Online
Pašreiz BMWPower skatās 197 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: FastFood
Autors | Ziņojums |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
15 Oct 2014, 08:51:55 kkas rakstīja:
LV tautai asais galīgi nav cieņā, tapēc arī nekur nav. Ja ir tipa asais ēdiens, tad pie asā pieradušais nejutīs, jo nedaudz ass.
Čili picās tak ir uz galda sarkanie pipari. Saber cik gribās.
hvz sarkanie vairs sen nav redzēti, jau labu laiku ...bet tie bija tiešām ļoti asi!
Stokholmā ir viena hotdogu estuve, kur vispirms jāparakstās, ka pats vainīgs, un šie neuzņemas atbildību, tad var dabut hotdogu ar mega aso mērci | Offline | | |
karlsonss | | Kopš: 02. Feb 2009
No: Jelgava
Ziņojumi: 23038
Braucu ar:
| Picu darbniica
Iesaku | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
| Darbnīca ahujeķ, ku stilīgi. Brīnums, ka neviens nav picēriju nodēvējis par picu servisu, vai centru. | Offline | | |
karlsonss | | Kopš: 02. Feb 2009
No: Jelgava
Ziņojumi: 23038
Braucu ar:
| smurger kaa tu savu piceeriju sauktu?
| Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
15 Oct 2014, 18:52:55 karlsonss rakstīja:
smurger kaa tu savu piceeriju sauktu?
picu dzemdibu nams, bļeģ. | Offline | | |
Belluuns | | Kopš: 16. Jun 2007
Ziņojumi: 9629
Braucu ar: quattro
| mums ir sava virtuve un tas ir labi, kura vēl tauta var pagatavot treknus ceptus kartupeļus, baraviku mērci un šašliku? | Offline | | |
vamis | | Kopš: 24. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 101
Braucu ar: E93
| Taa nav reklaama, bet garshiigaakas picas par sheit dabonamajaam, nav eestas....
http://www.maxipizza.lv/
15 Oct 2014, 11:31:14 91 rakstīja:
Ir sanācis būt tikai Jelgavas picu darbnīcā, bet gan jau lielas atšķirības nav.
Picas garšīgas un lielas. Ja gribi paēst viens pats, tad vesela pica ir pat par daudz vai arī jābūt ļoti izsalkušam
[ Šo ziņu laboja vamis, 15 Oct 2014, 19:09:32 ] | Offline | | |
Belluuns | | Kopš: 16. Jun 2007
Ziņojumi: 9629
Braucu ar: quattro
| nu ja, katrā reģionā ēd to kas ir pieejams, mēs ēdam kartupeli un vairumā esam apmierināti | Offline | | |
|
520i | | Kopš: 20. Aug 2013
No: Strenči
Ziņojumi: 2687
Braucu ar: e36 compact (rally), e34 (neverending projekts), k1200RS
|
15 Oct 2014, 19:24:14 91 rakstīja:
Principā jau kartupelis pie mums (un visā Eiropā) ir ievests viesis no Dienvidamerikas, tad jau tiešām tos zirņus ar speķi vai kaut kādas miežu / grūbu putras varētu dēvēt par latviešu virtuvi
kādreiz tā bija latviešu virtuve, bet tagad latviešu virtuve ir viss, kas nopērkams lielveikalos. | Offline | | |
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6204
Braucu ar:
| Latviešu nacionālais tiešām tāda vairāk reģionu īpatnība, bet tas nenozīmē, ka nav pazīstams citur, piemēram, Francijā restorānos īpaši ekskluzīva delikatese ir sviestā ceptas gailenes. Mums — sezonas parastā programma. Francijā biju viduslaiku restorānā, tur pasniedza kā īpašu viduslaiku ēdienu speķa pīrādziņus — eiropieši tādus ikdienā nepazīst. 1:1 kā mūsējie, vienīgi mājās pareasti cep 2-3x lielākus, kā deva tajā restorānā.
Visad grūbas, griķus, putraimus, ko pie mums vēl vismaz daži prot pagatavot un var nopirkt, tas viss bijis arī tajā pašā Vācijā. Pusmūža kungs atcerējās, ka vinam vecmāmiņa tādas putras pratusi vārīt, tagad to tur kopumā uzskata tikai par lopbarību. Tā ka šobrīd latviešu virtuves īpatnības varētu būt tās, ko citur vairs neprot, ir aizmirsuši pagatavot, bet ne jau tā, ka vispār nav pazinuši. 800 gadus visādas tautu un kultūru, attiecīgi ēšanas paradumu kustības te notikušas, pārsteigt kopumā varam tikai Āziju, Indiju, Japānu un tādas pilnīgi citādas lietas. Vai ir kas pavisam unikāls? Svaigi kā kaut kur bija informācija, ka mums par unikālu nacionālo īpatnību ES mēģina piereģistrēt jāņu sieru. | Offline | | |
barney | | Kopš: 20. Oct 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 504
Braucu ar: i3 & Subaru
| Saņemat fast food - Taukos vārīti fri kartupeļi bez ierobežojuma & četrstāvīgi burgeri (9980 kcal/gab) => USA 1:0 Visa pārējā pasaule
Spied "Play", lai skatītos video!
Spied "Play", lai skatītos video!
Uz šī fona Latvijas burgeru iestādījumi tiešām pienes ūdeni | Offline | | |
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6204
Braucu ar:
| Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas. | Offline | | |
ReG | | Kopš: 21. Jan 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 1218
Braucu ar: 335d
| pofig visu 6dienas agraa ritaa nekas nau gardaags par mc donalds [ Šo ziņu laboja ReG, 15 Oct 2014, 20:49:49 ] | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.
Zviedrijā joprojām tirgo pūdēto siļķi, bet sabiedriskās vietās ēst ir aizliegts ar likumu. Kā pasi zviedri saka - smell of death | Offline | | |
marekovich | | Kopš: 02. Dec 2012
Ziņojumi: 995
Braucu ar: Suuuuzuuuukiiii
| Arī vienreiz uzrāvos uz šitā, gāju garām, domāju tak jāiet ievērtēt to izdaudzināto gaļu no laukiem un pārējo, kas tur piedāvājas. Drusku nācās pagaidīt, jo laikam viņi tur uz vietas cepa augšā to burgeru un kartupeļus, tas tā kā ok, bet kad atnesa, nu bļin, tā gaļa nemaz pēc gaļas negaršo, un kartupeļi reāli tādi, kā vakar cepti un šodien atsildīti.
15 Oct 2014, 18:58:20 FunnyBoY rakstīja:
Biju 3 reizi streetburger un 3 reizi viilos.
Nemaak vini cept burgerus, pilnigi garam. Merces parastas majonezigas, maize sausa, bezgarsiga un gala vispar ka papirs.
Latvija nav kulturas nedz steikiem nedz burgeriem, tadel tie top kaa no psrs sastavdalam.
| Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
|
15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.
nekaa skumja tur neredzu. zuudoshs taapeec ka ir labaaki. ne jau no afigenna labas dziives taisiija puudetos prduktus.
mosh skumji ir ka cilveeki negrib dziivot bez elektriibas, iekshdedzes dzineejiem utml. sasodiitaa globalizaacja. | Offline | | |
|
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6204
Braucu ar:
|
15 Oct 2014, 21:04:54 markelis rakstīja:
15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.
nekaa skumja tur neredzu. zuudoshs taapeec ka ir labaaki. ne jau no afigenna labas dziives taisiija puudetos prduktus.
mosh skumji ir ka cilveeki negrib dziivot bez elektriibas, iekshdedzes dzineejiem utml. sasodiitaa globalizaacja.
Neko Tu nezini no vēstures. Tādu pūdēto trusi ēda ne jau zemnieki, bet tā bija augstākās sabiedrības delikatese īpašos pasākumos! Tieši afigena labā dzīve nozīmēja ēst ko tādu! Tas tak uzreiz jāsāk pareizi gatavot t.i. pūdēt no nogalināšanas brīža, ne jau atrada nosprāgušu un cēla galdā — skaidrs, ka visiem būtu slikti no tāda! Sieri tak arī šie ir smalkie, lētie zemniekiem kas pilnīgi cits. Par siera izstrādājumiem pat nerunājot.[ Šo ziņu laboja Mizx, 15 Oct 2014, 21:20:24 ] | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
| ieraksti "pūdēts trusis" googlee un paskaties pirmo rezultaatu | Offline | | |
Amakatanav | | Kopš: 06. Jul 2009
Ziņojumi: 1793
Braucu ar: muti pa ausīm.
|
15 Oct 2014, 21:19:02 Mizx rakstīja:
15 Oct 2014, 21:04:54 markelis rakstīja:
15 Oct 2014, 20:45:56 Mizx rakstīja:
Patiesībā skumji, ka modernā sabiedrība aizmirst dažādas globālas pārtikas pagatavošanas un konservēšanas metodes. Sālīšanu vēl zina, kūpināšanu, cepšanu. Raudzēšana arī vismaz dažās sfērās saglabājas. Zūdošs paņēmiens ir kontrolēta pūdēšana — siers, tad kaut kādi ekskluzīvi ēdieni tālās zemēs. Vēl pirms apmēram 100 gadiem tepat Latvijā pavāri prata pagatavot pūdētu trusi, tagad lielākajai daļai no domas vien par tādu paliek slikti, jo zudušas iemaņas, zināšanas. Un zudīs vēl, jo pārtikas industrijai citas metodes ērtākas, vieglāk, ātrāk lētāk pasniedzamas.
nekaa skumja tur neredzu. zuudoshs taapeec ka ir labaaki. ne jau no afigenna labas dziives taisiija puudetos prduktus.
mosh skumji ir ka cilveeki negrib dziivot bez elektriibas, iekshdedzes dzineejiem utml. sasodiitaa globalizaacja.
Neko Tu nezini no vēstures. Tādu pūdēto trusi ēda ne jau zemnieki, bet tā bija augstākās sabiedrības delikatese īpašos pasākumos! Tieši afigena labā dzīve nozīmēja ēst ko tādu! Tas tak uzreiz jāsāk pareizi gatavot t.i. pūdēt no nogalināšanas brīža, ne jau atrada nosprāgušu un cēla galdā — skaidrs, ka visiem būtu slikti no tāda! Sieri tak arī šie ir smalkie, lētie zemniekiem kas pilnīgi cits. Par siera izstrādājumiem pat nerunājot.
aga.. un tikai kungi varēja atļauties čurāt svinību zāles stūrī un kasīt sev kaklu ar spalvu, lai izvemtos un ēstu tālāk...
plebeji ēda 3x dienā un nokārtojās citā telpā...
slikti gan. | Offline | | |
karlsonss | | Kopš: 02. Feb 2009
No: Jelgava
Ziņojumi: 23038
Braucu ar:
| Cilveek miiljais,csaliidzinicdziivesctempucafraak un tagad.... Kam ir laiks tagad burkaas baazt visu, penshiem janu vieniigi... | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4
|