Online
Pašreiz BMWPower skatās 192 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
Lorry | | Kopš: 25. May 2010
Ziņojumi: 287
Braucu ar: kabkluku
| 350ml etiķa uz 1kg kaļas. Tak tik pat labi vari ēst tofu ar etiķi, atšķirību nejutīsi. Manās acīs etiķi, citronu/laima sultas var likt klāt gaļai, ja gaļas kvalitāte ir sūds! Ja gaļa ir OK, tad nav ko to sacūkot un vajag to izjust. Pie miljona garšvielām, it īpaši tik spēcīgām, gaļai nav garšas, ir acu apmāns.
Cūkgaļai vienkārša "marināde": sargriežam standarta (palielākos) gabaliņos ko likt uz iesma, tad daudz sīpola, daudz tomātu, apberam ar sāli un piepariem, sajaucam un vēsumā uz 24 h. Diezgan blīvi uz iesma un uz vidējas temp cepam, lai smuki apbrūnināsnevis sadeg. Būs Sulīgi gabali un arī beidzot sajutīsiet kā pati gaļa garšo. | Offline | | |
KristsK  | |  Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2735
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Un eļļu vajag liet klāt.
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
shibernieks | |  Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| Nu, tak parādi gaļai to etiķi uz h un cep. 
Tas darbojas. Man etiķa garša smeķē. It sevišķi ābolu etiķis. | Offline | | |
Destructo | |  Kopš: 06. Sep 2005
Ziņojumi: 461
Braucu ar: B O R S C H E
|
04 Jul 2020, 01:09:05 @Lorry rakstīja:
350ml etiķa uz 1kg kaļas. Tak tik pat labi vari ēst tofu ar etiķi, atšķirību nejutīsi. Manās acīs etiķi, citronu/laima sultas var likt klāt gaļai, ja gaļas kvalitāte ir sūds! Ja gaļa ir OK, tad nav ko to sacūkot un vajag to izjust. Pie miljona garšvielām, it īpaši tik spēcīgām, gaļai nav garšas, ir acu apmāns.
Cūkgaļai vienkārša "marināde": sargriežam standarta (palielākos) gabaliņos ko likt uz iesma, tad daudz sīpola, daudz tomātu, apberam ar sāli un piepariem, sajaucam un vēsumā uz 24 h. Diezgan blīvi uz iesma un uz vidējas temp cepam, lai smuki apbrūnināsnevis sadeg. Būs Sulīgi gabali un arī beidzot sajutīsiet kā pati gaļa garšo.
Beidzot kāds tēmu raksta.
Pameklējat youtube Armēņu/Gruzīnu cūkgaļas šašlika receptes un beidziet te 80% huiņas rakstīt.
Kāda nahuj eļļa cūkgaļas šašlikam  | Offline | | |
RVR  | |  Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22570
Braucu ar: RVR
|
04 Jul 2020, 01:55:15 @Destructo rakstīja:
Pameklējat youtube Armēņu/Gruzīnu cūkgaļas šašlika receptes
Labāk nevajag, tad ieraudzīs, ka tie tur kalnos vispār nemarinē gaļu, un būs sagrauts viss priekšstats kā visam ir jābūt  | Offline | | |
_Eddy_ | |  Kopš: 13. Feb 2008
Ziņojumi: 1679
Braucu ar: wrx sti typeR 00', octavia RS AWD 22’, tm3lr
| Cepu visas galjas bez marinaadeem un garshvielaam. Peec cepshanas uzber drusku kkaadu juuras saalii tie, kam vajag. Un viss nom nom | Offline | | |
Oke | | Kopš: 10. Apr 2020
Ziņojumi: 563
Braucu ar:
|
04 Jul 2020, 06:56:32 @RVR rakstīja:
04 Jul 2020, 01:55:15 @Destructo rakstīja:
Pameklējat youtube Armēņu/Gruzīnu cūkgaļas šašlika receptes
Labāk nevajag, tad ieraudzīs, ka tie tur kalnos vispār nemarinē gaļu, un būs sagrauts viss priekšstats kā visam ir jābūt 
vo vo. 
Vienaīgais, ko parasti runā, ka tie tur gan mak marinēt, bet beigās izrādās, ka tas ir bullshits. | Offline | | |
shibernieks | |  Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
|  | Offline | | |
|
shibernieks | |  Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| Sīpoli, apelsīns, pipari, cukurs, olīveļļa.
Pirms grilla kurināšanas ābolu un parasto etiķi tā, lai visu pārklāj. Sāls.
Tāds vēl neviens nav atradies, kam negaršotu. | Offline | | |
Destructo | |  Kopš: 06. Sep 2005
Ziņojumi: 461
Braucu ar: B O R S C H E
|
Kakla karbonāde no miesnieka, gabaliņi sagriezti pa 50 gramiem, sīpoli, sāls, pipari, kūpināta paprika un pus glāze ūdens.
I vsyo. Pareizas ogles, pierauj ātri malas un tad izsautē. Dārza loki, svaigi cepts non un uz priekšu.
https://i.imgur.com/I9RAKV1_d.jpg?maxwidth=640&...;fidelity=medium[ Šo ziņu laboja Destructo, 04 Jul 2020, 16:21:53 ] | Offline | | |
Oo_jaa_rs | | Kopš: 14. Nov 2016
No: Rīga
Ziņojumi: 621
Braucu ar: Subaru
| Tak saprotiet, nav nevienu jāpārliecina par SAVAS receptes pareizību. Katram ir SAVA mīļākā garša un konsistence. Te mēs varam padalīties ar savām receptēm un pagatavošanas veidu, neuzstājot kā uz vienīgo un pareizo. Ja kādam vēl iepatīkas, priecātwpar to. Viss ir tik vienkārši! | Offline | | |
RolandsK | |  Kopš: 06. Sep 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3585
Braucu ar: ᴑᴑ un Zaļo Briesmoni
| Tieši tā, viens ēd ne tikai gaļu, bet arī marinādes sīpolus, cits atkal tikai gaļu bez liekām piedevām.
Tas pats ar izcepšanas pakāpi, vienam patīk super sulīga, citam atkal labi izcepta.
Un tā var bezgalīgi | Offline | | |
shibernieks | |  Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
|
Piebēru tik dilles.
:etiķis  | Offline | | |
Harcix  | |  Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7812
Braucu ar: V10
| Kur nopirkt labu jeera galju? Interesee Valmieraa, bet der ari riga.
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
exciter  | |  Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3735
Braucu ar:
|
04 Jul 2020, 21:48:07 @Harcix rakstīja:
Kur nopirkt labu jeera galju? Interesee Valmieraa, bet der ari riga.
Labu piebraucot pie kādām aitu ganībām un sarunājot. CentrālTirgū arī ir pirkts plovam. Iavēle nav liela, bet ir. | Offline | | |
krist4ps | |  Kopš: 04. Jul 2011
Ziņojumi: 342
Braucu ar: Lexus
| Pēc fritēšanas čuguna kazanā palika eļļa un, protams, vēlāk bija sākusi degt, jo kazans bija atstāts uz uguns. Tagad apakšā tāda piķveidīga masa. Ar ko vislabāk to šļuru dabūt nost? Pieļauju, ka krievu val. resursos var atrast, bet man nepārāk labi ar to sokas. [ Šo ziņu laboja krist4ps, 16 Jul 2020, 15:42:13 ] | Offline | | |
|
Destructo | |  Kopš: 06. Sep 2005
Ziņojumi: 461
Braucu ar: B O R S C H E
|
16 Jul 2020, 15:41:49 @krist4ps rakstīja:
Pēc fritēšanas čuguna kazanā palika eļļa un, protams, vēlāk bija sākusi degt, jo kazans bija atstāts uz uguns. Tagad apakšā tāda piķveidīga masa. Ar ko vislabāk to šļuru dabūt nost? Pieļauju, ka krievu val. resursos var atrast, bet man nepārāk labi ar to sokas.
Esi aicináts klubá.
Skrāpē nost ar biezumus ar koka karoti/lāpstiņu.
Pēc tam ūdens + etiķis vai pat esence, uzvāri, klāt soda, pavāri.
Pēc tam berz nost ar kādu eko līdzekli un švammi.
Pa 2 stundām savu atberzu un vairs ar tādām muļķībām nenodarbojos | Offline | | |
streetking | | Kopš: 06. Nov 2017
Ziņojumi: 203
Braucu ar:
|
16 Jul 2020, 15:41:49 @krist4ps rakstīja:
Pēc fritēšanas čuguna kazanā palika eļļa un, protams, vēlāk bija sākusi degt, jo kazans bija atstāts uz uguns. Tagad apakšā tāda piķveidīga masa. Ar ko vislabāk to šļuru dabūt nost? Pieļauju, ka krievu val. resursos var atrast, bet man nepārāk labi ar to sokas.
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0...ome&ie=UTF-8 | Offline | | |
Destructo | |  Kopš: 06. Sep 2005
Ziņojumi: 461
Braucu ar: B O R S C H E
|
16 Jul 2020, 15:49:06 @streetking rakstīja:
16 Jul 2020, 15:41:49 @krist4ps rakstīja:
Pēc fritēšanas čuguna kazanā palika eļļa un, protams, vēlāk bija sākusi degt, jo kazans bija atstāts uz uguns. Tagad apakšā tāda piķveidīga masa. Ar ko vislabāk to šļuru dabūt nost? Pieļauju, ka krievu val. resursos var atrast, bet man nepārāk labi ar to sokas.
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D0...ome&ie=UTF-8
Nu nu, tur izlasīs, ka ar metāla birsti jātīra un pizda kazānam. | Offline | | |
krist4ps | |  Kopš: 04. Jul 2011
Ziņojumi: 342
Braucu ar: Lexus
| Paldies, mēģināšu ar sodu un etiķi sākumā.
A kādēļ čuguna katlu nevar tīrīr ar metāla birsti? Citi vispār slīpē ar flexi un metāla birstes galvu viņus  | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|