Online

Pašreiz BMWPower skatās 179 viesi un 3 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
zulus
09. Aug 2013, 13:54 #241

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:


09 Aug 2013, 13:49:14 Puuchuks rakstīja:

09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
"Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus

lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks

Te vairāk, Puuchuks, uzsvars ganjau bija uz bērza malku kā tādu,kas tomēr degot "izdala" specifiskus dūmus - bērza sveķi. Bet izdedzinot kārtīgi - da kaut priedi vai egli, kad visi tie blakusprodukti ir prom, var cept arī uz tādām oglēm!
Offline
zhuupa
09. Aug 2013, 14:15 #242

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla


09 Aug 2013, 12:18:13 zulus rakstīja:
un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt

Nu hvz, nav noteikts, ka jābūt tik skarbi, arī uz mazāku karstumu var mierīgi izcept, tur ar jāskatās, cik gabali lieli, ja mazi gabali, tad var žārīt lielā karstumā un ātri, bet, ja lieli, tad baigajā peklē ārpuse apdegs un iekšpuse paliks jēla.
p.s. Nejauši lasīju Aleksandra Dimā piezīmes par ceļojumu uz Kaukāzu, tur arī šašlika receptes apraksts pavīdēja, precīzi nepateikšu, bet pamatdoma bija tāda "mēs ēdām uz oglēm ceptu gaļu, kas pirms tam bija marinēta etiķī un sīpolos, vietējie cep uz speciāliem iesmiem, mēs izmantojām šauteņu durkļus..."
Karoče, etiķa noliedzējiem ir ko padomāt, neba velti tas notika ap 1850.gadu :>
Offline
p33sly
09. Aug 2013, 14:16 #243

Kopš: 27. Apr 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 943

Braucu ar: turbo prop

nu šis jau gan nav cepšanai... dekoratīvs dārza kamīns

mana firmennā recepte:

cūkas kakla karbonāde normālos kubos 4*4*5cm

vispirms sagriež līdzīgu daudzumu kā gaļa sīpolus, puslokos, iemet dziļā bļodā. pārber konkrētas šķipsnas sāli un uzber pāris ēdamkarotes cukuru. un tad spaida, spaida spaida kamēr visi sīpoli sulojās un visa masa ir tāda šķidra sīpolu putra.
tad uzmet virsū visu gaļu, apber ar sāli, menajiem pipariem, dillēm, apspiež citronu, samet sagrieztu izspiesto citronu. visu izmaisa lai masa būtu vienmērīga. uzlej kefīru, tā lai nosedzās plus mīnus viss. izmaisa. ja palikusi atklāta virsma, uzlej minerālūdeni. tad vajag uzlikt kādu šķīvi un piespiest ar kādu svaru. piem burku ar ūdeni, lai nepaliktu atsegta virsma. min.4-5h marinē. pirms pašas cepšanas uzgāž eļļu un izmaisa.

ogles: parasti sakurinu mangālī labi daudz malkas, tas, ka klāt skujkoks-nekas, jo ogles gatavs tad, kad sen jau nav vairs atšķirības, kas par oku bijis.



vēl viena grill receptīte:

noplēš šampinjoniem kātiņus, bedrītē ielik mazu siera kubiņu, ietin bekona šķēlē un grillē pamīšus ar kabacīti uz iesma




09 Aug 2013, 12:26:33 zulus rakstīja:
ja aizgāja runa par cepšanām utt. varbūt kāds var padalīties zīmējumos/pieredzē, kā uzmūrēt kaut ko līdzīgu ŠIM ?


[ Šo ziņu laboja p33sly, 10 Aug 2013, 06:13:25 ]



-----------------
Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
Offline
zhuupa
09. Aug 2013, 14:35 #244

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Man šitas čalis tīk
http://www.youtube.com/watch?v=Kp0dW5qo_k4
Offline
S_2
09. Aug 2013, 14:52 #245

Kopš: 16. Nov 2005

Ziņojumi: 660

Braucu ar: Audi


09 Aug 2013, 13:54:35 zulus rakstīja:

09 Aug 2013, 13:49:14 Puuchuks rakstīja:

09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
"Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus

lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks

Te vairāk, Puuchuks, uzsvars ganjau bija uz bērza malku kā tādu,kas tomēr degot "izdala" specifiskus dūmus - bērza sveķi. Bet izdedzinot kārtīgi - da kaut priedi vai egli, kad visi tie blakusprodukti ir prom, var cept arī uz tādām oglēm!


yap, kautkātā bērza vietā mierīgi katrs var ielikt savu mīļako skujukoku
Offline
Araajz
09. Aug 2013, 14:54 #246

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39


09 Aug 2013, 14:35:16 zhuupa rakstīja:
Man šitas čalis tīk

Nav par vecu priekš tevis
Offline
zzips
09. Aug 2013, 15:32 #247

Kopš: 20. Feb 2004

Ziņojumi: 28219

Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju

Galvenais izmest mizu, kokam nav ne vainas arī bērzam

-----------------
*Keep going..... It will all make sense soon
Offline
VMR
09. Aug 2013, 15:35 #248

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Tak vienalga šašliku ar alu ēdat un pie mangāla stāvot smoļījat, nav po kaut kāda darva malkā?
Offline
zhuupa
09. Aug 2013, 15:44 #249

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla


09 Aug 2013, 14:54:24 Araajz rakstīja:

09 Aug 2013, 14:35:16 zhuupa rakstīja:
Man šitas čalis tīk

Nav par vecu priekš tevis

Vecums nevar būt par iemeslu...
Offline
zhuupa
09. Aug 2013, 16:05 #250

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

ES hormonu lietošanu mājlopu audzēšanā ir aizliegta, vot cita lieta ir antibiotikas, īpaši vistām :<
Offline
radiaators
09. Aug 2013, 16:33 #251

Kopš: 15. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3687

Braucu ar: F11 525d

Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
Offline
Puuchuks
09. Aug 2013, 19:29 #252

Kopš: 03. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 24359

Braucu ar: BMW


09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...

Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi
Offline
kengurs
09. Aug 2013, 19:35 #253

Kopš: 26. Sep 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1831

Braucu ar: V70....Ķīsels...


09 Aug 2013, 19:29:28 Puuchuks rakstīja:

09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...

Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi


Nav ko te rakstīt - vai nu cepeškrāsnī bez malkas - vai kā gruzīni - uz plūmes, bumbieres, ābeles - top nu na - ķirsis .. Tik želejgalvas diez vai spēs šitadu malku nopirkt .. ja kāds vispār pārdos ..

A vislabāk vnk cūku ka jau cūku - ar "Gāzes degli" ..

[ Šo ziņu laboja kengurs, 09 Aug 2013, 19:36:11 ]

Offline
ronis
09. Aug 2013, 20:19 #254

Kopš: 04. Nov 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 228

Braucu ar: MB


09 Aug 2013, 19:35:27 kengurs rakstīja:

09 Aug 2013, 19:29:28 Puuchuks rakstīja:

09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...

Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi


Nav ko te rakstīt - vai nu cepeškrāsnī bez malkas - vai kā gruzīni - uz plūmes, bumbieres, ābeles - top nu na - ķirsis .. Tik želejgalvas diez vai spēs šitadu malku nopirkt .. ja kāds vispār pārdos ..

A vislabāk vnk cūku ka jau cūku - ar "Gāzes degli" ..


Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !

[ Šo ziņu laboja ronis, 09 Aug 2013, 20:20:27 ]

Offline
kengurs
09. Aug 2013, 20:31 #255

Kopš: 26. Sep 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1831

Braucu ar: V70....Ķīsels...

Var jau būt - bet postpadomju gruzīni laikam - adaptējušies tam - "Kas pa rokai" - un atzīst labu esam arī augļu koku ..

Rumbulā un lētajās zabeguhās ganjau ka var dabūt šašļiku ceptu uz pat priedes vai egles .. katik zbis deg ...
Offline
Reinis_m
09. Aug 2013, 20:33 #256

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee


09 Aug 2013, 14:16:12 p33sly rakstīja:

mana firmennā recepte:

pārber konkrētas šķipsnas (..)

tad uzmet virsū visu gaļu, apber ar sāli, (..)

min.4-5h marinē.



Sāli vajag bērt pašās beigās, īsi pirms cepšanas, marinādei ir jāsastāv no nesāls garšvielām, jo sāls izvelk sulu, ne tikai no sīpoliem, bet arī no gaļas. Šašlikam ir jābūt sulīgam.

[ Šo ziņu laboja Reinis_m, 09 Aug 2013, 20:34:20 ]

Offline
Reinis_m
09. Aug 2013, 21:10 #257

Kopš: 30. Mar 2010

Ziņojumi: 1921

Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee

Tas čalis cepurītē, kurš tev patika, arī sālīja atsevišķi sīpolus, nevis visu gaļu.
Offline
sonx33
09. Aug 2013, 21:28 #258

Kopš: 08. Sep 2008

Ziņojumi: 2080

Braucu ar: 320d

klau, kads nezin lidz cikiem strādā mežaparka gala tie šašliki, laikam nosaukums ššliki mangaļos?
Offline
VMR
09. Aug 2013, 21:43 #259

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


09 Aug 2013, 20:19:55 ronis rakstīja:

Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !


Vispār jau gruzīni un citi kazumīļi baigi neiespringst uz kā cept, kas tur kalnos skopi aug, uz tā arī cep
Offline
RVR
09. Aug 2013, 22:00 #260

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22287

Braucu ar: RVR


09 Aug 2013, 21:43:56 VMR rakstīja:

09 Aug 2013, 20:19:55 ronis rakstīja:

Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !


Vispār jau gruzīni un citi kazumīļi baigi neiespringst uz kā cept, kas tur kalnos skopi aug, uz tā arī cep


...un viņi tur kalnos šašliku vispār nemarinē - nu tas tā, ja te kādam gribas būt baigi autentiskam
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo