Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 272 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
lexusx
04. Jun 2014, 13:35 #321

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220


04 Jun 2014, 13:31:36 Puuchuks rakstīja:

15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?

kur lai iegādājas ugunskurā iekarināmā čuguna katla turētāju, kuru var pagriezt (virs/prom no uguns)?


mēģini sazināties mednieku/makšķernieku veikalos
Offline
AAE
04. Jun 2014, 13:36 #322

Kopš: 01. Jul 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 2343

Braucu ar: pirkstu pa rasējumu

Rubeņu vistas šašliks ir afigenna labs.
Ogrē, TC, kurā ir Maxima vienā Rubeņu lavočkā ir. Gan jau vēl kaut kur.
Ja kāds zin Rīgā, kur var dabūt, lūdzu pasaka.
Offline
Arsmens
04. Jun 2014, 13:43 #323

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


04 Jun 2014, 13:26:06 Reinis_m rakstīja:

04 Jun 2014, 13:02:41 Arsmens rakstīja:

Bet par šašlikiem šis onka pravdu glasjit (par teoriju nevis tieši par šo recepti)!
Nafig to aizraušanos ar 10 dažādām garšvielām. Tu tā pat nejutīsi, kura no 10 iztrūktu! Galvenais ir laba gaļa, pāris ingredienti un pareiza cepšanas metode



Šis ir mēģināts, sanāk tīri okei, vienīgi gribējās to marinādi bišķi niknāku, taču varbūt jāpiešaujas.

Un vēl, tur minētais 1kg sīplolu uz 1kg gaļas gan ir krietni par daudz, manuprāt. Beigās sanāk spainis sīpolu, kurus apēst grūti, bet ārā mest bišķi žēl.

Jā, sīpoli imho ir pārspīlēti daudz.
Offline
markelis
04. Jun 2014, 13:55 #324

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12922

Braucu ar: eFku


04 Jun 2014, 13:02:41 Arsmens rakstīja:
Markelis- izklausās ōsam!
Šo vīkendu gan zivis jāpakūpina, bet šitāds vištāks ar būs jānomēģina.



ir labi. tikai veel piemirsu - uz pirmo nakti uliekam virsuu vistai kaadu skjiivi un slogu.
Offline
lexusx
04. Jun 2014, 14:08 #325

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220

viss man pieteik! Eju uz tirgu pirkt gaļu.
Offline
Kalnz
04. Jun 2014, 16:23 #326

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:

Ar sinepēm un medu ir kāda recepte šašlikam?
Offline
lexusx
04. Jun 2014, 16:25 #327

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220


04 Jun 2014, 16:23:34 Kalnz rakstīja:
Ar sinepēm un medu ir kāda recepte šašlikam?


nu taa arii ir, sinepes, medus, sāls, citrons, var pielikt ķiploku un sīpolu. esmu taisījis cepeti, bet man nepatika, salkans.
Offline
Arsmens
04. Jun 2014, 16:39 #328

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


04 Jun 2014, 16:23:34 Kalnz rakstīja:
Ar sinepēm un medu ir kāda recepte šašlikam?

Neko vairāk jau baigi nevajag- sinepes, medus, sojas mērce. Ja sojas mērce sāļā, tad var arī bez sāls iztikt. Kādu citronu moš vēl piespiest.
Offline
Kalnz
04. Jun 2014, 16:41 #329

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:

Ok, ok, bet kādās proporcijās... šitā 1x man saldas ribiņas sanāca
Offline
lexusx
04. Jun 2014, 17:53 #330

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220


04 Jun 2014, 16:41:11 Kalnz rakstīja:
Ok, ok, bet kādās proporcijās... šitā 1x man saldas ribiņas sanāca



nu proprcijas vareetu buut medus 1 ėdamkarote, siepes arii uz 1 kg gaļu
Offline
RitvarsE30
04. Jun 2014, 18:31 #331

Kopš: 04. Oct 2009

Ziņojumi: 1117

Braucu ar: CNG


04 Jun 2014, 12:39:54 renccis rakstīja:
Vislabākais ko veikalā esmu pircis ir Cēsīs, Solo paštaisītais

Gan vista gan cūka ir ļoti ok

Solo ir ļoti ok!
Offline
patric
04. Jun 2014, 19:01 #332

Kopš: 22. Sep 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 3199

Braucu ar:

iecienītākā šašlika recepte lai gaļa sanāktu nedaudz pikanta, sulīga un mīksta: uz 3Kg kakla karbonādes - viena burciņa PŪRE adžikas, svaigi spiesta granātābola sulas (1/2Kg granātābolu = viens liels ) un tuc tuc sāls. Tas arī viss!
edit: marinēt vajag vienu diennakti, ideālam šašlikam divas diennaktis!

[ Šo ziņu laboja patric, 04 Jun 2014, 21:48:59 ]

Offline
Kalnz
06. Jun 2014, 10:04 #333

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!


2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!

Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien
Offline
bepino
06. Jun 2014, 12:34 #334

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu


06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:

04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!


2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!

Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien


+1
Arī tikko nopirkti 3 kg gaļas.
Rīt redzēsim kas būs sanācis
Offline
redneks
06. Jun 2014, 12:51 #335

Kopš: 21. Apr 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 198

Braucu ar:

Es laižu pa sāļo.

Cepu siļķi ietītu avīzē. Ņamma.

Pats labākais, ka nav daudz jādalās, jo ne visiem garšo.

[ Šo ziņu laboja redneks, 06 Jun 2014, 12:52:08 ]

Offline
Kalnz
06. Jun 2014, 13:27 #336

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


06 Jun 2014, 12:51:22 redneks rakstīja:
Es laižu pa sāļo.

Cepu siļķi ietītu avīzē. Ņamma.

Pats labākais, ka nav daudz jādalās, jo ne visiem garšo.


L€ti un labi tik dzīvs sāls jāēd
Offline
Alexisonfire
06. Jun 2014, 15:12 #337

Kopš: 11. Dec 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 2072

Braucu ar: ernestapp


06 Jun 2014, 12:34:09 bepino rakstīja:

06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:

04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!


2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!

Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien


+1
Arī tikko nopirkti 3 kg gaļas.
Rīt redzēsim kas būs sanācis

zinu, ka gaļai ņem kindzu, bet kāda atšķirība diviem augiem hvz
Offline
lexusx
06. Jun 2014, 15:15 #338

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220

citiem kindza negaršo, ir specifiska garša.
Offline
development99
06. Jun 2014, 15:32 #339

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:

04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!


2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!

Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien


Centrāltirgū pārdod beļģu cūku. Nav no tām tīrākajām.
Ulbrokā ir audzētava kur ir daudz maz ok. Izplata Mego.
Sava pieredze.
Offline
zhuupa
06. Jun 2014, 15:37 #340

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla


06 Jun 2014, 15:15:48 lexusx rakstīja:
citiem kindza negaršo, ir specifiska garša.

+
Nu man viņa atsit kaut kādu kaķu urīnu.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo