Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 217 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » FLEIMS

Tēma: Ko BMWpoweristi ēd?

AutorsZiņojums
lm
13. Jan 2012, 13:48 #821

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 1491

Braucu ar:


13 Jan 2012, 13:34:52 divkosigais rakstīja:
Kāds te lieto grilpannu?
Viņas parasti ir tikai no čuguna?
Prizmā redzēju tikai tādas... Kāds var ieteikt ,kur labāk pirkt? Lietošu reti tapēc gribās lētāku.

Ir arī nečuguna grillpannas Vakar tādu nopirku Rito veikalā. Gribas pamēģināt pagatavot kādu steiku un ir vēl dažas idejas

-----------------
Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
Offline
zhuupa
13. Jan 2012, 13:53 #822

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla


13 Jan 2012, 13:48:09 divkosigais rakstīja:
Tev viņa ir čuguna? Kur pirki?

Nav čuguna, hvz kas tas par bleķi, bet ar teflona pārklājumu. Nepiedeg, pirku lielajā kaksimā uz Jūrmalenes.
Offline
nikna_pele
13. Jan 2012, 13:58 #823

Kopš: 16. Jan 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 5271

Braucu ar:


13 Jan 2012, 13:34:52 divkosigais rakstīja:
Kāds te lieto grilpannu?
Viņas parasti ir tikai no čuguna?
Prizmā redzēju tikai tādas... Kāds var ieteikt ,kur labāk pirkt? Lietošu reti tapēc gribās lētāku.


Ja pērk, tad ir vērts pirkt tiešām labu. Man bija kādreiz RIMI vai Maximā par tām uzlīmēm dabūta - ne vella nederēja, pa maz karstuma deva ārā, nevienmērīgi apcepās... Labāk ielikt cepeškrāsnī uz restēm un ieslēgt grila režīmu (ja nav īstais režīms iespējams vienkāršākai plītij, tad labi sanāk ieslēdzot arī ventilatora režīmu), sanāk daudz labāk.
Offline
divkosigais
13. Jan 2012, 14:00 #824

Kopš: 15. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 6488

Braucu ar:

Buus ccugunniece jaaiepeerk tad...taa vismaz uzkarsiis normaali.
Offline
LMR
13. Jan 2012, 14:01 #825

Kopš: 10. Aug 2011

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


13 Jan 2012, 13:58:13 nikna_pele rakstīja:

13 Jan 2012, 13:34:52 divkosigais rakstīja:
Kāds te lieto grilpannu?
Viņas parasti ir tikai no čuguna?
Prizmā redzēju tikai tādas... Kāds var ieteikt ,kur labāk pirkt? Lietošu reti tapēc gribās lētāku.


+ varat nopirkt vēl speciālas oglītes kas piedod ēdienam dūmu smaržu/garšu

Ja pērk, tad ir vērts pirkt tiešām labu. Man bija kādreiz RIMI vai Maximā par tām uzlīmēm dabūta - ne vella nederēja, pa maz karstuma deva ārā, nevienmērīgi apcepās... Labāk ielikt cepeškrāsnī uz restēm un ieslēgt grila režīmu (ja nav īstais režīms iespējams vienkāršākai plītij, tad labi sanāk ieslēdzot arī ventilatora režīmu), sanāk daudz labāk.
Offline
Speciall
13. Jan 2012, 14:12 #826

Kopš: 03. Feb 2005

Ziņojumi: 1624

Braucu ar: MB ML 63 AMG


13 Jan 2012, 13:34:52 divkosigais rakstīja:
Kāds te lieto grilpannu?
Viņas parasti ir tikai no čuguna?
Prizmā redzēju tikai tādas... Kāds var ieteikt ,kur labāk pirkt? Lietošu reti tapēc gribās lētāku.

Atkarībā no tā, kādu gaļas gabalu gribi cept. Antrekotam notetikti labāka ir tērauda (var arī čuguna panna), kas uzkarst ļoti augstā temperatūrā un ceptajam gaļas gabalam piešķir grauzdējuma nianses. Ja steikam ņemsi filejas gabalu (un esi english/rare cienītājs), tad labāk steika pannu vulgaris (gan nekādā gadījumā lētos risinājumus). Tomēr jāskatās, lai panna netiek strauji uzkarsēta un uzkarst vienmērīgi.
Ja noteicošais faktors ir cena, tad es tomēr ņemtu čuguna pannu un to labi ieceptu (bez šīs procedūras čugunnieces principā nav lietojamas), pie tam bez restēm - plakano. Tad šo pannu varēsi lietot arī citiem produktiem un arī grauzdējuma virsma uz gaļas gabala ir lielāka.

Steiku cepot jāņem vērā, ka gaļas gabalam jābūt istabas temperatūrā (nesanāks labs steiks, ja pagrābsi gaļas kluci no ledusskapja un uzsviedīsi uz pannas), to pareizi jāsagriež (perpendikulāri šķiedrai), pannai jābūt karstai (taukvielas absolūti minimāli), utt utjpr. Ir metode, pēc kuras steiku, kad tas fiksi apcepts uz pannas liek uz pāris minūtēm uzkarsētā cepešplītī (no šīs metodes ir arī atvasinājusies padomijas laikā populārā metode par steiku saukt nevis uz pannas ceptu, bet cepenē uzkarsētu gaļas gabalu) Vārdusakot, lai tiktu pie normāla ēdama steika ir pārdesmut knifi, kas jāievēro.

[ Šo ziņu laboja Speciall, 13 Jan 2012, 14:18:38 ]

Offline
divkosigais
13. Jan 2012, 14:16 #827

Kopš: 15. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 6488

Braucu ar:

Kaa tiessi ir jaaiecep ccugunniece? Vienkaarssi uzilda..atdzesee..uzsilda..atdzesee??
Taa tas ir domaats? Jeb kaa savaadaak?
Offline
Speciall
13. Jan 2012, 14:23 #828

Kopš: 03. Feb 2005

Ziņojumi: 1624

Braucu ar: MB ML 63 AMG


13 Jan 2012, 14:16:27 divkosigais rakstīja:
Kaa tiessi ir jaaiecep ccugunniece? Vienkaarssi uzilda..atdzesee..uzsilda..atdzesee??
Taa tas ir domaats? Jeb kaa savaadaak?


atstiep mājās čuguneni. Izsūti sievu uz 2 h pastaigāties.
Vajadzīga būs paciņa visparastāko tauku un pussauja rupja maluma sāls.
Izkausē taukus uz pannas (biezā kārtā), ieber tajos karstajos taukos sāli un turpini karsēt kādas 5 min. Bišķi dūmos un pasmirdēs arī (bet ja atrausi logu vaļā, ātri vien smaka pazudīs).

Pēc šādas iecepšanas čugunene kalpo ilgi un labi. Ja vien neatrodas kāds čaklītis, kas viņu pamanās noberzt ar Fairy vai ielikt trauķenē - tad iecepšanas procedūra jāatkārto no jauna, jo tā panna citādi sāk rūsēt - bet arī tad noberž rūsu un iecep pannu ij viss kedā.
Offline
zhuupa
13. Jan 2012, 14:27 #829

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Es drusku savādāk daru. Jaunu čugunieci vnk pieberu ar rupjo sāli un sildu uz mazas liesmas kādu stundu, kādas 3x pa to laiku apmaisot sāli bez nekādiem taukiem. Procedūru atkārto, ja panna sāk raut klāt.
Offline
divkosigais
13. Jan 2012, 14:29 #830

Kopš: 15. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 6488

Braucu ar:


13 Jan 2012, 14:23:08 Speciall rakstīja:

13 Jan 2012, 14:16:27 divkosigais rakstīja:
Kaa tiessi ir jaaiecep ccugunniece? Vienkaarssi uzilda..atdzesee..uzsilda..atdzesee??
Taa tas ir domaats? Jeb kaa savaadaak?


atstiep mājās čuguneni. Izsūti sievu uz 2 h pastaigāties.
Vajadzīga būs paciņa visparastāko tauku un pussauja rupja maluma sāls.
Izkausē taukus uz pannas (biezā kārtā), ieber tajos karstajos taukos sāli un turpini karsēt kādas 5 min. Bišķi dūmos un pasmirdēs arī (bet ja atrausi logu vaļā, ātri vien smaka pazudīs).

Pēc šādas iecepšanas čugunene kalpo ilgi un labi. Ja vien neatrodas kāds čaklītis, kas viņu pamanās noberzt ar Fairy vai ielikt trauķenē - tad iecepšanas procedūra jāatkārto no jauna, jo tā panna citādi sāk rūsēt - bet arī tad noberž rūsu un iecep pannu ij viss kedā.

Paldies!
Un veel pats peedeejais jautaajums - vai sviesta izstraadaajums vai taml. der kaa "tauki" ?
Neesmu maniijis "taukus" pacinnaa?
Offline
Czars
13. Jan 2012, 14:30 #831

Kopš: 13. Aug 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14367

Braucu ar: 3 sek līdz 100

,kur tagad var nopirkt čuguna pannu? uz tās IMO sanāk paši gardākie ceptie kartupeļi
Offline
nikna_pele
13. Jan 2012, 14:31 #832

Kopš: 16. Jan 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 5271

Braucu ar:

sviestu labāk nē, jo tam ir tendence karamelizēties, vēl jo vairāk, ja tas ir sazin kāds maisījums...
Offline
LG
13. Jan 2012, 14:31 #833

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3207

Braucu ar: E53/E70


13 Jan 2012, 14:30:44 Czar rakstīja:
,kur tagad var nopirkt čuguna pannu? uz tās IMO sanāk paši gardākie ceptie kartupeļi

Baltkrievu precu veikala un uz centrala tirgus
Offline
LG
13. Jan 2012, 14:32 #834

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3207

Braucu ar: E53/E70


13 Jan 2012, 14:31:08 nikna_pele rakstīja:
sviestu labāk nē, jo tam ir tendence karamelizēties, vēl jo vairāk, ja tas ir sazin kāds maisījums...


Japer majas (lauku sviests) jeb pašam jasakuļ no lauku krējuma,mmmm kartupelīšī uz sviesta cepti ņamaaaa
Offline
Czars
13. Jan 2012, 14:32 #835

Kopš: 13. Aug 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14367

Braucu ar: 3 sek līdz 100


13 Jan 2012, 14:31:27 LG rakstīja:

13 Jan 2012, 14:30:44 Czar rakstīja:
,kur tagad var nopirkt čuguna pannu? uz tās IMO sanāk paši gardākie ceptie kartupeļi

Baltkrievu precu veikala un uz centrala tirgus

ok, zināšu, tad kur iegriezsties, paldies
Offline
lm
13. Jan 2012, 14:34 #836

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 1491

Braucu ar:


13 Jan 2012, 14:30:44 Czar rakstīja:
,kur tagad var nopirkt čuguna pannu? uz tās IMO sanāk paši gardākie ceptie kartupeļi

Vakar redzēju cenuklubā, kas iekš Spice Home

-----------------
Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
Offline
nikna_pele
13. Jan 2012, 14:38 #837

Kopš: 16. Jan 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 5271

Braucu ar:


13 Jan 2012, 14:32:23 LG rakstīja:

13 Jan 2012, 14:31:08 nikna_pele rakstīja:
sviestu labāk nē, jo tam ir tendence karamelizēties, vēl jo vairāk, ja tas ir sazin kāds maisījums...


Japer majas (lauku sviests) jeb pašam jasakuļ no lauku krējuma,mmmm kartupelīšī uz sviesta cepti ņamaaaa

tādam mērķim ir ok sviests, bet pannas iecepšanai gluži nebūs tas taukus var nopirkt +/- katrā pārtikas veikalā, IKI toč ir
Offline
Speciall
13. Jan 2012, 14:41 #838

Kopš: 03. Feb 2005

Ziņojumi: 1624

Braucu ar: MB ML 63 AMG


13 Jan 2012, 14:29:09 divkosigais rakstīja:

13 Jan 2012, 14:23:08 Speciall rakstīja:

13 Jan 2012, 14:16:27 divkosigais rakstīja:
Kaa tiessi ir jaaiecep ccugunniece? Vienkaarssi uzilda..atdzesee..uzsilda..atdzesee??
Taa tas ir domaats? Jeb kaa savaadaak?


atstiep mājās čuguneni. Izsūti sievu uz 2 h pastaigāties.
Vajadzīga būs paciņa visparastāko tauku un pussauja rupja maluma sāls.
Izkausē taukus uz pannas (biezā kārtā), ieber tajos karstajos taukos sāli un turpini karsēt kādas 5 min. Bišķi dūmos un pasmirdēs arī (bet ja atrausi logu vaļā, ātri vien smaka pazudīs).

Pēc šādas iecepšanas čugunene kalpo ilgi un labi. Ja vien neatrodas kāds čaklītis, kas viņu pamanās noberzt ar Fairy vai ielikt trauķenē - tad iecepšanas procedūra jāatkārto no jauna, jo tā panna citādi sāk rūsēt - bet arī tad noberž rūsu un iecep pannu ij viss kedā.

Paldies!
Un veel pats peedeejais jautaajums - vai sviesta izstraadaajums vai taml. der kaa "tauki" ?
Neesmu maniijis "taukus" pacinnaa?

sviests nederees gan (nav tik karsta virshanas temp.), oliivellja arii ne. Cuuku tauki tak ir nopeerkami... vismaz nesen veel rimchikaa redzeeju.
Bet mok Tev zhuupas metode izdodas - taa gan neesmu proveejusi, bet meegjinaats tak nav zaudeets.
Offline
marciss
13. Jan 2012, 14:43 #839

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1583

Braucu ar: G30 un F31

Gan Baltkrievu gan krievu mantojums ir dabonams saimnieciibas prechu veikalaa Briiviibas ielaa 114, visaadi briinumi tur ir, gan GOI pasta, gan chuguna pannas/piiles utt
Offline
divkosigais
13. Jan 2012, 14:44 #840

Kopš: 15. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 6488

Braucu ar:

ok buus jaameeggina!
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4