Online
Pašreiz BMWPower skatās 170 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
Apins | | Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
| Tajā sevindž cehā ok ir tikai vistas gaļa. Cūka bija galīgi neēdama.
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
Harcix | | Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7810
Braucu ar: V10
|
12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
Martigus | | Kopš: 02. Jul 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 572
Braucu ar: Kašakūni
| 1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku . | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā. | Offline | | |
Rodmens | | Kopš: 01. Oct 2012
Ziņojumi: 113
Braucu ar:
|
12 May 2016, 11:48:09 @Arsmens rakstīja:
Tiem, kam patīk pārspīlēti daudz sīpolus likt, iesaku ņemt daudz mazāk un sablenderēt tādā rupjā pļurā un kārtīgi iemaisīt gaļā. Ievilksies labāk un ātrāk, nekā tonnā sīpolriņķu
Protams, pirms cepšanas gaļa jānotīra no visa liekā.
vai arī izspiest no sīpoliem sulu , atkritīs čakars ar gaļas tīrīšanu | Offline | | |
Horacijs_Keins | | Kopš: 14. Oct 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2474
Braucu ar:
| Sojas mērce, svaiga apelsīna sula, eļļa, sagriezts kivi, asie pipari. Sāls 0.5-1 h pirms cepšanas.
Sīpoli un sāls ilgstoši turot padara gaļu sausu. | Offline | | |
strazdi | | Kopš: 23. Jan 2015
Ziņojumi: 240
Braucu ar:
|
12 May 2016, 11:44:56 @Martigus rakstīja:
1kg cuka , 0,5kg sipolu , 200ml ellas , edamkarote 5piparu maisijuma , striketa edamkarote rupja sals
parejas drazas pipari , zalumi pec gaumes , velams turet vismaz 24h , un delj eljas pat slikta galja ir edama jo ta elja vinu padara tadu ka maigaku .
gala sals iedarbibas rezultata atūdeņojas. klust sausa...
pamegini to visu velreiz, bet bez baltas hernas, labak drotam ierivee kkur
| Offline | | |
Lorry | | Kopš: 25. May 2010
Ziņojumi: 285
Braucu ar: kabkluku
|
12 May 2016, 11:36:25 @Harcix rakstīja:
12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.
Ja Tu tiešām nopērc jēru, tad bez taukiem neiztiksi. Lai arī kā es būtu centies sagraizīt jēru, nākas taukus ņemt klāt, un tie garšo par labi (vismaz man), kaut gan cūciņas tauki man galīgi nepatīk. Jaunam jēram citādāk nekā nebūs...
Tas protams ja Tu pērc pats veselu jēru un dali to, ja pēc veikalā gaļu, tad protams tur jau ir ievērojami ilgāk noaudzēts, jo citādāk sakarīga izmēra gabalus bez taukiem grūti dabūt.
Un man vislabāk patīk ar granātābolu sulu (paša spiestu protams). Sīpols, pipars, sāls, tobasko minimāli un gatavs... | Offline | | |
|
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Svaiga ziloņa krūtiņa, marakujas sula, kaperi, tējkarote safrāna, stēvija ar kardamonu un šķipsniņa nātrija glutamāta 47 sekundes pirms cepšanas | Offline | | |
MartinM | | Kopš: 30. Jul 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 712
Braucu ar:
| Pārdodu BBQ gāzes grilu, jauns. Tāds pats kā bildē
90 eiro | Offline | | |
Harcix | | Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7810
Braucu ar: V10
|
19 May 2016, 22:52:03 @Lorry rakstīja:
12 May 2016, 11:36:25 @Harcix rakstīja:
12 May 2016, 10:07:49 @Arsmens rakstīja:
Padalieties par jēru- kurus gabalus un kā marinējat? Lūdzu bez teorijas kas ir 'īsts' un ko kalnu veči dara. Tīri savu pieredzi.
par gabalu nemaaceeshu teikt, bet man galiigi negarsho taukums. Jeeru var aatri cept un taukums neizcepjas un ir negarshiigs, cukgala ir ilgaak jaacepj, tur nedaudz taukuma der. Marinaadi taisu klasisko- saals pipari, daudz siipoli, citrona sula un kiploki ja patiik.
Ja Tu tiešām nopērc jēru, tad bez taukiem neiztiksi. Lai arī kā es būtu centies sagraizīt jēru, nākas taukus ņemt klāt, un tie garšo par labi (vismaz man), kaut gan cūciņas tauki man galīgi nepatīk. Jaunam jēram citādāk nekā nebūs...
Tas protams ja Tu pērc pats veselu jēru un dali to, ja pēc veikalā gaļu, tad protams tur jau ir ievērojami ilgāk noaudzēts, jo citādāk sakarīga izmēra gabalus bez taukiem grūti dabūt.
Es peerkku shaadus gabalus, visu taukumu izgriezhu. Pirmoreiz uzcepu ar taukumu - bet manupraat tam taukumam bija ilgaak jaacepjaas - bet tad atkal sarkanaa gala buus paarecpta.
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Skajā ir jau iemarinēts jērs, bija garšīgs un netrekns, bet ceeena | Offline | | |
Bullis | | Kopš: 14. Nov 2003
Ziņojumi: 2431
Braucu ar:
| Kā marinējat vistiņu? | Offline | | |
pelu_junkurs | | Kopš: 27. Feb 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 2340
Braucu ar: žurx
| Pieejami izjaucami mangali (pēdējie pa 1gab). Bildes varu aizmest Whatsapp, ja vajag. Kas pirmais brauc, tas pirmais cep gaļu. Rīt vienīgā diena, kad vēlē varēs savākt.
1. pilnīgi izjaucams (kā konstruktors) ~500x320mm (dziļums 240mm, kop. augstums 750mm), materiāla B=2mm - 35eur
2. ar noņemamām kājām ~500x320mm (dziļums 200mm, kop. augstums 900mm), materiāla B=3mm; 45eur
3. ar noņemamām kājām 2pakāpju ~1000x380mm (dziļums 250/120mm, kop. augstums ~900mm, materiāls B=3mm - 55eur | Offline | | |
pikc | | Kopš: 12. Mar 2010
Ziņojumi: 456
Braucu ar:
| lasha fileja ar sali, pipariem un dillem uz restes follija + kartupelji follija oglees. galja atpushas.. | Offline | | |
Arturiks | | Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9026
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| Galja viņam atpūšās. Ej uz kkādu cosmo un tur savus lašus apspried | Offline | | |
|
pikc | | Kopš: 12. Mar 2010
Ziņojumi: 456
Braucu ar:
| luk hz, viens choms sajuka drusku un kljuva par vegetarieti. nacas pirkt lasi un tagad visiem vajag, neviens shashliku nerij es tik ieteicu, garshigi | Offline | | |
Arturiks | | Kopš: 01. Nov 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 9026
Braucu ar: 26 & 26 & 11
| Veģetārieši need zivi, ja kas. | Offline | | |
kalmens | | Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
|
21 Jun 2016, 16:24:21 @Arturiks rakstīja:
Veģetārieši need zivi, ja kas.
ēd gan
Un uz jautājumu kāpēc ēd, es esmu saņēmis vislabāko atbildi.
Zivs nav dzīvnieks, jo zivij nav sejas [ Šo ziņu laboja kalmens, 21 Jun 2016, 19:54:04 ]
-----------------
| Offline | | |
KF | | Kopš: 16. May 2011
Ziņojumi: 1446
Braucu ar: 7
| Te ir kāds no LIDO un var sazīmēt +- precīzu Lido šašlika marinādes recepti? | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|