Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 177 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
matrixxxx
07. Jun 2013, 18:14 #221

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem

Nedeelja laika liidz festam.

Dodiet labaakaas/jaunaakaas sasliku receptes.
Kautkad marineeju laikam oliiveljaa (vai kefiiraa, hvz), cik nu atceros bija baigi OK.
Tas par cuukgalju.

Gribas paproveet jeera shashliku. Kur pirkt galju un kaa marineet ?

Gatavos un marineetos saslikus negribas pirkt.

PS., ja nemaldos, tad Rakaros (pagaajusho reizi) Laoshi ceptais shashljiks bija vienkaarshi ideaals, miiksts utt.
Laoshi, koljiijies
Offline
matrixxxx
07. Jun 2013, 18:32 #222

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


07 Jun 2013, 18:23:05 Kristi rakstīja:
Jēra šašļiķam, lai nebūtu tās dīvainās smaržas un piegaršas pirms gaļas marinēšanas jāpastāv pienā, maksimums 8 stundas.
Vairāk ar receptēm nevaru palīdzēt, jo varu pateikt ko lieku sašļikiem (vistas, cūkgaļas), bet nevaru pateikt gramus, jo daru to pēc garšas

Nja, pa cik pats marineeju sashliku max reizi gadaa, tad man taas receptes neturas galvaa.

Vai nebija taa, ka ar pienu/kefiiru bija jaauzmanaas, jo drusku pa ilgu pameerceejoties, taa galja palika "sliktaa" kraasaa un ne paaraak eedama ?

PPS., varbuut kaadam ir veelme samarineet galju un par to sanjemt naudu ?
Par naudu domaaju, Juusu galja, Juusu marineejums, bet no manis izejmateriaalu izmaksas + darbs ?Ls par kilogramu ?
Domaaju, ka ne man vieniigajam vareetu buut interesants shaads piedaavaajums.
Offline
matrixxxx
07. Jun 2013, 18:35 #223

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem

Tikko iedomaajos.
Poweraa kaads tirgojaas ar alkshnja malku.
Vareetu kaadu kvantumu aizvest uz Rakariem un pa maisiem notirgot. Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
Pirceeji domaajams, ka buutu pietiekami.

ZB taa oglju smaka.
Offline
krist4ps
07. Jun 2013, 18:44 #224

Kopš: 04. Jul 2011

Ziņojumi: 342

Braucu ar: Lexus

Vistas filejai labākais variants kas ir sanācis: sagriež gabalos, aplej ar olīveļļu, iespiež ķiploku + SantaMaria vistas garšviela (tieši Santa Maria)+ sāls+ asumam kajēnas pipari. Sanāk vienkārši ideāli.

Cūku parasti taisīju ar kefīru+sīpoliem+citronu+malti melnie pipari, bet max uz 10h turēju marinādē, sāli ~ 2 stundas pirms cepšanas.
Offline
Onufrijs
07. Jun 2013, 18:45 #225

Kopš: 03. Sep 2010

Ziņojumi: 590

Braucu ar: Scott


07 Jun 2013, 18:35:01 matrixxxx rakstīja:
Tikko iedomaajos.
Poweraa kaads tirgojaas ar alkshnja malku.
Vareetu kaadu kvantumu aizvest uz Rakariem un pa maisiem notirgot. Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
Pirceeji domaajams, ka buutu pietiekami.

ZB taa oglju smaka.

Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
Šitā darvu saēdīsies
Offline
janeks7
07. Jun 2013, 18:49 #226

Kopš: 21. Feb 2005

Ziņojumi: 3442

Braucu ar:


07 Jun 2013, 18:45:56 Onufrijs rakstīja:

07 Jun 2013, 18:35:01 matrixxxx rakstīja:
Tikko iedomaajos.
Poweraa kaads tirgojaas ar alkshnja malku.
Vareetu kaadu kvantumu aizvest uz Rakariem un pa maisiem notirgot. Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
Pirceeji domaajams, ka buutu pietiekami.

ZB taa oglju smaka.

Galvenais lai nebuutu izzjuvusi, bet slapja (duumiem).
Šitā darvu saēdīsies


Alkšņa malkā nav darvas
Offline
Laoshi
07. Jun 2013, 19:20 #227

Kopš: 01. Aug 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 17948

Braucu ar:


07 Jun 2013, 18:45:33 Kristi rakstīja:

07 Jun 2013, 18:32:14 matrixxxx rakstīja:

07 Jun 2013, 18:23:05 Kristi rakstīja:
Jēra šašļiķam, lai nebūtu tās dīvainās smaržas un piegaršas pirms gaļas marinēšanas jāpastāv pienā, maksimums 8 stundas.
Vairāk ar receptēm nevaru palīdzēt, jo varu pateikt ko lieku sašļikiem (vistas, cūkgaļas), bet nevaru pateikt gramus, jo daru to pēc garšas

Nja, pa cik pats marineeju sashliku max reizi gadaa, tad man taas receptes neturas galvaa.

