Online

Pašreiz BMWPower skatās 38 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
shibernieks
15. Jun 2020, 09:51 #801

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

https://www.ksenukai.lv/p/kokogles-grillisti-15l-biolan/8a9l

Lietoju šīs ogles. Labākās, kas šajos platuma grādos manītas.
Iekuram saplēšu kartonu, kas rodas visu ko nopērkot. Kartons iedod starta karstrumu.

Agrāk cepu tik uz malkas oglēm. Pamēģinot šīs ogles malku vairs praktiski neizmantoju.
Offline
SilentShadow
15. Jun 2020, 10:23 #802

Kopš: 01. Aug 2006

Ziņojumi: 816

Braucu ar: Santa FE 08; Ford Mondeo 09''; scooterpower

Man patīk šīs, labi deg, nav pus maiss ar putekļiem.
Ņemu lielo maisu, pietiek ilgam laikam.http://marienburg.com/lv
Offline
mrpresident
15. Jun 2020, 10:31 #803

Kopš: 31. May 2004

Ziņojumi: 1279

Braucu ar:

Es jau kādu trešo gadu tikai uz Marienburg oglēm. Aizdegas ļoti viegli bez nekādiem līdzekļiem, tur labi karstumu un nav arī nekādas nepareizās ķīmiskās piegaršas.
Offline
KristsK
15. Jun 2020, 10:51 #804

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2735

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv


Alkšņa ogles, normāli gabali un nav smalkumi un pulveris iekšā, iesaku!

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
petka17
15. Jun 2020, 12:35 #805

Kopš: 17. Apr 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 521

Braucu ar: Braucu ar divriteni, jo dārgs benzīns

Laukos uztaisīju grilu pats, ar malku parasti ir patīkamāk, bet jūtami ilgāk, jo grils stipri liels, bet kad sakurina, tad cūkgaļa cepas ļoti ātri
Offline
janisdaubergs
15. Jun 2020, 12:40 #806

Kopš: 12. Sep 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 411

Braucu ar: E46 m54b30 cabrio


15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs


Marinē ar sāli pipariem un uz 2kg gaļas lieku bundžu ar konservētiem tomātiem gabaliņos 400g laikam;
Gabaliņus griežu mazus, lai nav jāgriež - kumosa izmērā;
Marinēju dienu, kad cepu lieku 2min taimeri un tad grozu, ap 10-12min un gatavs;

Gaļa var būt sausa jo:
Izmanto nevis kakla karbonādi, bet šķiņķi vai karbonādi;
Esi pārcepis gaļu;
Offline
RR04
15. Jun 2020, 12:45 #807

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3828

Braucu ar: 41


15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs

daudz sīpoli, pipari, sāls un cola. Sanāks sulīgi (ja vien necepsi uz atklātas liesmas) un garšīgi.
Cepta gan kakla karbonāde, gan šķiņķi, viss sanāk garšīgi
Offline
SteelRat
15. Jun 2020, 12:51 #808

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164007

Braucu ar: E95

Cola Cik daudz un cik ilgi marinē

-----------------
Offline
RR04
15. Jun 2020, 13:16 #809

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3828

Braucu ar: 41


15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola Cik daudz un cik ilgi marinē

Precīzi nepateikšu cik daudz kas, bet aptuveni 2kg gaļa, sīpolus daudz, tie nekad nevar būt par daudz, sāli un piparus pēc ieskatiem, colu tā, lai nosedz visu gaļu. marinē aptuveni 12h? Pēcpusdienā/vakarā iemarinē, nākamajā dienā ap 14-15 cep.

P.S. marinējot, galvenais bļodai vāku uzlikt
Offline
RR04
15. Jun 2020, 13:18 #810

Kopš: 15. Nov 2016

Ziņojumi: 3828

Braucu ar: 41

Pēc tam kad gaļa sadurta uz iesmiem, follijā ieliek sīpolus, kas bija marinādē un ietiņ. Uzmet uz uguns, lai sutinās. Vēlams gan likt pirms gaļas cepšanas, jo tie vajag bišku ilgāk pasutināties, lai būtu mīksti
Offline
RVR
15. Jun 2020, 13:20 #811

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22570

Braucu ar: RVR


15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola


Kola jau tas pats cukurs vien ir.
Kāds ber parasto cukuru marinādē, kāds lej kolu. Nedomāju, ka ir liela starpība.
Offline
SteelRat
15. Jun 2020, 13:27 #812

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164007

Braucu ar: E95


15 Jun 2020, 13:16:04 @RR04 rakstīja:

15 Jun 2020, 12:51:16 @SteelRat rakstīja:
Cola Cik daudz un cik ilgi marinē

Precīzi nepateikšu cik daudz kas, bet aptuveni 2kg gaļa, sīpolus daudz, tie nekad nevar būt par daudz, sāli un piparus pēc ieskatiem, colu tā, lai nosedz visu gaļu. marinē aptuveni 12h? Pēcpusdienā/vakarā iemarinē, nākamajā dienā ap 14-15 cep.

P.S. marinējot, galvenais bļodai vāku uzlikt



pameginaas

-----------------
Offline
Arsmens
15. Jun 2020, 13:34 #813

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Lai tie 100 sīpoli nav jādīrā un jāgriež ripiņās, var pāris sablenderēt pļurā un iemīcīt gaļu, efekts tas pats.
Offline
RVR
15. Jun 2020, 13:44 #814

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22570

Braucu ar: RVR


15 Jun 2020, 13:34:26 @Arsmens rakstīja:
Lai tie 100 sīpoli nav jādīrā un jāgriež ripiņās, var pāris sablenderēt pļurā un iemīcīt gaļu, efekts tas pats.


Marinēšanas ziņā - jā, efekts tas pats.
Cita lieta, ka tās marinētās ripiņas pēc tam var likt klāt kā piedevu kopā ar citiem dārzeņiem.
Offline
IELEJAM
15. Jun 2020, 22:40 #815

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3253

Braucu ar: prieku

Nedomāja, ka kola var aizstāt cukuru, jo vismaz manā gadījumā, cukuram ir ne tikai saldināšanas funkcija, bet arī kad viss ar rokām kārtīgi tiek izspaidīts un izmīcīts, tad cukura un sāls graudiņi veic abrazīva funkciju. Un vispār kola kā produkts ir dranķis. Sīpolu griežu ripiņās, jo, kā min RVR, tad tās ripiņas ir forša uzkoda. Kurinot ar malku tai jāļauj kārtīgi izdegt un tieši tāpēc ozols ir ļoti labs, jo tam ir gara tā stadija, kad tās ir labas cepšanai un var pagūt uzcept gan gaļu, gan dārzeņus. Arī es kādreiz taisīju tās garās marinēšanas, kad dienu iepriekš visu sagatavo, bet laika gaitā secinu, ka gardāk ir tā pa ātro.
Offline
shibernieks
15. Jun 2020, 23:02 #816

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

Kolā ir ortofosforskābe, kas veic līdzvērtīgu funkciju etiķim. Cukurs jebkurai gaļai nāk par labu.

Mans ieteikums visiem grillētājiem - lejam klāt marinādei labi daudz cepamo eļļu.
Offline
daticho
16. Jun 2020, 00:21 #817

Kopš: 11. Jun 2007

No: Zilupe

Ziņojumi: 11422

Braucu ar: FN-15

Kads zin kur meklet kebabu galu? Ta kura ir uz iesma, apalas formas, sasaldeta. Hvz vairs nevaru nekur atrast
Offline
R_BERGS
16. Jun 2020, 00:22 #818

Kopš: 15. Nov 2007

Ziņojumi: 16525

Braucu ar:


16 Jun 2020, 00:21:37 @daticho rakstīja:
Kads zin kur meklet kebabu galu? Ta kura ir uz iesma, apalas formas, sasaldeta. Hvz vairs nevaru nekur atrast

PROMO Cash&Carry
ja nebūs uz iesma, tad noteikti būs sasaldēt un jau sagriezta maisā

[ Šo ziņu laboja R_BERGS, 16 Jun 2020, 00:23:41 ]



-----------------

Piedāvājam auto virsbūves krāsošanu un pulēšanu
Offline
SteelRat
16. Jun 2020, 18:25 #819

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164007

Braucu ar: E95

Rit redzees, kas bus sanacis



-----------------
Offline
SteelRat
18. Jun 2020, 13:12 #820

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 164007

Braucu ar: E95

Pamēģināju, marināde nebija slikta, bet man ne visai tiesa gan, gaļa patrāpījās ne tā labākā

Bet, iepriekšējo reizi marinēju līdzīgi, tikai peldināju nevis kolā, bet heinz kečupā, tas marinējums man garšoja daudz labāk

-----------------
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, AiwaShuraLLP, BigArchi, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo