Online
Pašreiz BMWPower skatās 219 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Cope
Autors | Ziņojums |
Justas | | Kopš: 02. Nov 2004
Ziņojumi: 496
Braucu ar:
|
11 Jul 2009, 10:55:42 egonspleeve rakstīja:
11 Jul 2009, 10:07:16 lietus rakstīja:
10 Jul 2009, 23:39:44 gapp rakstīja:
samu ēdis neesmu, bet līdakas fileja, manuprāt, ir daudz garšīgāka par lasi vai foreli Katram jau savas tās garša kārpiņas...
LV liidaka ir sausa un deriiga vieniigi kotleteem un tad arii uz pusi ar cuukgalju. Nu varbuut man ir specifiskas prasiibas pret zivju eedieniem. Salduudens zivis needu jau gadiem, tikai tiiri sportiska interese- catch and release
tu runaa taakaa kautkaads vieteejais plebejs no iirijas. bet varbut tava vecaaa nemaak pienaaciigi sagatavot?
Viss ir atkarigs no udenstilpnes,kura konkreta zivs dzivo. Upes lidakas kaa likums vienmeer buus garsigakas.
| Offline | | |
DjCrack | | Kopš: 11. Jun 2002
Ziņojumi: 1348
Braucu ar: kursoru pa zrc.lv
| nu lidakas lidz kadi 1,5kg ir garshigas, lielakas paliek jau sausas, toch kotleteem labakais variants. mazas lidakas ir vispar supdeiigas!
brekši, vimbas ari labas, ja veeL sVaigi nokupina, vispar meeli noriit.. | Offline | | |
Horacijs_Keins | | Kopš: 14. Oct 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2474
Braucu ar:
| Vakar smuki aizbraucām uz Lādzēnu purva (Vecumniekos) viesu namu Super vieta ! Iesaku nevienam nebraukt Pzdc, kaut kādā mucā uzkarinātas plāksnes uz kā gulēt, saplēsts porolons pasniegts kā spilvens, karoč černis riktīgākais un prasa 30 Ls Sākumā jau likās aizdomīgi, ka nekur nebija bilžu no viņa viesu nama. Attiecīgi līdz copei netikām | Offline | | |
LA | | Kopš: 20. Feb 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 9366
Braucu ar: 330i, YZ250
|
10 Jul 2009, 23:04:58 Pauliic rakstīja:
iesakiet kautkādus linkus pilnīgākajiem makšķerēšanas noob'iem. Kā pareizi aukla jāliek, visi pludiņi, atsvari utt.
Sameklē kādu grāmatu par to tēmu. Der arī kāda veca , jo informācija par pludinmakšķeri / spiningošanu tur ir laba | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2054
Braucu ar:
|
11 Jul 2009, 11:25:50 Ferodo rakstīja:
Vakar smuki aizbraucām uz Lādzēnu purva (Vecumniekos) viesu namu Super vieta ! Iesaku nevienam nebraukt Pzdc, kaut kādā mucā uzkarinātas plāksnes uz kā gulēt, saplēsts porolons pasniegts kā spilvens, karoč černis riktīgākais un prasa 30 Ls Sākumā jau likās aizdomīgi, ka nekur nebija bilžu no viņa viesu nama. Attiecīgi līdz copei netikām
es no taa brauciena veel joprojaam nespeeju attapties | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2054
Braucu ar:
|
11 Jul 2009, 10:55:42 egonspleeve rakstīja:
11 Jul 2009, 10:07:16 lietus rakstīja:
10 Jul 2009, 23:39:44 gapp rakstīja:
samu ēdis neesmu, bet līdakas fileja, manuprāt, ir daudz garšīgāka par lasi vai foreli Katram jau savas tās garša kārpiņas...
LV liidaka ir sausa un deriiga vieniigi kotleteem un tad arii uz pusi ar cuukgalju. Nu varbuut man ir specifiskas prasiibas pret zivju eedieniem. Salduudens zivis needu jau gadiem, tikai tiiri sportiska interese- catch and release
tu runaa taakaa kautkaads vieteejais plebejs no iirijas. bet varbut tava vecaaa nemaak pienaaciigi sagatavot?
tev veikalaa paartikas maz? | Offline | | |
gapp | | Kopš: 04. Aug 2007
No: Liepāja
Ziņojumi: 8308
Braucu ar: SD
| Parādi veikalu, kur var nopirkt svaigu līdakas fileju. | Offline | | |
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2054
Braucu ar:
|
11 Jul 2009, 13:29:41 gapp rakstīja:
Parādi veikalu, kur var nopirkt svaigu līdakas fileju.
centraljnikaa ,,a lot", bet kam tas vajadziigs... | Offline | | |
|
lietus | | Kopš: 21. Nov 2004
Ziņojumi: 2054
Braucu ar:
|
11 Jul 2009, 12:05:11 OX rakstīja:
11 Jul 2009, 11:25:50 Ferodo rakstīja:
Vakar smuki aizbraucām uz Lādzēnu purva (Vecumniekos) viesu namu Super vieta ! Iesaku nevienam nebraukt Pzdc, kaut kādā mucā uzkarinātas plāksnes uz kā gulēt, saplēsts porolons pasniegts kā spilvens, karoč černis riktīgākais un prasa 30 Ls Sākumā jau likās aizdomīgi, ka nekur nebija bilžu no viņa viesu nama. Attiecīgi līdz copei netikām
nu atradi ar uz kurieni braukt
rekur biju pagājušo w/e...
Links
cenas nav kosmiskas un vide arī fantastiska
atpūta
kur Tu biji agraak?! | Offline | | |
gapp | | Kopš: 04. Aug 2007
No: Liepāja
Ziņojumi: 8308
Braucu ar: SD
|
11 Jul 2009, 13:31:08 lietus rakstīja:
11 Jul 2009, 13:29:41 gapp rakstīja:
Parādi veikalu, kur var nopirkt svaigu līdakas fileju.
centraljnikaa ,,a lot", bet kam tas vajadziigs...
Nja, veicas, Liepājā neiespējami nopirkt. Kam tas vajadzīgs? Es neesmu ēdis garšīgāku zivi par līdaku, ja nu vienīgi kūpināts lucītis vēl iet klāt, bet uz copi vienmēr tikt nevaru. | Offline | | |
Bosnija | | Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 13585
Braucu ar:
|
11 Jul 2009, 11:10:03 DjCrack rakstīja:
nu lidakas lidz kadi 1,5kg ir garshigas, lielakas paliek jau sausas, toch kotleteem labakais variants. mazas lidakas ir vispar supdeiigas!
brekši, vimbas ari labas, ja veeL sVaigi nokupina, vispar meeli noriit..
ne tur sauss nekā kā jūs viņas gatavojiet.
Ja iedalam garšīgās un ne tik garšīgās, pēc manas skalas
1. sams
2. zutis
3. plaudis
4. asaris
5. līnis
lašveidīgie visi vienādi
| Offline | | |
edzulis | | Kopš: 13. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 56481
Braucu ar: S212, 911TT, 951, 635csi, NSX, Tillotson t4
| Asaris imo nr1 par zušiem grūti spriest, neatceros kad pēdējos reizi būtu ēdis svaigi gatavotu, nevis žāvētu | Offline | | |
Jureks | | Kopš: 14. May 2007
No: Talsi
Ziņojumi: 3829
Braucu ar: bmw
| Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.
Ēd pat tie, kas zivis neēd
Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.
Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku [ Šo ziņu laboja Jureks, 13 Jul 2009, 13:50:57 ] | Offline | | |
Bosnija | | Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 13585
Braucu ar:
|
13 Jul 2009, 13:50:39 Jureks rakstīja:
Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.
Ēd pat tie, kas zivis neēd
Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.
Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku
precīzi 10niekā
p.s. un par to 15kg samu, protams, ka nav viņš liels, ja skatās kādi eksemplāri tiek izvilkti Volgā
| Offline | | |
Juzix | | Kopš: 22. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 1559
Braucu ar: m20
| Jautājums par kūpināšanu:
Gaļai vajag slapju alkšņa malku un tas proces ir uz savām stundām desmit vismaz. Visu laiku tiek kurināts ar slapju malku un bez liesmas, lai nedzītu baigo temperatūru. Karstumu uzdzen tikai tad, kad gaļa gatava uz minūtēm divdesmit.
Kāda malka vajadzīga zivij, cik ilgi kas un kā?
-----------------
| Offline | | |
Jureks | | Kopš: 14. May 2007
No: Talsi
Ziņojumi: 3829
Braucu ar: bmw
|
13 Jul 2009, 13:56:52 Juzix rakstīja:
Jautājums par kūpināšanu:
Gaļai vajag slapju alkšņa malku un tas proces ir uz savām stundām desmit vismaz. Visu laiku tiek kurināts ar slapju malku un bez liesmas, lai nedzītu baigo temperatūru. Karstumu uzdzen tikai tad, kad gaļa gatava uz minūtēm divdesmit.
Kāda malka vajadzīga zivij, cik ilgi kas un kā?
Zivij to pašu alksni izmanto. Ir atšķirība vai nu karstā kūpinātava vai aukstā. Man ir primitīvi uzbūvēta "vidēja karstuma" kūpinātava. Ja gribi ātri un karsto kūpinātavu, tad piemet malku regulāri un neļauj izkurties malkai.
No sākuma uzdabūju karstumu ar sauso, tad lieku slapjo. Cik ilgi?? kā kuru reizi. Temperatūru nemēru un zivs gatavību nosaka apmēram pēc krāsas. Pāris reizes pamēģināsi, tad jau piešausies | Offline | | |
|
Horacijs_Keins | | Kopš: 14. Oct 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2474
Braucu ar:
|
13 Jul 2009, 13:50:39 Jureks rakstīja:
Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.
Ēd pat tie, kas zivis neēd
Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.
Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku
Par to, ka sāls jāliek sākumā nepiekritīšu, jo labāk ir pēc kūpināšanas bērt virsū. Tādejādi var izvairīties no tā, ka pārsāla zivi. Un tad kad izņem no kūpinātavas, sāls ļoti labi uzsūcās gaļā. | Offline | | |
Bosnija | | Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 13585
Braucu ar:
|
13 Jul 2009, 14:03:11 Ferodo rakstīja:
13 Jul 2009, 13:50:39 Jureks rakstīja:
Es līdaku kūpinu. Ir mēģinātas gan 1-2kg līdakas, gan 5kg-6kg līdakas. Piemēram ap 5kg līdakai zvīņas atstājam, nogriežam fileju, sadalām katru 3 gabalos.. kopā 6 smuki gabali. Uzberam sāli, piparus un ķiploku šķēlītes, tad majonēzi un pa virsu sarīvētu sieru. Sieru nedaudz piespiežam, lai nekrīt nost.
Liekam kūpinātavā. 2h-4h atkarībā kāda kūpinātava un cik regulāri malku piemet.
Ēd pat tie, kas zivis neēd
Teorija: nenotīrītās zvīņas nelaiž mitrumu caur apakšu ārā un majonēze ar sieru piedod sulīgumu un nelaiž mitrumu ārā no augšas.
Ps. Makšķernieku paruna: Lielās līdakas ir sausas tiem, kas nekad nav noķēris un pagaršojis lielu līdaku
Par to, ka sāls jāliek sākumā nepiekritīšu, jo labāk ir pēc kūpināšanas bērt virsū. Tādejādi var izvairīties no tā, ka pārsāla zivi. Un tad kad izņem no kūpinātavas, sāls ļoti labi uzsūcās gaļā.
zivi pārsālīt praktiski nav iespējams ja vien 1kg neuzber | Offline | | |
Jureks | | Kopš: 14. May 2007
No: Talsi
Ziņojumi: 3829
Braucu ar: bmw
| Labs variants ātrai kūpinātavai ir čuguna zupas katls. samet svaiga alkšņa mizas un skaidas, zariņus, tad grilla apaļo resti un uz tās zivis. Vāku pa virsu un liekam uz ugunskura žāvēties. 20-30 minūtes un karstais kūpinājums gatavs.
Atzīšos, ka pats vēl neesmu mēģinājis, bet paziņas ir provējuši piknikos un esot baigi labi. Neesot atšķirība starp stacionāro kūpinātavu un zupas katlu | Offline | | |
Juzix | | Kopš: 22. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 1559
Braucu ar: m20
| OK. Paldies. Būs vienreiz jāpamēģina
-----------------
| Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|