Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 266 viesi un 4 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
Asch
23. Feb 2015, 22:50 #2921

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4296

Braucu ar:

Viens no iemesliem, kadel visi censhas dabut garu deriguma terminu ir kapacitates jautajums, ko te kads mineja. Ja tu gribi musu isaja vasaras perioda gut pelnu, tev jabut noliktavam pilnam jau laikus, jo taja bridi, kad alus paterins aiziet augsha un tu tikai sac bruvet, tu esi pakalaa. Savukart buvet mega lielu bruzi ir ekonomiski nepamatoti.
Loti labi var redzet kvalitates izmainas "karstajos" menesos, ipasi mazajiem bruzhiem, kad ipashniekiem dibens deg un tehnologam liek noraut raudzeshanu pirms tam nabaga 28 dienam, kas ta jau ir minimums. Nu un parejie fokusi ar pienskabes pievienoshanu utt vispar bez komentiem. Bizness saproties
Offline
422167
23. Feb 2015, 22:51 #2922

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem

Nu ja tur nav spirta(kaut suudiiga) tad tas ir veerteejams kaa tiiraakais uzmetiens. Ja es peerku to suudu tad vismaz kaut nedaudz spirta sagaidu par savu naudu. Vai kas cits tur bliez pa smadzeni?(cik esmu cienaats garsa pretiiga bet efekts toc ir jaudiigs cepuri nost )
Tas par bamsliem

[ Šo ziņu laboja 422167, 23 Feb 2015, 22:53:17 ]

Offline
ilmars4998
23. Feb 2015, 22:51 #2923

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28


23 Feb 2015, 22:43:59 dzosua rakstīja:
Brīnums, ka vēl kāds bamšļa speciālists nav iekomentējis, ka stipros alus jau nu tochna ar spirtu šķaida

Un vel citas basnjas, kaa piemeram rūktumam pievieno žulti
Offline
ilmars4998
23. Feb 2015, 22:57 #2924

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28

Karoche, tiem kuriem nav sajegas kas notiek brūžos, varat nepataisiit sevi par lohiem un neposteet
Offline
Papakarlo
23. Feb 2015, 23:18 #2925

Kopš: 26. Mar 2010

No: Varakļāni

Ziņojumi: 3111

Braucu ar: vecu bmw, besī biezie

Mola ziemnieku sētā paņēmu Brenguli 1l bamslī, pus pudele gaišais, pus pudele tumšais, man garšo
Tik kāpec Brengulis puto tik švaki? tā kā atšālējies aliņš

[ Šo ziņu laboja Papakarlo, 23 Feb 2015, 23:18:49 ]

Offline
kurbuls
23. Feb 2015, 23:25 #2926

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


23 Feb 2015, 23:18:28 Papakarlo rakstīja:
Mola ziemnieku sētā paņēmu Brenguli 1l bamslī, pus pudele gaišais, pus pudele tumšais, man garšo
Tik kāpec Brengulis puto tik švaki? tā kā atšālējies aliņš

Papildus negāzē ar CO2.
Offline
Laoshi
23. Feb 2015, 23:32 #2927

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:

Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Offline
kurbuls
23. Feb 2015, 23:49 #2928

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Offline
wheelie
24. Feb 2015, 00:58 #2929

Kopš: 21. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6799

Braucu ar: 1.6



patika

-----------------
8)
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 01:14 #2930

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:

23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.


Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?
Offline
V_V
24. Feb 2015, 01:20 #2931

Kopš: 11. Feb 2010

No: Cēsis

Ziņojumi: 1097

Braucu ar: E36 compact cabrio imperial blau


23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!


pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs.
Offline
markelis
24. Feb 2015, 08:34 #2932

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12928

Braucu ar: eFku


23 Feb 2015, 22:08:48 Asch rakstīja:
Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti


a kaapeec domaa ka nav

http://www.tavsalus.lv/lang-lv/22-alus-iesala-ekstrakti

a par mochiishanu maajas - tur tak kaut kas jaadara, vieglaak uz veici peec bamshlja aiziet.

P.S.

pamaaciiba

http://spoki.tvnet.lv/aktuali/Alus-darisana-no-...ata-majas/150996

[ Šo ziņu laboja markelis, 24 Feb 2015, 08:36:20 ]

Offline
RVR
24. Feb 2015, 08:39 #2933

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22291

Braucu ar: RVR

Hvz, man primārais rādītājs - lai pēc 3 aliem (domāti 0,5 ) galva nesāp nu un, lai arī garšo daudzmaz jēdzīgi

Offline
cipargalva
24. Feb 2015, 10:47 #2934

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6622

Braucu ar: quattro


24 Feb 2015, 01:20:30 V_V rakstīja:

23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!


pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs.


Protams, ka iesalu netaisa uz vietas un arī apiņus neaudzē gravā aiz noliktavas, un cukuru arī paši netaisa. Un to nedara neviens. Iedomājies?

Nu ja, eksistē pulveris ar nosaukumu Aldara gaišais. Piemet ūdeni, iepūt CO2 un volā, alus gatavs. Bešenijs bizness. Pie darītavas tiek palaista gaisā mākslīga misas smarža, raudzēšanas un vārīšanas tvertnes ir butaforija, kurā glabājas pulverītis un spirts!!

Offline
Asch
24. Feb 2015, 11:02 #2935

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4296

Braucu ar:

Iesalu taisa uz vietas, ta ka nevajag. Cita lieta, ka lielie paraksta ligumus par piegadem kaut vai no tas pashas LT, kur cena ir zemaka. Bet mazie vietejie nem tepat uz vietas ari. Ja nezinaji tad Jelgavas rajona ir uzcelta jauna iesalnica
Apinus, alus razhoshanai, laikam pedejie, kas pashi audzeja, bija Piebalgas alus.
Stiprajiem aliem liek citu iesalu, savadak apinus, raudzeshanas laiks garaks, ka ari raudzeshanas temperaturas ir iespejamas citas, tadel tas mizals maksa, ko maksa
Offline
cipargalva
24. Feb 2015, 11:10 #2936

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6622

Braucu ar: quattro

Kura LV alus darītava pati taisa iesalu?
Par jauno iesalnīcu esmu lietas kursā, bet tas nemaina lietas būtību.
Offline
kurbuls
24. Feb 2015, 11:31 #2937

Kopš: 11. Apr 2008

Ziņojumi: 821

Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF


24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:

23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:

23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.

Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.


Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?

Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 11:43 #2938

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:

Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?

Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.

Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu
Offline
Arsmens
24. Feb 2015, 11:47 #2939

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm

Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi
Offline
Laoshi
24. Feb 2015, 12:05 #2940

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.

P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi


Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo