Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 211 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
KristsK
15. Jun 2020, 10:51 #821

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2729

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv


Alkšņa ogles, normāli gabali un nav smalkumi un pulveris iekšā, iesaku!

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
petka17
15. Jun 2020, 12:35 #822

Kopš: 17. Apr 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 519

Braucu ar: Braucu ar divriteni, jo dārgs benzīns

Laukos uztaisīju grilu pats, ar malku parasti ir patīkamāk, bet jūtami ilgāk, jo grils stipri liels, bet kad sakurina, tad cūkgaļa cepas ļoti ātri
Offline
janisdaubergs
15. Jun 2020, 12:40 #823

Kopš: 12. Sep 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 409

Braucu ar: E46 m54b30 cabrio


15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs


Marinē ar sāli pipariem un uz 2kg gaļas lieku bundžu ar konservētiem tomātiem gabaliņos 400g laikam;
Gabaliņus griežu mazus, lai nav jāgriež - kumosa izmērā;
Marinēju dienu, kad cepu lieku 2min taimeri un tad grozu, ap 10-12min un gatavs;

Gaļa var būt sausa jo:
Izmanto nevis kakla karbonādi, bet šķiņķi vai karbonādi;
Esi pārcepis gaļu;
Offline
RR04
15. Jun 2020, 12:45 #824

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3778

Braucu ar: 41


15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs

daudz sīpoli, pipari, sāls un cola. Sanāks sulīgi (ja vien necepsi uz atklātas liesmas) un garšīgi.
Cepta gan kakla karbonāde, gan šķiņķi, viss sanāk garšīgi
Offline
SteelRat
15. Jun 2020, 12:51 #825

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Cola Cik daudz un cik ilgi marinē

-----------------
Offline
RR04
15. Jun 2020, 13:16 #826

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3778

Braucu ar: 41


15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola Cik daudz un cik ilgi marinē

Precīzi nepateikšu cik daudz kas, bet aptuveni 2kg gaļa, sīpolus daudz, tie nekad nevar būt par daudz, sāli un piparus pēc ieskatiem, colu tā, lai nosedz visu gaļu. marinē aptuveni 12h? Pēcpusdienā/vakarā iemarinē, nākamajā dienā ap 14-15 cep.

P.S. marinējot, galvenais bļodai vāku uzlikt
Offline
RR04
15. Jun 2020, 13:18 #827

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3778

Braucu ar: 41

Pēc tam kad gaļa sadurta uz iesmiem, follijā ieliek sīpolus, kas bija marinādē un ietiņ. Uzmet uz uguns, lai sutinās. Vēlams gan likt pirms gaļas cepšanas, jo tie vajag bišku ilgāk pasutināties, lai būtu mīksti
Offline
RVR
15. Jun 2020, 13:20 #828

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola


Kola jau tas pats cukurs vien ir.
Kāds ber parasto cukuru marinādē, kāds lej kolu. Nedomāju, ka ir liela starpība.
Offline
SteelRat
15. Jun 2020, 13:27 #829

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95


15 Jun 2020, 13:16:04 @RR04 rakstīja:

15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola Cik daudz un cik ilgi marinē

Precīzi nepateikšu cik daudz kas, bet aptuveni 2kg gaļa, sīpolus daudz, tie nekad nevar būt par daudz, sāli un piparus pēc ieskatiem, colu tā, lai nosedz visu gaļu. marinē aptuveni 12h? Pēcpusdienā/vakarā iemarinē, nākamajā dienā ap 14-15 cep.

P.S. marinējot, galvenais bļodai vāku uzlikt



pameginaas

-----------------
Offline
Arsmens
15. Jun 2020, 13:34 #830

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Lai tie 100 sīpoli nav jādīrā un jāgriež ripiņās, var pāris sablenderēt pļurā un iemīcīt gaļu, efekts tas pats.
Offline
RVR
15. Jun 2020, 13:44 #831

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


15 Jun 2020, 13:34:26 @Arsmens rakstīja:
Lai tie 100 sīpoli nav jādīrā un jāgriež ripiņās, var pāris sablenderēt pļurā un iemīcīt gaļu, efekts tas pats.


Marinēšanas ziņā - jā, efekts tas pats.
Cita lieta, ka tās marinētās ripiņas pēc tam var likt klāt kā piedevu kopā ar citiem dārzeņiem.
Offline
IELEJAM
15. Jun 2020, 22:40 #832

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3207

Braucu ar: prieku

Nedomāja, ka kola var aizstāt cukuru, jo vismaz manā gadījumā, cukuram ir ne tikai saldināšanas funkcija, bet arī kad viss ar rokām kārtīgi tiek izspaidīts un izmīcīts, tad cukura un sāls graudiņi veic abrazīva funkciju. Un vispār kola kā produkts ir dranķis. Sīpolu griežu ripiņās, jo, kā min RVR, tad tās ripiņas ir forša uzkoda. Kurinot ar malku tai jāļauj kārtīgi izdegt un tieši tāpēc ozols ir ļoti labs, jo tam ir gara tā stadija, kad tās ir labas cepšanai un var pagūt uzcept gan gaļu, gan dārzeņus. Arī es kādreiz taisīju tās garās marinēšanas, kad dienu iepriekš visu sagatavo, bet laika gaitā secinu, ka gardāk ir tā pa ātro.
Offline
shibernieks
15. Jun 2020, 23:02 #833

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

Kolā ir ortofosforskābe, kas veic līdzvērtīgu funkciju etiķim. Cukurs jebkurai gaļai nāk par labu.

Mans ieteikums visiem grillētājiem - lejam klāt marinādei labi daudz cepamo eļļu.
Offline
daticho
16. Jun 2020, 00:21 #834

Kopš: 11. Jun 2007

No: Zilupe

Ziņojumi: 11399

Braucu ar: FN-15

Kads zin kur meklet kebabu galu? Ta kura ir uz iesma, apalas formas, sasaldeta. Hvz vairs nevaru nekur atrast
Offline
R_BERGS
16. Jun 2020, 00:22 #835

Kopš: 15. Nov 2007

Ziņojumi: 16504

Braucu ar:


16 Jun 2020, 00:21:37 @daticho rakstīja:
Kads zin kur meklet kebabu galu? Ta kura ir uz iesma, apalas formas, sasaldeta. Hvz vairs nevaru nekur atrast

PROMO Cash&Carry
ja nebūs uz iesma, tad noteikti būs sasaldēt un jau sagriezta maisā

[ Šo ziņu laboja R_BERGS, 16 Jun 2020, 00:23:41 ]



-----------------

Piedāvājam auto virsbūves krāsošanu un pulēšanu
Offline
SteelRat
16. Jun 2020, 18:25 #836

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Rit redzees, kas bus sanacis



-----------------
Offline
SteelRat
18. Jun 2020, 13:12 #837

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Pamēģināju, marināde nebija slikta, bet man ne visai tiesa gan, gaļa patrāpījās ne tā labākā

Bet, iepriekšējo reizi marinēju līdzīgi, tikai peldināju nevis kolā, bet heinz kečupā, tas marinējums man garšoja daudz labāk

-----------------
Offline
sonx33
18. Jun 2020, 13:22 #838

Kopš: 08. Sep 2008

Ziņojumi: 2080

Braucu ar: 320d

Padalas ar receptem klasiskajai etiķa marinātei cūkgaļai.
Zinu tikai to, ka citrons tur visu sadirš.
Offline
bepino
18. Jun 2020, 14:07 #839

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu

Kūpinātie spečuki - ja pēc 6 stundu kūpināšanas vista sanāk tāda sīksta, un pie kaula nedaudz pajēla, tad temperatūra par zemu, jeb ilgāk jākūpina? Temperatūru mēģināju turēt uz 90, bet pārsvarā bija 70 -85
Offline
RR04
18. Jun 2020, 14:19 #840

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3778

Braucu ar: 41


18 Jun 2020, 13:12:35 @SteelRat rakstīja:
Pamēģināju, marināde nebija slikta, bet man ne visai tiesa gan, gaļa patrāpījās ne tā labākā

Bet, iepriekšējo reizi marinēju līdzīgi, tikai peldināju nevis kolā, bet heinz kečupā, tas marinējums man garšoja daudz labāk

Gaļa vainīga, marināde zi best
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo