
Offline
Edgars86
01. Jun 2021, 09:06 #970

Kopš: 18. Mar 2008

Ziņojumi: 128

Braucu ar: limited performance

pēc cepšanas ietīt folijā uz 5-10 min kopā ar pikucīti sviesta un tad tikai sāli un piparus
Offline
JDS
01. Jun 2021, 10:21 #971

Kopš: 18. Mar 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 10961

Braucu ar: 3, 5, TS, YP


01 Jun 2021, 08:56:25 @Deivid rakstīja:
Kādu eļļu uz pannas?
Mans vienigais meginajums pagatavot steiku beidzās ar 30min vedinasanu

Nosolijos vairs nekad nemeginat.

Laikam pie vainas olivella.

Laba extra virgin olivella saak duumot jau pie 160 graadiem. Tapeec to cepsanai izmantot nav labi.
Offline
kexxx
01. Jun 2021, 10:51 #972

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12309

Braucu ar:


01 Jun 2021, 08:56:25 @Deivid rakstīja:
Kādu eļļu uz pannas?
Mans vienigais meginajums pagatavot steiku beidzās ar 30min vedinasanu

Nosolijos vairs nekad nemeginat.

Laikam pie vainas olivella.


Čuguna pannu un nekādu eļļu, tikai tik cik panna sasmērēra, lai nerūsētu
Offline
Hasks
01. Jun 2021, 11:03 #973

Kopš: 12. Nov 2010

Ziņojumi: 606

Braucu ar: Z900;

Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.

Labu apetīti un šaujat garām!
Offline
vvv
01. Jun 2021, 11:40 #974

Kopš: 19. Feb 2017

No: Rīga

Ziņojumi: 2107

Braucu ar: e53FL 4,4;e38


01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.

Labu apetīti un šaujat garām!


Principā sapratu, paldies par padomiem
Laikam labāk paņemt taxi un uz Vecrīgu pa40 gabaliņu paņemt
Offline
Elch
01. Jun 2021, 11:41 #975

Kopš: 04. Dec 2016

Ziņojumi: 105

Braucu ar:

Varbūt kādam grilus vai ugunskura vietas?





PM vai 26365110
Offline
bepino
01. Jun 2021, 11:47 #976

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu

Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur
Offline
vvv
01. Jun 2021, 11:50 #977

Kopš: 19. Feb 2017

No: Rīga

Ziņojumi: 2107

Braucu ar: e53FL 4,4;e38


01 Jun 2021, 11:41:34 @Elch rakstīja:
Varbūt kādam grilus vai ugunskura vietas?





PM vai 26365110


Pag, pag. Tā Tu mūs neapjāsi! Tu to kaķi tirgo vai grillus? Cik kaķi nāk gorillām līdzi. Un PAC Galvenais vai ir līgo atlaides?
Offline
elbruss
01. Jun 2021, 12:05 #978

Kopš: 12. May 2006

Ziņojumi: 1003

Braucu ar: BMW, Škoda, velo, slēpes

It kā steikiem iesaka izmantot avokado eļļu, jo tai ir augstāka (pie)degšanas temperatūra (ap 270C). Piemēram olīveļļai tā ir ap 200 C

Es gan tieku galā ar to pašu olīveļļu. Vienkārši momentā, kad parādās pirmais dūms, tad met virsū steiku un dod max jaudu. Tad steiks mazliet atdzesē pannu un temperatūra vairs augstāk nekāpj.

[ Šo ziņu laboja elbruss, 01 Jun 2021, 12:06:38 ]

Offline
jaks
01. Jun 2021, 12:38 #979

Kopš: 02. Dec 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 3101

Braucu ar:


01 Jun 2021, 11:47:56 @bepino rakstīja:
Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur



Lielveikalos ir izsekojamība gaļas izcelsmei? Tb nav tur vnk veca piena govs sašķēlēta?
Offline
Celtnieks7
01. Jun 2021, 12:49 #980

Kopš: 08. Jul 2016

Ziņojumi: 190

Braucu ar:


01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.

Labu apetīti un šaujat garām!

Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo