Online
Pašreiz BMWPower skatās 212 viesi un 14 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
HotFoot | | Kopš: 28. Aug 2004
Ziņojumi: 894
Braucu ar: CO2
|
06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?
Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).
olīveļļa palīdz garšām labāk uzsūkties.
labs ir variants kad to ar citrona sulu kopā pielieto! | Offline | | |
Instigater | | Kopš: 08. May 2003
No: Jūrmala
Ziņojumi: 7425
Braucu ar: ne BMW
| Draugi uzdāvināja grilu, es nedaudz uzlaboju. Domāju, ka večnijs būs. Gaļiņu mierīgi var izcpet uz pagalmā salasītajiem čiekuriem, jo siltumu ilgi notur tās high-tech plāksnes - siltumizolējošas un vienlaicīgi arī akumulējošas.
[ Šo ziņu laboja Instigater, 08 Aug 2015, 22:55:42 ] | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
| Čiekuriem (priežu) ir viens mīnuss - tie baigi ātri izdeg, vistas gaļu var paspēt uzcept, bet cūkai ir drusciņ par īsu, ir mēģināts. Tā jau karstums labs no tiem. | Offline | | |
Instigater | | Kopš: 08. May 2003
No: Jūrmala
Ziņojumi: 7425
Braucu ar: ne BMW
| Ar šito grilu mierīgi. Pirmo reizi sākām cept, tad, kad izkurējies bija. Smuki cūciņš izcepās, bet dūmu garšas vairs nebija. Otro reizi sākām jau ātrāk un sanāca lieliski. Otrs labs efekts vēl tāds, ka pilošie tauki arī gandrīz vairs nedeg. Mierīgi var uzlikt gaļu un arī padzert alu pie galda - nav jāstāv blakus. | Offline | | |
Burkaans | | Kopš: 02. Feb 2013
Ziņojumi: 1343
Braucu ar: E30 M54B30
|
09 Aug 2015, 09:52:32 Instigater rakstīja:
Ar šito grilu mierīgi. Pirmo reizi sākām cept, tad, kad izkurējies bija. Smuki cūciņš izcepās, bet dūmu garšas vairs nebija. Otro reizi sākām jau ātrāk un sanāca lieliski. Otrs labs efekts vēl tāds, ka pilošie tauki arī gandrīz vairs nedeg. Mierīgi var uzlikt gaļu un arī padzert alu pie galda - nav jāstāv blakus.
Lai nav jāstāv blakus palīdz divas lietas, nav mangalim vajadzīgi tie debīlie caurumi sānos un otrs, to daļu, kas nav aizkrauta ar gaļu nosegt ar vāku, lai lieks gaiss caur mangali necirkulē neveicinot degšanu, kā arī siltuma aizkļūšanu prom garām gaļai.
Process: Ogles ieber kaudzītē, aizdedzina un ļauj labi aizdegties, (ja blakus španis ideāli palīdz fēns, ogles var dabūt gatavas cepšanai minūtes laikā), nolīdzina ogles vienmērīgā slānī gaļas apjomam nepieciešamajā laukumā, uzkrāmē gaļu, brīvo mangaļa virsmu nosedz ar vāku, iet dzert alu, pēc 3-5 minūtēm atnāk apgriest iesmus, tā atkārto 4-5 reizes, un gaļa gatava, jābūt itkā mazliet neizceptai, tā ka prasās vēl 5 min, pēc tam gaļu iekrāmē bļodā un pārsedz ar vāku un atstāj uz 5-10 min kamēr sašķērē salātus, tad gaļas virskārtā akumlētais siltums pabeiz savu darbu, un gaļa ir gatava kā arī iztekti sulīga, ja tās 5 min atstās uz mangaļa, būs puskaltēta, protams ēdama, bet ne tik baudāma.
Kā uzdurt gaļu uz iesma:- pirmais gabals jāņem treknāks un jādur no taukuma puses līdz savītajai iesma daļai pārējie gabali cieši viens pie otra un jāizveido (desa), kur abos galos treknums, nevis atsevišķi gabaliņi nolemti izkaltēšanai, kamēr pamazām rakstīju gaļa jau ir gatava, jāiet samest bļodā, un jāsaka sievai lai sgriež tomātus. Labu apetīti [ Šo ziņu laboja Burkaans, 09 Aug 2015, 18:03:05 ] | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti
No savas puses varu mineet sky shashiiti, imo looti labs, bet padargs vel marupee, brambergjes terinju sturi ir veikalinsh ar shashiti, un bija vel mangaljos, bet tur talu jabrauc pakalj
-----------------
| Offline | | |
sn | | Kopš: 24. Jul 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 1879722
Braucu ar: nekrāsotu BMW :(
| Ja pašam ir slinkums marinēt, tad gatavus ir jāpērk Asaros no armēņiem
----------------- Nemāki braukt? Parādi to citiem - nopērc volvo! | Offline | | |
Fashion | | Kopš: 06. Jun 2007
Ziņojumi: 15052
Braucu ar:
| Route88 pāris reizes tika paņemts, uzcepām un bij labi... nav tā ka 100% uber alles, bet nevat teikt ka nebij garšīgs [ Šo ziņu laboja Fashion, 17 Apr 2016, 20:02:54 ] | Offline | | |
|
makonis7 | | Kopš: 04. Nov 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 965
Braucu ar: Ko dod
| Kur vel bergu/juglas puse iegadaties ko labu? 1x pats uztaisiju, sapratu ka nau tomer ta veelmee nemt un griezt,marinet galu. | Offline | | |
makonis7 | | Kopš: 04. Nov 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 965
Braucu ar: Ko dod
| P.s kadas atsauksmes par landmann black pearl grillu? Varbut kads ir saskaries. [ Šo ziņu laboja makonis7, 17 Apr 2016, 20:14:25 ] | Offline | | |
vernersb | | Kopš: 02. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 1028
Braucu ar: E61 530DA
| Parasti marinēju pats, bet ja uznāk spontāna doma cept gaļu, tad braucu uz Lubānas tirgu! Tur no 2 dažādām pārdevējām ņemts un ir labs. Tas protams tiem, kam garšo veca gaļa etiķa marinādē | Offline | | |
amigoz | | Kopš: 25. Aug 2004
Ziņojumi: 1875
Braucu ar: RRS
|
17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti
Tak mācies rajonu
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| paldies notiekti pameginashu asap
-----------------
| Offline | | |
Lux_z | | Kopš: 09. Oct 2009
Ziņojumi: 133
Braucu ar: 258iem baltiem zirgiem; 340it sudrabotiem zirgiem
|
17 Apr 2016, 22:11:11 @amigoz rakstīja:
17 Apr 2016, 19:57:09 @SteelRat rakstīja:
nu, Kungi, sakas sezona, padalaties ar labakajaam sashishu recepteem, ka ari varbut ar labakajiem spotiem, kur iegadaties jau gatavu sashiti
Tak mācies rajonu
Blakus Marupes elvītim ir azeru cehs, vini tur smore saviem restorāniem. Ej iekša un prasi vistas šašliku. SKY zaļais tuvu nestāvēs, atblidu
Paķer vel gutabi klāt un ara ejot Alkoautleta Tarhūnu nopērc
Tā, tā, tā.. lūdzu konkrētāk.. Ne vietējiem, precīzāku adresi lūdzu! | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| Pie terinju/graudu ielas stua, blakus elvi
-----------------
| Offline | | |
volceens | | Kopš: 07. Oct 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 274
Braucu ar: tavu divriteni
| tas kur čebureki un belaši | Offline | | |
|
Lux_z | | Kopš: 09. Oct 2009
Ziņojumi: 133
Braucu ar: 258iem baltiem zirgiem; 340it sudrabotiem zirgiem
| Senk jū! | Offline | | |
RH | | Kopš: 05. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1097
Braucu ar: četriem riņķiem
| Kur gāzes grilliem labas cenas, nevajag neko ūber krutu, ar malku/ oglēm apnicis ņemties. | Offline | | |
Lorry | | Kopš: 25. May 2010
Ziņojumi: 285
Braucu ar: kabkluku
|
18 Apr 2016, 15:36:11 @RH rakstīja:
Kur gāzes grilliem labas cenas, nevajag neko ūber krutu, ar malku/ oglēm apnicis ņemties.
Labāk turpini ņemties ar malku/oglēm.
Pāris reizes esmu saskāties ar gāzes grilliem, un ne tiem lētākajiem, secinājums viens- NĒ. Pa lielam cept gandriz tas pats kas uz pannas, un negribas ticēt ka gāze pats par sevi diezko labi gaļai/cilvēkam ir. Malka tomer ir cita lieta.
Ieriekš bija weber grills un biju apmierināts, un arī šogad skatījos uz tiem, līdz ieraudzīju ka abas ir ari grilliem pieversusies un aptaustot visu, likās pat ļoti sakarīgas kvalitātes metāls + cena ļoti salda priekš tā. Notestējis vēl neesmu, bet ceru uz to labāko.
Malka>Kokogles>Gāze
Tur bez variantiem.
http://abas.lv/lv/product/grils-lielais-ar-vaku[ Šo ziņu laboja Lorry, 18 Apr 2016, 15:47:55 ] | Offline | | |
SteelRat | | Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163799
Braucu ar: E95
| es krauta panjemu gazes grllu bija akcijas loti ok
-----------------
| Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|