Online
Pašreiz BMWPower skatās 230 viesi un 17 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Es gan nezinu kā tos filtrus mainīt | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:50:16 VMR rakstīja:
06 Aug 2015, 12:27:30 Che rakstīja:
A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt
Ir arī tā darīts. Tad es lēju mazāk etiķa Olīveļļu es liktu klāt neilgi pirms cepšanas, pašam šķiet, ka ja piegāž uzreiz, tad sliktāk samarinēsies
Paldies! Vakarā ķeršos klāt. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Galvenais nosacījums - marinādei ir jābūt garšīgai!!! | Offline | | |
TRON | | Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
|
Būs izstrādāta unikāli universāla Poweristu recepte beigās [ Šo ziņu laboja TRON, 06 Aug 2015, 12:55:57 ] | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
06 Aug 2015, 12:54:27 VMR rakstīja:
Galvenais nosacījums - marinādei ir jābūt garšīgai!!!
..rokas pec ellas filtra mainás var nemazgat, gala visu nonem,vajag tik citigak pamicit. | Offline | | |
bmw540 | | Kopš: 24. Jun 2013
Ziņojumi: 254
Braucu ar: SCOTT
| Foto recepte
Nu sastāvdaļas visas ir bildēs, bet tas bija tāds expermentāls variantrs. Katrā ziņā vajag vairāk sīpolu, jo pietrūka asuma. Vēl tur klāt ir 0.5 kg tomātu. Stāvēja ledusskapī diennakti. Bija mīksts bez visa etiķa. Nākamreiz asumam piešautu vairāk Kaijēnas piparus. | Offline | | |
volceens | | Kopš: 07. Oct 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 274
Braucu ar: tavu divriteni
| ātri un vienkārši, var iemest kefirā un sīpolos, cik kg gaļas, tik sīpoli, tam visam pāri kefīru, garšvielas tieši pirms cepšanas. Pēc 24h marinēšanās visi atzina par labu esam | Offline | | |
kkas | | Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9318
Braucu ar: Alfu
| uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu
| Offline | | |
|
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu
Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts | Offline | | |
kkas | | Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9318
Braucu ar: Alfu
|
06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu
Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts
tas vairs nav pēc fenšui, necieņa pret gaļu un marinētāju [ Šo ziņu laboja kkas, 06 Aug 2015, 14:30:55 ] | Offline | | |
mavericks | | Kopš: 24. Feb 2007
Ziņojumi: 399
Braucu ar:
| Viss ļoti vienkārši - mazliet etiķis, mazliet eļļa, nofiltrējam ar tiem filtriem un pievienojot kečupu ar adžiku, iepriekš ieraujot visīti bez kolas sanāk labs , gards sasliks | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 14:32:22 mavericks rakstīja:
Viss ļoti vienkārši - mazliet etiķis, mazliet eļļa, nofiltrējam ar tiem filtriem un pievienojot kečupu ar adžiku, iepriekš ieraujot visīti bez kolas sanāk labs , gards sasliks
Powera šašlika recepte ir dzimusi | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
06 Aug 2015, 14:28:18 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 14:24:48 kkas rakstīja:
uz papīra viss baigi vienkārši, tikai, lai to pa fenšui gaļinu uzcpetu, jātiek līdz tirgum un tur vēl jāatrod pareizā gaļa, dienu iepriekš jāiemarinē, tad vēl stundu pirms cepšanas jāuzber sāls. tas viss tikai, lai vienu reizi paēstu
Tak mūžīgi paliek pāri un visādos Jāņu rītos uz pohām tiek likts iekšā auksts vai tiek otrreiz sildīts
varbút gaumes lieta, bet silta gala nav garsiga, ipasi vista. Nocúkájies ká löps ar karstiem vistas stilbiem labak pagaidit, kad atdziest,vel iemest ledusskapi un tad ir edams. | Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4290
Braucu ar:
| Es labprat pirma galas gabalu apedu neceptu, bet vispar garso silta gala | Offline | | |
OX | | Kopš: 25. Jan 2008
Ziņojumi: 7
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi
Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!
ok, eju
p.s tev labāk zobus remontēt | Offline | | |
Kidd | | Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
|
06 Aug 2015, 12:46:37 Che rakstīja:
06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?
Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).
Vīramāte teica, ka eļļa jālej klāt un uz nakti nedrīkst gaļu atstāt. Jāmarinē tikai 6h pirms cepšanas.
mums te nesen uz sporta spēlēm bija pasūtījuši pie kautkāda armēņa samarinēt gaļu šašlikam. Pirmkārt - gabali bija reāli lieli. Otrkārt - marinēts bija olīveļļā. nezinu recepti, bet reāli eļļa, zaļumi kautkādi un hvz kas vēl, bet šašliks bija ahūnākais ever. ar to eļļu ir tipa tāda ideja, ka tipa neapraujot ārpusi un šašliks bija pzdc maigs.
P.S - es taisu elementāri - laba gaļa, 4 užavnieki, no tiem 2 rīklē, 2 marinādē [ protams jāiziet no gaļas daudzuma ] , daaahuja sīpoli, ja grib maigāku, tad ņemam sarkanos, mazmazliet etiķis- asumiņam, 1 citrons daiviņās, pipari [ nemalti, veseli ], pāris karotes sinepes . maucam visu iekšā, kārtīgi "izmasējam" gaļu un metam katlu ledusskapī. Pēc 3 stundām izņemu gaļu, noleju marinādi, uztaisu svaigu marinādi, bet šoreiz pielieku arī sāli un cukuru, vēlreiz gaļu pārmasēju un tad metu atpakaļ ledusskapī līdz nākošajai dienai. Neviens nekad neko sliktu nav teicis [ Šo ziņu laboja kiddLV, 06 Aug 2015, 17:07:18 ] | Offline | | |
|
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12318
Braucu ar:
| pāris gadus pieturos pie šādas marinādes- sīpoli, sāls, cukurs, pipari, biki eļļas, sinepes
un vispār, primārais ir laba gaļa | Online | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
| Kaut kā Che neko vairs neraksta, nez, ko būs samarinējusi pēc visiem gudrajiem padomiem? | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
08 Aug 2015, 19:05:49 VMR rakstīja:
Guļ pie sistēmas ar izskalotu kuņģi
| Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|