Online
Pašreiz BMWPower skatās 238 viesi un 5 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Labākais alus? Jūsu domas
Autors | Ziņojums |
ilmars4998 | 19. Feb 2015, 21:54 |
#2901
|
| Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
| Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo | Offline | | |
Laoshi | 19. Feb 2015, 22:01 |
#2902
|
| Kopš: 01. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 17948
Braucu ar:
|
19 Feb 2015, 21:54:14 ilmars4998 rakstīja:
Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo
Ļoti labi, tad neturi sveci zem pūra, kura ir tā "labā" rūpnīca. Latvijā nav tik daudz miežu, lai visi diedzētu iesalu, sāksim jau ar to. Btw, šur tur premium alus tiešām raudzē, bet tie ir mazās partijās.
Vēl kas - pastāsti, kā tas ir iespējams, ka vienas šķirnes alus ir vienāds gadiem, lai gan jābūt garšās atšķirībai dažādiem raudzējumiem. Pastāsti arī, kā rūpnīca uz Jāņiem un vasaru "palaiž ražošanas procesu uz pilnu jaudu" un kāpēc tajā periodā daudz ali garšo pēc spirta un nenormāli lomī otrā dienā.
Kāpēc izlejamie mazo brūķu ali garšo savādāk katru nedēļu? | Offline | | |
ralfiks | 19. Feb 2015, 22:09 |
#2903
|
| Kopš: 01. Sep 2013
No: Daugavpils
Ziņojumi: 3097
Braucu ar: MB;f15;LC
| Jā,vislabākais Premium alus ir mājas apstākļos.Man,par laimi,tēvs to paspēja iemācit.Visas nianses gan jau ka nē,bet lielos vilcienos,jā.Vienīgais mīnuss,ka neizdodas to īstenot biežāk kā reizi gadā.
Bet varbūt pat labi tas ir. | Offline | | |
Sumo_DTS | 19. Feb 2015, 22:11 |
#2904
|
| Kopš: 02. Dec 2014
No: Jēkabpils
Ziņojumi: 525
Braucu ar: Audi s2;s4 ikdienas ļerkata vw passat klak,klak
| Ja Tu nezināji, tad Latvijā alus miežu ir pār pārēm, jau paris gadus eksportē uz Vāciju.... un Tavaj zināšanai, te pat Staļģenē, Latraps iesalnīcā, arī top iesals no vietējiem alus miežiem , tik šobrīd daļai LV darītavu ir līgumi par iesala piegādi no ārvalstīm. Tajā pat laikā jau ir virkne darītavu, kas izmanto Latraps iesalu.... | Offline | | |
infinity23 | 19. Feb 2015, 22:12 |
#2905
|
| Kopš: 10. Feb 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 138
Braucu ar: E91
| Lāčplēsis jau nāk no LT un cēsu alum iesals ar man liekas nak no LT | Offline | | |
Bembiks | 19. Feb 2015, 22:15 |
#2906
|
| Kopš: 27. Oct 2011
Ziņojumi: 1031
Braucu ar: Autobusu
|
19 Feb 2015, 21:30:16 Laoshi rakstīja:
19 Feb 2015, 21:21:21 ilmars4998 rakstīja:
Gandrīz visi ali, kurus var nopirkt Rimi/Mahimā, ir pulveri. Latvijā nav tādas rūpnīcas kapacitātes, lai raudzētu ciktur mēnešus un tad apgādātu visus lielveikalus ar kubiem alus.
ja neesi par to parliecināts, tad labāk neraksti
Varbūt Tu esi arī pārliecināts, ka visi Latvijā ražotie eko produkti ir no eko saimniecībām ieej mahimā un saskaiti jebkuru alu, saskaiti LV mahimas kopā un padomā, cik kubu tas ir katru dienu. Tad saskaiti rimi, mego, hujego un visu pārējo. Tad aizbrauc uz Užavu padomā vēlreiz, vai tas ir iespējams. Nu tas derēs, ja Tu spēj skaitīt un abstrahēties.
Bet ok, tici tālāk, ka Valmiermuižu brūvē veci bārdaini zemnieki, kuri paši diedzē iesalu, to visu samaļ, liek mucās, piemet tā uz garšu klāt apiņus vai ko tik nē un raudzē bez cukura, kamēr izšauj tapu.
tu Valmirmuižas kubus kurā bodē vari uzskaitīt???
Un beidz reklamēt maksimu! | Offline | | |
ilmars4998 | 19. Feb 2015, 22:27 |
#2907
|
| Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
|
19 Feb 2015, 22:01:01 Laoshi rakstīja:
19 Feb 2015, 21:54:14 ilmars4998 rakstīja:
Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo
Ļoti labi, tad neturi sveci zem pūra, kura ir tā "labā" rūpnīca. Latvijā nav tik daudz miežu, lai visi diedzētu iesalu, sāksim jau ar to. Btw, šur tur premium alus tiešām raudzē, bet tie ir mazās partijās.
Vēl kas - pastāsti, kā tas ir iespējams, ka vienas šķirnes alus ir vienāds gadiem, lai gan jābūt garšās atšķirībai dažādiem raudzējumiem. Pastāsti arī, kā rūpnīca uz Jāņiem un vasaru "palaiž ražošanas procesu uz pilnu jaudu" un kāpēc tajā periodā daudz ali garšo pēc spirta un nenormāli lomī otrā dienā.
Kāpēc izlejamie mazo brūķu ali garšo savādāk katru nedēļu?
Pārsvarā alu brūvē no iesala.
No miežiem taisa mazāk, cēsīm tas ir miezītis stiprais un miezis gaišais.
No griķiem arī alus top, kā piemērs griķu nefiltrētais.
nekādas garšas atšķirībai nav jābūt starp dažādiem brūvējumiem, ja tiek iets pēc vienas un tās pašas receptes.
rūpnīcas savu sezonu uz pilnu jaudu, jau sāk februārī/martā, ja esi iegrābies uz kādu stipro bamsli vasarā, tas jau cits stāsts, katram sajutas nakošajā dienā, ir individuāli.
pēc idejas vienas šķirnes alum, katru nedēlju garšā atšķirties nevajadzētu. tad tev individuāli jāzvana/jāraksta, uz karu brūzi kapēc tā. | Offline | | |
Belluuns | 19. Feb 2015, 22:49 |
#2908
|
| Kopš: 16. Jun 2007
Ziņojumi: 9629
Braucu ar: quattro
| kā izskaidrot ka no aldara jebaļņiks šķeļas uz pusēm pēc vienas pudeles bet tērvetes, bauskas, užavas utt nekas tāds nav | Offline | | |
|
Belluuns | 19. Feb 2015, 22:51 |
#2909
|
| Kopš: 16. Jun 2007
Ziņojumi: 9629
Braucu ar: quattro
| tāda nojauta bij | Offline | | |
Mizx | 19. Feb 2015, 22:57 |
#2910
|
| Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6208
Braucu ar:
|
19 Feb 2015, 22:49:07 Belluuns rakstīja:
kā izskaidrot ka no aldara jebaļņiks šķeļas uz pusēm pēc vienas pudeles bet tērvetes, bauskas, užavas utt nekas tāds nav
Pašiedvesma, jo Užava tagad pēc tām pašām intensīvajām tehnoloģijām strādā kā Aldaris. Kad dibināja, tad mazā ražotne bija OK, tagad ķer muļķus uz veco nosaukumu, | Offline | | |
Belluuns | 19. Feb 2015, 23:00 |
#2911
|
| Kopš: 16. Jun 2007
Ziņojumi: 9629
Braucu ar: quattro
| es nezinu kas ko un kā ražo, es tik zinu ka izdzerot pusi aldara gaišo, katls sāk pulsēt, bet no citiem tā nav. kaut kas tomēr atšķiras | Offline | | |
dzosua | 19. Feb 2015, 23:14 |
#2912
|
| Kopš: 31. Aug 2005
Ziņojumi: 5368
Braucu ar: RAM 1500 Sport
| Latraps visu LV apjomu nav spejiga apgadat.
Leishu iesalnicas nopirka somi, un tagad iet zem somu brenda. | Offline | | |
Mizx | 19. Feb 2015, 23:19 |
#2913
|
| Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6208
Braucu ar:
| Vēl jau Kok & Co / Ilgazeem ražo iesalu, tikai laikam nepaliek daudz ko tirgot citiem, paši visu patērē. | Offline | | |
ralfiks | 19. Feb 2015, 23:23 |
#2914
|
| Kopš: 01. Sep 2013
No: Daugavpils
Ziņojumi: 3097
Braucu ar: MB;f15;LC
| Patiesībā,kā te iepriekš viens lietotājs teica,viss ir ļoti individuāli.Neskaitāmi faktori..gan paša garšas izjūtas subjektīvās,gan organisma fizioloģiskās īpašības,gan viss pārējais....Tā pateikt,šis ir super,tas ir nelietojams..nu,nezinu.... | Offline | | |
cipargalva | 23. Feb 2015, 22:04 |
#2915
|
| Kopš: 07. Jul 2009
No: Valmiera
Ziņojumi: 6622
Braucu ar: quattro
| Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!! | Offline | | |
Asch | 23. Feb 2015, 22:08 |
#2916
|
| Kopš: 29. Jan 2007
Ziņojumi: 4296
Braucu ar:
| Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti | Offline | | |
|
kkas | 23. Feb 2015, 22:39 |
#2917
|
| Kopš: 22. Apr 2008
Ziņojumi: 9325
Braucu ar: Alfu
| visi tādi alus guru. vot kas tāds īpašs ir nefiltrētajā alū? papildus peļņa alus darītājiem. pēc idejas nefiltrētajam būtu jābūt lētam, jo nav izmaksu par filtrēšanu. tā vietā tiek pasniegts pa dārgo kā kkas baigi vow. | Offline | | |
422167 | 23. Feb 2015, 22:41 |
#2918
|
| Kopš: 04. Aug 2014
Ziņojumi: 1942
Braucu ar: liektajiem diskiem
|
19 Feb 2015, 21:30:16 Laoshi rakstīja:
19 Feb 2015, 21:21:21 ilmars4998 rakstīja:
Gandrīz visi ali, kurus var nopirkt Rimi/Mahimā, ir pulveri. Latvijā nav tādas rūpnīcas kapacitātes, lai raudzētu ciktur mēnešus un tad apgādātu visus lielveikalus ar kubiem alus.
ja neesi par to parliecināts, tad labāk neraksti
Varbūt Tu esi arī pārliecināts, ka visi Latvijā ražotie eko produkti ir no eko saimniecībām ieej mahimā un saskaiti jebkuru alu, saskaiti LV mahimas kopā un padomā, cik kubu tas ir katru dienu. Tad saskaiti rimi, mego, hujego un visu pārējo. Tad aizbrauc uz Užavu padomā vēlreiz, vai tas ir iespējams. Nu tas derēs, ja Tu spēj skaitīt un abstrahēties.
Bet ok, tici tālāk, ka Valmiermuižu brūvē veci bārdaini zemnieki, kuri paši diedzē iesalu, to visu samaļ, liek mucās, piemet tā uz garšu klāt apiņus vai ko tik nē un raudzē bez cukura, kamēr izšauj tapu.
Sitas baigi labs. Tie resnie veseliigie zemnieki kad dara aldara zelta veel arii dzied nepaartraukti taapat kaa Lido pavaari
A par to pulveri man tomeer liekaas dirsana ja taa buutu kaads nebuutu notureejies un tirgotu bodee blakus skiistenei kafijai un sausajiem kiiseliem(un tauta pirktu arii). Bet liidz sim alus pulveris nav nopeerkams. Znacit neeksistee visticamaak tomeer | Offline | | |
dzosua | 23. Feb 2015, 22:43 |
#2919
|
| Kopš: 31. Aug 2005
Ziņojumi: 5368
Braucu ar: RAM 1500 Sport
| Brīnums, ka vēl kāds bamšļa speciālists nav iekomentējis, ka stipros alus jau nu tochna ar spirtu šķaida | Offline | | |
ilmars4998 | 23. Feb 2015, 22:49 |
#2920
|
| Kopš: 28. Nov 2008
No: Cēsis
Ziņojumi: 1468
Braucu ar: XY-28
|
23 Feb 2015, 22:39:31 kkas rakstīja:
visi tādi alus guru. vot kas tāds īpašs ir nefiltrētajā alū? papildus peļņa alus darītājiem. pēc idejas nefiltrētajam būtu jābūt lētam, jo nav izmaksu par filtrēšanu. tā vietā tiek pasniegts pa dārgo kā kkas baigi vow.
Pec idejas taa arii butu jabuut. Nefiltretais dargaks jo isaks terminsh. Tu vispar zini cik tiek atgriesta atpakalj produkcija? Izdevumi ta kaut kaa janosedz... | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|