Online
Pašreiz BMWPower skatās 226 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Labākais alus? Jūsu domas
Autors | Ziņojums |
Mixxx2005 | 24. Feb 2015, 12:13 |
#2941
|
| Kopš: 03. Mar 2010
Ziņojumi: 1718
Braucu ar: seklu filosofiju.
| https://www.youtube.com/watch?v=pL0uzZJ_4Fk | Offline | | |
Mixxx2005 | 24. Feb 2015, 12:19 |
#2942
|
| Kopš: 03. Mar 2010
Ziņojumi: 1718
Braucu ar: seklu filosofiju.
|
24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens?
To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi.
Ūdenim tāda cena ir nejau tāpēc, ka tā ir viņa zemākā pašizmaksa, bet tāpēc ,ka tā ir optimālā cena ar kuru var nodrošināt lielāko peļņu, ne lielāko noietu.
Kolas ražošanas pašizmaksa uz 2L pudeli, ja nemaldos , bija kaut kas ap padsmit centiem.
Walteru & optima ražošanu iepērk kā ārpakalpojumu un viņi var pildīt vienu dienu apinīša noliktavas pārpalikumu, otrajā dienā kādu citu, tur arī vēl lētākā cena. | Offline | | |
Pauliic | 24. Feb 2015, 12:32 |
#2943
|
| Kopš: 01. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 8769
Braucu ar: 10, 101
| eksperti
----------------- http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv | Offline | | |
Laoshi | 24. Feb 2015, 12:33 |
#2944
|
| Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 12:19:47 Mixxx2005 rakstīja:
To var pastāstīt ekonomisti ,ne tehnologi.
Te jau ir fakts, ka sludinātā "tehnoloģija" galīgi neiet kopā ar ekonomisko pamatojumu. Jau startā 7 vārstu bugatierim vajadzētu maksāt dafiga vairāk kā vājākam alum kaut vai tāpēc, ka viņš ilgāk aizņem rezervuāru. Nu, teorētiski. Praktiski var dabūt divi litri dziras zem kolas cenas un parubīties pliks nātrēs.
Runājot par kolu - pamata sastāvdaļas uz šejieni un Lietuvu atved sausā veidā, te samaisa un gatavs. Otrs - kola plastmasas pudelelēs nav gluži Coca cola. Tas ir dzēriens ar Coca cola garšu. Ja tur būtu īstā kola, tas būtu pārāk dārgi, lai to grūstu lielveikaliem podoniem. Īstā kola ir patentētā dizaina stikla pudelēs, par 0.33 skārdenēm gan nemācēšu teikt. | Offline | | |
Arsmens | 24. Feb 2015, 12:47 |
#2945
|
| Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
24 Feb 2015, 12:05:00 Laoshi rakstīja:
24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi
Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.
Tas skaidrs! Tā bija vairāk atbilde par to , ka diez vai virs 6.8 bez spirtošanas var dabūt. | Offline | | |
AAE | 24. Feb 2015, 13:08 |
#2946
|
| Kopš: 01. Jul 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 2345
Braucu ar: pirkstu pa rasējumu
|
24 Feb 2015, 00:58:23 wheelie rakstīja:
patika
Jū, šitas labs.
Bet Latvijā viņš nonāk tāds kā sastāvējies jau.
Uz vietas Beļģijā ir vēl labāks. | Offline | | |
VMR | 24. Feb 2015, 13:15 |
#2947
|
| Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Tiem beļģu aliem vidēji ir ap 8-10%, gribat teikt, ka beļģi spirto? Tāds 10% nman kā nelietotājam galīgi nelikās tik stiprs... | Offline | | |
Laoshi | 24. Feb 2015, 13:20 |
#2948
|
| Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 13:15:09 VMR rakstīja:
Tiem beļģu aliem vidēji ir ap 8-10%, gribat teikt, ka beļģi spirto? Tāds 10% nman kā nelietotājam galīgi nelikās tik stiprs...
Nu man vecfāteris taisīja alu, kur esot ap 12%. Pēc garšas nedaudz pēc apiņiem un koka mucas, bet tāds maigs. Tikai pēc pāris glāzēm jau sāku muļķības runāt | Offline | | |
|
cipargalva | 24. Feb 2015, 15:45 |
#2949
|
| Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6622
Braucu ar: quattro
| Vajadzēja no pulvera taisīt, būtu maigāks. | Offline | | |
ilmars4998 | 24. Feb 2015, 16:53 |
#2950
|
| Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
|
24 Feb 2015, 13:15:09 VMR rakstīja:
Tiem beļģu aliem vidēji ir ap 8-10%, gribat teikt, ka beļģi spirto? Tāds 10% nman kā nelietotājam galīgi nelikās tik stiprs...
viss atkarīgs no pievienoto raugu un cukura - t.i. sīrupa daudzuma, tā rodas % | Offline | | |
exciter | 24. Feb 2015, 17:36 |
#2951
|
| Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 11:31:15 kurbuls rakstīja:
24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:
23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?
Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings
Nav nekāds tūnings. Alkohola daudzums atkarīgs no sākotnējās misas blīvuma (cukura daudzuma) un tad jau atkarīgs no rauga tolerances cik augstā spirtā viņš spēj pats izdzīvot. Bez stressa var uzraudzēt 10-12%, tikai kāda jēga? Alus būs pretīgs un dārgs. Lai viņš būtu garšīgs, jāiegulda daudz resursu. | Offline | | |
exciter | 24. Feb 2015, 17:40 |
#2952
|
| Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?
Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.
Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu
Diez kādam nebūs žēl savu laiku un tiešām atbildēs uz šiem jautājumiem, ja skaidrs, ka neticēsi tāpat... | Offline | | |
12 | 24. Feb 2015, 17:45 |
#2953
|
| Kopš: 11. Jun 2006
No: Tukums
Ziņojumi: 1548
Braucu ar: E 39 3.0 dA. Volvo FH 12 460, Euro 6.
| Šobrīd topā Valmiermuižas tumšais. | Offline | | |
kurbuls | 24. Feb 2015, 18:00 |
#2954
|
| Kopš: 11. Apr 2008
Ziņojumi: 821
Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF
|
24 Feb 2015, 17:36:45 exciter rakstīja:
24 Feb 2015, 11:31:15 kurbuls rakstīja:
24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:
23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?
Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings
Nav nekāds tūnings. Alkohola daudzums atkarīgs no sākotnējās misas blīvuma (cukura daudzuma) un tad jau atkarīgs no rauga tolerances cik augstā spirtā viņš spēj pats izdzīvot. Bez stressa var uzraudzēt 10-12%, tikai kāda jēga? Alus būs pretīgs un dārgs. Lai viņš būtu garšīgs, jāiegulda daudz resursu.
Vai šos var saukt par alu?
http://www.brobible.com/lifestyle/alcohol/artic...alcohol-content/
| Offline | | |
mrc | 24. Feb 2015, 18:34 |
#2955
|
| Kopš: 04. Feb 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 1220
Braucu ar: baltu datsun/ sarkanu scania/ pirkstu pa karti
|
24 Feb 2015, 12:47:43 Arsmens rakstīja:
24 Feb 2015, 12:05:00 Laoshi rakstīja:
24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi
Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.
Tas skaidrs! Tā bija vairāk atbilde par to , ka diez vai virs 6.8 bez spirtošanas var dabūt.
Nu nu. Madonā ar brūveri runāja, šis stāstīja, ka pēc sentēvu metodēm esot uz vienu litru ūdens jāliek viena mārciņa iesala vai kaut kā tā, esot pamēģinājis un sanāca šmuce uz deviņiem apgriezieniem... | Offline | | |
Arsmens | 24. Feb 2015, 19:12 |
#2956
|
| Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| pārprati! Es kā reiz saku ka virs 7 var dabūt bez spirtošanas, jo maziem brūverīšiem pilns ar lielgrādu dzirām. | Offline | | |
|
tomick | 24. Feb 2015, 19:51 |
#2957
|
| Kopš: 31. Oct 2003
Ziņojumi: 3959
Braucu ar: 530i wrx :D
|
24 Feb 2015, 11:43:14 Laoshi rakstīja:
Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?
Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.
Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu
Brūzī pašizmaksa litram ir ap 10 santīmiem. | Offline | | |
tomick | 24. Feb 2015, 19:53 |
#2958
|
| Kopš: 31. Oct 2003
Ziņojumi: 3959
Braucu ar: 530i wrx :D
|
24 Feb 2015, 19:12:25 Arsmens rakstīja:
pārprati! Es kā reiz saku ka virs 7 var dabūt bez spirtošanas, jo maziem brūverīšiem pilns ar lielgrādu dzirām.
Atbrauks Labietis no slēpošanas uzprasīšu un ielikšu recepti. No spirta tur nav ne grama.
Man fāterim laukos pašizmaksa ar Lietuvā pirktu iesalu, apiņiem un raugu sanāca kaut kas ap 25 santīmiem litrā. | Offline | | |
exciter | 25. Feb 2015, 08:29 |
#2959
|
| Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 19:53:38 tomick rakstīja:
24 Feb 2015, 19:12:25 Arsmens rakstīja:
pārprati! Es kā reiz saku ka virs 7 var dabūt bez spirtošanas, jo maziem brūverīšiem pilns ar lielgrādu dzirām.
Atbrauks Labietis no slēpošanas uzprasīšu un ielikšu recepti. No spirta tur nav ne grama.
Man fāterim laukos pašizmaksa ar Lietuvā pirktu iesalu, apiņiem un raugu sanāca kaut kas ap 25 santīmiem litrā.
Man tāpat aptuveni sanāca, kad rēķināju. Un izejvielas ne no lētākajām. Aprēķinā iekļauts viss - izejvielas, gāze, darbalaiks utt. | Offline | | |
Asch | 25. Feb 2015, 08:31 |
#2960
|
| Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4295
Braucu ar:
| Nu tad tik maucam visi bruzhus vala, ja jau sanak pashizmaksa letak, ka razhotnes! | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|