Online

Pašreiz BMWPower skatās 214 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
Reinis_m
04. Jun 2014, 11:04 #301

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee


04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:

2 tējkarotes vegetas





P.S. Baigi labais šašliks tirgojas šajā bodē: http://goo.gl/maps/LePhM
Offline
divkosigais
04. Jun 2014, 11:07 #302

Kopš: 15. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 6488

Braucu ar:

slinkums mekleet preciizus apjomus, bet man vislabaak garsso cuukgallas ssassliks kura marineessanai nepieciessams:
cuukgalla
dilles, peetersilli,
Siipoli
Citroni
Viss.
Garssiigi un nav sinteetiski.
Offline
PASSATizhi
04. Jun 2014, 11:08 #303

Kopš: 25. Jun 2009

No: Jūrmala

Ziņojumi: 8681

Braucu ar: 686hp


04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?

labākais ko pagaidām esmu atradis ir SKY sveramais cūkas filejas šašliks. maksā gan X2 salīdzinot ar viņu parasto, bet ir to vērts. tikai tīra gaļa, cīpslu nav vispār.
Offline
Huups
04. Jun 2014, 11:09 #304

Kopš: 07. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1043

Braucu ar: e53


04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:

04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?



bla bla bla


Tas tak vairs nav šašliks

No liesajiem vislabākais man liekas jau ir iepriekš minētais Nākotnes šašliks visparastākajā marinādē
Offline
plakanais
04. Jun 2014, 11:21 #305

Kopš: 02. Jul 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 25816

Braucu ar: Individual


04 Jun 2014, 11:09:51 Huups rakstīja:

04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:

04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?



bla bla bla


Tas tak vairs nav šašliks

No liesajiem vislabākais man liekas jau ir iepriekš minētais Nākotnes šašliks visparastākajā marinādē


Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?
Offline
lexusx
04. Jun 2014, 11:23 #306

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220


04 Jun 2014, 10:43:00 plakanais rakstīja:

15 Mar 2014, 20:31:43 Icikinsh rakstīja:

15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?




Paskaties armijnieku veikalos! Tip patriots.lv un citos!!!


Kuršos ir 3 dažādu izmēru


centrāltirgū, ir dažādi izmēri
Offline
lexusx
04. Jun 2014, 11:30 #307

Kopš: 12. Aug 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 930

Braucu ar: lexus is 220


04 Jun 2014, 11:21:09 plakanais rakstīja:

04 Jun 2014, 11:09:51 Huups rakstīja:

04 Jun 2014, 11:01:09 plakanais rakstīja:

04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?



bla bla bla


Tas tak vairs nav šašliks

No liesajiem vislabākais man liekas jau ir iepriekš minētais Nākotnes šašliks visparastākajā marinādē


Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?


es daru tā:
pērku tirgū cūkgaļas lāpstiņu - tikqai lāpstiņu, nekādas pasarg dievs filejas, (fileja jācep uz redeles un vesela),
sagriežu gabaliņos 4x4, sagrieztus sīpolus, ķiplokus, kindzu, pētersīļus, piparus, sāli, citronu, svaigu tomātu, var olīveļļu( nav obligāti), visu samaisu, lai sīpols izdod sulu un vismaz uz 6 stundām vēsā vietā. ja nav laika marinēt, sīpolu uz rīves sarīvēju, ir ok. nekad nepērku nekādus spaiņus. Agrāk gan pirku kakla karbonādi, bet to vajag cept šķēlēs uz restes.
Offline
Huups
04. Jun 2014, 12:01 #308

Kopš: 07. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1043

Braucu ar: e53


04 Jun 2014, 11:21:09 plakanais rakstīja:


Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?


Bute, Tava recepte jau kūpinājumiem der un gan jau ka rezultāts ir labs, bet nekādi ne šašlikam manuprāt.

Pagājušajā vasarā, kad paņēma to Nākotnes šašliku, sapratu, ka patiesībā sen ir aizmirsusies vienkāršas gaļas garša, visu laiku eksperimentējot ar visādām marinādēm, piedevām utt.
Offline
Andic
04. Jun 2014, 12:10 #309

Kopš: 16. Dec 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 2933

Braucu ar: foliju pa zobiem

Ja pērk šašliku tad tikai un vienīgi LIDO.
Pārējie cik ir ņemts GAVNOOOO.
Vēl +- Elvi šašliks,bet ar kā trāpās.

Homemade ir viss labākais.
Offline
JAGUAR
04. Jun 2014, 12:15 #310

Kopš: 30. Mar 2008

Ziņojumi: 2723

Braucu ar: D


04 Jun 2014, 11:04:09 Reinis_m rakstīja:


P.S. Baigi labais šašliks tirgojas šajā bodē: http://goo.gl/maps/LePhM



Sashliks ir ok, bet pie viniem ir dabunamas labaakaas ribinjas marinaadee kaadas eestas Vitriinaa reti gan paraadaas. Jaajautaa, ja nav. Var arii pasuutiit.
Offline
plakanais
04. Jun 2014, 12:24 #311

Kopš: 02. Jul 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 25816

Braucu ar: Individual


04 Jun 2014, 12:01:27 Huups rakstīja:

04 Jun 2014, 11:21:09 plakanais rakstīja:


Un kas tad ir nākotnes etiķskābes un nitrīta maisījums?


Bute, Tava recepte jau kūpinājumiem der un gan jau ka rezultāts ir labs, bet nekādi ne šašlikam manuprāt.




Nu tad davai nodefinē arī kas ir šašliks, ja jau saki, ka neder.

Sāksim jau ar to, ka šašliks vispār ir jēra gaļa.

Mēs te runājam par marinētām gaļām un neuzspiežu jau nevienam savu taisnību, vnk iesaku - pamēģi, nenožēlosi, jo īstenībā pats esmu pret visām kefīra, majonēzes vai vēl labāk, ketčupa gaļām.
Offline
garamgajejs
04. Jun 2014, 12:27 #312

Kopš: 27. Feb 2014

Ziņojumi: 138

Braucu ar:

neticu, ka tavā variantā vegeta nenomāc visu pārējo garšu
Offline
renccis
04. Jun 2014, 12:39 #313

Kopš: 17. May 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 239

Braucu ar: krīzes e-talonu

Vislabākais ko veikalā esmu pircis ir Cēsīs, Solo paštaisītais

Gan vista gan cūka ir ļoti ok
Offline
kalmens
04. Jun 2014, 12:44 #314

Kopš: 01. Oct 2007

Ziņojumi: 12271

Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā

ļooooti labs gatavais šašliks ir Ādažos, Jāņa Saukas desu bodē. Ņemot vērā to ka puse no svara nav ūdens, tad cena arī ir ļooti ok.

Iesaku

Varbūt kāds var padalīties ar labu vistu kūpināšanas recepti ?

-----------------
Offline
markelis
04. Jun 2014, 12:52 #315

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12922

Braucu ar: eFku


04 Jun 2014, 12:44:29 kalmens rakstīja:
ļooooti labs gatavais šašliks ir Ādažos, Jāņa Saukas desu bodē. Ņemot vērā to ka puse no svara nav ūdens, tad cena arī ir ļooti ok.

Iesaku

Varbūt kāds var padalīties ar labu vistu kūpināšanas recepti ?


vista, kuupinaatava un paareejais

nejamam vistu. tikai ne tos kjekavas caaljveidiigos izdzimumus. jaabuut noteikti svaraa virs 2 kg. tirguu ir nopeerkamas taadas ~ 2,3 kg - tas i pats labums.

paargriezham, atveram valjaa, izmazgaajam, liekam katlaa. pa virsu kaariigu sauju notiiriitu kjiploku. te taupiit nevajag.

vaaraam marinaadi. uudens, saals, cukurs, melnie graudu pipari, smarziigie pipari, lauru lapas, krustnaglinjas, koriandra seeklas (ar sitaam uzmaniigi, stipras). beram to katlaa un lai ~ 10 min pavaaraas. tad shaujam klaat etikja esenci. proporcijas katram savas, bet ideja, lai pagarshojot marinaadi taa buutu biki pa saalju un biki pa skaabu. lai marinaade padziest liidz istabas temperatuurai, vistai virsuu un ledskapii iekshaa.

ja gribam kuupinaat 6dien pa dienu, tyad sito izveicam 4dien vakaraa.

[ Šo ziņu laboja markelis, 04 Jun 2014, 12:53:35 ]

Offline
Arsmens
04. Jun 2014, 13:02 #316

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Markelis- izklausās ōsam!
Šo vīkendu gan zivis jāpakūpina, bet šitāds vištāks ar būs jānomēģina.

Bet par šašlikiem šis onka pravdu glasjit (par teoriju nevis tieši par šo recepti)!
Nafig to aizraušanos ar 10 dažādām garšvielām. Tu tā pat nejutīsi, kura no 10 iztrūktu! Galvenais ir laba gaļa, pāris ingredienti un pareiza cepšanas metode


Te vēl interesants urbānais šašons
Offline
Huups
04. Jun 2014, 13:19 #317

Kopš: 07. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1043

Braucu ar: e53


04 Jun 2014, 12:24:06 plakanais rakstīja:
.., vnk iesaku - pamēģi, nenožēlosi,..


Ok, brīvdienās notestēs
Offline
zulus
04. Jun 2014, 13:24 #318

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Nesaprotu, priekš kam taisīt ūdens marinādes šašlikam:
mana recepte
1) gaļa 2KG (kakla karbonāde)
2) Sīpoli 1 KG
3) Pētersīlis;
4) 2 vidēja izmēra čillī pipari smalki sakapāti - var arī vienu vai nevienu - šitas piedod mazliet asumiņu;
5)melnie pipari

Šito visu samaisa, riktīgi saspaida un zem sloga uz vismaz 12h ledusskapī; Pēc 12h izvelkam, visu apmaisam vēlreiz - tikai TAGAD pieliekam mazliet sāli (liksiet iepriekšējā dienā, gaļa izsulos un nepietyiksd ko atdot šķidrumu cepšanas laikā - paliks sausa un nebadāma) - vēlreiz visu samīcam, saspaidam.
Pēdējais ko lieku - 1-2h pirms cepšanas SAUSO baltvīnu, leju nevis lai pārklāj, bet, lai ir 1/2 bļodā ar gaļu, visu samīca un ieliek uz 1h zem slodziņa)
Šitādu uz riktīgi karstām oglēm izcepot - viss ir mīksts, sulīgs un nav pazudusi gaļas garša;
nekad necepu šašliku restēs, kas saspiež gaļu un cepot visu šķidrumu izspiež!
Offline
Reinis_m
04. Jun 2014, 13:26 #319

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee


04 Jun 2014, 13:02:41 Arsmens rakstīja:

Bet par šašlikiem šis onka pravdu glasjit (par teoriju nevis tieši par šo recepti)!
Nafig to aizraušanos ar 10 dažādām garšvielām. Tu tā pat nejutīsi, kura no 10 iztrūktu! Galvenais ir laba gaļa, pāris ingredienti un pareiza cepšanas metode



Šis ir mēģināts, sanāk tīri okei, vienīgi gribējās to marinādi bišķi niknāku, taču varbūt jāpiešaujas.

Un vēl, tur minētais 1kg sīplolu uz 1kg gaļas gan ir krietni par daudz, manuprāt. Beigās sanāk spainis sīpolu, kurus apēst grūti, bet ārā mest bišķi žēl.
Offline
Puuchuks
04. Jun 2014, 13:31 #320

Kopš: 03. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 24359

Braucu ar: BMW


15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?

kur lai iegādājas ugunskurā iekarināmā čuguna katla turētāju, kuru var pagriezt (virs/prom no uguns)?
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo