Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 187 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
ElementY
21. Jun 2018, 23:10 #681

Kopš: 19. Feb 2016

No: Rīga

Ziņojumi: 288

Braucu ar:

ble nu kaads kefiirs... moz diizeli marinaadee??

Nopeerc labu Gaļinu, sīpolu, salt pepper, peec žarkas un viss. Fascinee šitie kefīra marinētāji!

[ Šo ziņu laboja ElementY, 21 Jun 2018, 23:10:55 ]

Offline
krist4ps
21. Jun 2018, 23:11 #682

Kopš: 04. Jul 2011

Ziņojumi: 342

Braucu ar: Lexus


21 Jun 2018, 22:25:17 @piradzinjsh rakstīja:
c/g kakla karbonāde + kefīrs + garšvielas
Ir ok?


daudz sīpoli, svaigi malts pipars un kefīra vietā Airans

nevajag turēt visu nakti, pietiek 4/5h

Offline
ElementY
21. Jun 2018, 23:19 #683

Kopš: 19. Feb 2016

No: Rīga

Ziņojumi: 288

Braucu ar:

Nu jaa... maxmialaa gaļa... ja Tu peerc tur, liec visu ko atrodi mājās, varbūt garšos! (kefiirs, airans, usksus, massāža,maxima garsvielas, Aldaris) alus:
Offline
piradzinjsh
21. Jun 2018, 23:52 #684

Kopš: 29. Aug 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 2290

Braucu ar: vienu radzi

Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?
Offline
Output
22. Jun 2018, 01:21 #685

Kopš: 02. Jan 2017

Ziņojumi: 527

Braucu ar: G20

Re kur par marinēšanas procesu un marināžu veidiem vienkārši izskaidrots.

Un neko navajag marinēt nedēļas garumā
Offline
ledusskapis-
22. Jun 2018, 08:43 #686

Kopš: 19. Jun 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 1546

Braucu ar: VW golf2 & Kia Ceed

Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt
Offline
suhariks1
22. Jun 2018, 09:17 #687

Kopš: 06. Jul 2009

No: Sigulda

Ziņojumi: 410

Braucu ar: 4x4

Par marinādēm:

Vis sākas ar gaļas izvēli - nepērc Rimi saldētās karbonādes. Aizej uz tirgu, aizej uz vietējo miesnieka veikaliņu un atrodu svaigu vietējo cūku. Jo 50 % no tā, ko redzi veikalā nāk saldēta no citām valstīm.

Gaļu vajag marinēt ar skābi, lai tā paliek mīksta, ar kefīru un minerālūdeni un vēl visu tur ko gaļu mīkstu dabūt ir grūti - to izcepsi un būs salīdzinoši sīksta tomēr.

Visvienkāršākais kā dabūt gaļai konsistenci - etiķis, viņš to padarīs mīkstāku, lai gaļa būtu sulīgāka pielej labu olīvēļļu klāt, kad marinē ar etiķi.

Tad var ņemt citrus augļus un spiest klāt - citrons, laims, apelsīns ( Citronskābe izdarīs līdzīgu procesu kā etiķis)

Tad vēl ir tāda lieta kā rabarberi, kivi - šajos arī ir stipra skābe, kas padarīs gaļu mīkstāku.

Un protams sīpoli

Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.

Un tagad pats svarīgākais, ja negribi lai gaļa ir sausa kā smiltis, sāli pievieno neilgi pirms cepšanas - sāls izsūks visu sulu citādāk no gaļas.

Man iecienītākās marinādes ir šādas :

Tradicionālais - Etiķis, ūdens, eļļa, sāls , cukurs, pipari, sīpoli + zaļumi vai kādas garšvielu maisījums, vai hmeli suneli, vai malta saldā paprika ( visus kopā nē , kādu no šiem pēc gaumes)

Citrusu marināde - pāris svaigi citroni izspiesti, lai saldāks pāris apelsīni, pipari, sīpoli un beigās sāls. Ja citrons ir pārāk stipri savilcies - iejauc majonēzi pirms cepšanas un paturi 1h - noņems citronam stiprumu.

Offline
janexz
22. Jun 2018, 11:07 #688

Kopš: 09. Dec 2006

No: Daugavpils

Ziņojumi: 8058

Braucu ar: Euro 4


21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?

Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt
Offline
janexz
22. Jun 2018, 11:15 #689

Kopš: 09. Dec 2006

No: Daugavpils

Ziņojumi: 8058

Braucu ar: Euro 4


22 Jun 2018, 09:17:20 @suhariks1 rakstīja:
...
Viens no veidiem kā 30 minūtēs sagatavot šašliku ir sakapā sīpolus sīki, sāli, piparus un gaļas gabalus bļodā kārtīgi izspaidi ar šīm garšvielām - un uz iesma. Bet gaļa nebūs tik mīksta kā pēc 24h noturēšans skābē.

...


30 minūšu variants ir ananāsu sula. Nevis cido ananāsu sula, bet reāla ananāsu sula.
Offline
Che
22. Jun 2018, 11:23 #690

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:

Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.
Offline
VMR
22. Jun 2018, 11:34 #691

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Zobārsta šašliks?
Offline
Araajz
22. Jun 2018, 11:35 #692

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39

Taisi ko gribi, tāpat uzstums aļākus pa virsu un garšu nejutīs
Offline
Che
22. Jun 2018, 11:36 #693

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


22 Jun 2018, 11:34:37 @VMR rakstīja:
Zobārsta šašliks?

Negribēju Tev lieku publicitāti Bet jā! Recepte ir nu tiiiiik laba, ka visi citi šašliki ir par sausu/sāļu/skābu/cietu/utt.
Offline
VMR
22. Jun 2018, 11:38 #694

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Welcome
Offline
Che
22. Jun 2018, 11:45 #695

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


22 Jun 2018, 11:35:51 @Araajz rakstīja:
Taisi ko gribi, tāpat uzstums aļākus pa virsu un garšu nejutīs

Garša ir tikai puse no šašlika. Gaļai ir jābūt mīkstai. Pat indiešu virtuvē, kur garšvielu ir ļoti daudz, pastāv uzskats - jo vienkāršāk, jo labāk.
Vislabāko marinādi var sabojāt sūdīga gaļa. Un vislabāko gaļu var sabojāt ar sūdīgu marinādi. Bet vislabāko gaļu un marinādi var sabojāt sūdīgs cepējs.
Offline
ilmars4998
22. Jun 2018, 12:09 #696

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28


22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.

Ja tam visam vel pieliek klat sinepes, gaļa nebūs rūkta Vajag recepti sinepju marinādei
Offline
Che
22. Jun 2018, 12:24 #697

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


22 Jun 2018, 12:09:12 @ilmars4998 rakstīja:

22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.

Ja tam visam vel pieliek klat sinepes, gaļa nebūs rūkta Vajag recepti sinepju marinādei

RūGts būs, ja pieliksi par daudz. Bet man šķiet, ka sinepes un etiķis vienā kombinācijā der tikai nēģiem.

[ Šo ziņu laboja Che, 22 Jun 2018, 12:25:00 ]

Offline
piradzinjsh
22. Jun 2018, 12:24 #698

Kopš: 29. Aug 2012

No: Liepāja

Ziņojumi: 2290

Braucu ar: vienu radzi


06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi

Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!


paldies, atradu
Offline
SteelRat
22. Jun 2018, 12:31 #699

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163799

Braucu ar: E95

Un aukstajai zupai

-----------------
Offline
KristsK
22. Jun 2018, 12:35 #700

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2729

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra?

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo