Online
Pašreiz BMWPower skatās 272 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
|
04 Jun 2014, 13:31:36 Puuchuks rakstīja:
15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?
kur lai iegādājas ugunskurā iekarināmā čuguna katla turētāju, kuru var pagriezt (virs/prom no uguns)?
mēģini sazināties mednieku/makšķernieku veikalos | Offline | | |
AAE | | Kopš: 01. Jul 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 2343
Braucu ar: pirkstu pa rasējumu
| Rubeņu vistas šašliks ir afigenna labs.
Ogrē, TC, kurā ir Maxima vienā Rubeņu lavočkā ir. Gan jau vēl kaut kur.
Ja kāds zin Rīgā, kur var dabūt, lūdzu pasaka. | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
04 Jun 2014, 13:26:06 Reinis_m rakstīja:
04 Jun 2014, 13:02:41 Arsmens rakstīja:
Bet par šašlikiem šis onka pravdu glasjit (par teoriju nevis tieši par šo recepti)!
Nafig to aizraušanos ar 10 dažādām garšvielām. Tu tā pat nejutīsi, kura no 10 iztrūktu! Galvenais ir laba gaļa, pāris ingredienti un pareiza cepšanas metode
Šis ir mēģināts, sanāk tīri okei, vienīgi gribējās to marinādi bišķi niknāku, taču varbūt jāpiešaujas.
Un vēl, tur minētais 1kg sīplolu uz 1kg gaļas gan ir krietni par daudz, manuprāt. Beigās sanāk spainis sīpolu, kurus apēst grūti, bet ārā mest bišķi žēl.
Jā, sīpoli imho ir pārspīlēti daudz. | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12922
Braucu ar: eFku
|
04 Jun 2014, 13:02:41 Arsmens rakstīja:
Markelis- izklausās ōsam!
Šo vīkendu gan zivis jāpakūpina, bet šitāds vištāks ar būs jānomēģina.
ir labi. tikai veel piemirsu - uz pirmo nakti uliekam virsuu vistai kaadu skjiivi un slogu. | Offline | | |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
| viss man pieteik! Eju uz tirgu pirkt gaļu. | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
| Ar sinepēm un medu ir kāda recepte šašlikam? | Offline | | |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
|
04 Jun 2014, 16:23:34 Kalnz rakstīja:
Ar sinepēm un medu ir kāda recepte šašlikam?
nu taa arii ir, sinepes, medus, sāls, citrons, var pielikt ķiploku un sīpolu. esmu taisījis cepeti, bet man nepatika, salkans. | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
04 Jun 2014, 16:23:34 Kalnz rakstīja:
Ar sinepēm un medu ir kāda recepte šašlikam?
Neko vairāk jau baigi nevajag- sinepes, medus, sojas mērce. Ja sojas mērce sāļā, tad var arī bez sāls iztikt. Kādu citronu moš vēl piespiest. | Offline | | |
|
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
| Ok, ok, bet kādās proporcijās... šitā 1x man saldas ribiņas sanāca
| Offline | | |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
|
04 Jun 2014, 16:41:11 Kalnz rakstīja:
Ok, ok, bet kādās proporcijās... šitā 1x man saldas ribiņas sanāca
nu proprcijas vareetu buut medus 1 ėdamkarote, siepes arii uz 1 kg gaļu | Offline | | |
RitvarsE30 | | Kopš: 04. Oct 2009
Ziņojumi: 1117
Braucu ar: CNG
|
04 Jun 2014, 12:39:54 renccis rakstīja:
Vislabākais ko veikalā esmu pircis ir Cēsīs, Solo paštaisītais
Gan vista gan cūka ir ļoti ok
Solo ir ļoti ok! | Offline | | |
patric | | Kopš: 22. Sep 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 3199
Braucu ar:
| iecienītākā šašlika recepte lai gaļa sanāktu nedaudz pikanta, sulīga un mīksta: uz 3Kg kakla karbonādes - viena burciņa PŪRE adžikas, svaigi spiesta granātābola sulas (1/2Kg granātābolu = viens liels ) un tuc tuc sāls. Tas arī viss!
edit: marinēt vajag vienu diennakti, ideālam šašlikam divas diennaktis![ Šo ziņu laboja patric, 04 Jun 2014, 21:48:59 ] | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!
Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
|
06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:
04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!
Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien
+1
Arī tikko nopirkti 3 kg gaļas.
Rīt redzēsim kas būs sanācis | Offline | | |
redneks | | Kopš: 21. Apr 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 198
Braucu ar:
| Es laižu pa sāļo.
Cepu siļķi ietītu avīzē. Ņamma.
Pats labākais, ka nav daudz jādalās, jo ne visiem garšo. [ Šo ziņu laboja redneks, 06 Jun 2014, 12:52:08 ] | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
06 Jun 2014, 12:51:22 redneks rakstīja:
Es laižu pa sāļo.
Cepu siļķi ietītu avīzē. Ņamma.
Pats labākais, ka nav daudz jādalās, jo ne visiem garšo.
L€ti un labi tik dzīvs sāls jāēd | Offline | | |
|
Alexisonfire | | Kopš: 11. Dec 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 2072
Braucu ar: ernestapp
|
06 Jun 2014, 12:34:09 bepino rakstīja:
06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:
04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!
Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien
+1
Arī tikko nopirkti 3 kg gaļas.
Rīt redzēsim kas būs sanācis
zinu, ka gaļai ņem kindzu, bet kāda atšķirība diviem augiem hvz | Offline | | |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
| citiem kindza negaršo, ir specifiska garša. | Offline | | |
development99 | | Kopš: 03. Jan 2013
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
06 Jun 2014, 10:04:26 Kalnz rakstīja:
04 Jun 2014, 13:24:58 zulus rakstīja:
Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
2kg kakla karbonāde iekš tirgus iepirkta!
Izmēģināšu šobrīvdien tavu recepti un tad jau reportēšu 1dien
Centrāltirgū pārdod beļģu cūku. Nav no tām tīrākajām.
Ulbrokā ir audzētava kur ir daudz maz ok. Izplata Mego.
Sava pieredze. | Offline | | |
zhuupa | | Kopš: 28. Sep 2010
No: Viļāni
Ziņojumi: 2295
Braucu ar: Fiat Multipla
|
06 Jun 2014, 15:15:48 lexusx rakstīja:
citiem kindza negaršo, ir specifiska garša.
+
Nu man viņa atsit kaut kādu kaķu urīnu. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|