Online

Pašreiz BMWPower skatās 230 viesi un 17 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
VMR
06. Aug 2015, 12:50 #441

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Es gan nezinu kā tos filtrus mainīt
Offline
Che
06. Aug 2015, 12:52 #442

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:50:16 VMR rakstīja:

06 Aug 2015, 12:27:30 Che rakstīja:

A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt

Ir arī tā darīts. Tad es lēju mazāk etiķa Olīveļļu es liktu klāt neilgi pirms cepšanas, pašam šķiet, ka ja piegāž uzreiz, tad sliktāk samarinēsies

Paldies! Vakarā ķeršos klāt.
Offline
VMR
06. Aug 2015, 12:54 #443

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Galvenais nosacījums - marinādei ir jābūt garšīgai!!!
Offline
TRON
06. Aug 2015, 12:55 #444

Kopš: 27. Jun 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 655

Braucu ar: Yeti un Daft Punk.


Būs izstrādāta unikāli universāla Poweristu recepte beigās

[ Šo ziņu laboja TRON, 06 Aug 2015, 12:55:57 ]

Offline
shmurger
06. Aug 2015, 12:56 #445

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


06 Aug 2015, 12:54:27 VMR rakstīja:
Galvenais nosacījums - marinādei ir jābūt garšīgai!!!
..rokas pec ellas filtra mainás var nemazgat, gala visu nonem,vajag tik citigak pamicit.
Offline
bmw540
06. Aug 2015, 13:11 #446

Kopš: 24. Jun 2013

Ziņojumi: 254

Braucu ar: SCOTT

Foto recepte
Nu sastāvdaļas visas ir bildēs, bet tas bija tāds expermentāls variantrs. Katrā ziņā vajag vairāk sīpolu, jo pietrūka asuma. Vēl tur klāt ir 0.5 kg tomātu. Stāvēja ledusskapī diennakti. Bija mīksts bez visa etiķa. Nākamreiz asumam piešautu vairāk Kaijēnas piparus.
Offline
volceens
06. Aug 2015, 13:56 #447

Kopš: 07. Oct 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 274

Braucu ar: tavu divriteni

ātri un vienkārši, var iemest kefirā un sīpolos, cik kg gaļas, tik sīpoli, tam visam pāri kefīru, garšvielas tieši pirms cepšanas. Pēc 24h marinēšanās visi atzina par labu esam
Offline
kkas
06. Aug 2015, 14:24 #448

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9318

Braucu ar: Alfu

uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu
Offline
RVR
06. Aug 2015, 14:28 #449

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu



Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts
Offline
kkas
06. Aug 2015, 14:30 #450

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9318

Braucu ar: Alfu


06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu



Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts

tas vairs nav pēc fenšui, necieņa pret gaļu un marinētāju

[ Šo ziņu laboja kkas, 06 Aug 2015, 14:30:55 ]

Offline
mavericks
06. Aug 2015, 14:32 #451

Kopš: 24. Feb 2007

Ziņojumi: 399

Braucu ar:

Viss ļoti vienkārši - mazliet etiķis, mazliet eļļa, nofiltrējam ar tiem filtriem un pievienojot kečupu ar adžiku, iepriekš ieraujot visīti bez kolas sanāk labs , gards sasliks
Offline
Che
06. Aug 2015, 14:52 #452

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


06 Aug 2015, 14:32:22 mavericks rakstīja:
Viss ļoti vienkārši - mazliet etiķis, mazliet eļļa, nofiltrējam ar tiem filtriem un pievienojot kečupu ar adžiku, iepriekš ieraujot visīti bez kolas sanāk labs , gards sasliks

Powera šašlika recepte ir dzimusi
Offline
shmurger
06. Aug 2015, 14:52 #453

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu



Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts
varbút gaumes lieta, bet silta gala nav garsiga, ipasi vista. Nocúkájies ká löps ar karstiem vistas stilbiem labak pagaidit, kad atdziest,vel iemest ledusskapi un tad ir edams.
Offline
Asch
06. Aug 2015, 15:39 #454

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4290

Braucu ar:

Es labprat pirma galas gabalu apedu neceptu, bet vispar garso silta gala
Offline
OX
06. Aug 2015, 16:57 #455

Kopš: 25. Jan 2008

Ziņojumi: 7

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi

Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!

ok, eju
p.s tev labāk zobus remontēt
Offline
Kidd
06. Aug 2015, 17:06 #456

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8240

Braucu ar: 400Zs


06 Aug 2015, 12:46:37 Che rakstīja:

06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:

06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?


Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).

Vīramāte teica, ka eļļa jālej klāt un uz nakti nedrīkst gaļu atstāt. Jāmarinē tikai 6h pirms cepšanas.


mums te nesen uz sporta spēlēm bija pasūtījuši pie kautkāda armēņa samarinēt gaļu šašlikam. Pirmkārt - gabali bija reāli lieli. Otrkārt - marinēts bija olīveļļā. nezinu recepti, bet reāli eļļa, zaļumi kautkādi un hvz kas vēl, bet šašliks bija ahūnākais ever. ar to eļļu ir tipa tāda ideja, ka tipa neapraujot ārpusi un šašliks bija pzdc maigs.

P.S - es taisu elementāri - laba gaļa, 4 užavnieki, no tiem 2 rīklē, 2 marinādē [ protams jāiziet no gaļas daudzuma ] , daaahuja sīpoli, ja grib maigāku, tad ņemam sarkanos, mazmazliet etiķis- asumiņam, 1 citrons daiviņās, pipari [ nemalti, veseli ], pāris karotes sinepes . maucam visu iekšā, kārtīgi "izmasējam" gaļu un metam katlu ledusskapī. Pēc 3 stundām izņemu gaļu, noleju marinādi, uztaisu svaigu marinādi, bet šoreiz pielieku arī sāli un cukuru, vēlreiz gaļu pārmasēju un tad metu atpakaļ ledusskapī līdz nākošajai dienai. Neviens nekad neko sliktu nav teicis

[ Šo ziņu laboja kiddLV, 06 Aug 2015, 17:07:18 ]

Offline
kexxx
06. Aug 2015, 18:18 #457

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12318

Braucu ar:

pāris gadus pieturos pie šādas marinādes- sīpoli, sāls, cukurs, pipari, biki eļļas, sinepes

un vispār, primārais ir laba gaļa
Online
RVR
08. Aug 2015, 18:39 #458

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR

Kaut kā Che neko vairs neraksta, nez, ko būs samarinējusi pēc visiem gudrajiem padomiem?
Offline
VMR
08. Aug 2015, 19:05 #459

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi
Offline
RVR
08. Aug 2015, 19:53 #460

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


08 Aug 2015, 19:05:49 VMR rakstīja:
Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi




Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo