Online
Pašreiz BMWPower skatās 221 viesi un 5 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
|
22 Jun 2018, 12:35:24 @KristsK rakstīja:
Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra?
vāra apmēram pusi no laika, ko ražotājs vārijis sastāvdaļas, lai iegūtu kefīru Tas, protams, atkarīgs no ražotāja un tauku %
-----------------
| Offline | | |
RH | | Kopš: 05. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1097
Braucu ar: četriem riņķiem
| PieGdiena | Offline | | |
Pavasaris | | Kopš: 08. Apr 2013
Ziņojumi: 473
Braucu ar:
| Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.
Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.
| Offline | | |
maartinsss | | Kopš: 27. Dec 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 58
Braucu ar: 81
|
22 Jun 2018, 13:29:09 @Pavasaris rakstīja:
Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.
Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.
Šitam var pievienot blenderētus rabarberus, sanāk labi | Offline | | |
Tikai_lasu | | Kopš: 12. Dec 2013
Ziņojumi: 1126
Braucu ar:
| Jūs, kad karbonādes cepiet, ar 24h gaļu marinējiet, jeb apviļā panējunā un uz pannas?
Nevajag pirkt nezināmas izcelsmes gaļu pa 2,75 tad nevajadzēs ne klapēt marinēt. | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
| Tieši tā, primārais ir kvalitatīva gaļa, pārējais jau ir sekundāri. | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 13:39:47 @Tikai_lasu rakstīja:
Jūs, kad karbonādes cepiet, ar 24h gaļu marinējiet, jeb apviļā panējunā un uz pannas?
Nevajag pirkt nezināmas izcelsmes gaļu pa 2,75 tad nevajadzēs ne klapēt marinēt.
2.75?? KUR? | Offline | | |
Corey | | Kopš: 18. Aug 2008
Ziņojumi: 2406
Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx
| Neviens vakuuma nemarine? | Offline | | |
|
Usins | | Kopš: 14. Jul 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 3531
Braucu ar: w163; w639; w203
| Kādreiz ļoti iespringu marinēt. Vārīju marinādi, dzesēju. Pirku dārgu gaļu. Rezuktāts, protams, sanāca ēdams, kaut diezgan laikietilpīgs.
Šobrīd ēdu Rimi kakla karbonādi zem 4eur/kg kas stundu pirms cepšanas sagriezta un samīcīta traukā ar Provansas majonēzi.
Un pilnīgi ēdams rezultāts.
Cepu gan uz alkšņa malkas oglēm.
Ar drusku etiki un daudz sīpoliem ir forši, bet tos sīpolus mizot un griezt ir laiks laiks.
Vistu saku cept nevis uz oglēm, bet blakus.
Mangalis klasiskais bet ar vāku. Sakuru mazu ugunskuriņu un kad kārtīgi iededzies, sabīdu visu vienā galā. Otrā galā tērauda sieta groziņā vista un vāku virsu. Gaisa T tur pārsniedz 300C un pēc 25+ min ir ļoti vienmērīgi izepta vistiņa, kuras tauki nopilot nedeg jo apakšā nav ogļu. Ja vēl uz pglēm kādu svaigu pagalīti uzlikt sanāk tāda karsti žāvēta drusku.
Pēdëās reizes pirku vistas kājiņas ar tādu kailu kaula galu. Nemrainēju neko. Tikai griziņā sāli un piparus pabēru pirms liku cepties.
Labākais ka cepšanas laikā jāgroza praktiski vispār nav.
Paldies par uzmanību un piedpšanu par resniem pirkstiem. Priwcīgi izēsties rīt! | Offline | | |
Araajz | | Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28295
Braucu ar: E39
| Un uz tām oglītēm izmērcētas viskija mucas vai ābeles skaidas + vāka atvērums virs gaļas un ir | Offline | | |
Tikai_lasu | | Kopš: 12. Dec 2013
Ziņojumi: 1126
Braucu ar:
| Es ņemu tādu kakla karbonādi, kas nav redzējuši saldētavu, sagriežu, pipari, sāls, sinepes un uz grila. Apcepu vai nu šķēlēs, vai uz irbulīšiem un tad, pats galvenais- lieku visu māla traukā ar vāku pastētes 10-20 minūtes. Pieleju 1/2 glāzi alu vai ūdeni, lai apakšā nepiedeg. Tas ir pats sarežģītākais, jo visiem parasti liekas- gaļa taču izcepta, nah tu nedod ēst? | Offline | | |
platinum | | Kopš: 25. Jan 2014
No: Jelgava
Ziņojumi: 226
Braucu ar: Klak Klak 3.0 TDR
| Vai Cash & Carry pieņem tukšo taru? Tīraines veikalā? | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2054
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine?
kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam? | Offline | | |
IELEJAM | | Kopš: 28. Jan 2008
Ziņojumi: 3207
Braucu ar: prieku
|
23 Jun 2018, 10:51:23 @lietus rakstīja:
22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine?
kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam?
Te ir. Tikai nesaprotu kāda viņiem jēga. Vislabāk ar rokām izmīcīt, 10 minūtes un darīts, pēc stundas var cept. | Offline | | |
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
22 Jun 2018, 08:43:30 @ledusskapis- rakstīja:
Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt
Mezja cuukai uz riitdienu ?
Etiķis, vīns, sīpoli.
Mauc visu biezā slānī, cūka smird. | Offline | | |
exciter | | Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 11:07:14 @janexz rakstīja:
21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?
Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt
Āmen! Nevajag pārcept sausu. | Offline | | |
|
jaks | | Kopš: 02. Dec 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 3101
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.
pieliku 4% etiķi 20h pirms cepšanas un tā bija liela kļūda. Pirmkārt saisināja, otrkārt baigi stiprs sanāca. Nākamreiz etiķi likšu reizē ar sāli, kādu stundu pirms cepšanas. Jāatzīst man nebija kakla karbonāde. | Offline | | |
Dn-848 | | Kopš: 08. Jun 2015
Ziņojumi: 74
Braucu ar: e36 Beater/ E39 Daily
| Atvērts jauns veikaliņš kur ir iespēja iegādāties augstas kvalitātes gaļu, kā arī ja ir velme tad varam pasūtīt vel cita veida gaļu, pēc jūsu izvēles.
Latvijā audzēta gaļa arī pieejama visa bio.
Kā arī būs pieejamas bio olas un vista no vietējiem audzetājiem par saprātīgu cenu.
uz vietas pieejama arī philly cheese steak maizīte.no svaigi ceptas maizītes un pašmāju gaļas.
Gramzdas iela 31
LV-1029 Riga, Latvia
| Offline | | |
Arturiks | | Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9026
Braucu ar: 26 & 26 & 11
|
27 Mar 2017, 21:50:21 @amigoz rakstīja:
Kāds jau ir pamēģinājis leišu meistarklasi?
http://steaksupply.lv
Kādam ir sanācis šo piedāvājumu iemēģināt? | Offline | | |
PitonZ | | Kopš: 18. Dec 2003
No: Balvi
Ziņojumi: 1981
Braucu ar: no 4-18m dīzeļiem
| Ir lietojamas kūpinātavas? šī
vai šī | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|