Online
Pašreiz BMWPower skatās 232 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
restar79 | | Kopš: 24. Jan 2010
Ziņojumi: 2867
Braucu ar: Amandas apartamenti Kuldīga. Ford sierra coupe
| tiesi ta un viegli var parvietot,protams,ja vina ir ta verta | Offline | | |
JAGUAR | | Kopš: 30. Mar 2008
Ziņojumi: 2723
Braucu ar: D
| Shosezon jauztaisa buus
Spied "Play", lai skatītos video! | Offline | | |
redneks | | Kopš: 21. Apr 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 198
Braucu ar:
|
04 May 2014, 22:04:22 restar79 rakstīja:
Kads var iekomentet kopar sada veida kupinatavam
http://abas.lv/lv/product/wood-smokehouse-100l/
plusi
minusi
neatradu cenu
Cena tur pat pie nosaukuma.
ir sanācis darboties ar 200l kūpinātavu. Zivis, vistiņa sanāk labu labā. | Offline | | |
zzips | | Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
| Gaļai bus stipri pa karstu manuprāt
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon | Offline | | |
larva | | Kopš: 04. Nov 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 39
Braucu ar: BMW 330cd
|
04 May 2014, 22:22:10 JAGUAR rakstīja:
Shosezon jauztaisa buus
Spied "Play", lai skatītos video!
Nebūtu nakts melnums, gāztu uz veikalu pēc ingredientiem. Nu dikti siekala saskrēja. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Viss ir labi ar tām kūpinātavām. Speķīts, vistas, desas, zivis sanāk uz goda. Pēc 3 gadu intensīvas lietošanas jāpārmetina apakša. Ir arī ņeržas varianti... | Offline | | |
zzips | | Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
| Cik grādos speķi kūpini?
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Es tikai ēdu, kūpina sievastēvs Varu noskaidrot... | Offline | | |
|
jgrand | | Kopš: 04. Mar 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 262
Braucu ar: velo, gaz24, pa reizei vēl ar ko citu
| Šajās brīvdienās daudz un dikti tiek eksperimentēts ar tēva veco 200l mucas kūpinātavu - tagad visu gaļas blāķi jāmēģina būs noēst, bet process pats par sevi interesants. | Offline | | |
zzips | | Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
| Vecajau mucai nav ne vainas
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon | Offline | | |
edzulis | | Kopš: 13. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 56481
Braucu ar: S212, 911TT, 951, 635csi, NSX, Tillotson t4
| Pēdējā laikā vairākas reizes nobaudīts rimi pašu taisītais šasliks (eļļa, garšvielas un bez etiķa) un licies diezgan ok un arī ļoti mīksts, bet runā, ka viņi tur močī klāt irdinātājus n shit, lai tā gaļa būtu tik mīksta. Kādam ir komentāri? | Offline | | |
marco_marco | | Kopš: 13. Sep 2013
Ziņojumi: 38
Braucu ar:
|
05 May 2014, 10:56:06 edzulis rakstīja:
Pēdējā laikā vairākas reizes nobaudīts rimi pašu taisītais šasliks (eļļa, garšvielas un bez etiķa) un licies diezgan ok un arī ļoti mīksts, bet runā, ka viņi tur močī klāt irdinātājus n shit, lai tā gaļa būtu tik mīksta. Kādam ir komentāri?
Atliek tikai piebilst, ka smalkā sabiedrībā (šis topiks) tādus vārdus kā Rimi šašliks, Maximas spainītis un tamlīdzīgus "prieciņus" nepiemin un nekomentē ... | Offline | | |
m12 | | Kopš: 04. Jan 2011
No: Jelgava
Ziņojumi: 546
Braucu ar: 955
| No gatavajiem vienīgais ok ir Nākotnes, etiķa- stīpolu marinādē liesa cūkgaļa, nekā lieka.
Rimi provēts - tomēr par daudz sintētikas imo | Offline | | |
zzips | | Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
| Garša tam Rimi pārsteidzoši laba, bet mani nepamet sajūta ka daudz sintetika
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
05 May 2014, 09:24:43 zzips rakstīja:
Cik grādos speķi kūpini?
Ap 100°C | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
| Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
| Offline | | |
|
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12922
Braucu ar: eFku
|
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
labs shashliks nevar buut liess. | Offline | | |
plakanais | | Kopš: 02. Jul 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 25816
Braucu ar: Individual
|
15 Mar 2014, 20:31:43 Icikinsh rakstīja:
15 Mar 2014, 20:21:06 8203 rakstīja:
Kur, lai iegādājas ugunskurā iekarinamo čuguna katlu?
Paskaties armijnieku veikalos! Tip patriots.lv un citos!!!
Kuršos ir 3 dažādu izmēru | Offline | | |
Kalnz | | Kopš: 03. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 14312
Braucu ar:
|
04 Jun 2014, 10:28:07 markelis rakstīja:
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
labs shashliks nevar buut liess.
Es tak nesaku ka gribu best of the best, gribu labāko no liesajiem šašlikiem...
Kur kāds gaļas veikals kur ir labāki šāsliki lai nav jāēd RIMI vai Maximkas izlases šāsliki... | Offline | | |
plakanais | | Kopš: 02. Jul 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 25816
Braucu ar: Individual
|
04 Jun 2014, 09:59:45 Kalnz rakstīja:
Iesakiet kur iepirkt labāko lieso cūkas šašliku?
iebrauc nopērc tādu gaļu, kas pašam patīk un uztaisi, vismaz zināsi, ka nav adatām durstīta mačalka, no kuras ūdens tek ārā virs grila.
Izmēģināts ir vis kas, esmu apstājies pie sekojošās receptes:
uz ~ 3-5kg galjas
Novāri tējkannu ar ūdeni un uztaisi sekojošu ''buljonu''
4-5 tējkarotes sāls
2-3 tējkarotes cukura
2 tējkarotes vegetas
4-5 lauru lapas
pussauja smaržīgie pipari
pussauja ķimenes
2 daiviņas ķiploka
2 dūres izmēra sīpoli
kārtīgi samaisi un pielej klāt etiķi ~ 100g
Kad ''buljons'' padzisis, pārlej galju un atstāj ievilkties.
Kūpināšanai izmantoju to pašu recepti, tikai pirms kūpināšanas noleju nost marinādi un galju sasmērēju ar sinepēm un medu un pa virsu pārkaisa GEMOS'a kaltētos ķiplokus (rekomendēju, baigi labā štelle). Vienīgais nosacījums, ka nevar kūpnāt karstāk par 50*C, tad gaļa sāk pastiprināti apdegt. ~ kilogramu lieli gabali kūpinās tādā temperatūrā 8-10 stundas | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|