Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 199 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
Kidd
13. Apr 2021, 10:43 #921

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8240

Braucu ar: 400Zs


13 Apr 2021, 10:18:21 @SteelRat rakstīja:
Ja tu viņu neturi zem klajas debes, apsedz starp lietošanas reizēm un pavasarī un rudenī iztīri, tad nav ne vainas Ja lieto tikai vasarās, tad var tīrīt 1x gadā


es nez. man, laikam, reliģija neļauj pāriet no kārtīga mangāļa ar malku/oglēm uz gāzes grilu. kaut atzīstu, ka iekurbulēt gāzinieku būtu krietni ātrāk. bet man tas ir sava formāta process un patīk uz oglēm cept
Offline
SteelRat
13. Apr 2021, 10:50 #922

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Es cenšos grillēt vismaz reizi nedēļā, neatkarīgi no gadalaika

-----------------
Offline
Arturiks
13. Apr 2021, 10:58 #923

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9026

Braucu ar: 26 & 26 & 11


13 Apr 2021, 10:50:45 @SteelRat rakstīja:
Es cenšos grillēt vismaz reizi nedēļā, neatkarīgi no gadalaika

Tu kaut ko jauc - Tu reizi nedēļā sadedzini pusfabrikātus, nevis grillē.
Offline
kamikadzemk
13. Apr 2021, 11:00 #924

Kopš: 18. Apr 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3416

Braucu ar:




Šos kāds ir mēģinājis? Atsauksmes?

[ Šo ziņu laboja kamikadzemk, 13 Apr 2021, 20:44:58 ]



-----------------
Dzīve ir kā sēdēšana pie interneta - jēgas nav, bet aiziet arī negribas
Offline
alnisg
13. Apr 2021, 15:17 #925

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 1852

Braucu ar:

Es, gan esmu pillīgs čaiņiks ēdiena gatavošanā un lauksaimniecībā, bet pāris gadus atpakaļ priekš sevis atklāju topinambūru, kā lielisku piedevu pie arī kaukā grillēta. Bumbuļus zem ūdens strūklas ar asu birsti notīra un sadrāž uz rupjas rīves vai smalka rokas vai pusautomāta griezēja. Tad garšvielām viš' pakļaujas jebkā - no salda, vai skāba, līdz pavisam asam visās nokrāsās un kombinācijās, teju, ar jebko citu. Esot baigi veselīgs. Ja ir dārzā, aug, kā nezāle, baigi dekoratīvs ar savu zaļo masu un ziediem, rakt var teju cauru gadu, kad zeme nav sasalusi, nu, kad sāk baigi zaļot un zaļo, bumbuļi zaudē daļu savas burvības... Šobrīd vēl mierīgi var izrakt, tas, kad viss cits svaigais no dārza jau ir beidzies.

[ Šo ziņu laboja alnisg, 13 Apr 2021, 15:18:56 ]

Offline
keto
13. Apr 2021, 15:49 #926

Kopš: 17. Nov 2015

Ziņojumi: 60

Braucu ar:


13 Apr 2021, 11:00:39 @kamikadzemk rakstīja:


Šos kāds ir mēģinājis? Atsauksmes?


Šādu nē, pieļauju ka arī labs, bet paņēmu keramisko kamado, dārgs gan, bet tagad tikai sapratu, ka sen jau tāda tipa vajadzēja ņemt. Viss, pilnīgi viss, kas tiek izcepts garšo daudz labāk nekā vienkārši apsvilinot/izkaltējot uz ogļu vai gāzes grila.




[ Šo ziņu laboja keto, 13 Apr 2021, 15:50:16 ]

Offline
Rudis007
13. Apr 2021, 20:40 #927

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 229

Braucu ar:

Pirms gada pavasarī cenuklubā ieķēru Landmann gāzes grillu uz akciju. Kopš tā laika mans mangāls vairs nav kurināts. Gāzes grillam viennozīmīgi ir ļoti daudz plusu- iekuras 10 min, atdziest 10 min, nav pelnu, regulējama temperatūra, gaļa un viss pārējais izcepās ne sliktāk kā uz oglēm, gāze ilgtermiņā ir lētāka.
Tiem, kam gaļa sanāk sausa, iesaku termometru. Tad var precīzi to noņemt brīdī, kad tā ir gatava un vēl sulīga. Der visu veidu grilliem.
Offline
kamikadzemk
13. Apr 2021, 20:48 #928

Kopš: 18. Apr 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3416

Braucu ar:


13 Apr 2021, 15:49:08 @keto rakstīja:


Šādu nē, pieļauju ka arī labs, bet paņēmu keramisko kamado, dārgs gan, bet tagad tikai sapratu, ka sen jau tāda tipa vajadzēja ņemt. Viss, pilnīgi viss, kas tiek izcepts garšo daudz labāk nekā vienkārši apsvilinot/izkaltējot uz ogļu vai gāzes grila.







Pēc izmēra izskatās, ka iesmus tur liek horizontāli nevis vertikāli. Manā variantā patīk arī, ka tur varētu kādus pāris lielākus gaļas gabalus sakarināt un pagatavot.

Komodo tāds maziņš izskatās. Grozīt vajag vai arī aiztaisi vāku un pēc 15 min viss gatavs?

-----------------
Dzīve ir kā sēdēšana pie interneta - jēgas nav, bet aiziet arī negribas
Offline
lietus
13. Apr 2021, 21:47 #929

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:

Meklējot gāzes grilu shodien izstaigāju Senukai (gāziniekus vispār neatradu), CenuKlubu, Depo, Kuršus un Būvniecības ABC. Uz vietas izveele principā ir tikai no Weber. ABC bija Sieksta ar lieku ventilācijas spraugu un urbumiem kurtuves sānos (varbūt priekš iesma ar motora piedziņu). Un Depo bija kaut kaada leetaa desa Mustang. Virs 1k Weber'us nepētiju, bet "lētajiem" nav dubultais vāks - arī lielāki siktuma zudumi.
Paskatoties cik tie Weber maksā savā dzimtenē ASV, vispār atsit vēlmi LV maksāt x2 vairāk.
Offline
lietus
13. Apr 2021, 21:48 #930

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:


13 Apr 2021, 20:40:12 @Rudis007 rakstīja:
Pirms gada pavasarī cenuklubā ieķēru Landmann gāzes grillu uz akciju. Kopš tā laika mans mangāls vairs nav kurināts. Gāzes grillam viennozīmīgi ir ļoti daudz plusu- iekuras 10 min, atdziest 10 min, nav pelnu, regulējama temperatūra, gaļa un viss pārējais izcepās ne sliktāk kā uz oglēm, gāze ilgtermiņā ir lētāka.
Tiem, kam gaļa sanāk sausa, iesaku termometru. Tad var precīzi to noņemt brīdī, kad tā ir gatava un vēl sulīga. Der visu veidu grilliem.

Kas par modeli un kāda ~ cena bija?
Offline
Arturiks
13. Apr 2021, 21:50 #931

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9026

Braucu ar: 26 & 26 & 11


13 Apr 2021, 20:48:54 @kamikadzemk rakstīja:

13 Apr 2021, 15:49:08 @keto rakstīja:


Šādu nē, pieļauju ka arī labs, bet paņēmu keramisko kamado, dārgs gan, bet tagad tikai sapratu, ka sen jau tāda tipa vajadzēja ņemt. Viss, pilnīgi viss, kas tiek izcepts garšo daudz labāk nekā vienkārši apsvilinot/izkaltējot uz ogļu vai gāzes grila.







Pēc izmēra izskatās, ka iesmus tur liek horizontāli nevis vertikāli. Manā variantā patīk arī, ka tur varētu kādus pāris lielākus gaļas gabalus sakarināt un pagatavot.

Komodo tāds maziņš izskatās. Grozīt vajag vai arī aiztaisi vāku un pēc 15 min viss gatavs?

+1 par Komado grilu, visi mangali un gāzes grili uzreiz liekas zaudēts laiks dzīvē.

Pagrozīt vajag, jo tomēr vienā pusē ir tiešas ogles, otrā vāks, bet nu gatavā produkta kvalitāte citā līmenī.
Offline
keto
13. Apr 2021, 21:56 #932

Kopš: 17. Nov 2015

Ziņojumi: 60

Braucu ar:

To grilu par mazu grūti nosaukt, man ir grande modelis, svars bija rakstīts 112 kg , bet ar riteņiem ripo viegli. Cepamā virsma 49 cm diametrā, vēl nāk visādas palīgvirsmas, var pat 2/3 stāvos kaut ko cept. Var kūpināt, cept, pat dedzināt steikus. Temperatūru var regulēt gandrīz kā cepeškrāsnij, +/- 10 grādus mierīgi. Ogles vajag 3x mazāk salīdzinot ar savu veco Veber ogļu grilu. Šašliku parasti saspraužu uz bambusa iesmiņiem, kādus 20 cm garus un lieku uz horizontālās virsmas, izcept var mierīgi negrozot, bet smukumam vismaz 1x apgriežu. Vistu var cept veselu, tur mierīgi pietiek vietas kādām 3 vistām uzreiz. Nevar lietot degšķidrumu, lai tā keramika smaku nesavelk. Bet ar gāzes baloniņa šķiltavām iedegas ātri. Vēl pirms cepšanas vajag to grilu uzsildīt, rakstīts bija 30 min jāuzsilda, tā arī daru, tad viņš arī cep to gaļu no visām pusēm. Visam ko gatavoju sanāk tāda forša kūpinājuma smarža un garša.

[ Šo ziņu laboja keto, 13 Apr 2021, 21:57:23 ]

Offline
Rudis007
13. Apr 2021, 22:05 #933

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 229

Braucu ar:


13 Apr 2021, 21:48:14 @lietus rakstīja:

13 Apr 2021, 20:40:12 @Rudis007 rakstīja:
Pirms gada pavasarī cenuklubā ieķēru Landmann gāzes grillu uz akciju. Kopš tā laika mans mangāls vairs nav kurināts. Gāzes grillam viennozīmīgi ir ļoti daudz plusu- iekuras 10 min, atdziest 10 min, nav pelnu, regulējama temperatūra, gaļa un viss pārējais izcepās ne sliktāk kā uz oglēm, gāze ilgtermiņā ir lētāka.
Tiem, kam gaļa sanāk sausa, iesaku termometru. Tad var precīzi to noņemt brīdī, kad tā ir gatava un vēl sulīga. Der visu veidu grilliem.

Kas par modeli un kāda ~ cena bija?


Šāds. Cena ar atlaidi bija 399,- Eur. Pirku maija beigās. Skatos tagad viņiem e-veikalā nav, bet varbūt drīz parādīsies. Nav tik kruts kā weber, bet 2x lētāks.
Senukais tirgo tādus Cello grillus, bet tas baigais ķīnietis ar ļoti plānu tēraudu, ļodzās visās malās.
Offline
lietus
13. Apr 2021, 23:08 #934

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:

Izskataas labs.. To infrasarkano saanu degli biezhi izmanto?
Offline
SteelRat
14. Apr 2021, 06:25 #935

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95


13 Apr 2021, 21:47:07 @lietus rakstīja:

Paskatoties cik tie Weber maksā savā dzimtenē ASV, vispār atsit vēlmi LV maksāt x2 vairāk.



parēķinot ceļu un nodokļus tikai 2x veikala plauktā vēl ir ok

-----------------
Offline
SteelRat
14. Apr 2021, 06:52 #936

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Salīdzinot savu Ķīnas brīnumu cello ar kaimiņa weberu, varu droši apgalvot, ka webera kvalitāte ir vismaz x3, kamēr cena arī x3 vismaz
Nākamo noteikti ņemšu weber, iespējams gan mazāku, 4 cilvēku ģimenei pilnīgi pietiek grils ar 2 degļiem Tas, protams, ja ģimene nav resna un/vai neturpina resnēt
3+ degļi ir forši kad nāk viesi, bet ikdienā, manuprāt, pilnīgi lieki, pietam viesu gadījumā var uzcept 2x

[ Šo ziņu laboja SteelRat, 14 Apr 2021, 06:57:27 ]



-----------------
Offline
foobar
14. Apr 2021, 07:05 #937

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30

Weber jaunie modeļi ir tas pats Ķīnas mēsls. Pat jaunajam summitam vāks ir vieglāks nekā vecajam genesim, sānu malas arī ir 3x plānākas palikušas....

Offline
Rudis007
14. Apr 2021, 12:46 #938

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 229

Braucu ar:


13 Apr 2021, 23:08:39 @lietus rakstīja:
Izskataas labs.. To infrasarkano saanu degli biezhi izmanto?


Neesmu izmantojis.


14 Apr 2021, 06:52:26 @SteelRat rakstīja:
Nākamo noteikti ņemšu weber, iespējams gan mazāku, 4 cilvēku ģimenei pilnīgi pietiek grils ar 2 degļiem Tas, protams, ja ģimene nav resna un/vai neturpina resnēt
3+ degļi ir forši kad nāk viesi, bet ikdienā, manuprāt, pilnīgi lieki, pietam viesu gadījumā var uzcept 2x


Izmēram ir nozīme Piemēram, kad no parastas grillēšanas pārej uz ēdiena gatavošanu. Visi low and slow ēdieni gatavojas uz netiešas uguns. Tas nozīmē, ka cep tur, kur deglis nav ieslēgts. Uz 2 degļu grilliem to realizēt ir ļoti grūti. Man, piemēram, patīk ribas tā gatavot. Viss cepšanas process aizņem 4-5 stundas. Vidējie degļi izslēgti, malējie uz minimumu. Ribas liec pa vidu uz viena no degļiem, kas strādā follija kabbatā ietītas skaidas, kas dod dūma smaržu un garšu.

Otrs, kur var izmantot lielu virsmu ir, kad cep dārzeņus šādā traukā. Tas aizņem pusi grilla. Uz otras puses paralēli cep gaļu. Uz 2 degļu grilla abus reizē nevar.
Offline
SteelRat
14. Apr 2021, 14:02 #939

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Ko tādu darīt man ir slinkums cūķjis/vista uz iesma un gerai grilleti dārzeņi vispār nepatīk

-----------------
Offline
cipargalva
14. Apr 2021, 14:33 #940

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6621

Braucu ar: quattro

Kāds ir tās gāzes grila princips? Apakšā kuras uguntiņa un cepj gaļiņu?
Tā bija vecām gāzes cepeškrāsnīm, principa sanāk tas pats?
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo