Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 270 viesi un 12 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
bepino
06. Jun 2014, 15:50 #341

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu

kindza ir drausmīga. ar savu specifisko garšu izbojā visu ēdiena prieku
Offline
Reinis_m
06. Jun 2014, 16:19 #342

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee


06 Jun 2014, 15:32:43 development99 rakstīja:


Centrāltirgū pārdod beļģu cūku. Nav no tām tīrākajām.
Ulbrokā ir audzētava kur ir daudz maz ok. Izplata Mego.
Sava pieredze.


Daži jautājumi:

1. Vai visā Rīgas Centrāltirgū tirgo tikai beļģu cūkas (t.i. tur nav ne franču, ne poļu, ne lietuviešu, ne ķīniešu, ne latviešu, tikai beļģu)?

2. Kā tu to zini?

3. Kas tieši beļģu cūkā ir sliktāks, nekā latviešu?

4. Prieks, ka Ulbrokas cūkas Tev liekas "daudz maz ok". Tāpēc pajautāšu - kādu tieši īpašību tām trūkst, lai tās kļūtu "ļoti ok" vai "izcilas"?

Offline
development99
06. Jun 2014, 16:25 #343

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


06 Jun 2014, 16:19:21 Reinis_m rakstīja:

06 Jun 2014, 15:32:43 development99 rakstīja:


Centrāltirgū pārdod beļģu cūku. Nav no tām tīrākajām.
Ulbrokā ir audzētava kur ir daudz maz ok. Izplata Mego.
Sava pieredze.


Daži jautājumi:

1. Vai visā Rīgas Centrāltirgū tirgo tikai beļģu cūkas (t.i. tur nav ne franču, ne poļu, ne lietuviešu, ne ķīniešu, ne latviešu, tikai beļģu)?

2. Kā tu to zini?

3. Kas tieši beļģu cūkā ir sliktāks, nekā latviešu?

4. Prieks, ka Ulbrokas cūkas Tev liekas "daudz maz ok". Tāpēc pajautāšu - kādu tieši īpašību tām trūkst, lai tās kļūtu "ļoti ok" vai "izcilas"?




Centrāltirgū visas vietējās un labas. Ēd vesels.
Offline
Reinis_m
06. Jun 2014, 16:26 #344

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee

Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.

Offline
development99
06. Jun 2014, 16:30 #345

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


06 Jun 2014, 16:26:07 Reinis_m rakstīja:
Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.




maza izpēte no kā kas satāv un ko ēdis pirms ievākšanas/kaušanas ir visa pamatā. pirms likt ko uz šķīvja ieteicams pačekot kas ir kas.

aspartāma rijējiem nesaprast
Offline
Alexisonfire
06. Jun 2014, 16:32 #346

Kopš: 11. Dec 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 2072

Braucu ar: ernestapp


06 Jun 2014, 15:50:59 bepino rakstīja:
kindza ir drausmīga. ar savu specifisko garšu izbojā visu ēdiena prieku

esmu marinējis cūkgaļu kefīrs+kindza+sīpoli vai vistu majo+kindza+sīpoli. ēda kādi 10+ cilvēki, visi čurāja biksēs, cik gardi

garša gaļai baigi var mainīties- vai vietējā, vai no saldētavām...

[ Šo ziņu laboja Alexisonfire, 06 Jun 2014, 16:33:44 ]

Offline
Reinis_m
06. Jun 2014, 16:38 #347

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee


06 Jun 2014, 16:30:45 development99 rakstīja:

06 Jun 2014, 16:26:07 Reinis_m rakstīja:
Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.




maza izpēte no kā kas satāv un ko ēdis pirms ievākšanas/kaušanas ir visa pamatā. pirms likt ko uz šķīvja ieteicams pačekot kas ir kas.

aspartāma rijējiem nesaprast


Es saprotu, bet vai šī izpēte ir bijusi tik plaša, lai to varētu vispārināt uz visu tirgu kā tādu?
Offline
development99
06. Jun 2014, 17:04 #348

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


06 Jun 2014, 16:38:29 Reinis_m rakstīja:

06 Jun 2014, 16:30:45 development99 rakstīja:

06 Jun 2014, 16:26:07 Reinis_m rakstīja:
Nav īsti pa ceļam un besī tā iestāde kopumā. Vienkārši es gribētu saprast, kas ir pamatā taviem secinājumiem.




maza izpēte no kā kas satāv un ko ēdis pirms ievākšanas/kaušanas ir visa pamatā. pirms likt ko uz šķīvja ieteicams pačekot kas ir kas.

aspartāma rijējiem nesaprast


Es saprotu, bet vai šī izpēte ir bijusi tik plaša, lai to varētu vispārināt uz visu tirgu kā tādu?

Tak rakstīju, ka tāda ir mana pieredze. Ej mēģini, varbūt tev pārdos Dobeles cūku.
Man pārdeva Dobeles, bet izņemot no maisiņa bija ar zīmogu "Belgium".

cep cep cuka
Offline
redneks
08. Jun 2014, 15:39 #349

Kopš: 21. Apr 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 198

Braucu ar:

Par cūku nekomentēšu, bet par kindzu gan.

Es lieku nevis kindzu klāt, bet lupstāju. Ļoti īpatnēja, bet garšīga garša rodās.

Tas ir radinieks pētersīlim (abi nāk no čemurziežu dzimtas)

[ Šo ziņu laboja redneks, 08 Jun 2014, 15:49:03 ]

Offline
Kalnz
08. Jun 2014, 20:40 #350

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:

04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!


2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!

Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien


Notestēts
Offline
zulus
08. Jun 2014, 23:09 #351

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Sanāca laba?
Offline
matrixxxx
09. Jun 2014, 09:15 #352

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem

Nepieminiet to galju kaadu nedeelju.
Tik driiz man ceptu galju vairs iekshaa nedabuus.
4L snabis, 2kg jeela galja, labs draugs + 1.5 dienas.
Vieu lietu gan labi zinu, ar etikji vairs nekad nemarineeshu.
Taisiiju 3 dazjaados veidos, bet ar etikji bija vis negarshiigaak.
Vislabaak bija galja + dafiga siipoli + pipari + oliivellja + drusku cormoraans + peetersiilji.
Saali tikai pirms cepshanas.
Offline
Arsmens
09. Jun 2014, 09:17 #353

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


09 Jun 2014, 09:15:36 matrixxxx rakstīja:
Nepieminiet to galju kaadu nedeelju.
Tik driiz man ceptu galju vairs iekshaa nedabuus.
4L snabis, 2kg jeela galja, labs draugs + 1.5 dienas.
Vieu lietu gan labi zinu, ar etikji vairs nekad nemarineeshu.
Taisiiju 3 dazjaados veidos, bet ar etikji bija vis negarshiigaak.
Vislabaak bija galja + dafiga siipoli + pipari + oliivellja + drusku cormoraans + peetersiilji.
Saali tikai pirms cepshanas.

Neesi mēģinājis šņabī marinēt?
2L šņabja uz 1kg gaļas. Marinādi pēc tam var izdzert.
Offline
Kalnz
09. Jun 2014, 09:22 #354

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


08 Jun 2014, 23:09:12 zulus rakstīja:
Sanāca laba?



Vienīgais ka nevar sataisīt ilgākamlaikam, jo viss jāizcepj vienā reizē, pretējā gadījumā gaļa paliek sīksta ja ilgāku laiku pastāv vīnā!
Bet vsp iesaku taisīšu vēl!!!
Offline
matrixxxx
09. Jun 2014, 10:22 #355

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


09 Jun 2014, 09:17:06 Arsmens rakstīja:
Neesi mēģinājis šņabī marinēt?
2L šņabja uz 1kg gaļas. Marinādi pēc tam var izdzert.

Precizeeshu, brendiju dzeru.
Vareetu brendijaa paproveet, jeelu vareetu griezt iekshaa.

PS., shvaki kosts bija.
Otrajaa dienaa no ~13 metriem ar valjeejo teemekli savaa smeekju pakaa traapiiju.
Cigaretes pat neiznjeemu, jo biju paarliecinaats, ka netraapiishu
Offline
matrixxxx
09. Jun 2014, 10:24 #356

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


09 Jun 2014, 09:22:18 Kalnz rakstīja:

08 Jun 2014, 23:09:12 zulus rakstīja:
Sanāca laba?


Vienīgais ka nevar sataisīt ilgākamlaikam, jo viss jāizcepj vienā reizē, pretējā gadījumā gaļa paliek sīksta ja ilgāku laiku pastāv vīnā!
Bet vsp iesaku taisīšu vēl!!!

Es arii vienai porcijai balto sauso viinu sagaazu klaat.
Otrajaa dienaa veel bija eedams.
Offline
Arsmens
09. Jun 2014, 10:35 #357

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


09 Jun 2014, 10:22:59 matrixxxx rakstīja:

09 Jun 2014, 09:17:06 Arsmens rakstīja:
Neesi mēģinājis šņabī marinēt?
2L šņabja uz 1kg gaļas. Marinādi pēc tam var izdzert.

Precizeeshu, brendiju dzeru.
Vareetu brendijaa paproveet, jeelu vareetu griezt iekshaa.

PS., shvaki kosts bija.
Otrajaa dienaa no ~13 metriem ar valjeejo teemekli savaa smeekju pakaa traapiiju.
Cigaretes pat neiznjeemu, jo biju paarliecinaats, ka netraapiishu

Nākošreiz pamēģini šaut no braucoša auto Pašam pie stūres sēžot protams
Offline
Arsmens
09. Jun 2014, 10:50 #358

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

..bet ja pa tēmu, tad tika pakūpinātas zives un rezumē tāds, ka karpa ar līni sanāca gardākie un garšoja ļoti līdzīgi. Breksis tāds dikti sauss. Butes tādas lielas jāņem, no vidējām nekas no gaļas tur nebija beigās.

Kā arī c-tirgū mencu ikri dabūjami, tie kūpīnāti riktīgi labi

[ Šo ziņu laboja Arsmens, 09 Jun 2014, 10:52:05 ]

Offline
bepino
09. Jun 2014, 10:57 #359

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu


08 Jun 2014, 20:40:43 Kalnz rakstīja:

06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:

04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!


2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!

Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien


Notestēts

arī tika notestēts.
Uztaisīju vienu, kā receptē, otros ar čilli pipariem. Rezultātā gaļa bija mīksta un sulīga, taču prasījās vairāk marinādes garšu, bet ar pipariem mazliet pārdozēju
Offline
zulus
09. Jun 2014, 10:59 #360

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Nez, man tieši patīk, ka ir gaļas garša, nevis marinādes - ja cepot palaista mazliet ar to marinādes vīnu un pirms ņem nost, vēl mazliet uzlej, tad jūt arī to marinādes garšu vairāk
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo