Online

Pašreiz BMWPower skatās 232 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
restar79
04. May 2014, 22:15 #281

Kopš: 24. Jan 2010

Ziņojumi: 2867

Braucu ar: Amandas apartamenti Kuldīga. Ford sierra coupe

tiesi ta un viegli var parvietot,protams,ja vina ir ta verta
Offline
JAGUAR
04. May 2014, 22:22 #282

Kopš: 30. Mar 2008

Ziņojumi: 2723

Braucu ar: D

Shosezon jauztaisa buus

Spied "Play", lai skatītos video!
Offline
redneks
04. May 2014, 22:24 #283

Kopš: 21. Apr 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 198

Braucu ar:


04 May 2014, 22:04:22 restar79 rakstīja:
Kads var iekomentet kopar sada veida kupinatavam
http://abas.lv/lv/product/wood-smokehouse-100l/
plusi
minusi
neatradu cenu


Cena tur pat pie nosaukuma.

ir sanācis darboties ar 200l kūpinātavu. Zivis, vistiņa sanāk labu labā.
Offline
zzips
04. May 2014, 22:47 #284

Kopš: 20. Feb 2004

Ziņojumi: 28219

Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju

Gaļai bus stipri pa karstu manuprāt

-----------------
*Keep going..... It will all make sense soon
Offline
larva
05. May 2014, 01:26 #285

Kopš: 04. Nov 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 39

Braucu ar: BMW 330cd


04 May 2014, 22:22:10 JAGUAR rakstīja:
Shosezon jauztaisa buus

Spied "Play", lai skatītos video!



Nebūtu nakts melnums, gāztu uz veikalu pēc ingredientiem. Nu dikti siekala saskrēja.
Offline
VMR
05. May 2014, 09:22 #286

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Viss ir labi ar tām kūpinātavām. Speķīts, vistas, desas, zivis sanāk uz goda. Pēc 3 gadu intensīvas lietošanas jāpārmetina apakša. Ir arī ņeržas varianti...
Offline
zzips
05. May 2014, 09:24 #287

Kopš: 20. Feb 2004

Ziņojumi: 28219

Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju

Cik grādos speķi kūpini?

-----------------
*Keep going..... It will all make sense soon
Offline
VMR
05. May 2014, 09:48 #288

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Es tikai ēdu, kūpina sievastēvs Varu noskaidrot...
Offline
jgrand
05. May 2014, 10:25 #289

Kopš: 04. Mar 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 262

Braucu ar: velo, gaz24, pa reizei vēl ar ko citu

Šajās brīvdienās daudz un dikti tiek eksperimentēts ar tēva veco 200l mucas kūpinātavu - tagad visu gaļas blāķi jāmēģina būs noēst, bet process pats par sevi interesants.
Offline
zzips
05. May 2014, 10:51 #290

Kopš: 20. Feb 2004

Ziņojumi: 28219

Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju

Vecajau mucai nav ne vainas

-----------------
*Keep going..... It will all make sense soon
Offline
edzulis
05. May 2014, 10:56 #291

Kopš: 13. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 56481

Braucu ar: S212, 911TT, 951, 635csi, NSX, Tillotson t4

Pēdējā laikā vairākas reizes nobaudīts rimi pašu taisītais šasliks (eļļa, garšvielas un bez etiķa) un licies diezgan ok un arī ļoti mīksts, bet runā, ka viņi tur močī klāt irdinātājus n shit, lai tā gaļa būtu tik mīksta. Kādam ir komentāri?
Offline
marco_marco
05. May 2014, 18:11 #292

Kopš: 13. Sep 2013

Ziņojumi: 38

Braucu ar:


05 May 2014, 10:56:06 edzulis rakstīja:
Pēdējā laikā vairākas reizes nobaudīts rimi pašu taisītais šasliks (eļļa, garšvielas un bez etiķa) un licies diezgan ok un arī ļoti mīksts, bet runā, ka viņi tur močī klāt irdinātājus n shit, lai tā gaļa būtu tik mīksta. Kādam ir komentāri?


Atliek tikai piebilst, ka smalkā sabiedrībā (šis topiks) tādus vārdus kā Rimi šašliks, Maximas spainītis un tamlīdzīgus "prieciņus" nepiemin un nekomentē ...
Offline
m12
05. May 2014, 18:15 #293

Kopš: 04. Jan 2011

No: Jelgava

Ziņojumi: 546

Braucu ar: 955

No gatavajiem vienīgais ok ir Nākotnes, etiķa- stīpolu marinādē liesa cūkgaļa, nekā lieka.
Rimi provēts - tomēr par daudz sintētikas imo
Offline
zzips
05. May 2014, 18:57 #294

Kopš: 20. Feb 2004

Ziņojumi: 28219

Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju

Garša tam Rimi pārsteidzoši laba, bet mani nepamet sajūta ka daudz sintetika

-----------------
*Keep going..... It will all make sense soon
Offline
VMR
05. May 2014, 19:33 #295

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


05 May 2014, 09:24:43 zzips rakstīja:
Cik grādos speķi kūpini?

Ap 100°C
Offline
Kalnz
04. Jun 2014, 09:59 #296

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:

Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
Offline
markelis
04. Jun 2014, 10:28 #297

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12922

Braucu ar: eFku


04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?



labs shashliks nevar buut liess.
Offline
plakanais
04. Jun 2014, 10:43 #298

Kopš: 02. Jul 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 25816

Braucu ar: Individual


15 Mar 2014, 20:31:43 Icikinsh rakstīja:

15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?




Paskaties armijnieku veikalos! Tip patriots.lv un citos!!!


Kuršos ir 3 dažādu izmēru
Offline
Kalnz
04. Jun 2014, 10:45 #299

Kopš: 03. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 14312

Braucu ar:


04 Jun 2014, 10:28:07 markelis rakstīja:

04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?



labs shashliks nevar buut liess.


Es tak nesaku ka gribu best of the best, gribu labāko no liesajiem šašlikiem...

Kur kāds gaļas veikals kur ir labāki šāsliki lai nav jāēd RIMI vai Maximkas izlases šāsliki...
Offline
plakanais
04. Jun 2014, 11:01 #300

Kopš: 02. Jul 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 25816

Braucu ar: Individual


04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?



iebrauc nopērc tādu gaļu, kas pašam patīk un uztaisi, vismaz zināsi, ka nav adatām durstīta mačalka, no kuras ūdens tek ārā virs grila.

Izmēģināts ir vis kas, esmu apstājies pie sekojošās receptes:

uz ~ 3-5kg galjas
Novāri tējkannu ar ūdeni un uztaisi sekojošu ''buljonu''

4-5 tējkarotes sāls
2-3 tējkarotes cukura
2 tējkarotes vegetas
4-5 lauru lapas
pussauja smaržīgie pipari
pussauja ķimenes
2 daiviņas ķiploka
2 dūres izmēra sīpoli

kārtīgi samaisi un pielej klāt etiķi ~ 100g

Kad ''buljons'' padzisis, pārlej galju un atstāj ievilkties.

Kūpināšanai izmantoju to pašu recepti, tikai pirms kūpināšanas noleju nost marinādi un galju sasmērēju ar sinepēm un medu un pa virsu pārkaisa GEMOS'a kaltētos ķiplokus (rekomendēju, baigi labā štelle). Vienīgais nosacījums, ka nevar kūpnāt karstāk par 50*C, tad gaļa sāk pastiprināti apdegt. ~ kilogramu lieli gabali kūpinās tādā temperatūrā 8-10 stundas
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo