Online
Pašreiz BMWPower skatās 270 viesi un 12 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
| kindza ir drausmīga. ar savu specifisko garšu izbojā visu ēdiena prieku | Offline | | |
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
|
06 Jun 2014, 15:32:43 development99 rakstīja:
Centrāltirgū pārdod beļģu cūku. Nav no tām tīrākajām.
Ulbrokā ir audzētava kur ir daudz maz ok. Izplata Mego.
Sava pieredze.
Daži jautājumi:
1. Vai visā Rīgas Centrāltirgū tirgo tikai beļģu cūkas (t.i. tur nav ne franču, ne poļu, ne lietuviešu, ne ķīniešu, ne latviešu, tikai beļģu)?
2. Kā tu to zini?
3. Kas tieši beļģu cūkā ir sliktāks, nekā latviešu?
4. Prieks, ka Ulbrokas cūkas Tev liekas "daudz maz ok". Tāpēc pajautāšu - kādu tieši īpašību tām trūkst, lai tās kļūtu "ļoti ok" vai "izcilas"?
| Offline | | |
development99 | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
06 Jun 2014, 16:19:21 Reinis_m rakstīja:
06 Jun 2014, 15:32:43 development99 rakstīja:
Centrāltirgū pārdod beļģu cūku. Nav no tām tīrākajām.
Ulbrokā ir audzētava kur ir daudz maz ok. Izplata Mego.
Sava pieredze.
Daži jautājumi:
1. Vai visā Rīgas Centrāltirgū tirgo tikai beļģu cūkas (t.i. tur nav ne franču, ne poļu, ne lietuviešu, ne ķīniešu, ne latviešu, tikai beļģu)?
2. Kā tu to zini?
3. Kas tieši beļģu cūkā ir sliktāks, nekā latviešu?
4. Prieks, ka Ulbrokas cūkas Tev liekas "daudz maz ok". Tāpēc pajautāšu - kādu tieši īpašību tām trūkst, lai tās kļūtu "ļoti ok" vai "izcilas"?
Centrāltirgū visas vietējās un labas. Ēd vesels. | Offline | | |
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
| Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.
| Offline | | |
development99 | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
06 Jun 2014, 16:26:07 Reinis_m rakstīja:
Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.
maza izpēte no kā kas satāv un ko ēdis pirms ievākšanas/kaušanas ir visa pamatā. pirms likt ko uz šķīvja ieteicams pačekot kas ir kas.
aspartāma rijējiem nesaprast | Offline | | |
Alexisonfire | | Kopš: 11. Dec 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 2072
Braucu ar: ernestapp
|
06 Jun 2014, 15:50:59 bepino rakstīja:
kindza ir drausmīga. ar savu specifisko garšu izbojā visu ēdiena prieku
esmu marinējis cūkgaļu kefīrs+kindza+sīpoli vai vistu majo+kindza+sīpoli. ēda kādi 10+ cilvēki, visi čurāja biksēs, cik gardi
garša gaļai baigi var mainīties- vai vietējā, vai no saldētavām...[ Šo ziņu laboja Alexisonfire, 06 Jun 2014, 16:33:44 ] | Offline | | |
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
|
06 Jun 2014, 16:30:45 development99 rakstīja:
06 Jun 2014, 16:26:07 Reinis_m rakstīja:
Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.
maza izpēte no kā kas satāv un ko ēdis pirms ievākšanas/kaušanas ir visa pamatā. pirms likt ko uz šķīvja ieteicams pačekot kas ir kas.
aspartāma rijējiem nesaprast
Es saprotu, bet vai šī izpēte ir bijusi tik plaša, lai to varētu vispārināt uz visu tirgu kā tādu? | Offline | | |
development99 | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
06 Jun 2014, 16:38:29 Reinis_m rakstīja:
06 Jun 2014, 16:30:45 development99 rakstīja:
06 Jun 2014, 16:26:07 Reinis_m rakstīja:
Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.
maza izpēte no kā kas satāv un ko ēdis pirms ievākšanas/kaušanas ir visa pamatā. pirms likt ko uz šķīvja ieteicams pačekot kas ir kas.
aspartāma rijējiem nesaprast
Es saprotu, bet vai šī izpēte ir bijusi tik plaša, lai to varētu vispārināt uz visu tirgu kā tādu?
Tak rakstīju, ka tāda ir mana pieredze. Ej mēģini, varbūt tev pārdos Dobeles cūku.
Man pārdeva Dobeles, bet izņemot no maisiņa bija ar zīmogu "Belgium".
cep cep cuka | Offline | | |
|
redneks | | Kopš: 21. Apr 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 198
Braucu ar:
| Par cūku nekomentēšu, bet par kindzu gan.
Es lieku nevis kindzu klāt, bet lupstāju. Ļoti īpatnēja, bet garšīga garša rodās.
Tas ir radinieks pētersīlim (abi nāk no čemurziežu dzimtas)[ Šo ziņu laboja redneks, 08 Jun 2014, 15:49:03 ] | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:
04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!
Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien
Notestēts | Offline | | |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
| Sanāca laba? | Offline | | |
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
| Nepieminiet to galju kaadu nedeelju.
Tik driiz man ceptu galju vairs iekshaa nedabuus.
4L snabis, 2kg jeela galja, labs draugs + 1.5 dienas.
Vieu lietu gan labi zinu, ar etikji vairs nekad nemarineeshu.
Taisiiju 3 dazjaados veidos, bet ar etikji bija vis negarshiigaak.
Vislabaak bija galja + dafiga siipoli + pipari + oliivellja + drusku cormoraans + peetersiilji.
Saali tikai pirms cepshanas. | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
09 Jun 2014, 09:15:36 matrixxxx rakstīja:
Nepieminiet to galju kaadu nedeelju.
Tik driiz man ceptu galju vairs iekshaa nedabuus.
4L snabis, 2kg jeela galja, labs draugs + 1.5 dienas.
Vieu lietu gan labi zinu, ar etikji vairs nekad nemarineeshu.
Taisiiju 3 dazjaados veidos, bet ar etikji bija vis negarshiigaak.
Vislabaak bija galja + dafiga siipoli + pipari + oliivellja + drusku cormoraans + peetersiilji.
Saali tikai pirms cepshanas.
Neesi mēģinājis šņabī marinēt?
2L šņabja uz 1kg gaļas. Marinādi pēc tam var izdzert. | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
08 Jun 2014, 23:09:12 zulus rakstīja:
Sanāca laba?
Vienīgais ka nevar sataisīt ilgākamlaikam, jo viss jāizcepj vienā reizē, pretējā gadījumā gaļa paliek sīksta ja ilgāku laiku pastāv vīnā!
Bet vsp iesaku taisīšu vēl!!! | Offline | | |
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
09 Jun 2014, 09:17:06 Arsmens rakstīja:
Neesi mēģinājis šņabī marinēt?
2L šņabja uz 1kg gaļas. Marinādi pēc tam var izdzert.
Precizeeshu, brendiju dzeru.
Vareetu brendijaa paproveet, jeelu vareetu griezt iekshaa.
PS., shvaki kosts bija.
Otrajaa dienaa no ~13 metriem ar valjeejo teemekli savaa smeekju pakaa traapiiju.
Cigaretes pat neiznjeemu, jo biju paarliecinaats, ka netraapiishu | Offline | | |
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
09 Jun 2014, 09:22:18 Kalnz rakstīja:
08 Jun 2014, 23:09:12 zulus rakstīja:
Sanāca laba?
Vienīgais ka nevar sataisīt ilgākamlaikam, jo viss jāizcepj vienā reizē, pretējā gadījumā gaļa paliek sīksta ja ilgāku laiku pastāv vīnā!
Bet vsp iesaku taisīšu vēl!!!
Es arii vienai porcijai balto sauso viinu sagaazu klaat.
Otrajaa dienaa veel bija eedams. | Offline | | |
|
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
09 Jun 2014, 10:22:59 matrixxxx rakstīja:
09 Jun 2014, 09:17:06 Arsmens rakstīja:
Neesi mēģinājis šņabī marinēt?
2L šņabja uz 1kg gaļas. Marinādi pēc tam var izdzert.
Precizeeshu, brendiju dzeru.
Vareetu brendijaa paproveet, jeelu vareetu griezt iekshaa.
PS., shvaki kosts bija.
Otrajaa dienaa no ~13 metriem ar valjeejo teemekli savaa smeekju pakaa traapiiju.
Cigaretes pat neiznjeemu, jo biju paarliecinaats, ka netraapiishu
Nākošreiz pamēģini šaut no braucoša auto Pašam pie stūres sēžot protams | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| ..bet ja pa tēmu, tad tika pakūpinātas zives un rezumē tāds, ka karpa ar līni sanāca gardākie un garšoja ļoti līdzīgi. Breksis tāds dikti sauss. Butes tādas lielas jāņem, no vidējām nekas no gaļas tur nebija beigās.
Kā arī c-tirgū mencu ikri dabūjami, tie kūpīnāti riktīgi labi [ Šo ziņu laboja Arsmens, 09 Jun 2014, 10:52:05 ] | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
|
08 Jun 2014, 20:40:43 Kalnz rakstīja:
06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:
04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!
Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien
Notestēts
arī tika notestēts.
Uztaisīju vienu, kā receptē, otros ar čilli pipariem. Rezultātā gaļa bija mīksta un sulīga, taču prasījās vairāk marinādes garšu, bet ar pipariem mazliet pārdozēju | Offline | | |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
| Nez, man tieši patīk, ka ir gaļas garša, nevis marinādes - ja cepot palaista mazliet ar to marinādes vīnu un pirms ņem nost, vēl mazliet uzlej, tad jūt arī to marinādes garšu vairāk | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|