Online
Pašreiz BMWPower skatās 214 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
|
04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:
2 tējkarotes vegetas
P.S. Baigi labais šašliks tirgojas šajā bodē: http://goo.gl/maps/LePhM | Offline | | |
divkosigais | | Kopš: 15. Feb 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 6488
Braucu ar:
| slinkums mekleet preciizus apjomus, bet man vislabaak garsso cuukgallas ssassliks kura marineessanai nepieciessams:
cuukgalla
dilles, peetersilli,
Siipoli
Citroni
Viss.
Garssiigi un nav sinteetiski. | Offline | | |
PASSATizhi | | Kopš: 25. Jun 2009
No: Jūrmala
Ziņojumi: 8681
Braucu ar: 686hp
|
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
labākais ko pagaidām esmu atradis ir SKY sveramais cūkas filejas šašliks. maksā gan X2 salīdzinot ar viņu parasto, bet ir to vērts. tikai tīra gaļa, cīpslu nav vispār. | Offline | | |
Huups | | Kopš: 07. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1043
Braucu ar: e53
|
04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
bla bla bla
Tas tak vairs nav šašliks
No liesajiem vislabākais man liekas jau ir iepriekš minētais Nākotnes šašliks visparastākajā marinādē | Offline | | |
plakanais | | Kopš: 02. Jul 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 25816
Braucu ar: Individual
|
04 Jun 2014, 11:09:51 Huups rakstīja:
04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
bla bla bla
Tas tak vairs nav šašliks
No liesajiem vislabākais man liekas jau ir iepriekš minētais Nākotnes šašliks visparastākajā marinādē
Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums? | Offline | | |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
|
04 Jun 2014, 10:43:00 plakanais rakstīja:
15 Mar 2014, 20:31:43 Icikinsh rakstīja:
15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?
Paskaties armijnieku veikalos! Tip patriots.lv un citos!!!
Kuršos ir 3 dažādu izmēru
centrāltirgū, ir dažādi izmēri | Offline | | |
lexusx | | Kopš: 12. Aug 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 930
Braucu ar: lexus is 220
|
04 Jun 2014, 11:21:09 plakanais rakstīja:
04 Jun 2014, 11:09:51 Huups rakstīja:
04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
bla bla bla
Tas tak vairs nav šašliks
No liesajiem vislabākais man liekas jau ir iepriekš minētais Nākotnes šašliks visparastākajā marinādē
Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?
es daru tā:
pērku tirgū cūkgaļas lāpstiņu - tikqai lāpstiņu, nekādas pasarg dievs filejas, (fileja jācep uz redeles un vesela),
sagriežu gabaliņos 4x4, sagrieztus sīpolus, ķiplokus, kindzu, pētersīļus, piparus, sāli, citronu, svaigu tomātu, var olīveļļu( nav obligāti), visu samaisu, lai sīpols izdod sulu un vismaz uz 6 stundām vēsā vietā. ja nav laika marinēt, sīpolu uz rīves sarīvēju, ir ok. nekad nepērku nekādus spaiņus. Agrāk gan pirku kakla karbonādi, bet to vajag cept šķēlēs uz restes. | Offline | | |
Huups | | Kopš: 07. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1043
Braucu ar: e53
|
04 Jun 2014, 11:21:09 plakanais rakstīja:
Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?
Bute, Tava recepte jau kūpinājumiem der un gan jau ka rezultāts ir labs, bet nekādi ne šašlikam manuprāt.
Pagājušajā vasarā, kad paņēma to Nākotnes šašliku, sapratu, ka patiesībā sen ir aizmirsusies vienkāršas gaļas garša, visu laiku eksperimentējot ar visādām marinādēm, piedevām utt. | Offline | | |
|
Andic | | Kopš: 16. Dec 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 2933
Braucu ar: foliju pa zobiem
| Ja pērk šašliku tad tikai un vienīgi LIDO.
Pārējie cik ir ņemts GAVNOOOO.
Vēl +- Elvi šašliks,bet ar kā trāpās.
Homemade ir viss labākais.
| Offline | | |
JAGUAR | | Kopš: 30. Mar 2008
Ziņojumi: 2723
Braucu ar: D
|
04 Jun 2014, 11:04:09 Reinis_m rakstīja:
P.S. Baigi labais šašliks tirgojas šajā bodē: http://goo.gl/maps/LePhM
Sashliks ir ok, bet pie viniem ir dabunamas labaakaas ribinjas marinaadee kaadas eestas Vitriinaa reti gan paraadaas. Jaajautaa, ja nav. Var arii pasuutiit. | Offline | | |
plakanais | | Kopš: 02. Jul 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 25816
Braucu ar: Individual
|
04 Jun 2014, 12:01:27 Huups rakstīja:
04 Jun 2014, 11:21:09 plakanais rakstīja:
Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?
Bute, Tava recepte jau kūpinājumiem der un gan jau ka rezultāts ir labs, bet nekādi ne šašlikam manuprāt.
Nu tad davai nodefinē arī kas ir šašliks, ja jau saki, ka neder.
Sāksim jau ar to, ka šašliks vispār ir jēra gaļa.
Mēs te runājam par marinētām gaļām un neuzspiežu jau nevienam savu taisnību, vnk iesaku - pamēģi, nenožēlosi, jo īstenībā pats esmu pret visām kefīra, majonēzes vai vēl labāk, ketčupa gaļām. | Offline | | |
garamgajejs | | Kopš: 27. Feb 2014
Ziņojumi: 138
Braucu ar:
| neticu, ka tavā variantā vegeta nenomāc visu pārējo garšu | Offline | | |
renccis | | Kopš: 17. May 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 239
Braucu ar: krīzes e-talonu
| Vislabākais ko veikalā esmu pircis ir Cēsīs, Solo paštaisītais
Gan vista gan cūka ir ļoti ok | Offline | | |
kalmens | | Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
| ļooooti labs gatavais šašliks ir Ādažos, Jāņa Saukas desu bodē. Ņemot vērā to ka puse no svara nav ūdens, tad cena arī ir ļooti ok.
Iesaku
Varbūt kāds var padalīties ar labu vistu kūpināšanas recepti ?
-----------------
| Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12922
Braucu ar: eFku
|
04 Jun 2014, 12:44:29 kalmens rakstīja:
ļooooti labs gatavais šašliks ir Ādažos, Jāņa Saukas desu bodē. Ņemot vērā to ka puse no svara nav ūdens, tad cena arī ir ļooti ok.
Iesaku
Varbūt kāds var padalīties ar labu vistu kūpināšanas recepti ?
vista, kuupinaatava un paareejais
nejamam vistu. tikai ne tos kjekavas caaljveidiigos izdzimumus. jaabuut noteikti svaraa virs 2 kg. tirguu ir nopeerkamas taadas ~ 2,3 kg - tas i pats labums.
paargriezham, atveram valjaa, izmazgaajam, liekam katlaa. pa virsu kaariigu sauju notiiriitu kjiploku. te taupiit nevajag.
vaaraam marinaadi. uudens, saals, cukurs, melnie graudu pipari, smarziigie pipari, lauru lapas, krustnaglinjas, koriandra seeklas (ar sitaam uzmaniigi, stipras). beram to katlaa un lai ~ 10 min pavaaraas. tad shaujam klaat etikja esenci. proporcijas katram savas, bet ideja, lai pagarshojot marinaadi taa buutu biki pa saalju un biki pa skaabu. lai marinaade padziest liidz istabas temperatuurai, vistai virsuu un ledskapii iekshaa.
ja gribam kuupinaat 6dien pa dienu, tyad sito izveicam 4dien vakaraa.[ Šo ziņu laboja markelis, 04 Jun 2014, 12:53:35 ] | Offline | | |
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Markelis- izklausās ōsam!
Šo vīkendu gan zivis jāpakūpina, bet šitāds vištāks ar būs jānomēģina.
Bet par šašlikiem šis onka pravdu glasjit (par teoriju nevis tieši par šo recepti)!
Nafig to aizraušanos ar 10 dažādām garšvielām. Tu tā pat nejutīsi, kura no 10 iztrūktu! Galvenais ir laba gaļa, pāris ingredienti un pareiza cepšanas metode
Te vēl interesants urbānais šašons | Offline | | |
|
Huups | | Kopš: 07. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1043
Braucu ar: e53
|
04 Jun 2014, 12:24:06 plakanais rakstīja:
.., vnk iesaku - pamēģi, nenožēlosi,..
Ok, brīvdienās notestēs | Offline | | |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
| Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari
Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež! | Offline | | |
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
|
04 Jun 2014, 13:02:41 Arsmens rakstīja:
Bet par šašlikiem šis onka pravdu glasjit (par teoriju nevis tieši par šo recepti)!
Nafig to aizraušanos ar 10 dažādām garšvielām. Tu tā pat nejutīsi, kura no 10 iztrūktu! Galvenais ir laba gaļa, pāris ingredienti un pareiza cepšanas metode
Šis ir mēģināts, sanāk tīri okei, vienīgi gribējās to marinādi bišķi niknāku, taču varbūt jāpiešaujas.
Un vēl, tur minētais 1kg sīplolu uz 1kg gaļas gan ir krietni par daudz, manuprāt. Beigās sanāk spainis sīpolu, kurus apēst grūti, bet ārā mest bišķi žēl. | Offline | | |
Puuchuks | | Kopš: 03. Jul 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 24359
Braucu ar: BMW
|
15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?
kur lai iegādājas ugunskurā iekarināmā čuguna katla turētāju, kuru var pagriezt (virs/prom no uguns)? | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|