Online
Pašreiz BMWPower skatās 186 viesi un 7 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
Kidd | | Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
|
18 Jun 2020, 13:22:38 @sonx33 rakstīja:
Padalas ar receptem klasiskajai etiķa marinātei cūkgaļai.
Zinu tikai to, ka citrons tur visu sadirš.
gaļa lielos gabalos, 1/2 litrīgā krūze, apmeram 1/4 ar etikji, pārējais ar ūdeni. pāris sīpoli, pāris buntītes ar kinzu/koriandru. var arī sāli maukt klāt, tas lietas būtību nemainīs. ja baigi gribās, tad var piemaukt rimcītī nopērkamās gatavās garšvielas. laikam tā arī saucas- garšvielas šašlikam. paciņa ap eirīti maksā. es tādu lieku klāt. tur ir visādas paprikas n shit. un pats galvenais- eļļa. es parasti trešdienā marinēju, lai piektdienas vakarā vai sestdienā varētu cept. uz iesmiem mauc cieši kopā. pateicoties tam un eļļai- sanāk riktīgi sulīgs. ja nepārcep, protams. | Offline | | |
Kidd | | Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
|
18 Jun 2020, 14:07:44 @bepino rakstīja:
Kūpinātie spečuki - ja pēc 6 stundu kūpināšanas vista sanāk tāda sīksta, un pie kaula nedaudz pajēla, tad temperatūra par zemu, jeb ilgāk jākūpina? Temperatūru mēģināju turēt uz 90, bet pārsvarā bija 70 -85
67-75 grādos kūpinot- es kūpinu vistu gandrīz 10 stundas tad ir tāda, ka noņemt no restēm nevar- jūk ārā. bet pēdēja laikā maucu uz +-85-90 grādiem. tad 6-7 stundas. nekas nav ne ciets, ne jēls. kā reiz vakar iemarinēju, lai varētu 7dien kūpināt. | Offline | | |
Arturiks | | Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9026
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| Ļoti atkarīgs no kūpinātavas, uz 90 grādiem ir pēc 3-4h vista bijusi izmetama.
Pēc tam testēts ar 70 grādiem, tad pēc 3-4h ir cita lieta. | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
| Man kūpinātava ir betona grodā un karstums iet caur ~1m metāla trubu no kurtuves. Cik saprotu, tad tiem, kam uguns apakšā un kūpinās viss uz augšu, iet krietni raitāk | Offline | | |
Kidd | | Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
|
18 Jun 2020, 14:43:40 @bepino rakstīja:
Man kūpinātava ir betona grodā un karstums iet caur ~1m metāla trubu no kurtuves. Cik saprotu, tad tiem, kam uguns apakšā un kūpinās viss uz augšu, iet krietni raitāk
tas gan ir fakts. man kūpinātava ir 70x70 cm, reste no trubas ir aptuveni 120 cm augstumā, truba ir 2.50 metrīgā. | Offline | | |
Ismails | | Kopš: 09. Aug 2017
Ziņojumi: 1289
Braucu ar: E46 Touring
| Temperatūras un laikus dažādām kūpinātavām nav jēga salīdzināt, katrs arī temperatūru ņem no savas vietas, man kūpinātavā, ja dūmu tur 80/90 grādus, varbūt pēc 10 stundām būtu gatava, nav bijusi pacietība testēt, jo vistas iekšēja temperatura sāk stāties kaut kur pie 55 grādiem, lai iekļautos 6 stundās, beigās laižu dūmu ap 115. Vista nesanāk cepta, man garšo. Par sarkanumu, citreiz ir tā, ka viņam neko nevar izdarīt, vista gatava, bet sarkanums ir.
Nestādos priekšā, kā var dabūt gatavu interneta bieži redzamo variantu vistai, 80/90 grādos 2 stundas. [ Šo ziņu laboja Ismails, 18 Jun 2020, 21:44:43 ] | Offline | | |
Kidd | | Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
|
18 Jun 2020, 15:35:15 @Ismails rakstīja:
Nestādos priekšā, kā var dabūt gatavu interneta bieži redzamo variantu vistai, 80/90 grādos 2 stundas.
mierīgi. ja ceptu vistu uzskata par kūpinātu. ja liesma no trubas iet tieši virsū vistai, tad tur daudz un ilgi nevajag.es temperatūru ņemu vispār no augšējā vāka. kas atrodas virs vistas apmēram 20 cm attālumā. bet nu jā, katrai kūpinātavai sava specifika. | Offline | | |
Ismails | | Kopš: 09. Aug 2017
Ziņojumi: 1289
Braucu ar: E46 Touring
|
18 Jun 2020, 15:39:57 @Kidd rakstīja:
18 Jun 2020, 15:35:15 @Ismails rakstīja:
Nestādos priekšā, kā var dabūt gatavu interneta bieži redzamo variantu vistai, 80/90 grādos 2 stundas.
mierīgi. ja ceptu vistu uzskata par kūpinātu. ja liesma no trubas iet tieši virsū vistai, tad tur daudz un ilgi nevajag.es temperatūru ņemu vispār no augšējā vāka. kas atrodas virs vistas apmēram 20 cm attālumā. bet nu jā, katrai kūpinātavai sava specifika.
Bet tad neizpildīsies grādu nosacījums, kas minēts receptē. | Offline | | |
|
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12924
Braucu ar: eFku
| juus visi grilleetaaji mirsiet. ne vairaak kaa puskilo nedeeljaa:
https://receptes.tvnet.lv/7009695/kads-ir-vesel...87062.1580720059 | Offline | | |
shibernieks | | Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| Tradicionāli atturībnieki, nepīpētāji, veselīgā dzīvesveida piekritēji atmetas pirmie.
Kā var visiem cilvēkiem uzrakstīt vienu gaļas apjomu. 50kg caca un 130kg tēvainis tiek iebāzti vienā maisā. | Offline | | |
Elviss | | Kopš: 02. May 2006
Ziņojumi: 22118
Braucu ar: VAZ 2101 80'
|
03 Jul 2020, 15:32:37 @markelis rakstīja:
juus visi grilleetaaji mirsiet. ne vairaak kaa puskilo nedeeljaa:
https://receptes.tvnet.lv/7009695/kads-ir-vesel...87062.1580720059
Nobrīnījos, ka vispār rakstīja, ka drīkst gaļu ēst.
Nu man nedēļas norma ir vienā dienā. Slikti nejūtos
-----------------
RT Translations | Offline | | |
adrenalins | | Kopš: 04. Nov 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1430
Braucu ar: Hilux
| recepte:
1 kg cg kakla karbonādes ar taukumiņu - griežam gabalos lai der uzreiz iesmiem.
Marināde - 350 ml etiķa, 0.5l tomātu pastas 3-4 sīpoli ripās griesti + cukurs 2- 3 karotes un marinādi uzkasējam. Tad lejam virsū gaļai un lai marinējas dienu - droši var arī ilgāk, kam patīk pikantums būs super. Cepot var vēl paliet alu virsū vispār bomba | Offline | | |
shibernieks | | Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| Pag, tos sīpolus ripās pie griestiem jāliek? | Offline | | |
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Tas sanāk vairāk kā glāze etiķa uz 1 kg?
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
upis | | Kopš: 11. Jul 2002
Ziņojumi: 6713
Braucu ar: M2A2
|
03 Jul 2020, 23:43:03 @shibernieks rakstīja:
Pag, tos sīpolus ripās pie griestiem jāliek?
A ko tu tipa domāji likt pie gaļas
Karoče divi varianti.
1. Kakla karbonāde gabalos, daudzdaudz sīpoli, sāls pipari, visādi zaļumi daudz tipa rozmarīns timiāns hujomajo un citronu un laima sula + sagriezt tos un iekšā, visu samaisīt saspaidīt, pusdiena marinējas un uz oglēm.
2.kakla karbonāde vai filejas gabalos, ābolu vai cits normāls etiķis, ļoti daudz sīpolu, sāls pipari. Dienu marinējas un uz oglēm.
P. S. Cepjot visus sīpolus un zaļumus nafig miskastē, uz iesmiem tīru gaļu [ Šo ziņu laboja upis, 04 Jul 2020, 00:04:39 ] | Offline | | |
shibernieks | | Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| A, ko tik ilgi to gaļu čakarējiet? Gaļu jāmarinē pāris h pirms liek uz grilla | Offline | | |
|
janeks7 | | Kopš: 21. Feb 2005
Ziņojumi: 3442
Braucu ar:
|
04 Jul 2020, 00:23:45 @shibernieks rakstīja:
A, ko tik ilgi to gaļu čakarējiet? Gaļu jāmarinē pāris h pirms liek uz grilla
Ne visi var tikt pie labas gaļas
| Offline | | |
Lorry | | Kopš: 25. May 2010
Ziņojumi: 285
Braucu ar: kabkluku
| 350ml etiķa uz 1kg kaļas. Tak tik pat labi vari ēst tofu ar etiķi, atšķirību nejutīsi. Manās acīs etiķi, citronu/laima sultas var likt klāt gaļai, ja gaļas kvalitāte ir sūds! Ja gaļa ir OK, tad nav ko to sacūkot un vajag to izjust. Pie miljona garšvielām, it īpaši tik spēcīgām, gaļai nav garšas, ir acu apmāns.
Cūkgaļai vienkārša "marināde": sargriežam standarta (palielākos) gabaliņos ko likt uz iesma, tad daudz sīpola, daudz tomātu, apberam ar sāli un piepariem, sajaucam un vēsumā uz 24 h. Diezgan blīvi uz iesma un uz vidējas temp cepam, lai smuki apbrūnināsnevis sadeg. Būs Sulīgi gabali un arī beidzot sajutīsiet kā pati gaļa garšo. | Offline | | |
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Un eļļu vajag liet klāt.
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
shibernieks | | Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| Nu, tak parādi gaļai to etiķi uz h un cep.
Tas darbojas. Man etiķa garša smeķē. It sevišķi ābolu etiķis. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|