Autors | Ziņojums |
Asch | 23. Feb 2015, 22:50 |
#2921
|
|
Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4296
Braucu ar:
| Viens no iemesliem, kadel visi censhas dabut garu deriguma terminu ir kapacitates jautajums, ko te kads mineja. Ja tu gribi musu isaja vasaras perioda gut pelnu, tev jabut noliktavam pilnam jau laikus, jo taja bridi, kad alus paterins aiziet augsha un tu tikai sac bruvet, tu esi pakalaa. Savukart buvet mega lielu bruzi ir ekonomiski nepamatoti.
Loti labi var redzet kvalitates izmainas "karstajos" menesos, ipasi mazajiem bruzhiem, kad ipashniekiem dibens deg un tehnologam liek noraut raudzeshanu pirms tam nabaga 28 dienam, kas ta jau ir minimums. Nu un parejie fokusi ar pienskabes pievienoshanu utt vispar bez komentiem. Bizness saproties |
Offline | |
|
422167 | 23. Feb 2015, 22:51 |
#2922
|
|
Kopš: 04. Aug 2014
Ziņojumi: 1942
Braucu ar: liektajiem diskiem
| Nu ja tur nav spirta(kaut suudiiga) tad tas ir veerteejams kaa tiiraakais uzmetiens. Ja es peerku to suudu tad vismaz kaut nedaudz spirta sagaidu par savu naudu. Vai kas cits tur bliez pa smadzeni?(cik esmu cienaats garsa pretiiga bet efekts toc ir jaudiigs cepuri nost )
Tas par bamsliem[ Šo ziņu laboja 422167, 23 Feb 2015, 22:53:17 ] |
Offline | |
|
ilmars4998 | 23. Feb 2015, 22:51 |
#2923
|
|
Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
|
23 Feb 2015, 22:43:59 dzosua rakstīja:
Brīnums, ka vēl kāds bamšļa speciālists nav iekomentējis, ka stipros alus jau nu tochna ar spirtu šķaida
Un vel citas basnjas, kaa piemeram rūktumam pievieno žulti |
Offline | |
|
ilmars4998 | 23. Feb 2015, 22:57 |
#2924
|
|
Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
| Karoche, tiem kuriem nav sajegas kas notiek brūžos, varat nepataisiit sevi par lohiem un neposteet |
Offline | |
|
Papakarlo | 23. Feb 2015, 23:18 |
#2925
|
|
Kopš: 26. Mar 2010
No: Varakļāni
Ziņojumi: 3111
Braucu ar: vecu bmw, besī biezie
| Mola ziemnieku sētā paņēmu Brenguli 1l bamslī, pus pudele gaišais, pus pudele tumšais, man garšo
Tik kāpec Brengulis puto tik švaki? tā kā atšālējies aliņš[ Šo ziņu laboja Papakarlo, 23 Feb 2015, 23:18:49 ] |
Offline | |
|
kurbuls | 23. Feb 2015, 23:25 |
#2926
|
|
Kopš: 11. Apr 2008
Ziņojumi: 821
Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF
|
23 Feb 2015, 23:18:28 Papakarlo rakstīja:
Mola ziemnieku sētā paņēmu Brenguli 1l bamslī, pus pudele gaišais, pus pudele tumšais, man garšo
Tik kāpec Brengulis puto tik švaki? tā kā atšālējies aliņš
Papildus negāzē ar CO2. |
Offline | |
|
Laoshi | 23. Feb 2015, 23:32 |
#2927
|
|
Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
| Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes. |
Offline | |
|
kurbuls | 23. Feb 2015, 23:49 |
#2928
|
|
Kopš: 11. Apr 2008
Ziņojumi: 821
Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF
|
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru. |
Offline | |
|
|
wheelie | 24. Feb 2015, 00:58 |
#2929
|
|
Kopš: 21. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6799
Braucu ar: 1.6
|
patika
----------------- 8) |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 01:14 |
#2930
|
|
Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas? |
Offline | |
|
V_V | 24. Feb 2015, 01:20 |
#2931
|
|
Kopš: 11. Feb 2010
No: Cēsis
Ziņojumi: 1097
Braucu ar: E36 compact cabrio imperial blau
|
23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!
pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs. |
Offline | |
|
markelis | 24. Feb 2015, 08:34 |
#2932
|
|
Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12928
Braucu ar: eFku
|
23 Feb 2015, 22:08:48 Asch rakstīja:
Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti
a kaapeec domaa ka nav
http://www.tavsalus.lv/lang-lv/22-alus-iesala-ekstrakti
a par mochiishanu maajas - tur tak kaut kas jaadara, vieglaak uz veici peec bamshlja aiziet.
P.S.
pamaaciiba
http://spoki.tvnet.lv/aktuali/Alus-darisana-no-...ata-majas/150996[ Šo ziņu laboja markelis, 24 Feb 2015, 08:36:20 ] |
Offline | |
|
RVR | 24. Feb 2015, 08:39 |
#2933
|
|
Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22291
Braucu ar: RVR
| Hvz, man primārais rādītājs - lai pēc 3 aliem (domāti 0,5 ) galva nesāp nu un, lai arī garšo daudzmaz jēdzīgi
|
Offline | |
|
cipargalva | 24. Feb 2015, 10:47 |
#2934
|
|
Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6622
Braucu ar: quattro
|
24 Feb 2015, 01:20:30 V_V rakstīja:
23 Feb 2015, 22:04:59 cipargalva rakstīja:
Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!
pasaki vēl ka paši taisa iesalu uz vietas.. mana doma, ka visi iepērk iesalu un atškaida ar ūdeni, piešauj šmigu gāzi un gatavs..
viedoklis subjeektīvs.
Protams, ka iesalu netaisa uz vietas un arī apiņus neaudzē gravā aiz noliktavas, un cukuru arī paši netaisa. Un to nedara neviens. Iedomājies?
Nu ja, eksistē pulveris ar nosaukumu Aldara gaišais. Piemet ūdeni, iepūt CO2 un volā, alus gatavs. Bešenijs bizness. Pie darītavas tiek palaista gaisā mākslīga misas smarža, raudzēšanas un vārīšanas tvertnes ir butaforija, kurā glabājas pulverītis un spirts!!
|
Offline | |
|
Asch | 24. Feb 2015, 11:02 |
#2935
|
|
Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4296
Braucu ar:
| Iesalu taisa uz vietas, ta ka nevajag. Cita lieta, ka lielie paraksta ligumus par piegadem kaut vai no tas pashas LT, kur cena ir zemaka. Bet mazie vietejie nem tepat uz vietas ari. Ja nezinaji tad Jelgavas rajona ir uzcelta jauna iesalnica
Apinus, alus razhoshanai, laikam pedejie, kas pashi audzeja, bija Piebalgas alus.
Stiprajiem aliem liek citu iesalu, savadak apinus, raudzeshanas laiks garaks, ka ari raudzeshanas temperaturas ir iespejamas citas, tadel tas mizals maksa, ko maksa |
Offline | |
|
cipargalva | 24. Feb 2015, 11:10 |
#2936
|
|
Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6622
Braucu ar: quattro
| Kura LV alus darītava pati taisa iesalu?
Par jauno iesalnīcu esmu lietas kursā, bet tas nemaina lietas būtību. |
Offline | |
|
|
kurbuls | 24. Feb 2015, 11:31 |
#2937
|
|
Kopš: 11. Apr 2008
Ziņojumi: 821
Braucu ar: RX500h, Hilux GR, Sherco 300SEF
|
24 Feb 2015, 01:14:49 Laoshi rakstīja:
23 Feb 2015, 23:49:50 kurbuls rakstīja:
23 Feb 2015, 23:32:19 Laoshi rakstīja:
Es sapratu vietējo alus darītāju teiksmu. Sanāk, ka pat stiprais Apinis ir raudzēts pēc sentēvu tradīcijām un no Brenguļa atšķiras tikai pēc receptes.
Tie atškiras tikai ar raudzēšanas (izturēšanas) laiku un atseviškos gadījumos ar fermentācijas temperatūru.
Cik tad ilgi viņam ir jārūgst, lai dabūtu 7 dzīvības? Kāpēc divi litri tās mantas maksā kā 0.5 valmiermuižas?
Varbūt kāds pārtikas tehnologs mani palabos, bet max ko esmu redzējis ir 6,8% ale tipa alum, kuru iztur gandrīz kā vīnu. Tā tad arī varētu būt augstākā dabiskā alko koncentrācija alū.
Par seprtiņām dzīvībām un zemo cenu spried pats. Līdz 5% var dabūt žiperīgi. Tālāk jau tūnings |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 11:43 |
#2938
|
|
Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
| Tehnologi, izstāstiet man tā. Kā tas nāk, ka 7 cilindru walters 0.5 stikla pudelē veikalā maksā gandrīz tikpat, cik no krāna plastmasas pudelēs saliets minerālis/dzeramais ūdens? Īpaši, ja tāds pifons ir jāraudzē ilgāk, nu teorētiski, jāved "iesals" no Lietuvas un kas tik vēl ne. Kāir iespējams panākt alkohola % nemainīgu līdz desmitdaļai gadu laikā? Kā ir iespējams, ka viena zīmola alus garšo vienādi gadiem, lai gan pat apiņu garša dažādos gados var nedaudz atšķirties?
Parasti uz šiem jautājumiem "tehnologiem" nav atbilžu, jo neviens neteiks - sajaucam masu ar ūdeni, izfiltrējam, co2 klāt un wualā.
Apini raudzējot, optima līniju arī, psc Tur pat rezervuāra pārāk bieža mazgāšana sadārdzina to procesu |
Offline | |
|
Arsmens | 24. Feb 2015, 11:47 |
#2939
|
|
Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
| Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi |
Offline | |
|
Laoshi | 24. Feb 2015, 12:05 |
#2940
|
|
Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
24 Feb 2015, 11:47:56 Arsmens rakstīja:
Sanāca pabūt tajā Metenī meteņdienā, kur mazie brūži no baltijas degustāciju rīkoja. Visapkārt bija ne viens vien 7 un vairāk % pifcāri. Nu neķīmiķojas šamējie, bet dabūn ar natūr process.
P.s.
Bet nu no tāda maza patērētā alus daudzuma acis līda no piereds arā labi
Mazo brūžu pifcāri nemaksā kapeikas un nepiegādā tonnām pa visu Latviju. |
Offline | |
|