Online
Pašreiz BMWPower skatās 146 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
vvv | | Kopš: 19. Feb 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 2107
Braucu ar: e53FL 4,4;e38
|
01 Jun 2021, 06:06:37 @Belluuns rakstīja:
Greenbeef.lv
Zināms zemnieks uztaisīja kooperatīvu. Pats audzē un nobaro liellopus, kauj uz vietas Latvijā.
Nu, mjā, bet kā nesa čakarēt gaļu? Pirms tam domāju, ka māku visu pagatavot, bet šitas man gumija sanāk x2
Laikam nemāku temperatūru. Nekonemāku | Offline | | |
zhibis | | Kopš: 25. Feb 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 900
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 02:13:41 @vvv rakstīja:
Varbūt tomēr šeit ir kāds Specs? -
Kā mājas apstākļos pagatavot steiku?
Nu lai varētu ietaupīt naudu uz vidēju Vecrīgā?
Man nesanāk. Nav talanta-gali kur pareizo gaļu dabūt?
P. S. Žļembāju kautkādu gumiju šobrīd
(mājās)
Iesaku nopirkt šādu:
Tefal Optigrill
Ēdienu gatavošana galīgi nav mans lauciņš, bet ar šo steiks sanāk izcils, pēc grilā iestatītās programmas. [ Šo ziņu laboja zhibis, 01 Jun 2021, 07:56:32 ] | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Varēt jau var, bet tas Tefal grills tiešām ir bomba
-----------------
| Offline | | |
pelu_junkurs | | Kopš: 27. Feb 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 2340
Braucu ar: žurx
|
01 Jun 2021, 07:59:34 @koderis rakstīja:
kāds grils steiku cep uz pannas, ne ilgāk par pus minūti no puses. tur nav ko prast! nopērc steika gaļu, pirms cept sāls + pipars, cep 30 sekundes no katras puses, kamēr gatavs. es cepu 5,5 minūtes, lai ir medium well done. steikā visa "sāls" ir gaļā to nedrīkst bojāt ar mērcēm un dressingiem, tikai sāls + pipars
+++
Un sāli ar pipariem pašās cepšanas beigās. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
01 Jun 2021, 07:59:34 @koderis rakstīja:
kāds grils steiku cep uz pannas, ne ilgāk par pus minūti no puses. tur nav ko prast! nopērc steika gaļu, pirms cept sāls + pipars, cep 30 sekundes no katras puses, kamēr gatavs. es cepu 5,5 minūtes, lai ir medium well done. steikā visa "sāls" ir gaļā to nedrīkst bojāt ar mērcēm un dressingiem, tikai sāls + pipars
+ sviests, ķiploki un rozmarīns : | Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1583
Braucu ar: G30 un F31
| Svarīgi steiku pirms cepšanas paturēt istabas temperatūrā nevis likt uz pannas pa taisno no ledusskapja. Kā arī pirms ēšanas atpūtināt `5-10min, vēlams uz restītes lai nepazūd garoziņa apakšā.
Ja gaļa laba, tad pēc pāris eksperimentiem mājās var uztaisīt tik pat labu steiku kā restorānos. Vēlāms arī gāzes deglis un čuguna vai cita panna biezu dibenu lai nekrīt temperatūra uzliekot gaļu uz pannas. | Offline | | |
alnisg | | Kopš: 29. Jul 2015
Ziņojumi: 1852
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 08:03:31 @SteelRat rakstīja:
Varēt jau var, bet tas Tefal grills tiešām ir bomba
...indukcijas riņķis+ čuguna panna pat tādam pilnīgam ēdiena čaiņikam, kā man, nodrošina precīzu vajadzīgās cepšanas temperatūras noķeršanu, pārreiz paprovējot. Tad tikai tas cipars vēlāk jāatcerās... Vēl tai induķenei piemītošā fiksā temperatūru dinamika ļauj fiksi apraut augstā temperatūrā un fiksi nomest uz pavisam zemu, ja vajag.[ Šo ziņu laboja alnisg, 01 Jun 2021, 08:43:51 ] | Offline | | |
Deivid | | Kopš: 02. Mar 2004
Ziņojumi: 40692
Braucu ar: E46 M3 / C5X
| Kādu eļļu uz pannas?
Mans vienigais meginajums pagatavot steiku beidzās ar 30min vedinasanu
Nosolijos vairs nekad nemeginat.
Laikam pie vainas olivella. | Offline | | |
|
kkas | | Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9318
Braucu ar: Alfu
|
01 Jun 2021, 08:38:22 @marciss rakstīja:
Svarīgi steiku pirms cepšanas paturēt istabas temperatūrā
šis ir svarīgākais pirms jebkuras gaļas cepšanas | Offline | | |
Edgars86 | | Kopš: 18. Mar 2008
Ziņojumi: 128
Braucu ar: limited performance
| pēc cepšanas ietīt folijā uz 5-10 min kopā ar pikucīti sviesta un tad tikai sāli un piparus | Offline | | |
JDS | | Kopš: 18. Mar 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 10961
Braucu ar: 3, 5, TS, YP
|
01 Jun 2021, 08:56:25 @Deivid rakstīja:
Kādu eļļu uz pannas?
Mans vienigais meginajums pagatavot steiku beidzās ar 30min vedinasanu
Nosolijos vairs nekad nemeginat.
Laikam pie vainas olivella.
Laba extra virgin olivella saak duumot jau pie 160 graadiem. Tapeec to cepsanai izmantot nav labi. | Offline | | |
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12309
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 08:56:25 @Deivid rakstīja:
Kādu eļļu uz pannas?
Mans vienigais meginajums pagatavot steiku beidzās ar 30min vedinasanu
Nosolijos vairs nekad nemeginat.
Laikam pie vainas olivella.
Čuguna pannu un nekādu eļļu, tikai tik cik panna sasmērēra, lai nerūsētu
| Offline | | |
Hasks | | Kopš: 12. Nov 2010
Ziņojumi: 606
Braucu ar: Z900;
| Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.
Labu apetīti un šaujat garām! | Offline | | |
vvv | | Kopš: 19. Feb 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 2107
Braucu ar: e53FL 4,4;e38
|
01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.
Labu apetīti un šaujat garām!
Principā sapratu, paldies par padomiem
Laikam labāk paņemt taxi un uz Vecrīgu pa40 gabaliņu paņemt | Offline | | |
Elch | | Kopš: 04. Dec 2016
Ziņojumi: 105
Braucu ar:
| Varbūt kādam grilus vai ugunskura vietas?
PM vai 26365110 | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
| Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur
| Offline | | |
|
vvv | | Kopš: 19. Feb 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 2107
Braucu ar: e53FL 4,4;e38
|
01 Jun 2021, 11:41:34 @Elch rakstīja:
Varbūt kādam grilus vai ugunskura vietas?
PM vai 26365110
Pag, pag. Tā Tu mūs neapjāsi! Tu to kaķi tirgo vai grillus? Cik kaķi nāk gorillām līdzi. Un PAC Galvenais vai ir līgo atlaides? | Offline | | |
elbruss | | Kopš: 12. May 2006
Ziņojumi: 1003
Braucu ar: BMW, Škoda, velo, slēpes
| It kā steikiem iesaka izmantot avokado eļļu, jo tai ir augstāka (pie)degšanas temperatūra (ap 270C). Piemēram olīveļļai tā ir ap 200 C
Es gan tieku galā ar to pašu olīveļļu. Vienkārši momentā, kad parādās pirmais dūms, tad met virsū steiku un dod max jaudu. Tad steiks mazliet atdzesē pannu un temperatūra vairs augstāk nekāpj.[ Šo ziņu laboja elbruss, 01 Jun 2021, 12:06:38 ] | Offline | | |
jaks | | Kopš: 02. Dec 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 3101
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 11:47:56 @bepino rakstīja:
Nopērc Rimi steika gabalu uz akciju par 4.99
Uz pannas sviestu un met virsū steiku
Pāris min no katras puses, uzkaisi sāl + pipar+ rozamarīn un visu ietin folijā
5 min paturi un sanāks labāk nekā Vecrīgā par 25 eur
Lielveikalos ir izsekojamība gaļas izcelsmei? Tb nav tur vnk veca piena govs sašķēlēta? | Offline | | |
Celtnieks7 | | Kopš: 08. Jul 2016
Ziņojumi: 190
Braucu ar:
|
01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.
Labu apetīti un šaujat garām!
Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|