Online
Pašreiz BMWPower skatās 206 viesi un 3 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Restorāni un krogi
Autors | Ziņojums |
Apins | 18. Mar 2014, 22:30 |
#1921
|
| Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
|
18 Mar 2014, 21:16:54 Mednieks rakstīja:
16 Mar 2014, 20:55:39 Apins rakstīja:
20 Feb 2014, 11:01:40 Mednieks rakstīja:
Tika iemēģināts restorāns ''Uzbekistāna''.
Ēdiens tik tiešām garšas bagāts! Apkalpošana bija ļoti laba.
Vienīgais, ja ir pie kā jāpiekasās - zaļā tēja šķiet garšoja pēc zivīm.
Ēdiens 9/10
Atmosfēra 8.5/10
Apkalpošana 9/10
Cena 7.5/10
Visnotaļ iesaku, par 25 eiro gan paēst ar savu sievišķi var, gan alu padzert. Pie tam ēdiens un pasēdēšana tur tik tiešām ir savādāka no ikdienas.
Iespaidojoties no šī posta, pasūtīju uz mājām no turienes. Kopumā samaksāju 40eur par šašliku, plovu un grillētiem dārzeņiem. Par 20eur jēra šašliku gaidīju vairāk par 150gramiem, 4eur dārzeņi bija 2 paprikas šķēlītes un 2 cukīnī šķēles, bet plovs bija rīsi ar burkānu un kariju. Un vēl lieki piebilst, ka ne operatore, ne piegādātājs nezināja nevienu vārdu latviski un ēdiens bija atdzisis. Vairāk par 1 balli nevar dot.
Piemēram par to pašu plovu, klātienē mums tika pasniegta info, ka plovs jāpasūta 4 h iepriekš, jo viņš tiekot kā tur īpaši pagatavots un bez tādas iepriekš pasūtīšanas tikai speciālās dienās iespējams.
Par tiem pašiem traukiem, kādos tika pasniegts, koka šķīvis ar metāla, lkm čuguna pārklājumu, lai ēdiens turās karsts, šķīvis tik karsts bija 5 min, ka pieskarties nevarēja.
Nu tā, es un mana meitene sajutās ļoti labi tur, visi runāja latviski bez problēmām, apkalpošana bija ļoti labā līmenī.
Sorry ka dēļ manas rekomendācijas Tev ieberziens par 40 euro.
Viss kārtībā. Vienkārši tājās prastajās šašliku ēstuvēs parasti labāk - garšīgāk, lētāk un vairāk.
Var jau būt, ka uz vietaa pavisam citādāk...
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
sandijslv | 20. Mar 2014, 18:02 |
#1922
|
| Kopš: 07. Aug 2011
Ziņojumi: 263
Braucu ar:
| Kas vainas Steiku haosam vai Ribs & Rock ?
Steiku haosā diezgan jēls (2 no 6) vai medium rare ir ļoti garšīgi, ar gaļu tur viss ir kārtībā. Ribs & Rock arī labi steiki. Pēdējais steiks ēsts Amarone - lielais (Fiorentina) 1.5kg steiks bija garām, bet Argentīnas steiks labs.
16 Mar 2014, 18:40:11 SteelRat rakstīja:
Velreiz par jau, laikam, daudzreiz izrunatu temu, kur poweristi ietiektu Riga nobaudit steiku , kur ir labakais steiks riga
| Offline | | |
Pauliic | 20. Mar 2014, 20:12 |
#1923
|
| Kopš: 01. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 8769
Braucu ar: 10, 101
| pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu
----------------- http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv | Offline | | |
s-line | 20. Mar 2014, 21:38 |
#1924
|
| Kopš: 08. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2578
Braucu ar: kūtiņu
| Kā tur ir ar to steiku klubu valmieras pusē? mājaslapā šķiet,ka info kādu laiku nav atjaunota un uz e-pastiem ar neviens neatbild. parādījās interese par to steiku semināru
Kāds ir bijis pēdējā laikā ēst auto ringā? Pāris gadus atpakaļ itkā nebija slikti,kā ir tagad? | Offline | | |
Lood | 20. Mar 2014, 21:42 |
#1925
|
| Kopš: 22. Apr 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 793
Braucu ar:
|
20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu
by the way, runajot par tiem istiem steikiem, neesmu vel sava dzive sanjemies kautkur panjemt to steiku, bet ir bet, lai nesachakaretu visu priekshtatu, kur tad isti ir tas istais steiks, vai vismaz, kura iestade var dabut cik vien tuvu var tam istajam? Un uzreiz sakam ari cik eināri (euro) tas maksa | Offline | | |
lm | 20. Mar 2014, 22:20 |
#1926
|
| Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 1491
Braucu ar:
|
20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu
Nu, "ekspert", kur ir tas īstais steiks?
----------------- Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
| Offline | | |
sandijslv | 20. Mar 2014, 22:31 |
#1927
|
| Kopš: 07. Aug 2011
Ziņojumi: 263
Braucu ar:
| Esmu garšojis gan diezgan labi novērtētā Amerikas steiku restorānā, gan šur tur Eiropā. Man šķiet, ka Tu nedaudz pārspīlē.
Bet tiešām - saki, kur ir tas īstais steiks, labprāt pagaršošu.
20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu
| Offline | | |
suhariks1 | 20. Mar 2014, 22:55 |
#1928
|
| Kopš: 06. Jul 2009
No: Sigulda
Ziņojumi: 410
Braucu ar: 4x4
|
20 Mar 2014, 22:31:04 sandijslv rakstīja:
Esmu garšojis gan diezgan labi novērtētā Amerikas steiku restorānā, gan šur tur Eiropā. Man šķiet, ka Tu nedaudz pārspīlē.
Bet tiešām - saki, kur ir tas īstais steiks, labprāt pagaršošu.
20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu
īstu steiku latvijā PVD neļauj pasniegt, kā pēc? īstam steikam tikko kautā lopa speciāli zivēlētos gabalus nogatavina, precīzu temperatūru neatceros, bet tas bija kaut kas ap istabas temperatūru un nogatavina 15 vai 20 dienas, ļaujot gaļai ''marmorizēties'' , pēc šī procesa viņa paliek mīkstāka. PVD izpratnē - sabojājas. Steiku klubs būs vienīgais, kas varēs īstam steikam pietuvinātu produktu Jums piedāvāt. Restorānos - tā ir liellopa fileja, kas ir apcepta uz grillpannas un pēc tam krāsnī tā tiek izkarsēta, lai iegūtu klienta pasūtīto gatavības pakāpi. | Offline | | |
|
AV | 20. Mar 2014, 23:00 |
#1929
|
| Kopš: 14. May 2002
Ziņojumi: 17407
Braucu ar: 500
| Steikiem labs variants ir panemt Steiku Haosa sagatavoto galu un cept pasiem majas. Visas reizes sanacis perfekti - iesaku "Mignon favorite". Attiecigi, tad nav problemu panemt klat ari kadu patiesam forsu vinu, piem. italu Amarone.
CLICK - cenradis | Offline | | |
Bron | 20. Mar 2014, 23:07 |
#1930
|
| Kopš: 30. Aug 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 15204
Braucu ar: Traktortehniku by Nissan
|
18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?
Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus. | Offline | | |
Bron | 20. Mar 2014, 23:09 |
#1931
|
| Kopš: 30. Aug 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 15204
Braucu ar: Traktortehniku by Nissan
| Zinaataaju saka ka labs T-bone steiks esot Steak house Dome, Smilšu iela 2 | Offline | | |
Tomzs | 20. Mar 2014, 23:25 |
#1932
|
| Kopš: 06. Jan 2009
No: Liepāja
Ziņojumi: 3535
Braucu ar: VS & 29
|
20 Mar 2014, 23:07:56 Bron rakstīja:
18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?
Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.
Orizzonte | Offline | | |
Lood | 20. Mar 2014, 23:40 |
#1933
|
| Kopš: 22. Apr 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 793
Braucu ar:
|
20 Mar 2014, 23:00:27 AV rakstīja:
Steikiem labs variants ir panemt Steiku Haosa sagatavoto galu un cept pasiem majas. Visas reizes sanacis perfekti - iesaku "Mignon favorite". Attiecigi, tad nav problemu panemt klat ari kadu patiesam forsu vinu, piem. italu Amarone.
CLICK - cenradis
Laikam argentīnas steiks būs tas labākais, ko tur paņemt? viņš arī 2x dārgāks par visiem tiem marinētiem, te jau ir tas prikols samarinē un ne visiem iet pie sirds, a tie 2vi dārgie nav vispār tjipa marinēti, kā tur īsti ir? Sāk rasties doma, ka mošk rīt jauztaisa mājas steika vakars, bet atkal, ko lai paņem? | Offline | | |
s-line | 20. Mar 2014, 23:45 |
#1934
|
| Kopš: 08. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 2578
Braucu ar: kūtiņu
|
20 Mar 2014, 23:07:56 Bron rakstīja:
18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?
Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.
Domā Light house,kas uz jomenes? Gribētos saprast kā tur ēdot var skatīties uz jūru? | Offline | | |
RVR | 20. Mar 2014, 23:53 |
#1935
|
| Kopš: 18. Sep 2008
Ziņojumi: 22288
Braucu ar: RVR
|
20 Mar 2014, 23:45:42 s-line rakstīja:
20 Mar 2014, 23:07:56 Bron rakstīja:
18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?
Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.
Domā Light house,kas uz jomenes? Gribētos saprast kā tur ēdot var skatīties uz jūru?
Nē, viņš domāja šo:
http://www.lighthousejurmala.lv/lv/ | Offline | | |
Pauliic | 21. Mar 2014, 07:10 |
#1936
|
| Kopš: 01. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 8769
Braucu ar: 10, 101
| čīkstuļiem
16 Mar 2014, 19:50:46 Pauliic rakstīja:
ja pareizi atceros, šis bija viens no retajiem restorāniem, kuri iepērk steikam paredzēto gaļu, pēc iespējām te pat LV no Valmieras puses:
http://restoransalberta13.lv/
vispār, ja gribi šo lietu rakt dziļāk + forši pavadīt laiku - iesaku savākties un aizbraukt uz šo pasākumu:
http://www.latvijassteikuklubs.lv/ ,
uzzināsi visu ko gribi zināt, attēdīsies visādu veidu gaļas + made in Latvia
----------------- http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv | Offline | | |
|
Apins | 21. Mar 2014, 08:38 |
#1937
|
| Kopš: 14. Sep 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 3463
Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS
|
21 Mar 2014, 07:10:46 Pauliic rakstīja:
čīkstuļiem
16 Mar 2014, 19:50:46 Pauliic rakstīja:
ja pareizi atceros, šis bija viens no retajiem restorāniem, kuri iepērk steikam paredzēto gaļu, pēc iespējām te pat LV no Valmieras puses:
http://restoransalberta13.lv/
vispār, ja gribi šo lietu rakt dziļāk + forši pavadīt laiku - iesaku savākties un aizbraukt uz šo pasākumu:
http://www.latvijassteikuklubs.lv/ ,
uzzināsi visu ko gribi zināt, attēdīsies visādu veidu gaļas + made in Latvia
Cik tajā Valmierā tas prieks maksā?
----------------- Eu, kāpēc nerāda parakstu? | Offline | | |
Pauliic | 21. Mar 2014, 09:53 |
#1938
|
| Kopš: 01. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 8769
Braucu ar: 10, 101
| baigi lēti nav
Rīgā ļoti iepaticies http://www.dasergio.lv/[ Šo ziņu laboja Pauliic, 21 Mar 2014, 10:28:48 ]
----------------- http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv | Offline | | |
zhuupa | 21. Mar 2014, 10:54 |
#1939
|
| Kopš: 28. Sep 2010
No: Viļāni
Ziņojumi: 2295
Braucu ar: Fiat Multipla
|
20 Mar 2014, 22:55:50 suhariks1 rakstīja:
īstam steikam tikko kautā lopa speciāli zivēlētos gabalus nogatavina, precīzu temperatūru neatceros, bet tas bija kaut kas ap istabas temperatūru un nogatavina 15 vai 20 dienas, ļaujot gaļai ''marmorizēties''
Traks vai, istabas temperatūrā tur jauki, balti tārpiņi jau pie desmitās dienas. Liellopu nobriedina 2-3 grādu temperatūrā 20/30 dienas pie noteikta gaisa mitruma un svarīgi, lai būtu iespēja visu laiku vēdināt telpu. Esmu dzirdējis, ka gaļu "steiku meistari" nobriedina arī 60 dienas, bet nu šaubos vai tādu kāds no mums te kaut kur nogaršos. Nobriedināšana "nemarmorizē" gaļu, tas process notiek pirms lopa nokaušanas ar īpašu ēdienkarti un lēnu izaudzēšanu un gaļas liellopu šķirnēm, nevis nokautu 7 gadīgo Latvijas brūno piena govi.
Briedināšana būtībā ir lēna fermentēšana, kas pastiprina garšu un sašķel struktūru. Varat saukt arī par pūdēšanu | Offline | | |
suhariks1 | 21. Mar 2014, 11:18 |
#1940
|
| Kopš: 06. Jul 2009
No: Sigulda
Ziņojumi: 410
Braucu ar: 4x4
|
21 Mar 2014, 10:54:14 zhuupa rakstīja:
20 Mar 2014, 22:55:50 suhariks1 rakstīja:
īstam steikam tikko kautā lopa speciāli zivēlētos gabalus nogatavina, precīzu temperatūru neatceros, bet tas bija kaut kas ap istabas temperatūru un nogatavina 15 vai 20 dienas, ļaujot gaļai ''marmorizēties''
Traks vai, istabas temperatūrā tur jauki, balti tārpiņi jau pie desmitās dienas. Liellopu nobriedina 2-3 grādu temperatūrā 20/30 dienas pie noteikta gaisa mitruma un svarīgi, lai būtu iespēja visu laiku vēdināt telpu. Esmu dzirdējis, ka gaļu "steiku meistari" nobriedina arī 60 dienas, bet nu šaubos vai tādu kāds no mums te kaut kur nogaršos. Nobriedināšana "nemarmorizē" gaļu, tas process notiek pirms lopa nokaušanas ar īpašu ēdienkarti un lēnu izaudzēšanu un gaļas liellopu šķirnēm, nevis nokautu 7 gadīgo Latvijas brūno piena govi.
Briedināšana būtībā ir lēna fermentēšana, kas pastiprina garšu un sašķel struktūru. Varat saukt arī par pūdēšanu
Ko zini, man varbūt vēsa istaba Bet paldies, ka precizēji, jo labu laiku atpakaļ par šo lasīju Ločmeļa komentārus, bet bija slinkums atkal celt ārā to rakstu | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|