Online

Pašreiz BMWPower skatās 213 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
doppio
14. Jun 2020, 23:40 #801

Kopš: 06. Aug 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 416

Braucu ar: pareizo piedziņu

Būs ērtāk / ātrāk kā ar gāzi? Kaut kā nav pārliecības šitādam par ilgtermiņu un šķiet ar tīrīšanu varētu nebūt tik viegli kā ar uguni, kad atliek tikai nobirstēt un gāze / ogles visu nodedzina. Kā arī visu laiku kautkur jānēsā ja nav jumts virs galvas, gāzinieku noliec un stāv ārā un nekādu problēmu. Ja neesi lauku mājā tad uz terases gāze
Offline
Oke
14. Jun 2020, 23:44 #802

Kopš: 10. Apr 2020

Ziņojumi: 562

Braucu ar:


14 Jun 2020, 23:27:53 @Pauliic rakstīja:
uguni ar kramu aizdedzat?

nu cūkgaļa - vai nu 15-20 min cep, grozi - tauki tek arā utt

vai elektro grilā 3-5 min, gatavs viss sulīgs utt

p.s. visu mūžu esmu kačigārījis un patīk bet domāju, ka varbūt ir laiks pāriet uz "automātu"


Panna?
Offline
Pauliic
14. Jun 2020, 23:50 #803

Kopš: 01. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 8769

Braucu ar: 10, 101

karoch,man ir NT individual mangālis, panna, ogles, malka, degšķidrums, skaliņi, spičkas utt



ja kādam ir opcijas / ieteikumi elektro grillam tad

-----------------
http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv
Offline
Surr
14. Jun 2020, 23:58 #804

Kopš: 23. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 1834

Braucu ar: Kaskaiš

Tas ko iemeti ir idejiska kopija Tefal Optigrill.

Ar optigrill sanāk ideāls steiks, bet visi citi režīmi so so.

Ja esi steiku cienītājs must have lieta (optigrill nav nekādas t regulācijas - izvēlies steika režīmu un aparāts korekti pēc šķēles biezuma aprēķina laiku un t, un signalizē pie very rare, rare, medium, well done gatavības pakāpēm. Kopjams viegli, abas plāksnes noņemamas, tauki tek atsevišķā vannītē). Ja labāk patīk šašliks - par ogļu mangāli nekas labāks nebūs.

[ Šo ziņu laboja Surr, 15 Jun 2020, 00:03:08 ]

Offline
Jorens
15. Jun 2020, 07:22 #805

Kopš: 15. Jul 2003

Ziņojumi: 14706

Braucu ar: XC60, Cagiva Raptor 1000, Multispace


14 Jun 2020, 23:58:25 @Surr rakstīja:
Tas ko iemeti ir idejiska kopija Tefal Optigrill.

Ar optigrill sanāk ideāls steiks, bet visi citi režīmi so so.

Ja esi steiku cienītājs must have lieta (optigrill nav nekādas t regulācijas - izvēlies steika režīmu un aparāts korekti pēc šķēles biezuma aprēķina laiku un t, un signalizē pie very rare, rare, medium, well done gatavības pakāpēm. Kopjams viegli, abas plāksnes noņemamas, tauki tek atsevišķā vannītē). Ja labāk patīk šašliks - par ogļu mangāli nekas labāks nebūs.


Ja esi steika cienītājs, tad nopērc kārtīgu čuguna steika pannmu
Offline
by_magnus
15. Jun 2020, 07:30 #806

Kopš: 17. Aug 2008

Ziņojumi: 1878

Braucu ar: melno


1
viesos nomēģināts un skaidrs , ka ogles, malka ir akmens laikmets...



Cepu daudz. Nu katru dienu praktiski. Ir Tefal optigrill XL jau kādu gadu lietošanā. Tevis norādīto neesmu redzējis un provējis. Šaubu nav, Fefāls ir labs aparāts, bet es uz viņu tikai steikus cepu.

BET. cepu tikai tad kad pārvlekos vēlu mājās, tad kad vispār nav laika un vnk gribas uzēst. Grills ir grills un tur ir pavisam cita garša. Tas aromāts ko dod dzīva uguns un tas apdegums (elketriskajā nebūs) ir pavisam cita opera.

UZ malkas grillu var ucept tik pat sulīgu kā opti grilla, jā zin to lietu
Offline
SteelRat
15. Jun 2020, 07:34 #807

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

+ par Tefal optigrill, ziemas periodā iekšā grillējot ir super, steiki tiešām sanāk ļoti ok

Kā arī + par gāzes grillu, ja daudz cep, tad jāties ar oglēm sen vairs nav vērts

[ Šo ziņu laboja SteelRat, 15 Jun 2020, 07:37:00 ]



-----------------
Offline
by_magnus
15. Jun 2020, 07:44 #808

Kopš: 17. Aug 2008

Ziņojumi: 1878

Braucu ar: melno


15 Jun 2020, 07:34:55 @SteelRat rakstīja:
+ par Tefal optigrill, ziemas periodā iekšā grillējot ir super, steiki tiešām sanāk ļoti ok

Kā arī + par gāzes grillu, ja daudz cep, tad jāties ar oglēm sen vairs nav vērts


Nu nēēēēz, ogles ir ogles, tur garša cita. Un ne Tefālu ne Gāzi nevar dabūt to koncentrēto karstumu kā no oglēm,, kad iekačigārī labi! Jeb kurā gadījumā cepam tik
Offline
SteelRat
15. Jun 2020, 07:48 #809

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Kartumu var dabūt daudz labāku un vienmērīgāku, ja labs gāzes grills
un par garšu, nū, nav varbūt dūmu piedeva, bet krogi ir iemācījušies arī uz gāzeniekiem dabūt to fīču klāt Toties daudz tīrāk jūt gaļas garšu un marinādes nianses garšu
Un, ja cep katru dienu gandrīz, tad gan laika, gan izmaksu ziņā pilnīgi noteikti gāze ir way to go

-----------------
Offline
BigBear
15. Jun 2020, 08:10 #810

Kopš: 09. Apr 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 1875

Braucu ar: Glanci

Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs
Offline
Kalnz
15. Jun 2020, 08:27 #811

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


15 Jun 2020, 08:10:00 @BigBear rakstīja:
Tuvojas grillēšanas nedēļa varbūt iemetat, kāds savu top gaļas marinēšanas recepti/padomus utt?!
P/s...Visvairāk besī, ka gaļa (cūkas) izcepas sausa, zinu ka vajag lielu karstumu un sāli marinādei likt pirms cepšanas, bet tāpat ne vienmēr sanāk sulīgs


Sāli pieliec stundu pirms cepšanas un cep, nevis uzliec uz grilla un ej sūkt alu! Tiklīdz sāk degt ver ciet vāku vgrillam un tādā veidā ar regulē temperatūru

Man nekad nesanak sauss
Offline
IELEJAM
15. Jun 2020, 08:28 #812

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3207

Braucu ar: prieku

Nupat iemēģināts jaunais grils, kas tika iegādāts pie KK. Viss perfekti, tas grila kastes dziļums 150mm tieši laikā. Lai sanāktu gards šāšliks, jāpērk pašu labāko gaļu. Es parsti, tepat vietējā zemnieku veikalā pērku cūkaks kakla karbonādi. Gaļu sagriežu iesmam piemērotos gabalos un marinēju apmēram 1-2h pirms cepšanas. Katlā ielej ābolu, vai rīsu etiķi, piegriež sīpolus, melnie pipari, sāls un obligāti cukurs (es lietoju brūno cukuru), tad gaļu klāt un kādas 5minūtes visu kārtīgi ar rokām izspaida. Katlu vajag palielu, lai visu labi varētu sagatavot. Cepu uz ozolkoka oglēm, jo man no galdniecības rodas visādi atgriezumi. Sanāk izcili, visi slavē. Vispār, pats galvenais slēpjas gaļas kvalitātē, marināde ir otršķirīga. Uz gāzes tik gards nesanāk, vismaz ne uz Weber grila.
Offline
KristsK
15. Jun 2020, 09:05 #813

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2729

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv


15 Jun 2020, 08:28:58 @IELEJAM rakstīja:
Nupat iemēģināts jaunais grils, kas tika iegādāts pie KK. Viss perfekti, ........ Uz gāzes tik gards nesanāk, vismaz ne uz Weber grila.


Ja viss ir pareizi, neveidojas liesma, tad tauciņs neaizdegas, bet veidojas kupls dūms kurā sašliks kūpinās, tur tā papildus garša veidojas un gaļiņa nepaliek sausa.

[ Šo ziņu laboja KristsK, 15 Jun 2020, 09:16:54 ]



-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
kkas
15. Jun 2020, 09:18 #814

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9318

Braucu ar: Alfu

imho buļļa kaka. garša tirsā un visa Menģelejeva tabula vēl piedevām uz gaļas. oglēm jābūt tieši tik karstām, lai visi tauki uzreiz neaizdegoties izkūp, nevis nokvēpina gaļu.
Offline
Kalnz
15. Jun 2020, 09:21 #815

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


15 Jun 2020, 09:18:06 @kkas rakstīja:
imho buļļa kaka. garša tirsā un visa Menģelejeva tabula vēl piedevām uz gaļas. oglēm jābūt tieši tik karstām, lai visi tauki uzreiz neaizdegoties izkūp, nevis nokvēpina gaļu.


Ogles jātaisa pašam no malkas, pēdējos gadus tikai tā! Cepot uz pirktajām oglēm garšai vienmēr pretīga piegarša
Offline
RVR
15. Jun 2020, 09:24 #816

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR

Jā, šosezon arī esmu pārgājis uz malku.
Sākās ar to, ka tupa aizmirsu nopirkt ogles un bija slinkums speciāli braukt pakaļ. Iekurināju ar malku un pēc tam sapratu, ka šitā sanāk krietni labāk.

P.S. es gan esmu klasiskā šašlika piekritējs - ar mangālu un iesmiem. Resti uzlieku retu reizi, kad sagribas kādu zivi uztaisīt vai vēl ko citu.

[ Šo ziņu laboja RVR, 15 Jun 2020, 09:26:48 ]

Offline
KristsK
15. Jun 2020, 09:30 #817

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2729

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Oglēm jāļauj kartigi izdegt, nevajag par ātru likt virsū...

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
shibernieks
15. Jun 2020, 09:51 #818

Kopš: 12. Aug 2004

Ziņojumi: 5990

Braucu ar:

https://www.ksenukai.lv/p/kokogles-grillisti-15l-biolan/8a9l

Lietoju šīs ogles. Labākās, kas šajos platuma grādos manītas.
Iekuram saplēšu kartonu, kas rodas visu ko nopērkot. Kartons iedod starta karstrumu.

Agrāk cepu tik uz malkas oglēm. Pamēģinot šīs ogles malku vairs praktiski neizmantoju.
Offline
SilentShadow
15. Jun 2020, 10:23 #819

Kopš: 01. Aug 2006

Ziņojumi: 811

Braucu ar: Santa FE 08; Ford Mondeo 09''; scooterpower

Man patīk šīs, labi deg, nav pus maiss ar putekļiem.
Ņemu lielo maisu, pietiek ilgam laikam.http://marienburg.com/lv
Offline
mrpresident
15. Jun 2020, 10:31 #820

Kopš: 31. May 2004

Ziņojumi: 1275

Braucu ar:

Es jau kādu trešo gadu tikai uz Marienburg oglēm. Aizdegas ļoti viegli bez nekādiem līdzekļiem, tur labi karstumu un nav arī nekādas nepareizās ķīmiskās piegaršas.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo