Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 219 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Cope

AutorsZiņojums
Justas
11. Jul 2009, 11:07 #541

Kopš: 02. Nov 2004

Ziņojumi: 496

Braucu ar:


11 Jul 2009, 10:55:42 egonspleeve rakstīja:

11 Jul 2009, 10:07:16 lietus rakstīja:

10 Jul 2009, 23:39:44 gapp rakstīja:
samu ēdis neesmu, bet līdakas fileja, manuprāt, ir daudz garšīgāka par lasi vai foreli Katram jau savas tās garša kārpiņas...

LV liidaka ir sausa un deriiga vieniigi kotleteem un tad arii uz pusi ar cuukgalju. Nu varbuut man ir specifiskas prasiibas pret zivju eedieniem. Salduudens zivis needu jau gadiem, tikai tiiri sportiska interese- catch and release


tu runaa taakaa kautkaads vieteejais plebejs no iirijas. bet varbut tava vecaaa nemaak pienaaciigi sagatavot?


Viss ir atkarigs no udenstilpnes,kura konkreta zivs dzivo. Upes lidakas kaa likums vienmeer buus garsigakas.
Offline
DjCrack
11. Jul 2009, 11:10 #542

Kopš: 11. Jun 2002

Ziņojumi: 1348

Braucu ar: kursoru pa zrc.lv

nu lidakas lidz kadi 1,5kg ir garshigas, lielakas paliek jau sausas, toch kotleteem labakais variants. mazas lidakas ir vispar supdeiigas!
brekši, vimbas ari labas, ja veeL sVaigi nokupina, vispar meeli noriit..
Offline
Horacijs_Keins
11. Jul 2009, 11:25 #543

Kopš: 14. Oct 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2474

Braucu ar:

Vakar smuki aizbraucām uz Lādzēnu purva (Vecumniekos) viesu namu Super vieta ! Iesaku nevienam nebraukt Pzdc, kaut kādā mucā uzkarinātas plāksnes uz kā gulēt, saplēsts porolons pasniegts kā spilvens, karoč černis riktīgākais un prasa 30 Ls Sākumā jau likās aizdomīgi, ka nekur nebija bilžu no viņa viesu nama. Attiecīgi līdz copei netikām
Offline
LA
11. Jul 2009, 12:09 #544

Kopš: 20. Feb 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 9366

Braucu ar: 330i, YZ250


10 Jul 2009, 23:04:58 Pauliic rakstīja:
iesakiet kautkādus linkus pilnīgākajiem makšķerēšanas noob'iem. Kā pareizi aukla jāliek, visi pludiņi, atsvari utt.

Sameklē kādu grāmatu par to tēmu. Der arī kāda veca , jo informācija par pludinmakšķeri / spiningošanu tur ir laba
Offline
lietus
11. Jul 2009, 13:27 #545

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:


11 Jul 2009, 11:25:50 Ferodo rakstīja:
Vakar smuki aizbraucām uz Lādzēnu purva (Vecumniekos) viesu namu Super vieta ! Iesaku nevienam nebraukt Pzdc, kaut kādā mucā uzkarinātas plāksnes uz kā gulēt, saplēsts porolons pasniegts kā spilvens, karoč černis riktīgākais un prasa 30 Ls Sākumā jau likās aizdomīgi, ka nekur nebija bilžu no viņa viesu nama. Attiecīgi līdz copei netikām

es no taa brauciena veel joprojaam nespeeju attapties
Offline
lietus
11. Jul 2009, 13:28 #546

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:


11 Jul 2009, 10:55:42 egonspleeve rakstīja:

11 Jul 2009, 10:07:16 lietus rakstīja:

10 Jul 2009, 23:39:44 gapp rakstīja:
samu ēdis neesmu, bet līdakas fileja, manuprāt, ir daudz garšīgāka par lasi vai foreli Katram jau savas tās garša kārpiņas...

LV liidaka ir sausa un deriiga vieniigi kotleteem un tad arii uz pusi ar cuukgalju. Nu varbuut man ir specifiskas prasiibas pret zivju eedieniem. Salduudens zivis needu jau gadiem, tikai tiiri sportiska interese- catch and release


tu runaa taakaa kautkaads vieteejais plebejs no iirijas. bet varbut tava vecaaa nemaak pienaaciigi sagatavot?

tev veikalaa paartikas maz?
Offline
gapp
11. Jul 2009, 13:29 #547

Kopš: 04. Aug 2007

No: Liepāja

Ziņojumi: 8308

Braucu ar: SD

Parādi veikalu, kur var nopirkt svaigu līdakas fileju.
Offline
lietus
11. Jul 2009, 13:31 #548

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:


11 Jul 2009, 13:29:41 gapp rakstīja:
Parādi veikalu, kur var nopirkt svaigu līdakas fileju.

centraljnikaa ,,a lot", bet kam tas vajadziigs...
Offline
lietus
11. Jul 2009, 13:31 #549

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:


11 Jul 2009, 12:05:11 OX rakstīja:

11 Jul 2009, 11:25:50 Ferodo rakstīja:
Vakar smuki aizbraucām uz Lādzēnu purva (Vecumniekos) viesu namu Super vieta ! Iesaku nevienam nebraukt Pzdc, kaut kādā mucā uzkarinātas plāksnes uz kā gulēt, saplēsts porolons pasniegts kā spilvens, karoč černis riktīgākais un prasa 30 Ls Sākumā jau likās aizdomīgi, ka nekur nebija bilžu no viņa viesu nama. Attiecīgi līdz copei netikām

nu atradi ar uz kurieni braukt

rekur biju pagājušo w/e...
Links

cenas nav kosmiskas un vide arī fantastiska

atpūta

kur Tu biji agraak?!
Offline
gapp
11. Jul 2009, 13:36 #550

Kopš: 04. Aug 2007

No: Liepāja

Ziņojumi: 8308

Braucu ar: SD


11 Jul 2009, 13:31:08 lietus rakstīja:

11 Jul 2009, 13:29:41 gapp rakstīja:
Parādi veikalu, kur var nopirkt svaigu līdakas fileju.

centraljnikaa ,,a lot", bet kam tas vajadziigs...


Nja, veicas, Liepājā neiespējami nopirkt. Kam tas vajadzīgs? Es neesmu ēdis garšīgāku zivi par līdaku, ja nu vienīgi kūpināts lucītis vēl iet klāt, bet uz copi vienmēr tikt nevaru.
Offline
Bosnija
13. Jul 2009, 13:37 #551

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 13585

Braucu ar:


11 Jul 2009, 11:10:03 DjCrack rakstīja:
nu lidakas lidz kadi 1,5kg ir garshigas, lielakas paliek jau sausas, toch kotleteem labakais variants. mazas lidakas ir vispar supdeiigas!
brekši, vimbas ari labas, ja veeL sVaigi nokupina, vispar meeli noriit..


ne tur sauss nekā kā jūs viņas gatavojiet.
Ja iedalam garšīgās un ne tik garšīgās, pēc manas skalas
1. sams
2. zutis
3. plaudis
4. asaris
5. līnis

lašveidīgie visi vienādi
Offline
edzulis
13. Jul 2009, 13:39 #552

Kopš: 13. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 56481

Braucu ar: S212, 911TT, 951, 635csi, NSX, Tillotson t4

Asaris imo nr1 par zušiem grūti spriest, neatceros kad pēdējos reizi būtu ēdis svaigi gatavotu, nevis žāvētu
Offline
Jureks
13. Jul 2009, 13:50 #553

Kopš: 14. May 2007

No: Talsi

Ziņojumi: 3829

Braucu ar: bmw

Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.

Ēd pat tie, kas zivis neēd

Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.


Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku

[ Šo ziņu laboja Jureks, 13 Jul 2009, 13:50:57 ]

Offline
Bosnija
13. Jul 2009, 13:55 #554

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 13585

Braucu ar:


13 Jul 2009, 13:50:39 Jureks rakstīja:
Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.

Ēd pat tie, kas zivis neēd

Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.


Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku


precīzi 10niekā
p.s. un par to 15kg samu, protams, ka nav viņš liels, ja skatās kādi eksemplāri tiek izvilkti Volgā
Offline
Juzix
13. Jul 2009, 13:56 #555

Kopš: 22. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 1559

Braucu ar: m20

Jautājums par kūpināšanu:
Gaļai vajag slapju alkšņa malku un tas proces ir uz savām stundām desmit vismaz. Visu laiku tiek kurināts ar slapju malku un bez liesmas, lai nedzītu baigo temperatūru. Karstumu uzdzen tikai tad, kad gaļa gatava uz minūtēm divdesmit.

Kāda malka vajadzīga zivij, cik ilgi kas un kā?

-----------------
Offline
Jureks
13. Jul 2009, 14:02 #556

Kopš: 14. May 2007

No: Talsi

Ziņojumi: 3829

Braucu ar: bmw


13 Jul 2009, 13:56:52 Juzix rakstīja:
Jautājums par kūpināšanu:
Gaļai vajag slapju alkšņa malku un tas proces ir uz savām stundām desmit vismaz. Visu laiku tiek kurināts ar slapju malku un bez liesmas, lai nedzītu baigo temperatūru. Karstumu uzdzen tikai tad, kad gaļa gatava uz minūtēm divdesmit.

Kāda malka vajadzīga zivij, cik ilgi kas un kā?


Zivij to pašu alksni izmanto. Ir atšķirība vai nu karstā kūpinātava vai aukstā. Man ir primitīvi uzbūvēta "vidēja karstuma" kūpinātava. Ja gribi ātri un karsto kūpinātavu, tad piemet malku regulāri un neļauj izkurties malkai.
No sākuma uzdabūju karstumu ar sauso, tad lieku slapjo. Cik ilgi?? kā kuru reizi. Temperatūru nemēru un zivs gatavību nosaka apmēram pēc krāsas. Pāris reizes pamēģināsi, tad jau piešausies
Offline
Horacijs_Keins
13. Jul 2009, 14:03 #557

Kopš: 14. Oct 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2474

Braucu ar:


13 Jul 2009, 13:50:39 Jureks rakstīja:
Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.

Ēd pat tie, kas zivis neēd

Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.


Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku

Par to, ka sāls jāliek sākumā nepiekritīšu, jo labāk ir pēc kūpināšanas bērt virsū. Tādejādi var izvairīties no tā, ka pārsāla zivi. Un tad kad izņem no kūpinātavas, sāls ļoti labi uzsūcās gaļā.
Offline
Bosnija
13. Jul 2009, 14:04 #558

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 13585

Braucu ar:


13 Jul 2009, 14:03:11 Ferodo rakstīja:

13 Jul 2009, 13:50:39 Jureks rakstīja:
Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.

Ēd pat tie, kas zivis neēd

Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.


Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku

Par to, ka sāls jāliek sākumā nepiekritīšu, jo labāk ir pēc kūpināšanas bērt virsū. Tādejādi var izvairīties no tā, ka pārsāla zivi. Un tad kad izņem no kūpinātavas, sāls ļoti labi uzsūcās gaļā.


zivi pārsālīt praktiski nav iespējams ja vien 1kg neuzber
Offline
Jureks
13. Jul 2009, 14:06 #559

Kopš: 14. May 2007

No: Talsi

Ziņojumi: 3829

Braucu ar: bmw

Labs variants ātrai kūpinātavai ir čuguna zupas katls. samet svaiga alkšņa mizas un skaidas, zariņus, tad grilla apaļo resti un uz tās zivis. Vāku pa virsu un liekam uz ugunskura žāvēties. 20-30 minūtes un karstais kūpinājums gatavs.
Atzīšos, ka pats vēl neesmu mēģinājis, bet paziņas ir provējuši piknikos un esot baigi labi. Neesot atšķirība starp stacionāro kūpinātavu un zupas katlu
Offline
Juzix
13. Jul 2009, 14:07 #560

Kopš: 22. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 1559

Braucu ar: m20

OK. Paldies. Būs vienreiz jāpamēģina

-----------------
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo