Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 195 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
markelis
11. Oct 2017, 08:58 #621

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12927

Braucu ar: eFku

liesmu atsiteejs



te bildes http://www.copeslietas.lv/site/bildes/albums/kupinatava-12/

Offline
subaru
11. Oct 2017, 09:28 #622

Kopš: 17. Jun 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 10285

Braucu ar: rokām uz stūres

prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?

pelnus no krāsns tīri pa augšu ?

Offline
markelis
11. Oct 2017, 09:41 #623

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12927

Braucu ar: eFku


11 Oct 2017, 09:28:31 @subaru rakstīja:
prosta bleķis iekārts un viss ?
a augšā ir kaut kā speciāli caurumi kur dūmiem iet ārā vai vnk pa kaut kādām sķirbām ?

pelnus no krāsns tīri pa augšu ?




jaa iekaarts un viss.
bildee var redzeet, ka duumi iet aaraa pa skjirbu starp jumtu un sienaam (starp jumtu un sienaam pa perimetru ir ~3cm skjirba).

kaapec pa augshu? caur durtinjaam.
Offline
Apins
11. Oct 2017, 09:55 #624

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3463

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
markelis
11. Oct 2017, 10:01 #625

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12927

Braucu ar: eFku


11 Oct 2017, 09:55:13 @Apins rakstīja:
Markeli, Tu tur reāli skaliņus kūrini? Es iztestēju kūpinātavu, kur kurtuve ir ierakta zemē un uz kūpinātavu iet 1,5m garš dūmvads un ar to visu pamanījos piededzināt. Vienam čomam izbūvēta kurtuve aptuveni 2,5m no pašas kūpinātavas būdas - vistām tur viegli - iemet pagales, pēc pus stundas nāc papildini un pašā kūpinātavā visu laiku 90 grādi stāv.


nee. no sakauma iemeet kaadas 3 pagales lai ir ogles un tad pa vienai pagalei met klaat. ar durtinjaam var ljoti labi liesmu reguleet. tikai vislaik jaabuut klaat.
Offline
Asch
11. Oct 2017, 10:30 #626

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4290

Braucu ar:

Mes ieprieks kurinajam ar apmeram 3 metru cauruli, sogad nogriezam apmeram metru nost. Tur baigi slideni ar to temperaturas regulesanu, lidz ar to parak isa ari nav labi un parak gara ari isti nederes. Ari mainot mmalku, piemerem, mes peimetam abeli vai kirsi savu reizi, temperatura ari ir japacheko, lidz ar to vislabak protams but kkur blakus. Mums parasti tas notiek ar gradiga lietosanu, ta ka sanak tada plezira diena pa aru
Offline
Apins
11. Oct 2017, 10:37 #627

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3463

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Ismails
11. Oct 2017, 10:58 #628

Kopš: 09. Aug 2017

Ziņojumi: 1289

Braucu ar: E46 Touring


11 Oct 2017, 10:37:51 @Apins rakstīja:
Nu es domāju, ka tās caurules garums atkarīgs no tā, ko gribi kūpināt, jo cūkai jau vajag augstāku temperatūru kā vistai vai zivij. Nesen pamēģināju arī lasi kūpināt, bet nu ar 1.5m cauruli visu laiku bija jāstāv klāt, lai lasi nepārceptu, jo centos 50-70 grādu robežā turēt.


Kā jau te minēja, katram sava kūpinātava pie kuras jāpiešaujas. Pārāk daudz mainīgo parametru, tāpat kā mājas siltumnoturībai. Salīdzināšana varētu strādāt, ja izmantotu vienādus izstrādājumus.
Man ir ap 2m truba, vistu kājām vajag 3h, 90-100, varbūt arī nevajag, bet tik ilgi kūpinātas man garšo.
Offline
JAnisKE
11. Oct 2017, 11:06 #629

Kopš: 16. Mar 2006

No: Zilupe

Ziņojumi: 74

Braucu ar: XJS-V12/6.0

Man ir padomju laikos metināta metāla kaste un truba kādus trīs līdz četrus metrus gara. Kastē apakšā ir akmeņi, liesmas līdz gaļai netiek. Kurtuve gan pašvaka- nav normālas durtiņas- tāpēc nākas tusēt tuvumā. Pats neesmu mēģinājis, bet sencis savā laikā cūkgaļu kūpināja ar auksto metodi un tā garā/ ieraktā truba palīdzēja uzturēt zemāku temperatūru.
Vēl, man liekās, ar garāku trubu gaļa sanāk smuki zeltaina- nav melna nokvēpusi.
Offline
MMI
06. Nov 2017, 09:31 #630

Kopš: 18. Feb 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 6851

Braucu ar: RS

Tiem, kas meklē labu bio liellopu Rīgā - atvēries Hereford veikaliņš Kr.Barona 45/47!

Hereford
Offline
KF
02. Dec 2017, 10:01 #631

Kopš: 16. May 2011

Ziņojumi: 1446

Braucu ar: 7

Kur un kādās cenās tagad var nopirkt nevārītus sasaldētus karaliskos krabjus? 10-20kg
Offline
s-line
27. Dec 2017, 23:12 #632

Kopš: 08. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2578

Braucu ar: kūtiņu

Iesakiet labas pīles pagatavošanas receptes
Offline
s-line
28. Dec 2017, 17:18 #633

Kopš: 08. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2578

Braucu ar: kūtiņu


27 Dec 2017, 23:12:11 @s-line rakstīja:
Iesakiet labas pīles pagatavošanas receptes

Offline
s-line
28. Dec 2017, 19:39 #634

Kopš: 08. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2578

Braucu ar: kūtiņu


28 Dec 2017, 18:13:28 @development98 rakstīja:

27 Dec 2017, 23:12:11 @s-line rakstīja:
Iesakiet labas pīles pagatavošanas receptes


fermas vai meža?



fermas, neesmu mednieks, medīšu tirgū
Offline
exciter
29. Dec 2017, 09:39 #635

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3713

Braucu ar:

Iemarinē uz diennakti un cep cepenē ietītu follijā 180c pāris h atkarībā no izmēra. Man tītars 3.6kg pa 2h izcepas ļoti labs. Beigās noņem folliju, lai apbrūninās. Var šajā processā apsmērēt ar medu. Vēderā visādi dārzeņi jāsabāž, protams.
Marinēdei ko nu pa rokai var atrast, piemēram - sāls, cukurs, šķidrs medus, dažādi pipari, lauru lapas, ķimenes, koriandra sēklas, krustnagliņas. Skābei kādus citronus var piespiest klāt.
Offline
s-line
29. Dec 2017, 21:04 #636

Kopš: 08. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2578

Braucu ar: kūtiņu


29 Dec 2017, 09:39:43 @exciter rakstīja:
Iemarinē uz diennakti un cep cepenē ietītu follijā 180c pāris h atkarībā no izmēra. Man tītars 3.6kg pa 2h izcepas ļoti labs. Beigās noņem folliju, lai apbrūninās. Var šajā processā apsmērēt ar medu. Vēderā visādi dārzeņi jāsabāž, protams.
Marinēdei ko nu pa rokai var atrast, piemēram - sāls, cukurs, šķidrs medus, dažādi pipari, lauru lapas, ķimenes, koriandra sēklas, krustnagliņas. Skābei kādus citronus var piespiest klāt.

kko marinādei sashēmošu,paldies! kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss
Offline
cipargalva
29. Dec 2017, 21:42 #637

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6621

Braucu ar: quattro


29 Dec 2017, 21:04:10 @s-line rakstīja:
kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss


Pa lielam tas pats jau vien ir. Cep ērtākajā veidā.
Offline
Arsmens
29. Dec 2017, 21:49 #638

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


29 Dec 2017, 21:40:14 @cufiks rakstīja:

29 Dec 2017, 21:34:45 @niknais rakstīja:
man liekas, ka nekas labāks par apelsīnu marinādi nav izgudrots iegooglee...


Uhh...

Labākas marinādes:

Teryaki

Stoka citrons

Ierīvēšana ar sāli

Melno piparu

Un ļoti daudz, kas atkarīgs no tā, ar ko piebāzta pīle..




PS

Iesaku izmantot Worčesteras mērci un noteikti marinādei piešaut bik cukuru


+ kiwi
Offline
Arsmens
29. Dec 2017, 22:01 #639

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


29 Dec 2017, 21:53:08 @development98 rakstīja:

29 Dec 2017, 21:42:48 @cipargalva rakstīja:

29 Dec 2017, 21:04:10 @s-line rakstīja:
kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss


Pa lielam tas pats jau vien ir. Cep ērtākajā veidā.


Uznemot aluminiju ar partiku rodas smadzenu bojajumi.
Nez vai pvc pleve ir labaka.
atkal tu ar saviem smadzeņu bojājumiem...
te par pārtiku runā!
Offline
cipargalva
29. Dec 2017, 22:11 #640

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6621

Braucu ar: quattro


29 Dec 2017, 21:53:08 @development98 rakstīja:

29 Dec 2017, 21:42:48 @cipargalva rakstīja:

29 Dec 2017, 21:04:10 @s-line rakstīja:
kādi ieteikumi vispār cepšanai folijs vs maiss


Pa lielam tas pats jau vien ir. Cep ērtākajā veidā.


Uznemot aluminiju ar partiku rodas smadzenu bojajumi.
Nez vai pvc pleve ir labaka.


Bisfenolu neaizmirsti.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo