Online

Pašreiz BMWPower skatās 225 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
RVR
06. Aug 2015, 12:33 #421

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 12:30:42 Che rakstīja:
Tā, labi. Pusi taisīšu kā saka zobu dakteris, otru kā Tu. ja nebūs labi, tad zināšu kurš vainīgs


Principā jau mēs uzrakstījām diezgan līdzīgi, tikai dakteris ar vairāk niansēm

Es arī dažreiz vēl kaut ko pielieku, ja sagribas dažādību. Principā tur ir diezgan plašas iespējas improvizācijai
Offline
Asch
06. Aug 2015, 12:34 #422

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4290

Braucu ar:

Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi.
Offline
RVR
06. Aug 2015, 12:37 #423

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 12:34:37 Asch rakstīja:
Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi.


Viņi bieži vien vispār nemarinē.

"Klasiskā" - tas ir mūsu izpratnē un nostaļģijā par padomju laiku šašliku
Offline
radiaators
06. Aug 2015, 12:38 #424

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3687

Braucu ar: F11 525d

Nefiga - mana recepte vislabākā !
Uz 3kg galas vajag 200ml citronu sulas, kuru sajauc ar cukuru tā lai pēc garšas būtu riktīgi saldskābs.
To uzlej galai un klāt pievieno sagrieztus sīpolus,sagrieztus, svaigus pētersīlus, maltus melnos piparus un sāli, bet lai nebūtu pa maz ...
Ja visu izdarīsi pareizi, kā rakstu - būs garšīgi !
Offline
shmurger
06. Aug 2015, 12:40 #425

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40

Nezinu par paśa taisítu śasliku un no kada gabala taisit, bet veikala izstradajums 99% koslene år kaut kadam cipslam un pretigu taukumu. Jabut fetisistam ,lai kaut ko tàdu estu. Tapec saslikam janem karbonade un tur ir pie dirsas,kas par marinadi,var vismaz normali nokost
Offline
TRON
06. Aug 2015, 12:41 #426

Kopš: 27. Jun 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 655

Braucu ar: Yeti un Daft Punk.

Viss ir pavisam vienkārši

1) nopērc veikalā gatavo šašlika garšvielu (var arī jebkuru gaļas, pēc izvēles) - paciņu, divas,
2) sīpolus - labi daudz!, bet pēc izvēles...
3) etiķis, ne tas lētākais - kāds ābolu, vīnogu, pievienojam pēc izjūtas,
4) visu šo kopā kārtīgi saspaidam, pēc 4-6 stundām atkārtojam,
5) gatavs!

Sāli, cukuru nevajag likt!
Tas pa manam sabojās tikai visu
Tomātu mērcēs, garšvielās šo lietu jau tāpat ir gana...

Man sanāk gardi
Offline
RVR
06. Aug 2015, 12:41 #427

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR

Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
Offline
RVR
06. Aug 2015, 12:43 #428

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 12:40:30 shmurger rakstīja:
Tapec saslikam janem karbonade


Es teiktu, ka tieši KAKLA karbonāde. Parastā būs dikti sausa.
Offline
Che
06. Aug 2015, 12:43 #429

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:

Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?
Offline
radiaators
06. Aug 2015, 12:44 #430

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3687

Braucu ar: F11 525d


06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums

Tu kā jūrmalnieks nopērc šašliku Kauguru Rimi - tad redzēsi cik traki var visu sabojāt
Offline
Asch
06. Aug 2015, 12:44 #431

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4290

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:37:24 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 12:34:37 Asch rakstīja:
Klasiska marinade ar etiki kaukaziesi nokristu koma,ja viniem liktu taisit tadu klasisko marinadi.


Viņi bieži vien vispār nemarinē.

"Klasiskā" - tas ir mūsu izpratnē un nostaļģijā par padomju laiku šašliku

Tiesi ta. Ja kadreiz ir gadijies est kada gruzina taisitu sasliku, tad protams pec tam etikudeni izpeldinatu cuku vairs isti negribesies. Kaut gan uz garsu var but dazadi, citiem tiesi vajag etikiti un parastas uz garsvielam balstitas galas vairs neiet pie dusas.
Starpcitu ta recepte, ko piedava radiaators ari ir loti ok.
Offline
shmurger
06. Aug 2015, 12:44 #432

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums
tapat visu garsu ar ketcupu saboja .tas tapat ka labu single malt viskiju år cocacola sajaukt.

[ Šo ziņu laboja shmurger, 06 Aug 2015, 12:45:50 ]

Offline
TRON
06. Aug 2015, 12:44 #433

Kopš: 27. Jun 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 655

Braucu ar: Yeti un Daft Punk.


06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?


Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).
Offline
radiaators
06. Aug 2015, 12:46 #434

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3687

Braucu ar: F11 525d


06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?

Tā ella degs uz uguns un gala būs no ārpuses oglē, bet iekšpusē nedacepta...
Offline
TRON
06. Aug 2015, 12:46 #435

Kopš: 27. Jun 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 655

Braucu ar: Yeti un Daft Punk.


06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums


Tieši tā!

Nu... ja galīgi Che savā dzīvē nav nekad neko marinējusi never, never.
Tad iespējams tikai 2-ās lietās nokļūdīties:
1) etiķa par daudz/vai par maz,
2) garšvielu par daudz/vai par maz.

[ Šo ziņu laboja TRON, 06 Aug 2015, 12:48:26 ]

Offline
RVR
06. Aug 2015, 12:46 #436

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 12:44:03 radiaators rakstīja:

06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums

Tu kā jūrmalnieks nopērc šašliku Kauguru Rimi - tad redzēsi cik traki var visu sabojāt



Es tur esmu pircis tikai vistas šķiņku šašliku - tas nebija slikts, es gan pieliku vēl klāt mazliet adžiku, lai būtu mazliet asāk.
Offline
Che
06. Aug 2015, 12:46 #437

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:44:32 TRON rakstīja:

06 Aug 2015, 12:43:16 Che rakstīja:
Olīveļļa nav jālej marinādei klāt?


Priekš kam?
(ko viņa Tev tur tai gaļai dos?...
Tavuprāt?...).

Vīramāte teica, ka eļļa jālej klāt un uz nakti nedrīkst gaļu atstāt. Jāmarinē tikai 6h pirms cepšanas.
Offline
Che
06. Aug 2015, 12:49 #438

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:46:21 TRON rakstīja:

06 Aug 2015, 12:41:49 91 rakstīja:
Tak nav vispār tādas labākās receptes, katrs taisa kā māk, kā ienāk prātā un kā sanāk
Lai pavisam sabojātu iznākumu, ir diezgan jāpacenšas, parasti jau tomēr sanāk ēdams tas pasākums


Tieši tā!

Nu... ja galīgi Che savā dzīvē nav nekad neko marinējusi never, never.
Tad iespējams tikai 2-ās lietās nokļūdīties:
1) etiķa par daudz/vai par maz,
2) garšvielu par daudz/vai par maz.null

Es nekad neko neesmu marinējusi, ja neskaita vistas fileju Tā kā šovasar pirmo reizi mūžā izvārīju zapti, tad laiks arī iemarinēt gaļu. Toties es zinu kā nomainīt eļļas un salona filtru, la neizklausītos pavisam stulba
Offline
VMR
06. Aug 2015, 12:50 #439

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


06 Aug 2015, 12:27:30 Che rakstīja:

A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt

Ir arī tā darīts. Tad es lēju mazāk etiķa Olīveļļu es liktu klāt neilgi pirms cepšanas, pašam šķiet, ka ja piegāž uzreiz, tad sliktāk samarinēsies
Offline
shmurger
06. Aug 2015, 12:50 #440

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40

Ar olivellu galu parasti apsmere pirms cepsanas. Panem skeli galas, ar kaulu, apsmere ar olivellu,uzber garsvielas, patur nedaudz bloda, liek uz grilla, cep un eed, nevajag nekadu marinadi.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo