Online
Pašreiz BMWPower skatās 213 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
doppio | | Kopš: 06. Aug 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 416
Braucu ar: pareizo piedziņu
| Būs ērtāk / ātrāk kā ar gāzi? Kaut kā nav pārliecības šitādam par ilgtermiņu un šķiet ar tīrīšanu varētu nebūt tik viegli kā ar uguni, kad atliek tikai nobirstēt un gāze / ogles visu nodedzina. Kā arī visu laiku kautkur jānēsā ja nav jumts virs galvas, gāzinieku noliec un stāv ārā un nekādu problēmu. Ja neesi lauku mājā tad uz terases gāze | Offline | | |
Oke | | Kopš: 10. Apr 2020
Ziņojumi: 562
Braucu ar:
|
14 Jun 2020, 23:27:53 @Pauliic rakstīja:
uguni ar kramu aizdedzat?
nu cūkgaļa - vai nu 15-20 min cep, grozi - tauki tek arā utt
vai elektro grilā 3-5 min, gatavs viss sulīgs utt
p.s. visu mūžu esmu kačigārījis un patīk bet domāju, ka varbūt ir laiks pāriet uz "automātu"
Panna? | Offline | | |
Pauliic | | Kopš: 01. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 8769
Braucu ar: 10, 101
| karoch,man ir NT individual mangālis, panna, ogles, malka, degšķidrums, skaliņi, spičkas utt
ja kādam ir opcijas / ieteikumi elektro grillam tad
----------------- http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv | Offline | | |
Surr | | Kopš: 23. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 1834
Braucu ar: Kaskaiš
| Tas ko iemeti ir idejiska kopija Tefal Optigrill.
Ar optigrill sanāk ideāls steiks, bet visi citi režīmi so so.
Ja esi steiku cienītājs must have lieta (optigrill nav nekādas t regulācijas - izvēlies steika režīmu un aparāts korekti pēc šķēles biezuma aprēķina laiku un t, un signalizē pie very rare, rare, medium, well done gatavības pakāpēm. Kopjams viegli, abas plāksnes noņemamas, tauki tek atsevišķā vannītē). Ja labāk patīk šašliks - par ogļu mangāli nekas labāks nebūs.[ Šo ziņu laboja Surr, 15 Jun 2020, 00:03:08 ] | Offline | | |
Jorens | | Kopš: 15. Jul 2003
Ziņojumi: 14706
Braucu ar: XC60, Cagiva Raptor 1000, Multispace
|
14 Jun 2020, 23:58:25 @Surr rakstīja:
Tas ko iemeti ir idejiska kopija Tefal Optigrill.
Ar optigrill sanāk ideāls steiks, bet visi citi režīmi so so.
Ja esi steiku cienītājs must have lieta (optigrill nav nekādas t regulācijas - izvēlies steika režīmu un aparāts korekti pēc šķēles biezuma aprēķina laiku un t, un signalizē pie very rare, rare, medium, well done gatavības pakāpēm. Kopjams viegli, abas plāksnes noņemamas, tauki tek atsevišķā vannītē). Ja labāk patīk šašliks - par ogļu mangāli nekas labāks nebūs.
Ja esi steika cienītājs, tad nopērc kārtīgu čuguna steika pannmu | Offline | | |
by_magnus | | Kopš: 17. Aug 2008
Ziņojumi: 1878
Braucu ar: melno
|
1
viesos nomēģināts un skaidrs , ka ogles, malka ir akmens laikmets...
Cepu daudz. Nu katru dienu praktiski. Ir Tefal optigrill XL jau kādu gadu lietošanā. Tevis norādīto neesmu redzējis un provējis. Šaubu nav, Fefāls ir labs aparāts, bet es uz viņu tikai steikus cepu.
BET. cepu tikai tad kad pārvlekos vēlu mājās, tad kad vispār nav laika un vnk gribas uzēst. Grills ir grills un tur ir pavisam cita garša. Tas aromāts ko dod dzīva uguns un tas apdegums (elketriskajā nebūs) ir pavisam cita opera.
UZ malkas grillu var ucept tik pat sulīgu kā opti grilla, jā zin to lietu | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| + par Tefal optigrill, ziemas periodā iekšā grillējot ir super, steiki tiešām sanāk ļoti ok
Kā arī + par gāzes grillu, ja daudz cep, tad jāties ar oglēm sen vairs nav vērts [ Šo ziņu laboja SteelRat, 15 Jun 2020, 07:37:00 ]
-----------------
| Offline | | |
by_magnus | | Kopš: 17. Aug 2008
Ziņojumi: 1878
Braucu ar: melno
|
15 Jun 2020, 07:34:55 @SteelRat rakstīja:
+ par Tefal optigrill, ziemas periodā iekšā grillējot ir super, steiki tiešām sanāk ļoti ok
Kā arī + par gāzes grillu, ja daudz cep, tad jāties ar oglēm sen vairs nav vērts
Nu nēēēēz, ogles ir ogles, tur garša cita. Un ne Tefālu ne Gāzi nevar dabūt to koncentrēto karstumu kā no oglēm,, kad iekačigārī labi! Jeb kurā gadījumā cepam tik | Offline | | |
|
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Kartumu var dabūt daudz labāku un vienmērīgāku, ja labs gāzes grills
un par garšu, nū, nav varbūt dūmu piedeva, bet krogi ir iemācījušies arī uz gāzeniekiem dabūt to fīču klāt Toties daudz tīrāk jūt gaļas garšu un marinādes nianses garšu
Un, ja cep katru dienu gandrīz, tad gan laika, gan izmaksu ziņā pilnīgi noteikti gāze ir way to go
-----------------
| Offline | | |
BigBear | | Kopš: 09. Apr 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 1875
Braucu ar: Glanci
| Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs
Sāli pieliec stundu pirms cepšanas un cep, nevis uzliec uz grilla un ej sūkt alu! Tiklīdz sāk degt ver ciet vāku vgrillam un tādā veidā ar regulē temperatūru
Man nekad nesanak sauss | Offline | | |
IELEJAM | | Kopš: 28. Jan 2008
Ziņojumi: 3207
Braucu ar: prieku
| Nupat iemēģināts jaunais grils, kas tika iegādāts pie KK. Viss perfekti, tas grila kastes dziļums 150mm tieši laikā. Lai sanāktu gards šāšliks, jāpērk pašu labāko gaļu. Es parsti, tepat vietējā zemnieku veikalā pērku cūkaks kakla karbonādi. Gaļu sagriežu iesmam piemērotos gabalos un marinēju apmēram 1-2h pirms cepšanas. Katlā ielej ābolu, vai rīsu etiķi, piegriež sīpolus, melnie pipari, sāls un obligāti cukurs (es lietoju brūno cukuru), tad gaļu klāt un kādas 5minūtes visu kārtīgi ar rokām izspaida. Katlu vajag palielu, lai visu labi varētu sagatavot. Cepu uz ozolkoka oglēm, jo man no galdniecības rodas visādi atgriezumi. Sanāk izcili, visi slavē. Vispār, pats galvenais slēpjas gaļas kvalitātē, marināde ir otršķirīga. Uz gāzes tik gards nesanāk, vismaz ne uz Weber grila. | Offline | | |
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
|
15 Jun 2020, 08:28:58 @IELEJAM rakstīja:
Nupat iemēģināts jaunais grils, kas tika iegādāts pie KK. Viss perfekti, ........ Uz gāzes tik gards nesanāk, vismaz ne uz Weber grila.
Ja viss ir pareizi, neveidojas liesma, tad tauciņs neaizdegas, bet veidojas kupls dūms kurā sašliks kūpinās, tur tā papildus garša veidojas un gaļiņa nepaliek sausa.[ Šo ziņu laboja KristsK, 15 Jun 2020, 09:16:54 ]
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
kkas | | Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9318
Braucu ar: Alfu
| imho buļļa kaka. garša tirsā un visa Menģelejeva tabula vēl piedevām uz gaļas. oglēm jābūt tieši tik karstām, lai visi tauki uzreiz neaizdegoties izkūp, nevis nokvēpina gaļu. | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
15 Jun 2020, 09:18:06 @kkas rakstīja:
imho buļļa kaka. garša tirsā un visa Menģelejeva tabula vēl piedevām uz gaļas. oglēm jābūt tieši tik karstām, lai visi tauki uzreiz neaizdegoties izkūp, nevis nokvēpina gaļu.
Ogles jātaisa pašam no malkas, pēdējos gadus tikai tā! Cepot uz pirktajām oglēm garšai vienmēr pretīga piegarša | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
| Jā, šosezon arī esmu pārgājis uz malku.
Sākās ar to, ka tupa aizmirsu nopirkt ogles un bija slinkums speciāli braukt pakaļ. Iekurināju ar malku un pēc tam sapratu, ka šitā sanāk krietni labāk.
P.S. es gan esmu klasiskā šašlika piekritējs - ar mangālu un iesmiem. Resti uzlieku retu reizi, kad sagribas kādu zivi uztaisīt vai vēl ko citu.[ Šo ziņu laboja RVR, 15 Jun 2020, 09:26:48 ] | Offline | | |
|
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Oglēm jāļauj kartigi izdegt, nevajag par ātru likt virsū...
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
shibernieks | | Kopš: 12. Aug 2004
Ziņojumi: 5990
Braucu ar:
| https://www.ksenukai.lv/p/kokogles-grillisti-15l-biolan/8a9l
Lietoju šīs ogles. Labākās, kas šajos platuma grādos manītas.
Iekuram saplēšu kartonu, kas rodas visu ko nopērkot. Kartons iedod starta karstrumu.
Agrāk cepu tik uz malkas oglēm. Pamēģinot šīs ogles malku vairs praktiski neizmantoju.
| Offline | | |
SilentShadow | | Kopš: 01. Aug 2006
Ziņojumi: 811
Braucu ar: Santa FE 08; Ford Mondeo 09''; scooterpower
| Man patīk šīs, labi deg, nav pus maiss ar putekļiem.
Ņemu lielo maisu, pietiek ilgam laikam.http://marienburg.com/lv | Offline | | |
mrpresident | | Kopš: 31. May 2004
Ziņojumi: 1275
Braucu ar:
| Es jau kādu trešo gadu tikai uz Marienburg oglēm. Aizdegas ļoti viegli bez nekādiem līdzekļiem, tur labi karstumu un nav arī nekādas nepareizās ķīmiskās piegaršas. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|