Online

Pašreiz BMWPower skatās 170 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
Apins
12. May 2016, 10:43 #521

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3463

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS

Tajā sevindž cehā ok ir tikai vistas gaļa. Cūka bija galīgi neēdama.

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Harcix
12. May 2016, 11:36 #522

Kopš: 16. May 2002

No: Valmiera

Ziņojumi: 7810

Braucu ar: V10


12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.

-----------------
www.bmwpowerty.lv
Offline
Martigus
12. May 2016, 11:44 #523

Kopš: 02. Jul 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 572

Braucu ar: Kašakūni

1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku .
Offline
Arsmens
12. May 2016, 11:48 #524

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā.
Offline
Rodmens
19. May 2016, 21:56 #525

Kopš: 01. Oct 2012

Ziņojumi: 113

Braucu ar:


12 May 2016, 11:48:09 @Arsmens rakstīja:
Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā.

vai arī izspiest no sīpoliem sulu , atkritīs čakars ar gaļas tīrīšanu
Offline
Horacijs_Keins
19. May 2016, 22:15 #526

Kopš: 14. Oct 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2474

Braucu ar:

Sojas mērce, svaiga apelsīna sula, eļļa, sagriezts kivi, asie pipari. Sāls 0.5-1 h pirms cepšanas.
Sīpoli un sāls ilgstoši turot padara gaļu sausu.
Offline
strazdi
19. May 2016, 22:16 #527

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 240

Braucu ar:


12 May 2016, 11:44:56 @Martigus rakstīja:
1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku .


gala sals iedarbibas rezultata atūdeņojas. klust sausa...
pamegini to visu velreiz, bet bez baltas hernas, labak drotam ierivee kkur


Offline
Lorry
19. May 2016, 22:52 #528

Kopš: 25. May 2010

Ziņojumi: 285

Braucu ar: kabkluku


12 May 2016, 11:36:25 @Harcix rakstīja:

12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.


Ja Tu tiešām nopērc jēru, tad bez taukiem neiztiksi. Lai arī kā es būtu centies sagraizīt jēru, nākas taukus ņemt klāt, un tie garšo par labi (vismaz man), kaut gan cūciņas tauki man galīgi nepatīk. Jaunam jēram citādāk nekā nebūs...
Tas protams ja Tu pērc pats veselu jēru un dali to, ja pēc veikalā gaļu, tad protams tur jau ir ievērojami ilgāk noaudzēts, jo citādāk sakarīga izmēra gabalus bez taukiem grūti dabūt.
Un man vislabāk patīk ar granātābolu sulu (paša spiestu protams). Sīpols, pipars, sāls, tobasko minimāli un gatavs...
Offline
VMR
19. May 2016, 22:53 #529

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Svaiga ziloņa krūtiņa, marakujas sula, kaperi, tējkarote safrāna, stēvija ar kardamonu un šķipsniņa nātrija glutamāta 47 sekundes pirms cepšanas
Offline
MartinM
19. Jun 2016, 17:02 #530

Kopš: 30. Jul 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 712

Braucu ar:

Pārdodu BBQ gāzes grilu, jauns. Tāds pats kā bildē



90 eiro
Offline
Harcix
19. Jun 2016, 19:38 #531

Kopš: 16. May 2002

No: Valmiera

Ziņojumi: 7810

Braucu ar: V10


19 May 2016, 22:52:03 @Lorry rakstīja:

12 May 2016, 11:36:25 @Harcix rakstīja:

12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.


Ja Tu tiešām nopērc jēru, tad bez taukiem neiztiksi. Lai arī kā es būtu centies sagraizīt jēru, nākas taukus ņemt klāt, un tie garšo par labi (vismaz man), kaut gan cūciņas tauki man galīgi nepatīk. Jaunam jēram citādāk nekā nebūs...
Tas protams ja Tu pērc pats veselu jēru un dali to, ja pēc veikalā gaļu, tad protams tur jau ir ievērojami ilgāk noaudzēts, jo citādāk sakarīga izmēra gabalus bez taukiem grūti dabūt.

Es peerkku shaadus gabalus, visu taukumu izgriezhu. Pirmoreiz uzcepu ar taukumu - bet manupraat tam taukumam bija ilgaak jaacepjaas - bet tad atkal sarkanaa gala buus paarecpta.


-----------------
www.bmwpowerty.lv
Offline
VMR
19. Jun 2016, 19:45 #532

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Skajā ir jau iemarinēts jērs, bija garšīgs un netrekns, bet ceeena
Offline
Bullis
19. Jun 2016, 21:14 #533

Kopš: 14. Nov 2003

Ziņojumi: 2431

Braucu ar:

Kā marinējat vistiņu?
Offline
pelu_junkurs
21. Jun 2016, 12:18 #534

Kopš: 27. Feb 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 2340

Braucu ar: žurx

Pieejami izjaucami mangali (pēdējie pa 1gab). Bildes varu aizmest Whatsapp, ja vajag. Kas pirmais brauc, tas pirmais cep gaļu. Rīt vienīgā diena, kad vēlē varēs savākt.

1. pilnīgi izjaucams (kā konstruktors) ~500x320mm (dziļums 240mm, kop. augstums 750mm), materiāla B=2mm - 35eur

2. ar noņemamām kājām ~500x320mm (dziļums 200mm, kop. augstums 900mm), materiāla B=3mm; 45eur

3. ar noņemamām kājām 2pakāpju ~1000x380mm (dziļums 250/120mm, kop. augstums ~900mm, materiāls B=3mm - 55eur
Offline
pikc
21. Jun 2016, 12:56 #535

Kopš: 12. Mar 2010

Ziņojumi: 456

Braucu ar:

lasha fileja ar sali, pipariem un dillem uz restes follija + kartupelji follija oglees. galja atpushas..
Offline
Arturiks
21. Jun 2016, 13:01 #536

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9026

Braucu ar: 26 & 26 & 11

Galja viņam atpūšās. Ej uz kkādu cosmo un tur savus lašus apspried
Offline
pikc
21. Jun 2016, 16:23 #537

Kopš: 12. Mar 2010

Ziņojumi: 456

Braucu ar:

luk hz, viens choms sajuka drusku un kljuva par vegetarieti. nacas pirkt lasi un tagad visiem vajag, neviens shashliku nerij es tik ieteicu, garshigi
Offline
Arturiks
21. Jun 2016, 16:24 #538

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9026

Braucu ar: 26 & 26 & 11

Veģetārieši need zivi, ja kas.
Offline
kalmens
21. Jun 2016, 19:53 #539

Kopš: 01. Oct 2007

Ziņojumi: 12271

Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā


21 Jun 2016, 16:24:21 @Arturiks rakstīja:
Veģetārieši need zivi, ja kas.
ēd gan

Un uz jautājumu kāpēc ēd, es esmu saņēmis vislabāko atbildi.

Zivs nav dzīvnieks, jo zivij nav sejas

[ Šo ziņu laboja kalmens, 21 Jun 2016, 19:54:04 ]



-----------------
Offline
KF
30. Jun 2016, 21:12 #540

Kopš: 16. May 2011

Ziņojumi: 1446

Braucu ar: 7

Te ir kāds no LIDO un var sazīmēt +- precīzu Lido šašlika marinādes recepti?
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo