Online
Pašreiz BMWPower skatās 217 viesi un 11 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
jurists | | Kopš: 27. Sep 2010
Ziņojumi: 535
Braucu ar:
| Sezona tuvojas- domāju, kādu grillēšanas iekārtu iegādāties. Gribas visu pa druskai- pagrillēt, pasedēt vēlos vakaros pie dzīvās uguns, ja vēl kaut ko nokūpināt- vispār ideāli.
Kāda ir pieredze- tie universālie grilla kombaini (grills+kūpinātava) vispār ir izskatāma kā opcija dažiem kūpinājumiem?
Vai, ja kūpināt, tad normālu ABAS tipa kūpinātavu?grill[ Šo ziņu laboja jurists, 10 Feb 2021, 19:02:11 ] | Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1583
Braucu ar: G30 un F31
| Viedoklis par iepriekš minēto - kas der visam, neder nekam Ar to vairāk domāju tos piedēkļus pie grilliem, ko sauc par kūpinātavām. Pašam šis pats bija aktuāli un esmu apstājies pie ABAS grila ar vāku - tur gan vajag mainīt restīti, līdzi nākošā nekam neder. Kūpinātavai ja negribās tērēt tik daudz var FB atrast puikas, kas uzmetina zem 200 eur, esmu apmierināts. Nesen ienācies arī kazans ar krāsniņu un pagājušās brīvdienās secināts, ka šo krāsniņu var gluži labi izmanot kā dzīvās uguns avotu, neliekot virsū kazanu.
Mazliet jautājums lietpratējiem par kazaniem.
Pirmā apdedzināšana iespējams bija fail, jo gar malām uzradās melni nosēdumi, kas nāk nost stingrāk pakasot. Tur kur dibenā bija eļļa, tur viss tīrs. Eļļa tika svilināta uz parāk lielas tepmeratūras un pārāk ilgi. Jautājums - vai labāk svilināt nost (šādi netiek nosvilināts saucamais "teflons"?) vai pāriet pāri ar flexi/drāšu birsti un sākt veidot "teflonu" pa jaunam? | Offline | | |
Araajz | | Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28295
Braucu ar: E39
| Man kā reiz paziņa lieto kaut kādu Camado grilu vai kā līdzīgi un dara tur visu, izņemot kurina vnk ugunskuru mīnusi tikai ka dārgs, pričendāļi dārgi un sver “tonnu”, tāpēc nav kustināms | Offline | | |
Araajz | | Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28295
Braucu ar: E39
| Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Vnk nomazgā ar šmames aso pusi vai metāla švami un būs čillā, spīdīgs viņš nebūs viss nekad[ Šo ziņu laboja Araajz, 10 Feb 2021, 22:09:01 ] | Offline | | |
exciter | | Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
| Man ir atsevišķā kūpinātava pēc ABAS principa - skapis ar restēm un apakšā kurtuve. Tikai tāda šaurāka un diezgan augsta, bet ne par to... Jebkura tāda veida kūpinātava ir karstā tipa un pa lielam nekur tālu ilgāk par 15 minūtēm labāk neiet. Sanāk diezgan pieskraidīt un vaktēt vai nav vēja ietekmē vai kā savādāk iekūries pa traku un tauki sākuši tecēt ārā. Tas ir pie nosacījuma, ja grib perfektu sulīgu gaļu. Vasarā nav ne vainas paralēli rušinot siltumnīcu, pļaujot zāli utt. Bet ziemā vai dranķa laikā to izskaidīt ir pipec.
Ta kā jāizvēlas kompaktu un papisties vai arī pēc fen šuj ar garu dūmvadu un bez stressa. Tur tā temperatūra lēzenāka sanāk. | Offline | | |
exciter | | Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
|
10 Feb 2021, 22:05:37 @Araajz rakstīja:
Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Teflons jālasa "pēdiņās".
Polimēru slānis no karsētas eļļas. | Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1583
Braucu ar: G30 un F31
|
10 Feb 2021, 22:05:37 @Araajz rakstīja:
Kārtīgs kazans tak no čuguna - tur nav teflona
Vnk nomazgā ar šmames aso pusi vai metāla švami un būs čillā, spīdīgs viņš nebūs viss nekad
At "teflonu" domāju to dabīgo pretpiedeguma slāni. Ir ir čuguns. Baigi cimperlīgs materiāls vispār - iegādāju arī čuguna ugunskura zupas katlu, protams dzērienu iespaidā atsāju ārā uz 2 dienām, pa to laiku viss rižs un norūsējis. Labākā laikā to gan vajadzēs ar flexi uzpulēt. | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās
-----------------
| Offline | | |
|
Kidd | | Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
|
22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās
Sieva marinē kefīrā un sīpolos. Sanāk tīri garšīgi. Pats nemāku ne marinēt, ne cept vistu - vienmēr vai nu par sausu vai jācep tālāk | Offline | | |
kruumuedgars | | Kopš: 25. Aug 2014
Ziņojumi: 59
Braucu ar: 330dA; R21
|
22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās
Krējums, vairumā koriands (gan bumbiņas, gan sasmalcināts), vairumā svaigi pētersīļi, pēc garšans sāls un pipari. Ideāli, ja var noturēt kādu pus dienu, lai labi savelkās un sanāk perfekti ar filejām, atkaulotiem gabaliņiem. Tikai nepārsausināt cepot un varēs mēli norīt. | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina
Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam
-----------------
| Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav. | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22287
Braucu ar: RVR
| Atkaulotie vistu šķiņķi ar gatavajām Santa Maria marinādēm - nekāda vaina. Var pēc vēlēšanās piešaut klāt drusku adžiku asumam, tad to visu pusi dienas paturēt ledusskapī un ir ok.
Nav jau obligāti jāgaida vasara. Nekas netraucē cept arī ziemā. Uzcep un nes iekšā. Pie mangāla nav auksti.
| Offline | | |
alnisg | | Kopš: 29. Jul 2015
Ziņojumi: 1852
Braucu ar:
|
22 Feb 2021, 17:16:21 @SteelRat rakstīja:
Tā kā jūtams pavasaris jau, tad varbūt varat padalīties ar vistas šašlika receptēm Jāmetas no cūkmiesas uz vistiņu vasaras gaidās
Es, kā pilnīgs čaiņiks ēdiena gatavošanā, priekš sevis atklāju, ka elektriskajā plītī grillēšanas režīmā strādā tikai augšējais sildelements un, pavariējot plaukta augstumu zem tā, var grillēt visu pēc kārtas. .. tas tā, pa fikso paeksperimentēt līdz dūmu sezonai... | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti
-----------------
| Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
23 Feb 2021, 08:42:47 @SteelRat rakstīja:
Tā kā man ir gāzes grils, tad es viņu kurinu cauru gadu
Ziemā marinēju cūķi kečupā un sīpolos + rīsi ar mājas adžiku Uz pavasari gribās atrast īsto un vienīgo vistiņas recepti
Pamēģini indiešu garšvielas - Ras el hanout, Garam Masala, Tandoori Masala (bbq versija vispār bomba). Par pamatu ņem grieķu jogurtu, samīci vistu kopā ar garšvielām, sāli, var pielikt vēl čili. Es gan neesmu mēģinājusi Santa Maria garšvielu maisījumus, tāpēc varu ieteikt šos visus meklēt Sky, maybe centrāltirgū arī ir.
Gaļu pasniedz ar tiem pašiem rīsiem (bez adžikas ), klāt jogurta mērce (jogurts, ķiploks, piparmētru mērce, čili, citrons) un turpat uz grila var uzmest vai nu indiešu maizi, ja gribas braukt uz centru pakaļ, vai nopirkt parastākās tortillas (Santa Maria ir diezgan ok). Pēc šī klasiskās vistas marinādes man vairs negaršo. | Offline | | |
|
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22287
Braucu ar: RVR
| Pat nevajag obligāti gāzi vai elektrību.
Galvenais, glabāt to kasti zem kāda jumta, lai sniegs un lietus nesalīst iekšā.
Iekurināt ar oglēm vai malku nav nekādu problēmu arī ziemā. Man personīgi labāk patīk ar malku.
Regulāri ziemā kaut ko uzcepu.[ Šo ziņu laboja RVR, 23 Feb 2021, 16:09:48 ] | Offline | | |
kruumuedgars | | Kopš: 25. Aug 2014
Ziņojumi: 59
Braucu ar: 330dA; R21
|
22 Feb 2021, 17:41:32 @SteelRat rakstīja:
Cik daudz krējuma uz 1kg Cepj uz iesma ja Jāpanēģina
Kefīrā esmu taisījis, man kautkā nesanāk laikam
Visas proporcijas vienmēr pēc sajūtām esmu licis..
Kādus 300-400gr krējumu uz kilo-pusotru. Nu kad uzjauc visu, nav tur tām vistām jāpeld zupā, bet jābūt labi mitram.
Uz iesma neesmu šitā cepis, tikai uz redeles.
Piemirsu vēl - skābulim kādu pus citronu var iespiest.
22 Feb 2021, 17:46:28 @Arsmens rakstīja:
Visa tā ķite apkārt, krējums tas vai kefīrs, ir jāņem nost, savādāk nekas vairāk kā svilošs materiāls tas nav.
Muļķības. Nekad nav nekas svilis, ja ir kārtīgi pieskatīts un grozīts cepot. | Offline | | |
Araajz | | Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28295
Braucu ar: E39
|
23 Feb 2021, 11:04:49 @RVR rakstīja:
uzcepju.
es i šokā | Offline | | |
karro | | Kopš: 08. Apr 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 4613
Braucu ar: studentu variantu
| olainfarm palaida jaunu baldriāna līniju, Tunel's jau brauc uz aptieku. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|