Online
Pašreiz BMWPower skatās 206 viesi un 14 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
| Labu degšķidrumu LABĀM ogēm vajag maz... iesaku ņemt tādas sapresētas ogles (izskatās pēc lielām ripām): 1) iekuras labi; 2) deg ilgi 3) temperatūra | Offline | | |
KristsK | | Kopš: 22. Aug 2005
No: Ikšķile
Ziņojumi: 2729
Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv
| Tās ir briketes. bet ja ņem ogles tad labākas ir šādas, vēl labākas ir tikai tās ko pieved klāt lielajos cukura maisos uz pasūtijumu.
----------------- METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit
| Offline | | |
Idarto | | Kopš: 11. Sep 2011
No: Zilupe
Ziņojumi: 335
Braucu ar:
|
21 May 2015, 22:54:13 Idarto rakstīja:
vai kāds ir mēģinājis ar gāzes degli ogles iekurt? bez degšķidruma
šāda tipa
skursteni neieteikt, jo mugursomā nenesīšu
tika izpildīts. vienkārši ideāli, gāze gan bija "dzeltenā", jo tāda bija uzskrūvēta, ~10 minūtes un oglēm bija pelēkā kārtiņa virsū, nekādas degšķidruma smakas, 0x kautko vajadzēja vēdināt, pūst, maisīt. Nav skaidrs patēriņš, jo bija lietots balons uzskrūvēts, aizmirsu nosvērt, jo tā gāze dārgaka par degšķidrumu, bet kopumā esmu ļoti apmierināts. Turpmāk tikai šādi kurināšu. vismaz mazo tūrisma grilu. | Offline | | |
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12316
Braucu ar:
| varbūt kāds zin, kur var nopirkt pūtēju grila iekuršanai?
pirms pāris gadiem maximā nopirku eksperimenta pēc šādu lētuci, izrādījās baigi noderīga štelle, bet nekur īsti nav gadījies redzēt...
[ Šo ziņu laboja kexxx, 24 Jun 2015, 12:09:24 ] | Offline | | |
Burkaans | | Kopš: 02. Feb 2013
Ziņojumi: 1343
Braucu ar: E30 M54B30
|
25 May 2015, 10:33:25 Idarto rakstīja:
21 May 2015, 22:54:13 Idarto rakstīja:
vai kāds ir mēģinājis ar gāzes degli ogles iekurt? bez degšķidruma
šāda tipa
Ar dzelteno balonu nevajag lietot, jo tur laba sauja, ja nemaldos ap 15% acetona, aukstā laikā pofig, tad acetons neiztvaiko un paliek balonā.
skursteni neieteikt, jo mugursomā nenesīšu
tika izpildīts. vienkārši ideāli, gāze gan bija "dzeltenā", jo tāda bija uzskrūvēta, ~10 minūtes un oglēm bija pelēkā kārtiņa virsū, nekādas degšķidruma smakas, 0x kautko vajadzēja vēdināt, pūst, maisīt. Nav skaidrs patēriņš, jo bija lietots balons uzskrūvēts, aizmirsu nosvērt, jo tā gāze dārgaka par degšķidrumu, bet kopumā esmu ļoti apmierināts. Turpmāk tikai šādi kurināšu. vismaz mazo tūrisma grilu.
Ar dzelteno balonu nevajag lietot, jo tur laba sauja, ja nemaldos ap 15% acetona, aukstā laikā pofig, tad acetons neiztvaiko un paliek balonā, siltā dod mazliet augstāku liesmas temperatūru, bet jēgas nekādas.
Vēl viegli iekurināt ir ar parafīna bāzes degšķidrumiem, visai vasarai pietiek ar vienu pudeli, tikai tagad uz visiem stūriem tirgo tikai tos sūda spirtiniekus, ja kāds zin kur nopērkami parafīna, tad padodiet ziņu.
Spirtu viršanas temperatūra ap70C parafīnu ap 200C tur arī rodas atšķirība, kāpēc ar spirtveidīgajiem ir grūti iekurināt, un tērējas daudz vairāk, bet biznesam nav izdevīgi, ja viens cilvēks pa vasasaru nopērk vienu pudeli nevis piecas | Offline | | |
kexxx | | Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12316
Braucu ar:
| +1 par parafīna šķidrumu, to spirta sūdu puspudeli vajag un arī tad vēl nav garantija, ka iedegsies | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
| Parafīna šķidrumu var dabūt katrā Rimi un citos veikalos, vienkārši jāskatās pēc cenas un jāizlasa sastāvs, lētākie ir tie spirtinieki. | Offline | | |
Burkaans | | Kopš: 02. Feb 2013
Ziņojumi: 1343
Braucu ar: E30 M54B30
| Paldies | Offline | | |
|
Harcix | | Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7810
Braucu ar: V10
| Latvijaa nav pieejamas taadas ogles, kur vienaa lielajaa iepakojumaa ir 2 mazaaki, un var aizdedzinaat to mazo iepakojumu un viss uzreiz aizdegaas? Manupraat viseertaakais ir taads.
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| KristsK, vari šitādu?
| Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
| Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:09:47 Che rakstīja:
Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi
Ja velk uz nostaļģiju, tad var izmantot padomju laiku klasiku - etiķis & sīpoli & mazliet sāls+cukurs, nekā sarežģīta | Offline | | |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
| Šito te iemetu ~1.5 gadus atpakaļ - cilvēki te atzina par labu esam:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde vai labāk lāpstiņa (bez kaula))
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež![ Šo ziņu laboja zulus, 06 Aug 2015, 12:19:18 ] | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
| piegāz etiķi, lai izkož veco cūku un būtu saēdama, tad piemet citronu, sāli un piparu un lieta darīta
PS. Jāņos ēdām mājās audzētu piena ruksīša šašliku, kam gaļa pilnīgi kusa mutē. Tirgū pirktās gaļas nemaz klāt nestāv, nemaz nerunājot par gatavajiem sašlikiem. | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:15:30 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 12:09:47 Che rakstīja:
Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi
Ja velk uz nostaļģiju, tad var izmantot padomju laiku klasiku - etiķis & sīpoli & mazliet sāls+cukurs, nekā sarežģīta
Tieši cik ir mazliet? Un pārējais cik daudz?
Lūk, par sāli visiem domas dalās. Tad kā ir labāk - likt sākumā vai divas stundas pirms cepšanas?? | Offline | | |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
| Ja tu sāli pieliksi sākumā, tad viņš izvelk visu "sulu" no gaļas un varēsi ēst zoli
+etiķi liek tikai vecai/sikstai gaļai; | Offline | | |
|
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi
Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!! | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
|
06 Aug 2015, 12:26:02 VMR rakstīja:
Dahuja sīpolu, sāls, melnie pipari, 5% etiķis, nedaudz cukura. Sagriez gaļu saber ar sāli un pipariem kārtīgi samīci, tad pieber sīpolus(praktiski jābūt 1:1 ar gaļu, bet var arī nedaudz mazāk) Kārtīgi (!) samīci. Tad lej klāt etiķi tā, lai tā visa padarīšana ir slapja, bet nepeld etiķī (uzspiežot ar roku parādās slapjums) un pieber nedaudz cukura. Samīci un pagaršo - ja marināde ir garšīga, tad būs labi, ja vajag piekoriģē ar sāli, cukuru, etiķi. Dažreiz dažādībai piejaucu tomātu pastu vai kādu no Santa Maria marinādēm. Pēc stundas var cept uz iesma cieši saspiestus kopā. Sanāk mīksti un sulīgi
Visi, kas brēks, ka etiķis kko sausina, droši var iet nahuj, klasikajam šašlikam ir jājūt marinējums un stundas laikā nekas tur nepārsausināsies...Tikai vajag ~ 5% etiķi, vai 9% uz pusi ar ūdeni, Tīrs 9% ir par traku!!!
A ja es atstāšu viņu uz visu nakti ledusskapī un cepšu tikai rīt vakarā? Man rīt nebūs laika marinēt | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
06 Aug 2015, 12:22:14 Che rakstīja:
06 Aug 2015, 12:15:30 91 rakstīja:
06 Aug 2015, 12:09:47 Che rakstīja:
Es meklēju visvienkāršāko c/g šašlika recepti, lai gaļa būtu mīksta un garšīga. Internets pilns ar padomiem un receptēm, bet vienā saka, ka sāls jāliek beigās, otrā, ka gaļa jāmarinē no rīta, lai ceptu pēcpusdienā, un tas viss kopumā apgāž manu priekšstatu par šašliku Vīrieši protot gatavot - nu tad dodiet savas receptes, lai rīt vakarā mani 3 kg kakla karbonādes būtu garšīgi
Ja velk uz nostaļģiju, tad var izmantot padomju laiku klasiku - etiķis & sīpoli & mazliet sāls+cukurs, nekā sarežģīta
Tieši cik ir mazliet? Un pārējais cik daudz?
Lūk, par sāli visiem domas dalās. Tad kā ir labāk - likt sākumā vai divas stundas pirms cepšanas??
Mazliet ir uz čuju, kā pašai šķiet labi esam
Ja paredzēts ir marinēt visas dienas garumā, tad es sāli lieku tā ap pusi laika, ja īss laiks, tad pofig, var uzreiz
Sīpolus vienkārši kārtās pamīšus ar gaļu un pēc tam ar rokām to visu samīca kopā.
Etiķi arī uz čuju, cik stipru gribas to marinādi Kādreiz lika 2 ēdamkarotes etiķa esences uz litru ūdens.
[ Šo ziņu laboja 91, 06 Aug 2015, 12:28:51 ] | Offline | | |
Che | | Kopš: 09. Nov 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 3819
Braucu ar:
| Tā, labi. Pusi taisīšu kā saka zobu dakteris, otru kā Tu. ja nebūs labi, tad zināšu kurš vainīgs | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|