Vai nebija taa, ka ar pienu/kefiiru bija jaauzmanaas, jo drusku pa ilgu pameerceejoties, taa galja palika "sliktaa" kraasaa un ne paaraak eedama ?

PPS., varbuut kaadam ir veelme samarineet galju un par to sanjemt naudu ?
Par naudu domaaju, Juusu galja, Juusu marineejums, bet no manis izejmateriaalu izmaksas + darbs ?Ls par kilogramu ?
Domaaju, ka ne man vieniigajam vareetu buut interesants shaads piedaavaajums.


Pirmo reiz dzirdu tādu joku. Par pienu man viens jūrnieks izstāstīja kā marinē saviem lux klientiem jēra gaļu.
Es parasti taisu, kefīrā vistiņas (kefīrs, citrona sula, tomātu mērce, majonēze, sīpoli , pēc garšas sāls un cukurs, pipari) un cūkgaļu esences marinādē (ūdens, sīpoli, esence (man pa blatu robs, kur dabūju), pipari, sāls un cukurs pēc garšas. Ļoti garšīgi sanāk. Iemarinēju kaut kur dienu vai 2 dienas iepriekš un viss baigi labi

PS. Vista sanāk tik maiga un sulīga.... to pašu var darīt ar cūkgaļu


žetons Kristi, šī sieviete māk taisīt gaļu
Offline
Janchux_g
07. Jun 2013, 19:21 #228

Kopš: 24. Nov 2003

Ziņojumi: 627

Braucu ar: X5 4.6is

Man šķiet, ka jūs te jaucat divas lietas. Gaļas cepšanu uz oglēm un gaļas žāvēšanu speciālās žāvētavās.

Mangaļos, grillos un ugunskurā gaļu cep/grillē uz oglēm. Lai dabūtu ogles vajag pēc iespējas sausāku malku. Tikai tā jūs dabūsiet ogles, kas izdala pietiekamu karstumu, lai kautko izceptu. No personīgās pieredzes nav nekas labāks par 2us gadus malkas šķūni noturētu osi.

Ar mitru alksni gaļu žāvē un tieši kā jūs minējāt - ar dūmiem. Bet lai to visu norealizētu ir nepieciešama žavētava/piklava (kā nu kurš sauc). Derēs arī pārvietojamās, kur gaļa netiek turēta tieši virs malkas, bet gan nost un tiek izžāvēta ar dūmiem kas rodas no mitras alkšņa malkas kurināšanas un no karstuma, kurš no kurtuves tiek izvadīts kopā ar dūmiem.
Mēģinot mangalī/grillā kurināt slapju alksni, jūs neko citu kā pilnas acis ar dūmiem nedabūsiet un nevarot sagaidīt ka tas alksnis sāks dot siltumu, visticamākais arī tiešajā liesmā to gaļu sadedzināsiet.
Offline
Araajz
07. Jun 2013, 19:53 #229

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39

šašļiki gan tev
Offline
Harcix
07. Jun 2013, 20:19 #230

Kopš: 16. May 2002

No: Valmiera

Ziņojumi: 7810

Braucu ar: V10

vistu spaarnini garshiigi sanaak marineejot kolaa. Var jaukt/atseviski dazaadaas proporcijaas shiis sastaavdalas: Kola, majoneeze, sojas meerce. Man garsho

-----------------
www.bmwpowerty.lv
Offline
AVI
09. Aug 2013, 11:53 #231

Kopš: 09. Dec 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 10233

Braucu ar: Air baltic

Kūpinātava


-----------------
Omega-3 Omega-6 best performance
RomboutsUNMalongo kafija
PM
Offline
zhuupa
09. Aug 2013, 12:00 #232

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla


07 Jun 2013, 19:49:02 Kristi rakstīja:
Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm

Muļķības, ja nemāk cept un cep uz liesmas, tad jā, sveķiem ir nozīme, bet, ja iemanās cept normāli uz izdedzinātas malka, kad ogles (krieviski osideļi, latviski, laikam būs, paliek sirmas no malām), tad ir pilnīgi vienalga, vai lapenis vai skujenis.
epte, tak ir atšķirība no kūpināšanas un cepšanas uz oglēm.
Offline
S_2
09. Aug 2013, 12:14 #233

Kopš: 16. Nov 2005

Ziņojumi: 660

Braucu ar: Audi


09 Aug 2013, 12:00:00 zhuupa rakstīja:

07 Jun 2013, 19:49:02 Kristi rakstīja:
Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm

Muļķības, ja nemāk cept un cep uz liesmas, tad jā, sveķiem ir nozīme, bet, ja iemanās cept normāli uz izdedzinātas malka, kad ogles (krieviski osideļi, latviski, laikam būs, paliek sirmas no malām), tad ir pilnīgi vienalga, vai lapenis vai skujenis.
epte, tak ir atšķirība no kūpināšanas un cepšanas uz oglēm.


tieši tā, pieredze rāda, ka būtībā vienalga, kāds koks tiek izmantots oglēm. Svarīgāk ir nodrošināt pareizo karstumu pareizajā ilgumā, ko panāk ar pareizu ogļu gatavības kondīciju, pareizu ogļu slāņa biezumu un laukumu, un cepamā objekta augstumu virs oglēm.
"Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus
Offline
zhuupa
09. Aug 2013, 12:16 #234

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla

Tieši tā, laikam jau palikusi kaut kāda leģenda no zivju KŪPINĀŠANAS.
Nez, cilvēks veikalā, kad pērk kokogles, ar prasa, "Dodiet man tās, kas no alkšņa!"
Offline
zulus
09. Aug 2013, 12:18 #235

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

+ par "sirmo malku". Kā arī fascinē visi daiļdirsēji un "šašliku speciālisti", kas cep šašliku restēs. Labs šasliks sanāk TIKAI uz iesma un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt
P.S - kā vispār var klausīties cilvēkā, kurš šašliku spēj nosaukt par šasĻiku

[ Šo ziņu laboja zulus, 09 Aug 2013, 12:19:55 ]

Offline
Che
09. Aug 2013, 12:20 #236

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar:

"šašļiki"
Offline
zulus
09. Aug 2013, 12:26 #237

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

ja aizgāja runa par cepšanām utt. varbūt kāds var padalīties zīmējumos/pieredzē, kā uzmūrēt kaut ko līdzīgu ŠIM ?
Offline
S_2
09. Aug 2013, 12:27 #238

Kopš: 16. Nov 2005

Ziņojumi: 660

Braucu ar: Audi


09 Aug 2013, 12:18:13 zulus rakstīja:
+ par "sirmo malku". Kā arī fascinē visi daiļdirsēji un "šašliku speciālisti", kas cep šašliku restēs. Labs šasliks sanāk TIKAI uz iesma un uz tādām oglēm, kur karstums ir tāds, ka roku nevar ilgāk par pussekundi noturēt


tika izvests eksperiments, blakus cepts šašļiks uz iesma un restēs Salīdzinot rezultātu, produkts no restēm tuvojās "sabojātai gaļai"...


09 Aug 2013, 12:16:15 zhuupa rakstīja:
Tieši tā, laikam jau palikusi kaut kāda leģenda no zivju KŪPINĀŠANAS.
Nez, cilvēks veikalā, kad pērk kokogles, ar prasa, "Dodiet man tās, kas no alkšņa!"


"veikala ogļu" kvalitātei arī ir nozīme, tur svarīgākais ir ogļu izmērs, no kā atkarīgā ātrāka/lēnāka ogļu gatavība, īsāks/garāks pareizās temperatūras noturēšanas ilgums un vēl dažas nianses . Diemžēl jāsaka, ka visas vietējā ražojuma ogles šajā ziņā ir pilnīgs brāķis, vislabākā ir skandināvu produkcija
Offline
zulus
09. Aug 2013, 12:33 #239

Kopš: 18. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 3328

Braucu ar:

Padaloties pieredzē par oglēm - pagaidām vislabākās, ko nācies provēt ir tādas kā tabletēs saspiestas (ripās) - iedegas gan salīdzinoši ilgi, bet deg ĻOTI ilgi un uztur augstu temperatūru!
Offline
Puuchuks
09. Aug 2013, 13:49 #240

Kopš: 03. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 24359

Braucu ar: BMW


09 Aug 2013, 12:14:26 S_2 rakstīja:
"Šašļikus cep tikai uz lapukoku oglēm" manuprāt vairāk ir tāds reliģisks uzstādījums , esmu diezgan pārliecināts, ka nebūs iespējams atšķirt uz alkšņa un bērza oglēm vienādi izceptus šašļikus

lūdzu precizē, kurš no šiem NAV lapu koks
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo