Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 188 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Par sadzīves tehniku

AutorsZiņojums
Tomzs
28. Nov 2023, 12:32 #2861

Kopš: 06. Jan 2009

No: Liepāja

Ziņojumi: 3535

Braucu ar: VS & 29

Ja virtuves komplektēšana ir tikai procesā, apsvērtu iebūvētās mikrenes vietā paņemt tvaika cepeni.
Offline
cmax
28. Nov 2023, 17:49 #2862

Kopš: 03. Jan 2013

Ziņojumi: 1071

Braucu ar:


28 Nov 2023, 12:32:19 @Tomzs rakstīja:
Ja virtuves komplektēšana ir tikai procesā, apsvērtu iebūvētās mikrenes vietā paņemt tvaika cepeni.

Diezgan stingri jāizvērtē paradumi mikrenes lietošanā, ir kam tas ir galvenais instruments virtuvē ir kam tikai putekļus krāj.
Offline
subaru
30. Nov 2023, 12:55 #2863

Kopš: 17. Jun 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 10285

Braucu ar: rokām uz stūres

Šobrīd lietojas elektriskā plīts - bet nu visa viengabala iekārta ar virsmu un cepeškrāsni. Izskatās, ka rit pēdējie mirkļi viņas dzīvē.
Doma ir, ka vajadzētu mainīt un, protams, gribas indukcijas virsmu.
Bet ātrumā nespēju atrast viengabala aparātu ar cepeni un indukcijas virsmu. Diez tādi eksistē?

Teorētiski jau varētu arī kaut kā sakombinēt, ka pēŗku virsmu atsevišķi un cepeni atsevišķi, bet konkrētajā vieta ir tieši 60 cm plata bez daudzmaz jēdzīgām iespējām kaut ko tur mainīt.

Man kaut kā šķiet ka tā 'mēblele', kurā iebūvēt virsmu un cepeni būs platāka par atvēlēto vietu - 60 cm.

Ir kādi ieteikumi? pieredzes? varianti?

[ Šo ziņu laboja subaru, 30 Nov 2023, 12:55:38 ]

Offline
Deivid
30. Nov 2023, 13:04 #2864

Kopš: 02. Mar 2004

Ziņojumi: 40692

Braucu ar: E46 M3 / C5X

60cm tak ir standarta korpusa izmērs virtuvēs un visas iekārtas būvētas atbilstoši tam. Otrs ir 45cm

Pat nebiju redzējis tādu vienā korpusā

Kādi vēl komentāri par indukcija vs klasiskā plīts. Man te konservatīvie saka ka tā ir cita veida gatavošana un rezultāts. Nezinu, reti pats lietoju, nav viedokļa. Doma samainīt tikai dēļ tā ka indukcija ir energo efektīvāka un man sieva tur patstāvīgi kaut ko rosās
Offline
Bosnija
30. Nov 2023, 13:10 #2865

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 13585

Braucu ar:

Tikai pozitivi par indukciju, viss tur ļoti labi.
Jāņem ar iespēju katru riņķi operēt atsevišķi.
Offline
korumpante
30. Nov 2023, 13:14 #2866

Kopš: 29. May 2016

No: Rīga

Ziņojumi: 618

Braucu ar:

https://www.ksenukai.lv/p/indukcijas-plits-ar-elektrisko-krasni-electrolux-600-serija-steambake-lki564201x/jxik?cat=3a7&index=8
Ksenukai ir vairāki varianti. Var arī pēc atslēgas vārdiem induction ranges vai induction slide-in (atkarībā no tā, ko tev īsti vajag), piemeklēt samērā ok risinājumu.
Indukcija man patīk daudz labāk par keramisko virsmu un gāzi, garšas atšķirības nejūtu, laika un ērtību ziņā gan.
Offline
walder
30. Nov 2023, 13:29 #2867

Kopš: 18. Apr 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 8562

Braucu ar: 7 seat MPV

Keramika zaudē indkukcijai vienos vārtos
Offline
Araajz
30. Nov 2023, 13:32 #2868

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39

nu tagad jau tikai indukcija - kādu karstumu gaņģim gribi, tādu uzlliec, nevis kā elektriskajai - vnk gaidi, kad karstums samazināsies vai palielināsies.
Offline
Bosnija
30. Nov 2023, 13:38 #2869

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 13585

Braucu ar:

nui nah gāzi ar saviem sodrējiem = melnaie katli un visām iespējamajām sadirstajām virsmām
Offline
Araajz
30. Nov 2023, 13:42 #2870

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39


30 Nov 2023, 13:38:19 @Bosnija rakstīja:
nui nah gāzi ar saviem sodrējiem = melnaie katli un visām iespējamajām sadirstajām virsmām

+ vēl truba ar skaitītāju
agrāk bija ok, jo bija lēta, bet tagad vairs tik lēta nav
Offline
Tomzs
30. Nov 2023, 13:45 #2871

Kopš: 06. Jan 2009

No: Liepāja

Ziņojumi: 3535

Braucu ar: VS & 29

+ lipīgās virsmas. Uzreiz noravēju nost skaitītāju uzsākot remontu.
Offline
korumpante
30. Nov 2023, 13:46 #2872

Kopš: 29. May 2016

No: Rīga

Ziņojumi: 618

Braucu ar:


30 Nov 2023, 13:38:19 @Bosnija rakstīja:
nui nah gāzi ar saviem sodrējiem = melnaie katli un visām iespējamajām sadirstajām virsmām

iestāsti to visiem tantukiem, kas jau 100 gadus uz gāzes gatavojušas un gatavos vēl 100. Un vispār, ēdiens esot ēdams tikai tad, ja "gatavots uz dzīvas uguns" un elektrība taču arī esot tik dārga!
Normālā variantā gāzei vispār nebūtu jābūt opcijai. Vēeee.
Offline
Araajz
30. Nov 2023, 13:58 #2873

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39


30 Nov 2023, 13:46:56 @korumpante rakstīja:

30 Nov 2023, 13:38:19 @Bosnija rakstīja:
nui nah gāzi ar saviem sodrējiem = melnaie katli un visām iespējamajām sadirstajām virsmām

iestāsti to visiem tantukiem, kas jau 100 gadus uz gāzes gatavojušas un gatavos vēl 100. Un vispār, ēdiens esot ēdams tikai tad, ja "gatavots uz dzīvas uguns" un elektrība taču arī esot tik dārga!
Normālā variantā gāzei vispār nebūtu jābūt opcijai. Vēeee.

Viņas vnk negrib mainīt savas mammas un vecmammas katliņus
un tāpat čīkst ka 3 eur mēnesī jāmaksā par neko (vai cik tur tas pieslēguma tarifs)
Offline
subaru
30. Nov 2023, 14:27 #2874

Kopš: 17. Jun 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 10285

Braucu ar: rokām uz stūres

nu viss čill ... skaidrs, ka indukcija. Tikai laikam nemācēju meklēt, jo iepriekš nebiju atradis šitādu standalone variantu ar indukciju.

Tieši tas man arī ir vajadzīgs!
Offline
alnisg
01. Dec 2023, 09:12 #2875

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 1852

Braucu ar:

Pērkot indukcijas virsmu, pievērsiet uzmanību sildelementu izmēram. Laba ir trīsriņķu kombinācija, kurā viens riņķis spēs arī sildīt tā, lai 28 cm pannā mērcīte uz mazākās jaudas burbuļotu visā pannas laukumā, ne tikai lielākā vai mazākā pannas vidusdaļā. Parasti sildelementu diametrs nav lielāks par 21 cm. Arī, tad ja funkcija, ka var divus tādus saslēgt kopā, uz sāniem tie 28 cm nesanāk. Ja naudiņas daudz, var izpētīt tās gudrās virsmas, kurām sildelementi ir pa visu virsmu vienmērīgi un strādā saskaņā ar katra trauka ģeometriju. Pērkot virsmu var to notestēt ar lielāka izmēra ūdens katlu, kurā uzkarsējot līdz burbulīšiem, varēs redzēt, no kādas virsmas burbuļi sāk nākt. Vēl jāņem vērā, ka induķenes režīms, strādājot uz mazām jaudām, ir tāds, ka tiek karsēts ar vienmērīgiem īsiem pārtraukumiem, t.i., burbuļi katliņā uzrodas un noplok viļņveidīgi. Vēl arī keramiskās virsmas materiāla kvalitāte. Man bija viens AEG un viens Electrolux modelis, kuri pēc virsmas kvalitātes bija līdzīgi. Kad sāku lietot Kaiser, sapratu, ka tas materiāls ir galvas tiesu pārāks, uz kura arī čuguna trauki grūti tīrāmus piedegumus, vai švīkas neatstāj. Protams, ka katram ražotājam var būt vairākiem modeļiem atšķirīgas kvalitātes virsmas.

[ Šo ziņu laboja alnisg, 01 Dec 2023, 13:33:45 ]

Offline
lietus
01. Dec 2023, 19:06 #2876

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2054

Braucu ar:


28 Nov 2023, 12:32:19 @Tomzs rakstīja:
Ja virtuves komplektēšana ir tikai procesā, apsvērtu iebūvētās mikrenes vietā paņemt tvaika cepeni.

+1
tvaiks ir nenoveerteeta ekstra
Offline
badmoon
02. Dec 2023, 00:12 #2877

Kopš: 27. Jun 2005

Ziņojumi: 8442

Braucu ar: Braucu ar


30 Nov 2023, 13:42:45 @Araajz rakstīja:

30 Nov 2023, 13:38:19 @Bosnija rakstīja:
nui nah gāzi ar saviem sodrējiem = melnaie katli un visām iespējamajām sadirstajām virsmām

+ vēl truba ar skaitītāju
agrāk bija ok, jo bija lēta, bet tagad vairs tik lēta nav


Gāze vēl joprojām ir lēta, izmaksas ~zem 10 eur mēnesī
Nosēdumi nav, jo ir jauna, mūsdienīga gāzes virsma, plus efektīvs nosūcējs
Raudas un vaimanas par gāzi ir iestrēgušas 90tajos
Nesaku, ka ideāls variants, bet nav arī kaut kādas šausmas, kuras te mēģina pasniegt
Offline
Mixzzz
04. Dec 2023, 22:09 #2878

Kopš: 09. May 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 2783

Braucu ar: e34 un e91 kuuc

Tikko sagāja uz īso plīts virsma. Pēc kādiem parametriem izvēlēties jaunu?
Offline
Araajz
04. Dec 2023, 22:14 #2879

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39


04 Dec 2023, 22:09:55 @Mixzzz rakstīja:
Tikko sagāja uz īso plīts virsma. Pēc kādiem parametriem izvēlēties jaunu?

šis neder no iepriekšējās lpp


01 Dec 2023, 09:12:01 @alnisg rakstīja:
Pērkot indukcijas virsmu, pievērsiet uzmanību sildelementu izmēram. Laba ir trīsriņķu kombinācija, kurā viens riņķis spēs arī sildīt tā, lai 28 cm pannā mērcīte uz mazākās jaudas burbuļotu visā pannas laukumā, ne tikai lielākā vai mazākā pannas vidusdaļā. Parasti sildelementu diametrs nav lielāks par 21 cm. Arī, tad ja funkcija, ka var divus tādus saslēgt kopā, uz sāniem tie 28 cm nesanāk. Ja naudiņas daudz, var izpētīt tās gudrās virsmas, kurām sildelementi ir pa visu virsmu vienmērīgi un strādā saskaņā ar katra trauka ģeometriju. Pērkot virsmu var to notestēt ar lielāka izmēra ūdens katlu, kurā uzkarsējot līdz burbulīšiem, varēs redzēt, no kādas virsmas burbuļi sāk nākt. Vēl jāņem vērā, ka induķenes režīms, strādājot uz mazām jaudām, ir tāds, ka tiek karsēts ar vienmērīgiem īsiem pārtraukumiem, t.i., burbuļi katliņā uzrodas un noplok viļņveidīgi. Vēl arī keramiskās virsmas materiāla kvalitāte. Man bija viens AEG un viens Electrolux modelis, kuri pēc virsmas kvalitātes bija līdzīgi. Kad sāku lietot Kaiser, sapratu, ka tas materiāls ir galvas tiesu pārāks, uz kura arī čuguna trauki grūti tīrāmus piedegumus, vai švīkas neatstāj. Protams, ka katram ražotājam var būt vairākiem modeļiem atšķirīgas kvalitātes virsmas.
Offline
Mixzzz
04. Dec 2023, 22:22 #2880

Kopš: 09. May 2013

No: Rīga

Ziņojumi: 2783

Braucu ar: e34 un e91 kuuc


04 Dec 2023, 22:14:16 @Araajz rakstīja:

04 Dec 2023, 22:09:55 @Mixzzz rakstīja:
Tikko sagāja uz īso plīts virsma. Pēc kādiem parametriem izvēlēties jaunu?

šis neder no iepriekšējās lpp


01 Dec 2023, 09:12:01 @alnisg rakstīja:
Pērkot indukcijas virsmu, pievērsiet uzmanību sildelementu izmēram. Laba ir trīsriņķu kombinācija, kurā viens riņķis spēs arī sildīt tā, lai 28 cm pannā mērcīte uz mazākās jaudas burbuļotu visā pannas laukumā, ne tikai lielākā vai mazākā pannas vidusdaļā. Parasti sildelementu diametrs nav lielāks par 21 cm. Arī, tad ja funkcija, ka var divus tādus saslēgt kopā, uz sāniem tie 28 cm nesanāk. Ja naudiņas daudz, var izpētīt tās gudrās virsmas, kurām sildelementi ir pa visu virsmu vienmērīgi un strādā saskaņā ar katra trauka ģeometriju. Pērkot virsmu var to notestēt ar lielāka izmēra ūdens katlu, kurā uzkarsējot līdz burbulīšiem, varēs redzēt, no kādas virsmas burbuļi sāk nākt. Vēl jāņem vērā, ka induķenes režīms, strādājot uz mazām jaudām, ir tāds, ka tiek karsēts ar vienmērīgiem īsiem pārtraukumiem, t.i., burbuļi katliņā uzrodas un noplok viļņveidīgi. Vēl arī keramiskās virsmas materiāla kvalitāte. Man bija viens AEG un viens Electrolux modelis, kuri pēc virsmas kvalitātes bija līdzīgi. Kad sāku lietot Kaiser, sapratu, ka tas materiāls ir galvas tiesu pārāks, uz kura arī čuguna trauki grūti tīrāmus piedegumus, vai švīkas neatstāj. Protams, ka katram ražotājam var būt vairākiem modeļiem atšķirīgas kvalitātes virsmas.

Nu par rinķu izmēriem skaidrs, bet nu par pārējām atšķirībām nav saprašanas.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo