Online

Pašreiz BMWPower skatās 206 viesi un 14 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
zulus
22. May 2015, 00:12 #401

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Labu degšķidrumu LABĀM ogēm vajag maz... iesaku ņemt tādas sapresētas ogles (izskatās pēc lielām ripām): 1) iekuras labi; 2) deg ilgi 3) temperatūra
Offline
KristsK
22. May 2015, 07:52 #402

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2729

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Tās ir briketes. bet ja ņem ogles tad labākas ir šādas, vēl labākas ir tikai tās ko pieved klāt lielajos cukura maisos uz pasūtijumu.


-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
Idarto
25. May 2015, 10:33 #403

Kopš: 11. Sep 2011

No: Zilupe

Ziņojumi: 335

Braucu ar:


21 May 2015, 22:54:13 Idarto rakstīja:
vai kāds ir mēģinājis ar gāzes degli ogles iekurt? bez degšķidruma

šāda tipa


skursteni neieteikt, jo mugursomā nenesīšu



tika izpildīts. vienkārši ideāli, gāze gan bija "dzeltenā", jo tāda bija uzskrūvēta, ~10 minūtes un oglēm bija pelēkā kārtiņa virsū, nekādas degšķidruma smakas, 0x kautko vajadzēja vēdināt, pūst, maisīt. Nav skaidrs patēriņš, jo bija lietots balons uzskrūvēts, aizmirsu nosvērt, jo tā gāze dārgaka par degšķidrumu, bet kopumā esmu ļoti apmierināts. Turpmāk tikai šādi kurināšu. vismaz mazo tūrisma grilu.
Offline
kexxx
24. Jun 2015, 12:08 #404

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12316

Braucu ar:

varbūt kāds zin, kur var nopirkt pūtēju grila iekuršanai?

pirms pāris gadiem maximā nopirku eksperimenta pēc šādu lētuci, izrādījās baigi noderīga štelle, bet nekur īsti nav gadījies redzēt...

[ Šo ziņu laboja kexxx, 24 Jun 2015, 12:09:24 ]

Offline
Burkaans
24. Jun 2015, 12:36 #405

Kopš: 02. Feb 2013

Ziņojumi: 1343

Braucu ar: E30 M54B30


25 May 2015, 10:33:25 Idarto rakstīja:

21 May 2015, 22:54:13 Idarto rakstīja:
vai kāds ir mēģinājis ar gāzes degli ogles iekurt? bez degšķidruma

šāda tipa

Ar dzelteno balonu nevajag lietot, jo tur laba sauja, ja nemaldos ap 15% acetona, aukstā laikā pofig, tad acetons neiztvaiko un paliek balonā.

skursteni neieteikt, jo mugursomā nenesīšu



tika izpildīts. vienkārši ideāli, gāze gan bija "dzeltenā", jo tāda bija uzskrūvēta, ~10 minūtes un oglēm bija pelēkā kārtiņa virsū, nekādas degšķidruma smakas, 0x kautko vajadzēja vēdināt, pūst, maisīt. Nav skaidrs patēriņš, jo bija lietots balons uzskrūvēts, aizmirsu nosvērt, jo tā gāze dārgaka par degšķidrumu, bet kopumā esmu ļoti apmierināts. Turpmāk tikai šādi kurināšu. vismaz mazo tūrisma grilu.

Ar dzelteno balonu nevajag lietot, jo tur laba sauja, ja nemaldos ap 15% acetona, aukstā laikā pofig, tad acetons neiztvaiko un paliek balonā, siltā dod mazliet augstāku liesmas temperatūru, bet jēgas nekādas.
Vēl viegli iekurināt ir ar parafīna bāzes degšķidrumiem, visai vasarai pietiek ar vienu pudeli, tikai tagad uz visiem stūriem tirgo tikai tos sūda spirtiniekus, ja kāds zin kur nopērkami parafīna, tad padodiet ziņu.
Spirtu viršanas temperatūra ap70C parafīnu ap 200C tur arī rodas atšķirība, kāpēc ar spirtveidīgajiem ir grūti iekurināt, un tērējas daudz vairāk, bet biznesam nav izdevīgi, ja viens cilvēks pa vasasaru nopērk vienu pudeli nevis piecas
Offline
kexxx
24. Jun 2015, 12:39 #406

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12316

Braucu ar:

+1 par parafīna šķidrumu, to spirta sūdu puspudeli vajag un arī tad vēl nav garantija, ka iedegsies
Offline
RVR
24. Jun 2015, 12:43 #407

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR

Parafīna šķidrumu var dabūt katrā Rimi un citos veikalos, vienkārši jāskatās pēc cenas un jāizlasa sastāvs, lētākie ir tie spirtinieki.
Offline
Burkaans
24. Jun 2015, 12:49 #408

Kopš: 02. Feb 2013

Ziņojumi: 1343

Braucu ar: E30 M54B30

Paldies
Offline
Harcix
24. Jun 2015, 12:49 #409

Kopš: 16. May 2002

No: Valmiera

Ziņojumi: 7810

Braucu ar: V10

Latvijaa nav pieejamas taadas ogles, kur vienaa lielajaa iepakojumaa ir 2 mazaaki, un var aizdedzinaat to mazo iepakojumu un viss uzreiz aizdegaas? Manupraat viseertaakais ir taads.

-----------------
www.bmwpowerty.lv
Offline
VMR
14. Jul 2015, 21:42 #410

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

KristsK, vari šitādu?

Offline
Che
06. Aug 2015, 12:09 #411

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:

Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi
Offline
RVR
06. Aug 2015, 12:15 #412

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 12:09:47 Che rakstīja:
Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi


Ja velk uz nostaļģiju, tad var izmantot padomju laiku klasiku - etiķis & sīpoli & mazliet sāls+cukurs, nekā sarežģīta
Offline
zulus
06. Aug 2015, 12:17 #413

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Šito te iemetu ~1.5 gadus atpakaļ - cilvēki te atzina par labu esam:

Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde vai labāk lāpstiņa (bez kaula))
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!

[ Šo ziņu laboja zulus, 06 Aug 2015, 12:19:18 ]

Offline
bepino
06. Aug 2015, 12:18 #414

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu

piegāz etiķi, lai izkož veco cūku un būtu saēdama, tad piemet citronu, sāli un piparu un lieta darīta

PS. Jāņos ēdām mājās audzētu piena ruksīša šašliku, kam gaļa pilnīgi kusa mutē. Tirgū pirktās gaļas nemaz klāt nestāv, nemaz nerunājot par gatavajiem sašlikiem.
Offline
Che
06. Aug 2015, 12:22 #415

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:15:30 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 12:09:47 Che rakstīja:
Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi


Ja velk uz nostaļģiju, tad var izmantot padomju laiku klasiku - etiķis & sīpoli & mazliet sāls+cukurs, nekā sarežģīta

Tieši cik ir mazliet? Un pārējais cik daudz?
Lūk, par sāli visiem domas dalās. Tad kā ir labāk - likt sākumā vai divas stundas pirms cepšanas??
Offline
zulus
06. Aug 2015, 12:25 #416

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Ja tu sāli pieliksi sākumā, tad viņš izvelk visu "sulu" no gaļas un varēsi ēst zoli
+etiķi liek tikai vecai/sikstai gaļai;
Offline
VMR
06. Aug 2015, 12:26 #417

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi

Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!
Offline
Che
06. Aug 2015, 12:27 #418

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:


06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi

Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!

A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt
Offline
RVR
06. Aug 2015, 12:28 #419

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


06 Aug 2015, 12:22:14 Che rakstīja:

06 Aug 2015, 12:15:30 91 rakstīja:

06 Aug 2015, 12:09:47 Che rakstīja:
Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi


Ja velk uz nostaļģiju, tad var izmantot padomju laiku klasiku - etiķis & sīpoli & mazliet sāls+cukurs, nekā sarežģīta

Tieši cik ir mazliet? Un pārējais cik daudz?
Lūk, par sāli visiem domas dalās. Tad kā ir labāk - likt sākumā vai divas stundas pirms cepšanas??


Mazliet ir uz čuju, kā pašai šķiet labi esam
Ja paredzēts ir marinēt visas dienas garumā, tad es sāli lieku tā ap pusi laika, ja īss laiks, tad pofig, var uzreiz

Sīpolus vienkārši kārtās pamīšus ar gaļu un pēc tam ar rokām to visu samīca kopā.

Etiķi arī uz čuju, cik stipru gribas to marinādi Kādreiz lika 2 ēdamkarotes etiķa esences uz litru ūdens.



[ Šo ziņu laboja 91, 06 Aug 2015, 12:28:51 ]

Offline
Che
06. Aug 2015, 12:30 #420

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:

Tā, labi. Pusi taisīšu kā saka zobu dakteris, otru kā Tu. ja nebūs labi, tad zināšu kurš vainīgs
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo