Online
Pašreiz BMWPower skatās 126 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Pašbrūvēta alus receptes
Autors | Ziņojums |
Say10 | | Kopš: 26. Jan 2009
No: Dobele
Ziņojumi: 506
Braucu ar: E30, E90
| http://www.kasjauns.lv/lv/news/?news_id=4826
Nāksies pašiem brūvēt arī ikdienā | Offline | | |
GuntOn | | Kopš: 01. Jun 2009
Ziņojumi: 517
Braucu ar:
|
03 Jun 2009, 10:11:22 Bullis rakstīja:
Vēl viens variants:
Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas
sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.
Cik aptuveni šitam grādu sanāk? Labi gāž, vai vajag vēl cukuru piebērt?
Es kkur salasījos, ka vislabākais cukurs esot no Krievijas. | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12957
Braucu ar: eFku
| tā kā man ir nepārvaram tieksme uz visādiem eksperimentiem tad nu vakar
rūgst un burbuļo uz nebēdu. pēc pāris dienām redzēs kas sanāks [ Šo ziņu laboja markelis, 11 Aug 2009, 09:53:43 ] | Offline | | |
e1984 | | Kopš: 04. Sep 2008
Ziņojumi: 327
Braucu ar:
| It kā ne pa tēmu, bet citu topiku neatradu.
Varbūt kāds zin kādu recepti kā pagatavot ābolu vīnu??? Bunduls man ir šķūnī, āboli ir. Kas vēl vajadzīgs cukurs protams kas vēl, varbūt kāds ir taisījis un var padalīties ar vīna recepti un pagatavošanas procesu?
Googlē meklēju, bet nekas konkrēts nebij latviešu valodā tikai tā virspusīgi.
| Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12957
Braucu ar: eFku
|
11 Aug 2009, 10:20:37 e1984 rakstīja:
It kā ne pa tēmu, bet citu topiku neatradu.
Varbūt kāds zin kādu recepti kā pagatavot ābolu vīnu??? Bunduls man ir šķūnī, āboli ir. Kas vēl vajadzīgs cukurs protams kas vēl, varbūt kāds ir taisījis un var padalīties ar vīna recepti un pagatavošanas procesu?
Googlē meklēju, bet nekas konkrēts nebij latviešu valodā tikai tā virspusīgi.
te http://www.kooperativs.lv/ shis tas ir. tur arii saites uz citaam interesantaam lapaam. | Offline | | |
e1984 | | Kopš: 04. Sep 2008
Ziņojumi: 327
Braucu ar:
| o paldies, šito lapu nebiju uzgājis | Offline | | |
Yorik | | Kopš: 14. Feb 2008
Ziņojumi: 93
Braucu ar:
| Kāds nezin kur LV var dabūt šādu te brīnumu?
| Offline | | |
PuuCe | | Kopš: 23. Sep 2005
Ziņojumi: 400
Braucu ar: Diizeli
|
03 Sep 2009, 13:36:17 Yorik rakstīja:
Kāds nezin kur LV var dabūt šādu te brīnumu?
LV problemātiski un dārgāk.
[ Šo ziņu laboja PuuCe, 03 Sep 2009, 15:27:05 ] | Offline | | |
|
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
| Par viina raudzeeshanu.
Ir viena 1.5L pudele ar karseetu neshkjaidiitu aabolu sulu (ekspermentam pietiks, taalaak jau domaasim).
Nu jau kaadas 5cas dienas istabas temperatuuraa ruugst (ne jau speciaali, bet saruuga). Klaat nekas nau gaazts.
1) vai vajag shkjaidiit ar uudeni ?
2) vai vajag kaast biezumus ?
3) kad un cik daudz cukuru jaaber klaat ?
4) kaadaa temperatuuraa raudzeet ?
5) peec ruugshanas (intensiivas CO2 izdaliishanaas) vajag/var gaazt klaat cukuru ?
Par skaabeklja piekjuves liegshanu caur trubinju un uudeni esmu informeets.
PS., tikai vienreiz dziivee gadiijies uzraudzeet +/- graadiigu un normaalu viinu. Visas paareejaas reizes vai nu etikjis vai arii graadiiga susla/braaga. | Offline | | |
stuntman | | Kopš: 27. Apr 2006
Ziņojumi: 10587
Braucu ar: pumpi uz mežu
| Kņigu ņečital, bet viss liecina par to, ka viņa Tev ir vienkārši ieskābusi! | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12957
Braucu ar: eFku
|
28 Sep 2009, 18:37:03 matrixxxx rakstīja:
Par viina raudzeeshanu.
Ir viena 1.5L pudele ar karseetu neshkjaidiitu aabolu sulu (ekspermentam pietiks, taalaak jau domaasim).
Nu jau kaadas 5cas dienas istabas temperatuuraa ruugst (ne jau speciaali, bet saruuga). Klaat nekas nau gaazts.
1) vai vajag shkjaidiit ar uudeni ?
2) vai vajag kaast biezumus ?
3) kad un cik daudz cukuru jaaber klaat ?
4) kaadaa temperatuuraa raudzeet ?
5) peec ruugshanas (intensiivas CO2 izdaliishanaas) vajag/var gaazt klaat cukuru ?
Par skaabeklja piekjuves liegshanu caur trubinju un uudeni esmu informeets.
PS., tikai vienreiz dziivee gadiijies uzraudzeet +/- graadiigu un normaalu viinu. Visas paareejaas reizes vai nu etikjis vai arii graadiiga susla/braaga.
nu shaubos ka bez viina ierauga kas praatigs sanaaks. bet pameegjinaat var.
1) kaada sula mehaaniski spiesta vai caur tvaika aparatu un kas domaats ar karseeshanu?
2)nee
3)atkariibaa cik skaabi aaboli. izejot no apreekjina 3 - 4 kg uz 20 litri. jo vairaak - jo graads lielaaks
4) ~ 20 peec celsija
5) skat punktu 3) 1x pieliek ieliekot 2x tikpat pec 10 dienaam
raudzee 8 - 10 nedeeljas tad liek veesumaa dzidrinaaties. | Offline | | |
fubuz | | Kopš: 19. Dec 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 5139
Braucu ar: trafic
| Moš kāds ir sastādijis cenu lapu, cik iznāk uztaisīt apm 20l stiprās ļergas? | Offline | | |
fubuz | | Kopš: 19. Dec 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 5139
Braucu ar: trafic
| ābolu/cidoniju/plūmju stiprā >18% ļergas(nezinu kā savādāk nosaukt) izmaksas.
| Offline | | |
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
28 Sep 2009, 18:45:05 markelis rakstīja:
nu shaubos ka bez viina ierauga kas praatigs sanaaks. bet pameegjinaat var.
1) kaada sula mehaaniski spiesta vai caur tvaika aparatu un kas domaats ar karseeshanu?
2)nee
3)atkariibaa cik skaabi aaboli. izejot no apreekjina 3 - 4 kg uz 20 litri. jo vairaak - jo graads lielaaks
4) ~ 20 peec celsija
5) skat punktu 3) 1x pieliek ieliekot 2x tikpat pec 10 dienaam
raudzee 8 - 10 nedeeljas tad liek veesumaa dzidrinaaties.
tnx.,
Sula mehaansiski spiesta.
Karseeshana = neuzvaarot sakarseet lai ilgaak staav
Ja buus etikjis, tad vareeshu visus pacienaat (na haljavu i uksus sladkij). | Offline | | |
TomBeer | | Kopš: 31. Mar 2010
Ziņojumi: 1
Braucu ar:
| http://tombeer.zig.lv/?l=lv
http://tombeer.lv/lv/node/179
Tas ir veikals - "Viss alus un vīna pagatavošanai"
Atrodas Rīga, Tallinas 39
Atvainojos par reklāmu | Offline | | |
likeabawss | | Kopš: 10. Apr 2010
Ziņojumi: 1
Braucu ar:
| Alus bruvesana nav tik vienkars process ka te dazi iedomajusies. Lai kaut mazina sajega rastos par procesu majas apstaklos, te ir, ko palasit www.howtobrew.com . Un paldies par linkiem uz veikaliem, savadak jau mazliet bezceris bija uznacis no akcizanet.lv precu klasta . Kaut gan, paskatijos tas saites, tur nekas pratigaks ari nav . Latvija laikam vajadzigas komponentes tik viegli nedabut. [ Šo ziņu laboja likeabawss, 10 Apr 2010, 14:17:21 ] | Offline | | |
|
runcis | | Kopš: 07. Mar 2007
Ziņojumi: 4537
Braucu ar: X
| Jautajums nebus par alus bruveshanu,bet par iegadasanos!
Tatad,kur var pirms PČ hokejā iepirkt Brenguļu izlejamo alu!?
-----------------
| Offline | | |
detonators | | Kopš: 22. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 1331
Braucu ar: 335i
| Ne par alu, bet adjustmentu alum. Maybe kads ir bijis ieksh Rigas Miesnieka bodes Teraudlietuves ielaa? Raksta ka pa razotaja cenam manta esot. Ir veerts braukt? | Offline | | |
Warz | | Kopš: 02. Aug 2007
Ziņojumi: 848
Braucu ar: Dīzeli.
| laiks atjaunot so topiku .. mo6 kads zin vel kadu labu receptiti?!! | Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1586
Braucu ar: G30 un F31
| Labs tutoriālis, kā sākt brūvēt alutiņu šeit
Doma pa sho weekendu uz jaanjiem uzbruuveet | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, kolhozs, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4
|