Online
Pašreiz BMWPower skatās 195 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
| liesmu atsiteejs
te bildes http://www.copeslietas.lv/site/bildes/albums/kupinatava-12/
| Offline | | |
subaru | | Kopš: 17. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 10285
Braucu ar: rokām uz stūres
| prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?
pelnus no krāsns tīri pa augšu ?
| Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
|
11 Oct 2017, 09:28:31 @subaru rakstīja:
prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?
pelnus no krāsns tīri pa augšu ?
jaa iekaarts un viss.
bildee var redzeet, ka duumi iet aaraa pa skjirbu starp jumtu un sienaam (starp jumtu un sienaam pa perimetru ir ~3cm skjirba).
kaapec pa augshu? caur durtinjaam. | Offline | | |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
|
11 Oct 2017, 09:55:13 @Apins rakstīja:
Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.
nee. no sakauma iemeet kaadas 3 pagales lai ir ogles un tad pa vienai pagalei met klaat. ar durtinjaam var ljoti labi liesmu reguleet. tikai vislaik jaabuut klaat. | Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4290
Braucu ar:
| Mes ieprieks kurinajam ar apmeram 3 metru cauruli, sogad nogriezam apmeram metru nost. Tur baigi slideni ar to temperaturas regulesanu, lidz ar to parak isa ari nav labi un parak gara ari isti nederes. Ari mainot mmalku, piemerem, mes peimetam abeli vai kirsi savu reizi, temperatura ari ir japacheko, lidz ar to vislabak protams but kkur blakus. Mums parasti tas notiek ar gradiga lietosanu, ta ka sanak tada plezira diena pa aru | Offline | | |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
Ismails | | Kopš: 09. Aug 2017
Ziņojumi: 1289
Braucu ar: E46 Touring
|
11 Oct 2017, 10:37:51 @Apins rakstīja:
Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.
Kā jau te minēja, katram sava kūpinātava pie kuras jāpiešaujas. Pārāk daudz mainīgo parametru, tāpat kā mājas siltumnoturībai. Salīdzināšana varētu strādāt, ja izmantotu vienādus izstrādājumus.
Man ir ap 2m truba, vistu kājām vajag 3h, 90-100, varbūt arī nevajag, bet tik ilgi kūpinātas man garšo. | Offline | | |
|
JAnisKE | | Kopš: 16. Mar 2006
No: Zilupe
Ziņojumi: 74
Braucu ar: XJS-V12/6.0
| Man ir padomju laikos metināta metāla kaste un truba kādus trīs līdz četrus metrus gara. Kastē apakšā ir akmeņi, liesmas līdz gaļai netiek. Kurtuve gan pašvaka- nav normālas durtiņas- tāpēc nākas tusēt tuvumā. Pats neesmu mēģinājis, bet sencis savā laikā cūkgaļu kūpināja ar auksto metodi un tā garā/ ieraktā truba palīdzēja uzturēt zemāku temperatūru.
Vēl, man liekās, ar garāku trubu gaļa sanāk smuki zeltaina- nav melna nokvēpusi. | Offline | | |
MMI | | Kopš: 18. Feb 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 6851
Braucu ar: RS
| Tiem, kas meklē labu bio liellopu Rīgā - atvēries Hereford veikaliņš Kr.Barona 45/47!
Hereford | Offline | | |
KF | | Kopš: 16. May 2011
Ziņojumi: 1446
Braucu ar: 7
| Kur un kādās cenās tagad var nopirkt nevārītus sasaldētus karaliskos krabjus? 10-20kg | Offline | | |
s-line | | Kopš: 08. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2578
Braucu ar: kūtiņu
| Iesakiet labas pīles pagatavošanas receptes | Offline | | |
s-line | | Kopš: 08. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2578
Braucu ar: kūtiņu
|
27 Dec 2017, 23:12:11 @s-line rakstīja:
Iesakiet labas pīles pagatavošanas receptes
| Offline | | |
s-line | | Kopš: 08. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2578
Braucu ar: kūtiņu
|
28 Dec 2017, 18:13:28 @development98 rakstīja:
27 Dec 2017, 23:12:11 @s-line rakstīja:
Iesakiet labas pīles pagatavošanas receptes
fermas vai meža?
fermas, neesmu mednieks, medīšu tirgū | Offline | | |
exciter | | Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
| Iemarinē uz diennakti un cep cepenē ietītu follijā 180c pāris h atkarībā no izmēra. Man tītars 3.6kg pa 2h izcepas ļoti labs. Beigās noņem folliju, lai apbrūninās. Var šajā processā apsmērēt ar medu. Vēderā visādi dārzeņi jāsabāž, protams.
Marinēdei ko nu pa rokai var atrast, piemēram - sāls, cukurs, šķidrs medus, dažādi pipari, lauru lapas, ķimenes, koriandra sēklas, krustnagliņas. Skābei kādus citronus var piespiest klāt. | Offline | | |
s-line | | Kopš: 08. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2578
Braucu ar: kūtiņu
|
29 Dec 2017, 09:39:43 @exciter rakstīja:
Iemarinē uz diennakti un cep cepenē ietītu follijā 180c pāris h atkarībā no izmēra. Man tītars 3.6kg pa 2h izcepas ļoti labs. Beigās noņem folliju, lai apbrūninās. Var šajā processā apsmērēt ar medu. Vēderā visādi dārzeņi jāsabāž, protams.
Marinēdei ko nu pa rokai var atrast, piemēram - sāls, cukurs, šķidrs medus, dažādi pipari, lauru lapas, ķimenes, koriandra sēklas, krustnagliņas. Skābei kādus citronus var piespiest klāt.
kko marinādei sashēmošu,paldies! kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss | Offline | | |
|
cipargalva | | Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6621
Braucu ar: quattro
|
29 Dec 2017, 21:04:10 @s-line rakstīja:
kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss
Pa lielam tas pats jau vien ir. Cep ērtākajā veidā. | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
29 Dec 2017, 21:40:14 @cufiks rakstīja:
29 Dec 2017, 21:34:45 @niknais rakstīja:
man liekas, ka nekas labāks par apelsīnu marinādi nav izgudrots iegooglee...
Uhh...
Labākas marinādes:
Teryaki
Stoka citrons
Ierīvēšana ar sāli
Melno piparu
Un ļoti daudz, kas atkarīgs no tā, ar ko piebāzta pīle..
PS
Iesaku izmantot Worčesteras mērci un noteikti marinādei piešaut bik cukuru
+ kiwi | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
29 Dec 2017, 21:53:08 @development98 rakstīja:
29 Dec 2017, 21:42:48 @cipargalva rakstīja:
29 Dec 2017, 21:04:10 @s-line rakstīja:
kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss
Pa lielam tas pats jau vien ir. Cep ērtākajā veidā.
Uznemot aluminiju ar partiku rodas smadzenu bojajumi.
Nez vai pvc pleve ir labaka.
atkal tu ar saviem smadzeņu bojājumiem...
te par pārtiku runā! | Offline | | |
cipargalva | | Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6621
Braucu ar: quattro
|
29 Dec 2017, 21:53:08 @development98 rakstīja:
29 Dec 2017, 21:42:48 @cipargalva rakstīja:
29 Dec 2017, 21:04:10 @s-line rakstīja:
kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss
Pa lielam tas pats jau vien ir. Cep ērtākajā veidā.
Uznemot aluminiju ar partiku rodas smadzenu bojajumi.
Nez vai pvc pleve ir labaka.
Bisfenolu neaizmirsti. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|