Online
Pašreiz BMWPower skatās 187 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
ElementY | | Kopš: 19. Feb 2016
No: Rīga
Ziņojumi: 288
Braucu ar:
| ble nu kaads kefiirs... moz diizeli marinaadee??
Nopeerc labu Gaļinu, sīpolu, salt pepper, peec žarkas un viss. Fascinee šitie kefīra marinētāji![ Šo ziņu laboja ElementY, 21 Jun 2018, 23:10:55 ] | Offline | | |
krist4ps | | Kopš: 04. Jul 2011
Ziņojumi: 342
Braucu ar: Lexus
|
21 Jun 2018, 22:25:17 @piradzinjsh rakstīja:
c/g kakla karbonāde + kefīrs + garšvielas
Ir ok?
daudz sīpoli, svaigi malts pipars un kefīra vietā Airans
nevajag turēt visu nakti, pietiek 4/5h
| Offline | | |
ElementY | | Kopš: 19. Feb 2016
No: Rīga
Ziņojumi: 288
Braucu ar:
| Nu jaa... maxmialaa gaļa... ja Tu peerc tur, liec visu ko atrodi mājās, varbūt garšos! (kefiirs, airans, usksus, massāža,maxima garsvielas, Aldaris) alus: | Offline | | |
piradzinjsh | | Kopš: 29. Aug 2012
No: Liepāja
Ziņojumi: 2290
Braucu ar: vienu radzi
| Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept? | Offline | | |
Output | | Kopš: 02. Jan 2017
Ziņojumi: 527
Braucu ar: G20
| Re kur par marinēšanas procesu un marināžu veidiem vienkārši izskaidrots.
Un neko navajag marinēt nedēļas garumā | Offline | | |
ledusskapis- | | Kopš: 19. Jun 2008
No: Saldus
Ziņojumi: 1546
Braucu ar: VW golf2 & Kia Ceed
| Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt | Offline | | |
suhariks1 | | Kopš: 06. Jul 2009
No: Sigulda
Ziņojumi: 410
Braucu ar: 4x4
| Par marinādēm:
Vis sākas ar gaļas izvēli - nepērc Rimi saldētās karbonādes. Aizej uz tirgu, aizej uz vietējo miesnieka veikaliņu un atrodu svaigu vietējo cūku. Jo 50 % no tā, ko redzi veikalā nāk saldēta no citām valstīm.
Gaļu vajag marinēt ar skābi, lai tā paliek mīksta, ar kefīru un minerālūdeni un vēl visu tur ko gaļu mīkstu dabūt ir grūti - to izcepsi un būs salīdzinoši sīksta tomēr.
Visvienkāršākais kā dabūt gaļai konsistenci - etiķis, viņš to padarīs mīkstāku, lai gaļa būtu sulīgāka pielej labu olīvēļļu klāt, kad marinē ar etiķi.
Tad var ņemt citrus augļus un spiest klāt - citrons, laims, apelsīns ( Citronskābe izdarīs līdzīgu procesu kā etiķis)
Tad vēl ir tāda lieta kā rabarberi, kivi - šajos arī ir stipra skābe, kas padarīs gaļu mīkstāku.
Un protams sīpoli
Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.
Un tagad pats svarīgākais, ja negribi lai gaļa ir sausa kā smiltis, sāli pievieno neilgi pirms cepšanas - sāls izsūks visu sulu citādāk no gaļas.
Man iecienītākās marinādes ir šādas :
Tradicionālais - Etiķis, ūdens, eļļa, sāls , cukurs, pipari, sīpoli + zaļumi vai kādas garšvielu maisījums, vai hmeli suneli, vai malta saldā paprika ( visus kopā nē , kādu no šiem pēc gaumes)
Citrusu marināde - pāris svaigi citroni izspiesti, lai saldāks pāris apelsīni, pipari, sīpoli un beigās sāls. Ja citrons ir pārāk stipri savilcies - iejauc majonēzi pirms cepšanas un paturi 1h - noņems citronam stiprumu.
| Offline | | |
janexz | | Kopš: 09. Dec 2006
No: Daugavpils
Ziņojumi: 8058
Braucu ar: Euro 4
|
21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?
Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt | Offline | | |
|
janexz | | Kopš: 09. Dec 2006
No: Daugavpils
Ziņojumi: 8058
Braucu ar: Euro 4
|
22 Jun 2018, 09:17:20 @suhariks1 rakstīja:
...
Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.
...
30 minūšu variants ir ananāsu sula. Nevis cido ananāsu sula, bet reāla ananāsu sula. | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
| Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Zobārsta šašliks? | Offline | | |
Araajz | | Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28295
Braucu ar: E39
| Taisi ko gribi, tāpat uzstums aļākus pa virsu un garšu nejutīs | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 11:34:37 @VMR rakstīja:
Zobārsta šašliks?
Negribēju Tev lieku publicitāti Bet jā! Recepte ir nu tiiiiik laba, ka visi citi šašliki ir par sausu/sāļu/skābu/cietu/utt. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Welcome | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 11:35:51 @Araajz rakstīja:
Taisi ko gribi, tāpat uzstums aļākus pa virsu un garšu nejutīs
Garša ir tikai puse no šašlika. Gaļai ir jābūt mīkstai. Pat indiešu virtuvē, kur garšvielu ir ļoti daudz, pastāv uzskats - jo vienkāršāk, jo labāk.
Vislabāko marinādi var sabojāt sūdīga gaļa. Un vislabāko gaļu var sabojāt ar sūdīgu marinādi. Bet vislabāko gaļu un marinādi var sabojāt sūdīgs cepējs. | Offline | | |
ilmars4998 | | Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
|
22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.
Ja tam visam vel pieliek klat sinepes, gaļa nebūs rūkta Vajag recepti sinepju marinādei | Offline | | |
|
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
22 Jun 2018, 12:09:12 @ilmars4998 rakstīja:
22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.
Ja tam visam vel pieliek klat sinepes, gaļa nebūs rūkta Vajag recepti sinepju marinādei
RūGts būs, ja pieliksi par daudz. Bet man šķiet, ka sinepes un etiķis vienā kombinācijā der tikai nēģiem. [ Šo ziņu laboja Che, 22 Jun 2018, 12:25:00 ] | Offline | | |
piradzinjsh | | Kopš: 29. Aug 2012
No: Liepāja
Ziņojumi: 2290
Braucu ar: vienu radzi
|
06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi
Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!
paldies, atradu | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Un aukstajai zupai
-----------------
| Offline | | |
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra?
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|