Online
Pašreiz BMWPower skatās 164 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
DJ89 | | Kopš: 10. Jan 2015
No: Rīga
Ziņojumi: 28
Braucu ar: 666
| vīri, kur apkopt weber grilus LV? Kaut kas nav ar degšanu...
| Offline | | |
MartinsL | | Kopš: 16. Feb 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 872
Braucu ar: Nebraucu!
| Kur nopirkt lasi/laša fileju ar ādu ? ( iesālīšanai ) Bet tā lai tā nabaga zivs nekad nebūtu bijusi sasaldēta ? vispār ir tāda opcija ? un pēc kā var noteikt ka bijusi sasaldēta ?
----------------- Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!
https://www.facebook.com/vartumontaza | Offline | | |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Vislabākās svaigās zivis ir gastronome mc2 veikalā. Ja vajag lētuci, tad laša fileju akcijā var pa kādu 13-14eur Promo Cash&Carry nopirkt.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
MartinsL | | Kopš: 16. Feb 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 872
Braucu ar: Nebraucu!
| Cena nebūs noteicošā. Interesē tieši, lai zivs nesen vēl būtu peldējusi un nebūtu nekad tikusi sasaldēta. Vajag 3-5kg filejas.
----------------- Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!
https://www.facebook.com/vartumontaza | Offline | | |
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12318
Braucu ar:
|
10 Oct 2017, 22:23:23 @MartinsL rakstīja:
Kur nopirkt lasi/laša fileju ar ādu ? ( iesālīšanai ) Bet tā lai tā nabaga zivs nekad nebūtu bijusi sasaldēta ? vispār ir tāda opcija ? un pēc kā var noteikt ka bijusi sasaldēta ?
ja nevari noteikt, vai ir bijusi sasaldēta vai nav- tad kāda starpība? | Offline | | |
MartinsL | | Kopš: 16. Feb 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 872
Braucu ar: Nebraucu!
| Nu vietā kur pērku tak neprasīšu noprovēt vienu jēlu gabaliņu
----------------- Garāžu sekcijveida vārti un sētas! Poweram -7% no pasūtījuma summas 2018. gada sezonā!
https://www.facebook.com/vartumontaza | Offline | | |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Mc2 zivis pieved divreiz nedēļā.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Kāds var padalīties sr vistas kūpināšanas receptēm? Sākot ar marinādi, malkas izvēli un temperatūrām...?
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
|
vissBMW | | Kopš: 20. Feb 2011
Ziņojumi: 126
Braucu ar:
|
10 Oct 2017, 23:21:48 @Apins rakstīja:
Kāds var padalīties sr vistas kūpināšanas receptēm? Sākot ar marinādi, malkas izvēli un temperatūrām...?
Buma recepte no copeslietas.lv
Sastāvdaļas
• Vistas 10-11
• Sāls 500g
• Cukurs 150g
• Esence 0,2l
• Ūdens 5l
• Pipari 25g
• Smaržīgie pipari 6-7gb
• Krustnagliņas 4-6gb
• Lauru lapas 6-8 gb
• Ķiploki 800g
Pagatavošana: 180 min.
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Trešdienas rīts. Marinādes pagatavošana:
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Ceturtdiena. Pērkam vistas.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu sauja uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
Sestdienas rīts, sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c° | Offline | | |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Pus kilograms sāls?
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
|
10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls?
puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus
P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg. | Offline | | |
JAnisKE | | Kopš: 16. Mar 2006
No: Zilupe
Ziņojumi: 74
Braucu ar: XJS-V12/6.0
|
11 Oct 2017, 06:33:25 @markelis rakstīja:
10 Oct 2017, 23:52:46 @Apins rakstīja:
Pus kilograms sāls?
puskilo saals ir uz 10-11 vistaam. tikai paareejaas sastaavdaljas kaa vienai vistai. metode un sastaavdaljas tikai proprocijaam nepieveers uzmaniibu. galvenais lai marinaade pagarshojot liktos biki pa saalju un biki pa skaabu. tad viss buus
P.S. vista 1,7 kg nav liela vista. parasti peerku tirguu un censhos atrast 2,2 - 2,5 kg.
Un cik stundas Tu viņas kūpini?
es parasti ap simts grādiem turu un tad kādas 3-4st. aiziet. | Offline | | |
Arturiks | | Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9026
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| 3-4 stundas uz 100 gradiem vinjas nav lupataas pec tam? | Offline | | |
RS7 | | Kopš: 20. Mar 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 9318
Braucu ar: dīzeļ Teslu
| 70-100 pats labums, virs 100 barbekjū, ļoti sausa iznāk un kraukšķiga | Offline | | |
Arturiks | | Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9026
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| 70-80 jaa, bet nu 100...
Nu un tad noteikti ne 4h[ Šo ziņu laboja Arturiks, 11 Oct 2017, 07:50:45 ] | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Markeļa recepte topika pirmajās lapās ir zebest vistu kūpināšanai | Offline | | |
|
JAnisKE | | Kopš: 16. Mar 2006
No: Zilupe
Ziņojumi: 74
Braucu ar: XJS-V12/6.0
| Konstanti jau to sotaku nenoturēt, jo kurinu ar zaļu alksni un nedaudz sausu alksni temperatūras uzturēšanai un temp. tā arī svārstās 80-100C
Ja vistas ir ap 2.2kg, tad virs trīs stundām ir noteikti, ja mazākas un T virs simta, tad grils un no restēm jākasa nost
Marinādi taisu līdzīgu, tikai ķiploku saspiežu un vistas kārtīgi iemasēju | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12927
Braucu ar: eFku
| kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.
4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.
cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.
primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.
[ Šo ziņu laboja markelis, 11 Oct 2017, 08:21:06 ] | Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4290
Braucu ar:
| Man recepte lidziga. Vienigi man kupinasana aiznem ap 5 stundam. Vistas uz restem 2 limenos. Man gan 2 metriga truba lidz kupinatavai un temperaturu kontrolejam uz aci, jo termometru nemontejam (kupinatav sovasar parnesam, tadel lidz sim nebija ielikts). Par marinadi ari izmantoju tiesi esenci. | Offline | | |
subaru | | Kopš: 17. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 10285
Braucu ar: rokām uz stūres
|
11 Oct 2017, 08:18:11 @markelis rakstīja:
kopsh topika saakuma pieredze biki ir uzkraata un tagad viss tiek dariits uz aci.
4dien pa dienu aizbraucam uz tirgu nopeerkam 2as vistas 2,2 - 2,5 kg un 10 - 12 stilbinjus (tas taads normaals daudzums 3 gjimenju tusinjam). pa celjam iebraucam malkas veikalaa panjemam 2us maisus alksnja.
4dien pec darba taisaam marinaadi. katlā liekam vaariities 2L uudens un metam iekhaa:
4-5 lauru lapas
8-10 smarziigos pirparus
4-5 krustnaglinjas
saujinju melno graudu pirparu
saujinju koriandra seeklu
(ar sitaam nemaltajaam garsvielaam kaut ko piesaut pa daudz ir gruuti. man liidz sim nav izdevies).
vaaraam 10 -15 minuutes un tad liekam klaat sali un etikja esenci (tieshi esenci). liekam pec garshas lai liktos biki pa saalju un pa skaabu. (pa saalju jaabuut noteikti bet skaabumu - no to peec gaumes).
liekam marinaadi uz balkona dzeseeties un kjeramies pie vistaam. atgriezham pa veederu valjaa izmazgaajam, iztiiram. nolobam divas saujas kjiplokdaivu, sagriezgam ripinjaas. pirmo vistu spainii ar muguru uz leju. pusi kjiploku virsuu. peec iespeejas kompakti saliekam stilbus (lai nav pusspainis marinaades vajadziigs) otru vistu virsuu un otru pusi kjiploku. Lejam virsuu izstabas temp. marinaadi, skjiivi pa virsu un kaut kaadu smagumu. Nekaadu dzrinakmeni nevajag, ka tik vista buutu pilniibaa marinaadee un ledusskapii iekshaa.
6dien pa dienu velkam aaraa un braucam uz daachu kuupinaat. iekurinam kuupinaatavu, kameer apzhuust / biki uzsilst notecinam vistas, liekam iekshaa, izvelkam no marinaades kjiplous un saberam virsuu.
cik ilgi un kaada temperatuuraa - tur pie katras kuupinaatavas roka jaapieshauj. man silbi ir gatavi peec 2aam stundaam vista veel peec stundas 60 graados, bet man termometrs ir apmeeram metru virs restes, taa kaa cik temp ir pie vistas da arii neinteresee.
primo reizi kad taisiiju tureeju 3 stundas 90, rezuiltaataa sanaaca cepta/sutinaata tikai ne kuupinaata.
ev - Tev tajā būdā kas ir starp krāsni un to kūpinātāvu ?
meklēju pa bildēm bet redzēju, ka mūrē apakšu un pēc tam jau gatava būda | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|