Online
Pašreiz BMWPower skatās 211 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
|
Alkšņa ogles, normāli gabali un nav smalkumi un pulveris iekšā, iesaku!
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
petka17 | | Kopš: 17. Apr 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 519
Braucu ar: Braucu ar divriteni, jo dārgs benzīns
| Laukos uztaisīju grilu pats, ar malku parasti ir patīkamāk, bet jūtami ilgāk, jo grils stipri liels, bet kad sakurina, tad cūkgaļa cepas ļoti ātri | Offline | | |
janisdaubergs | | Kopš: 12. Sep 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 409
Braucu ar: E46 m54b30 cabrio
|
15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs
Marinē ar sāli pipariem un uz 2kg gaļas lieku bundžu ar konservētiem tomātiem gabaliņos 400g laikam;
Gabaliņus griežu mazus, lai nav jāgriež - kumosa izmērā;
Marinēju dienu, kad cepu lieku 2min taimeri un tad grozu, ap 10-12min un gatavs;
Gaļa var būt sausa jo:
Izmanto nevis kakla karbonādi, bet šķiņķi vai karbonādi;
Esi pārcepis gaļu;
| Offline | | |
RR04 | | Kopš: 15. Nov 2016
Ziņojumi: 3778
Braucu ar: 41
|
15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs
daudz sīpoli, pipari, sāls un cola. Sanāks sulīgi (ja vien necepsi uz atklātas liesmas) un garšīgi.
Cepta gan kakla karbonāde, gan šķiņķi, viss sanāk garšīgi | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Cola Cik daudz un cik ilgi marinē
-----------------
| Offline | | |
RR04 | | Kopš: 15. Nov 2016
Ziņojumi: 3778
Braucu ar: 41
|
15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola Cik daudz un cik ilgi marinē
Precīzi nepateikšu cik daudz kas, bet aptuveni 2kg gaļa, sīpolus daudz, tie nekad nevar būt par daudz, sāli un piparus pēc ieskatiem, colu tā, lai nosedz visu gaļu. marinē aptuveni 12h? Pēcpusdienā/vakarā iemarinē, nākamajā dienā ap 14-15 cep.
P.S. marinējot, galvenais bļodai vāku uzlikt | Offline | | |
RR04 | | Kopš: 15. Nov 2016
Ziņojumi: 3778
Braucu ar: 41
| Pēc tam kad gaļa sadurta uz iesmiem, follijā ieliek sīpolus, kas bija marinādē un ietiņ. Uzmet uz uguns, lai sutinās. Vēlams gan likt pirms gaļas cepšanas, jo tie vajag bišku ilgāk pasutināties, lai būtu mīksti | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola
Kola jau tas pats cukurs vien ir.
Kāds ber parasto cukuru marinādē, kāds lej kolu. Nedomāju, ka ir liela starpība. | Offline | | |
|
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
|
15 Jun 2020, 13:16:04 @RR04 rakstīja:
15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola Cik daudz un cik ilgi marinē
Precīzi nepateikšu cik daudz kas, bet aptuveni 2kg gaļa, sīpolus daudz, tie nekad nevar būt par daudz, sāli un piparus pēc ieskatiem, colu tā, lai nosedz visu gaļu. marinē aptuveni 12h? Pēcpusdienā/vakarā iemarinē, nākamajā dienā ap 14-15 cep.
P.S. marinējot, galvenais bļodai vāku uzlikt
pameginaas
-----------------
| Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Lai tie 100 sīpoli nav jādīrā un jāgriež ripiņās, var pāris sablenderēt pļurā un iemīcīt gaļu, efekts tas pats. | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
15 Jun 2020, 13:34:26 @Arsmens rakstīja:
Lai tie 100 sīpoli nav jādīrā un jāgriež ripiņās, var pāris sablenderēt pļurā un iemīcīt gaļu, efekts tas pats.
Marinēšanas ziņā - jā, efekts tas pats.
Cita lieta, ka tās marinētās ripiņas pēc tam var likt klāt kā piedevu kopā ar citiem dārzeņiem. | Offline | | |
IELEJAM | | Kopš: 28. Jan 2008
Ziņojumi: 3207
Braucu ar: prieku
| Nedomāja, ka kola var aizstāt cukuru, jo vismaz manā gadījumā, cukuram ir ne tikai saldināšanas funkcija, bet arī kad viss ar rokām kārtīgi tiek izspaidīts un izmīcīts, tad cukura un sāls graudiņi veic abrazīva funkciju. Un vispār kola kā produkts ir dranķis. Sīpolu griežu ripiņās, jo, kā min RVR, tad tās ripiņas ir forša uzkoda. Kurinot ar malku tai jāļauj kārtīgi izdegt un tieši tāpēc ozols ir ļoti labs, jo tam ir gara tā stadija, kad tās ir labas cepšanai un var pagūt uzcept gan gaļu, gan dārzeņus. Arī es kādreiz taisīju tās garās marinēšanas, kad dienu iepriekš visu sagatavo, bet laika gaitā secinu, ka gardāk ir tā pa ātro. | Offline | | |
shibernieks | | Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| Kolā ir ortofosforskābe, kas veic līdzvērtīgu funkciju etiķim. Cukurs jebkurai gaļai nāk par labu.
Mans ieteikums visiem grillētājiem - lejam klāt marinādei labi daudz cepamo eļļu. | Offline | | |
daticho | | Kopš: 11. Jun 2007
No: Zilupe
Ziņojumi: 11399
Braucu ar: FN-15
| Kads zin kur meklet kebabu galu? Ta kura ir uz iesma, apalas formas, sasaldeta. Hvz vairs nevaru nekur atrast | Offline | | |
R_BERGS | | Kopš: 15. Nov 2007
Ziņojumi: 16504
Braucu ar:
|
16 Jun 2020, 00:21:37 @daticho rakstīja:
Kads zin kur meklet kebabu galu? Ta kura ir uz iesma, apalas formas, sasaldeta. Hvz vairs nevaru nekur atrast
PROMO Cash&Carry
ja nebūs uz iesma, tad noteikti būs sasaldēt un jau sagriezta maisā[ Šo ziņu laboja R_BERGS, 16 Jun 2020, 00:23:41 ]
-----------------
Piedāvājam auto virsbūves krāsošanu un pulēšanu
| Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Rit redzees, kas bus sanacis
-----------------
| Offline | | |
|
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Pamēģināju, marināde nebija slikta, bet man ne visai tiesa gan, gaļa patrāpījās ne tā labākā
Bet, iepriekšējo reizi marinēju līdzīgi, tikai peldināju nevis kolā, bet heinz kečupā, tas marinējums man garšoja daudz labāk
-----------------
| Offline | | |
sonx33 | | Kopš: 08. Sep 2008
Ziņojumi: 2080
Braucu ar: 320d
| Padalas ar receptem klasiskajai etiķa marinātei cūkgaļai.
Zinu tikai to, ka citrons tur visu sadirš. | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
| Kūpinātie spečuki - ja pēc 6 stundu kūpināšanas vista sanāk tāda sīksta, un pie kaula nedaudz pajēla, tad temperatūra par zemu, jeb ilgāk jākūpina? Temperatūru mēģināju turēt uz 90, bet pārsvarā bija 70 -85 | Offline | | |
RR04 | | Kopš: 15. Nov 2016
Ziņojumi: 3778
Braucu ar: 41
|
18 Jun 2020, 13:12:35 @SteelRat rakstīja:
Pamēģināju, marināde nebija slikta, bet man ne visai tiesa gan, gaļa patrāpījās ne tā labākā
Bet, iepriekšējo reizi marinēju līdzīgi, tikai peldināju nevis kolā, bet heinz kečupā, tas marinējums man garšoja daudz labāk
Gaļa vainīga, marināde zi best | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|