Online

Pašreiz BMWPower skatās 226 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
Mixxx2005
24. Feb 2015, 12:13 #2941

Kopš: 03. Mar 2010

Ziņojumi: 1718

Braucu ar: seklu filosofiju.

https://www.youtube.com/watch?v=pL0uzZJ_4Fk
Offline
Mixxx2005
24. Feb 2015, 12:19 #2942

Kopš: 03. Mar 2010

Ziņojumi: 1718

Braucu ar: seklu filosofiju.


24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens?


To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi.

Ūdenim tāda cena ir nejau tāpēc, ka tā ir viņa zemākā pašizmaksa, bet tāpēc ,ka tā ir optimālā cena ar kuru var nodrošināt lielāko peļņu, ne lielāko noietu.

Kolas ražošanas pašizmaksa uz 2L pudeli, ja nemaldos , bija kaut kas ap padsmit centiem.

Walteru & optima ražošanu iepērk kā ārpakalpojumu un viņi var pildīt vienu dienu apinīša noliktavas pārpalikumu, otrajā dienā kādu citu, tur arī vēl lētākā cena.
Offline
Pauliic
24. Feb 2015, 12:32 #2943

Kopš: 01. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 8769

Braucu ar: 10, 101

eksperti



-----------------
http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 12:33 #2944

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


24 Feb 2015, 12:19:47 Mixxx2005 rakstīja:


To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi.



Te jau ir fakts, ka sludinātā "tehnoloģija" galīgi neiet kopā ar ekonomisko pamatojumu. Jau startā 7 vārstu bugatierim vajadzētu maksāt dafiga vairāk kā vājākam alum kaut vai tāpēc, ka viņš ilgāk aizņem rezervuāru. Nu, teorētiski. Praktiski var dabūt divi litri dziras zem kolas cenas un parubīties pliks nātrēs.

Runājot par kolu - pamata sastāvdaļas uz šejieni un Lietuvu atved sausā veidā, te samaisa un gatavs. Otrs - kola plastmasas pudelelēs nav gluži Coca cola. Tas ir dzēriens ar Coca cola garšu. Ja tur būtu īstā kola, tas būtu pārāk dārgi, lai to grūstu lielveikaliem podoniem. Īstā kola ir patentētā dizaina stikla pudelēs, par 0.33 skārdenēm gan nemācēšu teikt.
Offline
Arsmens
24. Feb 2015, 12:47 #2945

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


24 Feb 2015, 12:05:00 Laoshi rakstīja:

24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi


Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.

Tas skaidrs! Tā bija vairāk atbilde par to , ka diez vai virs 6.8 bez spirtošanas var dabūt.
Offline
AAE
24. Feb 2015, 13:08 #2946

Kopš: 01. Jul 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 2345

Braucu ar: pirkstu pa rasējumu


24 Feb 2015, 00:58:23 wheelie rakstīja:


patika

Jū, šitas labs.
Bet Latvijā viņš nonāk tāds kā sastāvējies jau.
Uz vietas Beļģijā ir vēl labāks.
Offline
VMR
24. Feb 2015, 13:15 #2947

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Tiem beļģu aliem vidēji ir ap 8-10%, gribat teikt, ka beļģi spirto? Tāds 10% nman kā nelietotājam galīgi nelikās tik stiprs...
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 13:20 #2948

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


24 Feb 2015, 13:15:09 VMR rakstīja:
Tiem beļģu aliem vidēji ir ap 8-10%, gribat teikt, ka beļģi spirto? Tāds 10% nman kā nelietotājam galīgi nelikās tik stiprs...


Nu man vecfāteris taisīja alu, kur esot ap 12%. Pēc garšas nedaudz pēc apiņiem un koka mucas, bet tāds maigs. Tikai pēc pāris glāzēm jau sāku muļķības runāt
Offline
cipargalva
24. Feb 2015, 15:45 #2949

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6622

Braucu ar: quattro

Vajadzēja no pulvera taisīt, būtu maigāks.
Offline
ilmars4998
24. Feb 2015, 16:53 #2950

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28


24 Feb 2015, 13:15:09 VMR rakstīja:
Tiem beļģu aliem vidēji ir ap 8-10%, gribat teikt, ka beļģi spirto? Tāds 10% nman kā nelietotājam galīgi nelikās tik stiprs...

viss atkarīgs no pievienoto raugu un cukura - t.i. sīrupa daudzuma, tā rodas %
Offline
exciter
24. Feb 2015, 17:36 #2951

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3713

Braucu ar:


24 Feb 2015, 11:31:15 kurbuls rakstīja:

24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:

23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:

23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.


Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?

Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings

Nav nekāds tūnings. Alkohola daudzums atkarīgs no sākotnējās misas blīvuma (cukura daudzuma) un tad jau atkarīgs no rauga tolerances cik augstā spirtā viņš spēj pats izdzīvot. Bez stressa var uzraudzēt 10-12%, tikai kāda jēga? Alus būs pretīgs un dārgs. Lai viņš būtu garšīgs, jāiegulda daudz resursu.
Offline
exciter
24. Feb 2015, 17:40 #2952

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3713

Braucu ar:


24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?

Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.

Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu

Diez kādam nebūs žēl savu laiku un tiešām atbildēs uz šiem jautājumiem, ja skaidrs, ka neticēsi tāpat...
Offline
12
24. Feb 2015, 17:45 #2953

Kopš: 11. Jun 2006

No: Tukums

Ziņojumi: 1548

Braucu ar: E 39 3.0 dA. Volvo FH 12 460, Euro 6.

Šobrīd topā Valmiermuižas tumšais.
Offline
kurbuls
24. Feb 2015, 18:00 #2954

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


24 Feb 2015, 17:36:45 exciter rakstīja:

24 Feb 2015, 11:31:15 kurbuls rakstīja:

24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:

23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:

23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.


Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?

Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings

Nav nekāds tūnings. Alkohola daudzums atkarīgs no sākotnējās misas blīvuma (cukura daudzuma) un tad jau atkarīgs no rauga tolerances cik augstā spirtā viņš spēj pats izdzīvot. Bez stressa var uzraudzēt 10-12%, tikai kāda jēga? Alus būs pretīgs un dārgs. Lai viņš būtu garšīgs, jāiegulda daudz resursu.

Vai šos var saukt par alu?
http://www.brobible.com/lifestyle/alcohol/artic...alcohol-content/
Offline
mrc
24. Feb 2015, 18:34 #2955

Kopš: 04. Feb 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 1220

Braucu ar: baltu datsun/ sarkanu scania/ pirkstu pa karti


24 Feb 2015, 12:47:43 Arsmens rakstīja:

24 Feb 2015, 12:05:00 Laoshi rakstīja:

24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi


Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.

Tas skaidrs! Tā bija vairāk atbilde par to , ka diez vai virs 6.8 bez spirtošanas var dabūt.


Nu nu. Madonā ar brūveri runāja, šis stāstīja, ka pēc sentēvu metodēm esot uz vienu litru ūdens jāliek viena mārciņa iesala vai kaut kā tā, esot pamēģinājis un sanāca šmuce uz deviņiem apgriezieniem...
Offline
Arsmens
24. Feb 2015, 19:12 #2956

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

pārprati! Es kā reiz saku ka virs 7 var dabūt bez spirtošanas, jo maziem brūverīšiem pilns ar lielgrādu dzirām.
Offline
tomick
24. Feb 2015, 19:51 #2957

Kopš: 31. Oct 2003

Ziņojumi: 3959

Braucu ar: 530i wrx :D


24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?

Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.

Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu


Brūzī pašizmaksa litram ir ap 10 santīmiem.
Offline
tomick
24. Feb 2015, 19:53 #2958

Kopš: 31. Oct 2003

Ziņojumi: 3959

Braucu ar: 530i wrx :D


24 Feb 2015, 19:12:25 Arsmens rakstīja:
pārprati! Es kā reiz saku ka virs 7 var dabūt bez spirtošanas, jo maziem brūverīšiem pilns ar lielgrādu dzirām.


Atbrauks Labietis no slēpošanas uzprasīšu un ielikšu recepti. No spirta tur nav ne grama.
Man fāterim laukos pašizmaksa ar Lietuvā pirktu iesalu, apiņiem un raugu sanāca kaut kas ap 25 santīmiem litrā.
Offline
exciter
25. Feb 2015, 08:29 #2959

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3713

Braucu ar:


24 Feb 2015, 19:53:38 tomick rakstīja:

24 Feb 2015, 19:12:25 Arsmens rakstīja:
pārprati! Es kā reiz saku ka virs 7 var dabūt bez spirtošanas, jo maziem brūverīšiem pilns ar lielgrādu dzirām.


Atbrauks Labietis no slēpošanas uzprasīšu un ielikšu recepti. No spirta tur nav ne grama.
Man fāterim laukos pašizmaksa ar Lietuvā pirktu iesalu, apiņiem un raugu sanāca kaut kas ap 25 santīmiem litrā.

Man tāpat aptuveni sanāca, kad rēķināju. Un izejvielas ne no lētākajām. Aprēķinā iekļauts viss - izejvielas, gāze, darbalaiks utt.
Offline
Asch
25. Feb 2015, 08:31 #2960

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4295

Braucu ar:

Nu tad tik maucam visi bruzhus vala, ja jau sanak pashizmaksa letak, ka razhotnes!
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo