Online

Pašreiz BMWPower skatās 238 viesi un 5 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Labākais alus? Jūsu domas

AutorsZiņojums
ilmars4998
19. Feb 2015, 21:54 #2901

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28

Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo
Offline
Laoshi
19. Feb 2015, 22:01 #2902

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


19 Feb 2015, 21:54:14 ilmars4998 rakstīja:
Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo


Ļoti labi, tad neturi sveci zem pūra, kura ir tā "labā" rūpnīca. Latvijā nav tik daudz miežu, lai visi diedzētu iesalu, sāksim jau ar to. Btw, šur tur premium alus tiešām raudzē, bet tie ir mazās partijās.

Vēl kas - pastāsti, kā tas ir iespējams, ka vienas šķirnes alus ir vienāds gadiem, lai gan jābūt garšās atšķirībai dažādiem raudzējumiem. Pastāsti arī, kā rūpnīca uz Jāņiem un vasaru "palaiž ražošanas procesu uz pilnu jaudu" un kāpēc tajā periodā daudz ali garšo pēc spirta un nenormāli lomī otrā dienā.

Kāpēc izlejamie mazo brūķu ali garšo savādāk katru nedēļu?
Offline
ralfiks
19. Feb 2015, 22:09 #2903

Kopš: 01. Sep 2013

No: Daugavpils

Ziņojumi: 3097

Braucu ar: MB;f15;LC

Jā,vislabākais Premium alus ir mājas apstākļos.Man,par laimi,tēvs to paspēja iemācit.Visas nianses gan jau ka nē,bet lielos vilcienos,jā.Vienīgais mīnuss,ka neizdodas to īstenot biežāk kā reizi gadā.
Bet varbūt pat labi tas ir.
Offline
Sumo_DTS
19. Feb 2015, 22:11 #2904

Kopš: 02. Dec 2014

No: Jēkabpils

Ziņojumi: 525

Braucu ar: Audi s2;s4 ikdienas ļerkata vw passat klak,klak

Ja Tu nezināji, tad Latvijā alus miežu ir pār pārēm, jau paris gadus eksportē uz Vāciju.... un Tavaj zināšanai, te pat Staļģenē, Latraps iesalnīcā, arī top iesals no vietējiem alus miežiem , tik šobrīd daļai LV darītavu ir līgumi par iesala piegādi no ārvalstīm. Tajā pat laikā jau ir virkne darītavu, kas izmanto Latraps iesalu....
Offline
infinity23
19. Feb 2015, 22:12 #2905

Kopš: 10. Feb 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 138

Braucu ar: E91

Lāčplēsis jau nāk no LT un cēsu alum iesals ar man liekas nak no LT
Offline
Bembiks
19. Feb 2015, 22:15 #2906

Kopš: 27. Oct 2011

Ziņojumi: 1031

Braucu ar: Autobusu


19 Feb 2015, 21:30:16 Laoshi rakstīja:

19 Feb 2015, 21:21:21 ilmars4998 rakstīja:
Gandrīz visi ali, kurus var nopirkt Rimi/Mahimā, ir pulveri. Latvijā nav tādas rūpnīcas kapacitātes, lai raudzētu ciktur mēnešus un tad apgādātu visus lielveikalus ar kubiem alus.




ja neesi par to parliecināts, tad labāk neraksti



Varbūt Tu esi arī pārliecināts, ka visi Latvijā ražotie eko produkti ir no eko saimniecībām ieej mahimā un saskaiti jebkuru alu, saskaiti LV mahimas kopā un padomā, cik kubu tas ir katru dienu. Tad saskaiti rimi, mego, hujego un visu pārējo. Tad aizbrauc uz Užavu padomā vēlreiz, vai tas ir iespējams. Nu tas derēs, ja Tu spēj skaitīt un abstrahēties.

Bet ok, tici tālāk, ka Valmiermuižu brūvē veci bārdaini zemnieki, kuri paši diedzē iesalu, to visu samaļ, liek mucās, piemet tā uz garšu klāt apiņus vai ko tik nē un raudzē bez cukura, kamēr izšauj tapu.


tu Valmirmuižas kubus kurā bodē vari uzskaitīt???

Un beidz reklamēt maksimu!
Offline
ilmars4998
19. Feb 2015, 22:27 #2907

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28


19 Feb 2015, 22:01:01 Laoshi rakstīja:

19 Feb 2015, 21:54:14 ilmars4998 rakstīja:
Tev nav jēgas neko ieskaidrot, es ļoti labi pārzinu kā alus top. vari man nestāstīt pasakas par pulveriem utt, droši vien ka ir kādi mazāk populāri brendi kas tā dara, bet tas jau cits stāsts. vienā no lielākajām alus rūpnīcām, alus tik tiešām tiek vārīts, raudzēts, seperēts un filtrēts
varu pateikt ka no ievārīšanas brīža, līdz tiek pildīts pudelē, paiet +/- 14 dienas Lai labi garšo


Ļoti labi, tad neturi sveci zem pūra, kura ir tā "labā" rūpnīca. Latvijā nav tik daudz miežu, lai visi diedzētu iesalu, sāksim jau ar to. Btw, šur tur premium alus tiešām raudzē, bet tie ir mazās partijās.

Vēl kas - pastāsti, kā tas ir iespējams, ka vienas šķirnes alus ir vienāds gadiem, lai gan jābūt garšās atšķirībai dažādiem raudzējumiem. Pastāsti arī, kā rūpnīca uz Jāņiem un vasaru "palaiž ražošanas procesu uz pilnu jaudu" un kāpēc tajā periodā daudz ali garšo pēc spirta un nenormāli lomī otrā dienā.

Kāpēc izlejamie mazo brūķu ali garšo savādāk katru nedēļu?


Pārsvarā alu brūvē no iesala.
No miežiem taisa mazāk, cēsīm tas ir miezītis stiprais un miezis gaišais.
No griķiem arī alus top, kā piemērs griķu nefiltrētais.
nekādas garšas atšķirībai nav jābūt starp dažādiem brūvējumiem, ja tiek iets pēc vienas un tās pašas receptes.
rūpnīcas savu sezonu uz pilnu jaudu, jau sāk februārī/martā, ja esi iegrābies uz kādu stipro bamsli vasarā, tas jau cits stāsts, katram sajutas nakošajā dienā, ir individuāli.

pēc idejas vienas šķirnes alum, katru nedēlju garšā atšķirties nevajadzētu. tad tev individuāli jāzvana/jāraksta, uz karu brūzi kapēc tā.
Offline
Belluuns
19. Feb 2015, 22:49 #2908

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9629

Braucu ar: quattro

kā izskaidrot ka no aldara jebaļņiks šķeļas uz pusēm pēc vienas pudeles bet tērvetes, bauskas, užavas utt nekas tāds nav
Offline
Belluuns
19. Feb 2015, 22:51 #2909

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9629

Braucu ar: quattro

tāda nojauta bij
Offline
Mizx
19. Feb 2015, 22:57 #2910

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6208

Braucu ar:


19 Feb 2015, 22:49:07 Belluuns rakstīja:
kā izskaidrot ka no aldara jebaļņiks šķeļas uz pusēm pēc vienas pudeles bet tērvetes, bauskas, užavas utt nekas tāds nav
Pašiedvesma, jo Užava tagad pēc tām pašām intensīvajām tehnoloģijām strādā kā Aldaris. Kad dibināja, tad mazā ražotne bija OK, tagad ķer muļķus uz veco nosaukumu,
Offline
Belluuns
19. Feb 2015, 23:00 #2911

Kopš: 16. Jun 2007

Ziņojumi: 9629

Braucu ar: quattro

es nezinu kas ko un kā ražo, es tik zinu ka izdzerot pusi aldara gaišo, katls sāk pulsēt, bet no citiem tā nav. kaut kas tomēr atšķiras
Offline
dzosua
19. Feb 2015, 23:14 #2912

Kopš: 31. Aug 2005

Ziņojumi: 5368

Braucu ar: RAM 1500 Sport

Latraps visu LV apjomu nav spejiga apgadat.

Leishu iesalnicas nopirka somi, un tagad iet zem somu brenda.
Offline
Mizx
19. Feb 2015, 23:19 #2913

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6208

Braucu ar:

Vēl jau Kok & Co / Ilgazeem ražo iesalu, tikai laikam nepaliek daudz ko tirgot citiem, paši visu patērē.
Offline
ralfiks
19. Feb 2015, 23:23 #2914

Kopš: 01. Sep 2013

No: Daugavpils

Ziņojumi: 3097

Braucu ar: MB;f15;LC

Patiesībā,kā te iepriekš viens lietotājs teica,viss ir ļoti individuāli.Neskaitāmi faktori..gan paša garšas izjūtas subjektīvās,gan organisma fizioloģiskās īpašības,gan viss pārējais....Tā pateikt,šis ir super,tas ir nelietojams..nu,nezinu....
Offline
cipargalva
23. Feb 2015, 22:04 #2915

Kopš: 07. Jul 2009

No: Valmiera

Ziņojumi: 6622

Braucu ar: quattro

Biedziet vienreiz muldēt, ka alu taisa no pulvera! Jebkurā alus darītavā tas tiek raudzēts. Gan Cēsīs, gan Brenguļos, gan Šviturī, gan Lāčplēsī. Katram savas receptes, dažiem nedaudz atšķirīgas tehnoloģijas, bet visur alus tiek raudzēts!!
Offline
Asch
23. Feb 2015, 22:08 #2916

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4296

Braucu ar:

Ja varetu ta vienkarsi no pulvera uztaisit pivciti, tad te katrs treshais majas mochitu bairiti
Offline
kkas
23. Feb 2015, 22:39 #2917

Kopš: 22. Apr 2008

Ziņojumi: 9325

Braucu ar: Alfu

visi tādi alus guru. vot kas tāds īpašs ir nefiltrētajā alū? papildus peļņa alus darītājiem. pēc idejas nefiltrētajam būtu jābūt lētam, jo nav izmaksu par filtrēšanu. tā vietā tiek pasniegts pa dārgo kā kkas baigi vow.
Offline
422167
23. Feb 2015, 22:41 #2918

Kopš: 04. Aug 2014

Ziņojumi: 1942

Braucu ar: liektajiem diskiem


19 Feb 2015, 21:30:16 Laoshi rakstīja:

19 Feb 2015, 21:21:21 ilmars4998 rakstīja:
Gandrīz visi ali, kurus var nopirkt Rimi/Mahimā, ir pulveri. Latvijā nav tādas rūpnīcas kapacitātes, lai raudzētu ciktur mēnešus un tad apgādātu visus lielveikalus ar kubiem alus.




ja neesi par to parliecināts, tad labāk neraksti



Varbūt Tu esi arī pārliecināts, ka visi Latvijā ražotie eko produkti ir no eko saimniecībām ieej mahimā un saskaiti jebkuru alu, saskaiti LV mahimas kopā un padomā, cik kubu tas ir katru dienu. Tad saskaiti rimi, mego, hujego un visu pārējo. Tad aizbrauc uz Užavu padomā vēlreiz, vai tas ir iespējams. Nu tas derēs, ja Tu spēj skaitīt un abstrahēties.

Bet ok, tici tālāk, ka Valmiermuižu brūvē veci bārdaini zemnieki, kuri paši diedzē iesalu, to visu samaļ, liek mucās, piemet tā uz garšu klāt apiņus vai ko tik nē un raudzē bez cukura, kamēr izšauj tapu.

Sitas baigi labs. Tie resnie veseliigie zemnieki kad dara aldara zelta veel arii dzied nepaartraukti taapat kaa Lido pavaari
A par to pulveri man tomeer liekaas dirsana ja taa buutu kaads nebuutu notureejies un tirgotu bodee blakus skiistenei kafijai un sausajiem kiiseliem(un tauta pirktu arii). Bet liidz sim alus pulveris nav nopeerkams. Znacit neeksistee visticamaak tomeer
Offline
dzosua
23. Feb 2015, 22:43 #2919

Kopš: 31. Aug 2005

Ziņojumi: 5368

Braucu ar: RAM 1500 Sport

Brīnums, ka vēl kāds bamšļa speciālists nav iekomentējis, ka stipros alus jau nu tochna ar spirtu šķaida
Offline
ilmars4998
23. Feb 2015, 22:49 #2920

Kopš: 28. Nov 2008

No: Cēsis

Ziņojumi: 1468

Braucu ar: XY-28


23 Feb 2015, 22:39:31 kkas rakstīja:
visi tādi alus guru. vot kas tāds īpašs ir nefiltrētajā alū? papildus peļņa alus darītājiem. pēc idejas nefiltrētajam būtu jābūt lētam, jo nav izmaksu par filtrēšanu. tā vietā tiek pasniegts pa dārgo kā kkas baigi vow.

Pec idejas taa arii butu jabuut. Nefiltretais dargaks jo isaks terminsh. Tu vispar zini cik tiek atgriesta atpakalj produkcija? Izdevumi ta kaut kaa janosedz...
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo