Online
Pašreiz BMWPower skatās 225 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:30:42 Che rakstīja:
Tā, labi. Pusi taisīšu kā saka zobu dakteris, otru kā Tu. ja nebūs labi, tad zināšu kurš vainīgs
Principā jau mēs uzrakstījām diezgan līdzīgi, tikai dakteris ar vairāk niansēm
Es arī dažreiz vēl kaut ko pielieku, ja sagribas dažādību. Principā tur ir diezgan plašas iespējas improvizācijai | Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4290
Braucu ar:
| Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi. | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:34:37 Asch rakstīja:
Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi.
Viņi bieži vien vispār nemarinē.
"Klasiskā" - tas ir mūsu izpratnē un nostaļģijā par padomju laiku šašliku | Offline | | |
radiaators | | Kopš: 15. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3687
Braucu ar: F11 525d
| Nefiga - mana recepte vislabākā !
Uz 3kg galas vajag 200ml citronu sulas, kuru sajauc ar cukuru tā lai pēc garšas būtu riktīgi saldskābs.
To uzlej galai un klāt pievieno sagrieztus sīpolus,sagrieztus, svaigus pētersīlus, maltus melnos piparus un sāli, bet lai nebūtu pa maz ...
Ja visu izdarīsi pareizi, kā rakstu - būs garšīgi ! | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
| Nezinu par paśa taisítu śasliku un no kada gabala taisit, bet veikala izstradajums 99% koslene år kaut kadam cipslam un pretigu taukumu. Jabut fetisistam ,lai kaut ko tàdu estu. Tapec saslikam janem karbonade un tur ir pie dirsas,kas par marinadi,var vismaz normali nokost | Offline | | |
TRON | | Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
| Viss ir pavisam vienkārši
1) nopērc veikalā gatavo šašlika garšvielu (var arī jebkuru gaļas, pēc izvēles) - paciņu, divas,
2) sīpolus - labi daudz!, bet pēc izvēles...
3) etiķis, ne tas lētākais - kāds ābolu, vīnogu, pievienojam pēc izjūtas,
4) visu šo kopā kārtīgi saspaidam, pēc 4-6 stundām atkārtojam,
5) gatavs!
Sāli, cukuru nevajag likt!
Tas pa manam sabojās tikai visu
Tomātu mērcēs, garšvielās šo lietu jau tāpat ir gana...
Man sanāk gardi | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
| Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:40:30 shmurger rakstīja:
Tapec saslikam janem karbonade
Es teiktu, ka tieši KAKLA karbonāde. Parastā būs dikti sausa. | Offline | | |
|
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
| Olīveļļa nav jālej marinādei klāt? | Offline | | |
radiaators | | Kopš: 15. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3687
Braucu ar: F11 525d
|
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
Tu kā jūrmalnieks nopērc šašliku Kauguru Rimi - tad redzēsi cik traki var visu sabojāt
| Offline | | |
Asch | | Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4290
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:37:24 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 12:34:37 Asch rakstīja:
Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi.
Viņi bieži vien vispār nemarinē.
"Klasiskā" - tas ir mūsu izpratnē un nostaļģijā par padomju laiku šašliku
Tiesi ta. Ja kadreiz ir gadijies est kada gruzina taisitu sasliku, tad protams pec tam etikudeni izpeldinatu cuku vairs isti negribesies. Kaut gan uz garsu var but dazadi, citiem tiesi vajag etikiti un parastas uz garsvielam balstitas galas vairs neiet pie dusas.
Starpcitu ta recepte, ko piedava radiaators ari ir loti ok. | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
tapat visu garsu ar ketcupu saboja .tas tapat ka labu single malt viskiju år cocacola sajaukt.[ Šo ziņu laboja shmurger, 06 Aug 2015, 12:45:50 ] | Offline | | |
TRON | | Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
|
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?
Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...). | Offline | | |
radiaators | | Kopš: 15. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3687
Braucu ar: F11 525d
|
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?
Tā ella degs uz uguns un gala būs no ārpuses oglē, bet iekšpusē nedacepta... | Offline | | |
TRON | | Kopš: 27. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 655
Braucu ar: Yeti un Daft Punk.
|
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
Tieši tā!
Nu... ja galīgi Che savā dzīvē nav nekad neko marinējusi never, never.
Tad iespējams tikai 2-ās lietās nokļūdīties:
1) etiķa par daudz/vai par maz,
2) garšvielu par daudz/vai par maz.[ Šo ziņu laboja TRON, 06 Aug 2015, 12:48:26 ] | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:44:03 radiaators rakstīja:
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
Tu kā jūrmalnieks nopērc šašliku Kauguru Rimi - tad redzēsi cik traki var visu sabojāt
Es tur esmu pircis tikai vistas šķiņku šašliku - tas nebija slikts, es gan pieliku vēl klāt mazliet adžiku, lai būtu mazliet asāk. | Offline | | |
|
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:
06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?
Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).
Vīramāte teica, ka eļļa jālej klāt un uz nakti nedrīkst gaļu atstāt. Jāmarinē tikai 6h pirms cepšanas. | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:46:21 TRON rakstīja:
06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
Tieši tā!
Nu... ja galīgi Che savā dzīvē nav nekad neko marinējusi never, never.
Tad iespējams tikai 2-ās lietās nokļūdīties:
1) etiķa par daudz/vai par maz,
2) garšvielu par daudz/vai par maz.null
Es nekad neko neesmu marinējusi, ja neskaita vistas fileju Tā kā šovasar pirmo reizi mūžā izvārīju zapti, tad laiks arī iemarinēt gaļu. Toties es zinu kā nomainīt eļļas un salona filtru, la neizklausītos pavisam stulba | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
06 Aug 2015, 12:27:30 Che rakstīja:
A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt
Ir arī tā darīts. Tad es lēju mazāk etiķa Olīveļļu es liktu klāt neilgi pirms cepšanas, pašam šķiet, ka ja piegāž uzreiz, tad sliktāk samarinēsies | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
| Ar olivellu galu parasti apsmere pirms cepsanas. Panem skeli galas, ar kaulu, apsmere ar olivellu,uzber garsvielas, patur nedaudz bloda, liek uz grilla, cep un eed, nevajag nekadu marinadi. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|