Online
Pašreiz BMWPower skatās 179 viesi un 3 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
zulus | | Kopš: 18. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3328
Braucu ar:
|
09 Aug 2013, 13:49:14 Puuchuks rakstīja:
09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
"Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus
lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks
Te vairāk, Puuchuks, uzsvars ganjau bija uz bērza malku kā tādu,kas tomēr degot "izdala" specifiskus dūmus - bērza sveķi. Bet izdedzinot kārtīgi - da kaut priedi vai egli, kad visi tie blakusprodukti ir prom, var cept arī uz tādām oglēm! | Offline | | |
zhuupa | | Kopš: 28. Sep 2010
No: Viļāni
Ziņojumi: 2295
Braucu ar: Fiat Multipla
|
09 Aug 2013, 12:18:13 zulus rakstīja:
un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt
Nu hvz, nav noteikts, ka jābūt tik skarbi, arī uz mazāku karstumu var mierīgi izcept, tur ar jāskatās, cik gabali lieli, ja mazi gabali, tad var žārīt lielā karstumā un ātri, bet, ja lieli, tad baigajā peklē ārpuse apdegs un iekšpuse paliks jēla.
p.s. Nejauši lasīju Aleksandra Dimā piezīmes par ceļojumu uz Kaukāzu, tur arī šašlika receptes apraksts pavīdēja, precīzi nepateikšu, bet pamatdoma bija tāda "mēs ēdām uz oglēm ceptu gaļu, kas pirms tam bija marinēta etiķī un sīpolos, vietējie cep uz speciāliem iesmiem, mēs izmantojām šauteņu durkļus..."
Karoče, etiķa noliedzējiem ir ko padomāt, neba velti tas notika ap 1850.gadu :> | Offline | | |
p33sly | | Kopš: 27. Apr 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 943
Braucu ar: turbo prop
| nu šis jau gan nav cepšanai... dekoratīvs dārza kamīns
mana firmennā recepte:
cūkas kakla karbonāde normālos kubos 4*4*5cm
vispirms sagriež līdzīgu daudzumu kā gaļa sīpolus, puslokos, iemet dziļā bļodā. pārber konkrētas šķipsnas sāli un uzber pāris ēdamkarotes cukuru. un tad spaida, spaida spaida kamēr visi sīpoli sulojās un visa masa ir tāda šķidra sīpolu putra.
tad uzmet virsū visu gaļu, apber ar sāli, menajiem pipariem, dillēm, apspiež citronu, samet sagrieztu izspiesto citronu. visu izmaisa lai masa būtu vienmērīga. uzlej kefīru, tā lai nosedzās plus mīnus viss. izmaisa. ja palikusi atklāta virsma, uzlej minerālūdeni. tad vajag uzlikt kādu šķīvi un piespiest ar kādu svaru. piem burku ar ūdeni, lai nepaliktu atsegta virsma. min.4-5h marinē. pirms pašas cepšanas uzgāž eļļu un izmaisa.
ogles: parasti sakurinu mangālī labi daudz malkas, tas, ka klāt skujkoks-nekas, jo ogles gatavs tad, kad sen jau nav vairs atšķirības, kas par oku bijis.
vēl viena grill receptīte:
noplēš šampinjoniem kātiņus, bedrītē ielik mazu siera kubiņu, ietin bekona šķēlē un grillē pamīšus ar kabacīti uz iesma
09 Aug 2013, 12:26:33 zulus rakstīja:
ja aizgāja runa par cepšanām utt. varbūt kāds var padalīties zīmējumos/pieredzē, kā uzmūrēt kaut ko līdzīgu ŠIM ?
[ Šo ziņu laboja p33sly, 10 Aug 2013, 06:13:25 ]
----------------- Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/ | Offline | | |
zhuupa | | Kopš: 28. Sep 2010
No: Viļāni
Ziņojumi: 2295
Braucu ar: Fiat Multipla
| Man šitas čalis tīk
http://www.youtube.com/watch?v=Kp0dW5qo_k4 | Offline | | |
S_2 | | Kopš: 16. Nov 2005
Ziņojumi: 660
Braucu ar: Audi
|
09 Aug 2013, 13:54:35 zulus rakstīja:
09 Aug 2013, 13:49:14 Puuchuks rakstīja:
09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
"Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus
lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks
Te vairāk, Puuchuks, uzsvars ganjau bija uz bērza malku kā tādu,kas tomēr degot "izdala" specifiskus dūmus - bērza sveķi. Bet izdedzinot kārtīgi - da kaut priedi vai egli, kad visi tie blakusprodukti ir prom, var cept arī uz tādām oglēm!
yap, kautkātā bērza vietā mierīgi katrs var ielikt savu mīļako skujukoku | Offline | | |
Araajz | | Kopš: 30. Aug 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 28295
Braucu ar: E39
|
09 Aug 2013, 14:35:16 zhuupa rakstīja:
Man šitas čalis tīk
Nav par vecu priekš tevis | Offline | | |
zzips | | Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
| Galvenais izmest mizu, kokam nav ne vainas arī bērzam
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Tak vienalga šašliku ar alu ēdat un pie mangāla stāvot smoļījat, nav po kaut kāda darva malkā? | Offline | | |
|
zhuupa | | Kopš: 28. Sep 2010
No: Viļāni
Ziņojumi: 2295
Braucu ar: Fiat Multipla
|
09 Aug 2013, 14:54:24 Araajz rakstīja:
09 Aug 2013, 14:35:16 zhuupa rakstīja:
Man šitas čalis tīk
Nav par vecu priekš tevis
Vecums nevar būt par iemeslu... | Offline | | |
zhuupa | | Kopš: 28. Sep 2010
No: Viļāni
Ziņojumi: 2295
Braucu ar: Fiat Multipla
| ES hormonu lietošanu mājlopu audzēšanā ir aizliegta, vot cita lieta ir antibiotikas, īpaši vistām :< | Offline | | |
radiaators | | Kopš: 15. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 3687
Braucu ar: F11 525d
| Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša... | Offline | | |
Puuchuks | | Kopš: 03. Jul 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 24359
Braucu ar: BMW
|
09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi | Offline | | |
kengurs | | Kopš: 26. Sep 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1831
Braucu ar: V70....Ķīsels...
|
09 Aug 2013, 19:29:28 Puuchuks rakstīja:
09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi
Nav ko te rakstīt - vai nu cepeškrāsnī bez malkas - vai kā gruzīni - uz plūmes, bumbieres, ābeles - top nu na - ķirsis .. Tik želejgalvas diez vai spēs šitadu malku nopirkt .. ja kāds vispār pārdos ..
A vislabāk vnk cūku ka jau cūku - ar "Gāzes degli" .. [ Šo ziņu laboja kengurs, 09 Aug 2013, 19:36:11 ] | Offline | | |
ronis | | Kopš: 04. Nov 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 228
Braucu ar: MB
|
09 Aug 2013, 19:35:27 kengurs rakstīja:
09 Aug 2013, 19:29:28 Puuchuks rakstīja:
09 Aug 2013, 16:33:33 radiaators rakstīja:
Visi tie, kas apgalvo, ka po uz kādas malkas un oglēm vai kaut kāda degšķīduma var cept šašliku un no tā nekas nemainās nav ēduši pareizi marinētu un ceptu šašliku un nezin, ko nozīmē pareizi pagatavota un izcepta šašlika garša...
Ja jau tā, tad uzraksti visu, kā ir pareizi
Nav ko te rakstīt - vai nu cepeškrāsnī bez malkas - vai kā gruzīni - uz plūmes, bumbieres, ābeles - top nu na - ķirsis .. Tik želejgalvas diez vai spēs šitadu malku nopirkt .. ja kāds vispār pārdos ..
A vislabāk vnk cūku ka jau cūku - ar "Gāzes degli" ..
Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem ! [ Šo ziņu laboja ronis, 09 Aug 2013, 20:20:27 ] | Offline | | |
kengurs | | Kopš: 26. Sep 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1831
Braucu ar: V70....Ķīsels...
| Var jau būt - bet postpadomju gruzīni laikam - adaptējušies tam - "Kas pa rokai" - un atzīst labu esam arī augļu koku ..
Rumbulā un lētajās zabeguhās ganjau ka var dabūt šašļiku ceptu uz pat priedes vai egles .. katik zbis deg ... | Offline | | |
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
|
09 Aug 2013, 14:16:12 p33sly rakstīja:
mana firmennā recepte:
pārber konkrētas šķipsnas (..)
tad uzmet virsū visu gaļu, apber ar sāli, (..)
min.4-5h marinē.
Sāli vajag bērt pašās beigās, īsi pirms cepšanas, marinādei ir jāsastāv no nesāls garšvielām, jo sāls izvelk sulu, ne tikai no sīpoliem, bet arī no gaļas. Šašlikam ir jābūt sulīgam.[ Šo ziņu laboja Reinis_m, 09 Aug 2013, 20:34:20 ] | Offline | | |
|
Reinis_m | | Kopš: 30. Mar 2010
Ziņojumi: 1921
Braucu ar: SAAB 9-3, Jeep Cherokee
| Tas čalis cepurītē, kurš tev patika, arī sālīja atsevišķi sīpolus, nevis visu gaļu. | Offline | | |
sonx33 | | Kopš: 08. Sep 2008
Ziņojumi: 2080
Braucu ar: 320d
| klau, kads nezin lidz cikiem strādā mežaparka gala tie šašliki, laikam nosaukums ššliki mangaļos? | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
09 Aug 2013, 20:19:55 ronis rakstīja:
Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !
Vispār jau gruzīni un citi kazumīļi baigi neiespringst uz kā cept, kas tur kalnos skopi aug, uz tā arī cep | Offline | | |
RVR | | Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22287
Braucu ar: RVR
|
09 Aug 2013, 21:43:56 VMR rakstīja:
09 Aug 2013, 20:19:55 ronis rakstīja:
Vispār jau gruzīni cep uz vīnogu malkas/zariem, kas dod vislielāko karstumu, nevis uz kaut kādiem augļukokiem !
Vispār jau gruzīni un citi kazumīļi baigi neiespringst uz kā cept, kas tur kalnos skopi aug, uz tā arī cep
...un viņi tur kalnos šašliku vispār nemarinē - nu tas tā, ja te kādam gribas būt baigi autentiskam | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|