Online

Pašreiz BMWPower skatās 206 viesi un 3 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Restorāni un krogi

AutorsZiņojums
Apins
18. Mar 2014, 22:30 #1921

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3463

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS


18 Mar 2014, 21:16:54 Mednieks rakstīja:

16 Mar 2014, 20:55:39 Apins rakstīja:

20 Feb 2014, 11:01:40 Mednieks rakstīja:
Tika iemēģināts restorāns ''Uzbekistāna''.
Ēdiens tik tiešām garšas bagāts! Apkalpošana bija ļoti laba.
Vienīgais, ja ir pie kā jāpiekasās - zaļā tēja šķiet garšoja pēc zivīm.
Ēdiens 9/10
Atmosfēra 8.5/10
Apkalpošana 9/10
Cena 7.5/10

Visnotaļ iesaku, par 25 eiro gan paēst ar savu sievišķi var, gan alu padzert. Pie tam ēdiens un pasēdēšana tur tik tiešām ir savādāka no ikdienas.


Iespaidojoties no šī posta, pasūtīju uz mājām no turienes. Kopumā samaksāju 40eur par šašliku, plovu un grillētiem dārzeņiem. Par 20eur jēra šašliku gaidīju vairāk par 150gramiem, 4eur dārzeņi bija 2 paprikas šķēlītes un 2 cukīnī šķēles, bet plovs bija rīsi ar burkānu un kariju. Un vēl lieki piebilst, ka ne operatore, ne piegādātājs nezināja nevienu vārdu latviski un ēdiens bija atdzisis. Vairāk par 1 balli nevar dot.


Piemēram par to pašu plovu, klātienē mums tika pasniegta info, ka plovs jāpasūta 4 h iepriekš, jo viņš tiekot kā tur īpaši pagatavots un bez tādas iepriekš pasūtīšanas tikai speciālās dienās iespējams.
Par tiem pašiem traukiem, kādos tika pasniegts, koka šķīvis ar metāla, lkm čuguna pārklājumu, lai ēdiens turās karsts, šķīvis tik karsts bija 5 min, ka pieskarties nevarēja.
Nu tā, es un mana meitene sajutās ļoti labi tur, visi runāja latviski bez problēmām, apkalpošana bija ļoti labā līmenī.

Sorry ka dēļ manas rekomendācijas Tev ieberziens par 40 euro.


Viss kārtībā. Vienkārši tājās prastajās šašliku ēstuvēs parasti labāk - garšīgāk, lētāk un vairāk.

Var jau būt, ka uz vietaa pavisam citādāk...

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
sandijslv
20. Mar 2014, 18:02 #1922

Kopš: 07. Aug 2011

Ziņojumi: 263

Braucu ar:

Kas vainas Steiku haosam vai Ribs & Rock ?
Steiku haosā diezgan jēls (2 no 6) vai medium rare ir ļoti garšīgi, ar gaļu tur viss ir kārtībā. Ribs & Rock arī labi steiki. Pēdējais steiks ēsts Amarone - lielais (Fiorentina) 1.5kg steiks bija garām, bet Argentīnas steiks labs.


16 Mar 2014, 18:40:11 SteelRat rakstīja:
Velreiz par jau, laikam, daudzreiz izrunatu temu, kur poweristi ietiektu Riga nobaudit steiku , kur ir labakais steiks riga
Offline
Pauliic
20. Mar 2014, 20:12 #1923

Kopš: 01. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 8769

Braucu ar: 10, 101

pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu



-----------------
http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv
Offline
s-line
20. Mar 2014, 21:38 #1924

Kopš: 08. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2578

Braucu ar: kūtiņu

Kā tur ir ar to steiku klubu valmieras pusē? mājaslapā šķiet,ka info kādu laiku nav atjaunota un uz e-pastiem ar neviens neatbild. parādījās interese par to steiku semināru

Kāds ir bijis pēdējā laikā ēst auto ringā? Pāris gadus atpakaļ itkā nebija slikti,kā ir tagad?
Offline
Lood
20. Mar 2014, 21:42 #1925

Kopš: 22. Apr 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 793

Braucu ar:


20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu




by the way, runajot par tiem istiem steikiem, neesmu vel sava dzive sanjemies kautkur panjemt to steiku, bet ir bet, lai nesachakaretu visu priekshtatu, kur tad isti ir tas istais steiks, vai vismaz, kura iestade var dabut cik vien tuvu var tam istajam? Un uzreiz sakam ari cik eināri (euro) tas maksa
Offline
lm
20. Mar 2014, 22:20 #1926

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 1491

Braucu ar:


20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu



Nu, "ekspert", kur ir tas īstais steiks?

-----------------
Nelido ātrāk par savu sargeņģeli!
Offline
sandijslv
20. Mar 2014, 22:31 #1927

Kopš: 07. Aug 2011

Ziņojumi: 263

Braucu ar:

Esmu garšojis gan diezgan labi novērtētā Amerikas steiku restorānā, gan šur tur Eiropā. Man šķiet, ka Tu nedaudz pārspīlē.
Bet tiešām - saki, kur ir tas īstais steiks, labprāt pagaršošu.


20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu
Offline
suhariks1
20. Mar 2014, 22:55 #1928

Kopš: 06. Jul 2009

No: Sigulda

Ziņojumi: 410

Braucu ar: 4x4


20 Mar 2014, 22:31:04 sandijslv rakstīja:
Esmu garšojis gan diezgan labi novērtētā Amerikas steiku restorānā, gan šur tur Eiropā. Man šķiet, ka Tu nedaudz pārspīlē.
Bet tiešām - saki, kur ir tas īstais steiks, labprāt pagaršošu.


20 Mar 2014, 20:12:07 Pauliic rakstīja:
pagaršosi vienreiz "īstu" steiku, sapratīsi atšķirību ar Vācijas vesto 3x atsaldēto gaļas gabalu



īstu steiku latvijā PVD neļauj pasniegt, kā pēc? īstam steikam tikko kautā lopa speciāli zivēlētos gabalus nogatavina, precīzu temperatūru neatceros, bet tas bija kaut kas ap istabas temperatūru un nogatavina 15 vai 20 dienas, ļaujot gaļai ''marmorizēties'' , pēc šī procesa viņa paliek mīkstāka. PVD izpratnē - sabojājas. Steiku klubs būs vienīgais, kas varēs īstam steikam pietuvinātu produktu Jums piedāvāt. Restorānos - tā ir liellopa fileja, kas ir apcepta uz grillpannas un pēc tam krāsnī tā tiek izkarsēta, lai iegūtu klienta pasūtīto gatavības pakāpi.
Offline
AV
20. Mar 2014, 23:00 #1929

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 17407

Braucu ar: 500

Steikiem labs variants ir panemt Steiku Haosa sagatavoto galu un cept pasiem majas. Visas reizes sanacis perfekti - iesaku "Mignon favorite". Attiecigi, tad nav problemu panemt klat ari kadu patiesam forsu vinu, piem. italu Amarone.
CLICK - cenradis
Offline
Bron
20. Mar 2014, 23:07 #1930

Kopš: 30. Aug 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 15204

Braucu ar: Traktortehniku by Nissan


18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?


Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.
Offline
Bron
20. Mar 2014, 23:09 #1931

Kopš: 30. Aug 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 15204

Braucu ar: Traktortehniku by Nissan

Zinaataaju saka ka labs T-bone steiks esot Steak house Dome, Smilšu iela 2
Offline
Tomzs
20. Mar 2014, 23:25 #1932

Kopš: 06. Jan 2009

No: Liepāja

Ziņojumi: 3535

Braucu ar: VS & 29


20 Mar 2014, 23:07:56 Bron rakstīja:

18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?


Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.


Orizzonte
Offline
Lood
20. Mar 2014, 23:40 #1933

Kopš: 22. Apr 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 793

Braucu ar:


20 Mar 2014, 23:00:27 AV rakstīja:
Steikiem labs variants ir panemt Steiku Haosa sagatavoto galu un cept pasiem majas. Visas reizes sanacis perfekti - iesaku "Mignon favorite". Attiecigi, tad nav problemu panemt klat ari kadu patiesam forsu vinu, piem. italu Amarone.
CLICK - cenradis

Laikam argentīnas steiks būs tas labākais, ko tur paņemt? viņš arī 2x dārgāks par visiem tiem marinētiem, te jau ir tas prikols samarinē un ne visiem iet pie sirds, a tie 2vi dārgie nav vispār tjipa marinēti, kā tur īsti ir? Sāk rasties doma, ka mošk rīt jauztaisa mājas steika vakars, bet atkal, ko lai paņem?
Offline
s-line
20. Mar 2014, 23:45 #1934

Kopš: 08. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 2578

Braucu ar: kūtiņu


20 Mar 2014, 23:07:56 Bron rakstīja:

18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?


Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.


Domā Light house,kas uz jomenes? Gribētos saprast kā tur ēdot var skatīties uz jūru?
Offline
RVR
20. Mar 2014, 23:53 #1935

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22288

Braucu ar: RVR


20 Mar 2014, 23:45:42 s-line rakstīja:

20 Mar 2014, 23:07:56 Bron rakstīja:

18 Mar 2014, 21:08:42 Pufaix rakstīja:
Kur Kurzemes pusē var ēdot skatīties jūrā?
..Kaut kas Villa-Anna-Apšuciemā-veidīgs, bet strādā arī šajā nesezonā?


Jūrmala der?
Tad LIGHT HOUSE, leeti nebuus.


Domā Light house,kas uz jomenes? Gribētos saprast kā tur ēdot var skatīties uz jūru?


Nē, viņš domāja šo:
http://www.lighthousejurmala.lv/lv/
Offline
Pauliic
21. Mar 2014, 07:10 #1936

Kopš: 01. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 8769

Braucu ar: 10, 101

čīkstuļiem



16 Mar 2014, 19:50:46 Pauliic rakstīja:
ja pareizi atceros, šis bija viens no retajiem restorāniem, kuri iepērk steikam paredzēto gaļu, pēc iespējām te pat LV no Valmieras puses:

http://restoransalberta13.lv/

vispār, ja gribi šo lietu rakt dziļāk + forši pavadīt laiku - iesaku savākties un aizbraukt uz šo pasākumu:

http://www.latvijassteikuklubs.lv/ ,

uzzināsi visu ko gribi zināt, attēdīsies visādu veidu gaļas + made in Latvia




-----------------
http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv
Offline
Apins
21. Mar 2014, 08:38 #1937

Kopš: 14. Sep 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 3463

Braucu ar: RS, Jimny un R1200GS


21 Mar 2014, 07:10:46 Pauliic rakstīja:
čīkstuļiem



16 Mar 2014, 19:50:46 Pauliic rakstīja:
ja pareizi atceros, šis bija viens no retajiem restorāniem, kuri iepērk steikam paredzēto gaļu, pēc iespējām te pat LV no Valmieras puses:

http://restoransalberta13.lv/

vispār, ja gribi šo lietu rakt dziļāk + forši pavadīt laiku - iesaku savākties un aizbraukt uz šo pasākumu:

http://www.latvijassteikuklubs.lv/ ,

uzzināsi visu ko gribi zināt, attēdīsies visādu veidu gaļas + made in Latvia





Cik tajā Valmierā tas prieks maksā?

-----------------
Eu, kāpēc nerāda parakstu?
Offline
Pauliic
21. Mar 2014, 09:53 #1938

Kopš: 01. Dec 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 8769

Braucu ar: 10, 101

baigi lēti nav


Rīgā ļoti iepaticies http://www.dasergio.lv/

[ Šo ziņu laboja Pauliic, 21 Mar 2014, 10:28:48 ]



-----------------
http://www.tero.lv http://www.gridlistes.lv
http://www.izlietne.lv http://www.keyaccount.lv
Offline
zhuupa
21. Mar 2014, 10:54 #1939

Kopš: 28. Sep 2010

No: Viļāni

Ziņojumi: 2295

Braucu ar: Fiat Multipla


20 Mar 2014, 22:55:50 suhariks1 rakstīja:
īstam steikam tikko kautā lopa speciāli zivēlētos gabalus nogatavina, precīzu temperatūru neatceros, bet tas bija kaut kas ap istabas temperatūru un nogatavina 15 vai 20 dienas, ļaujot gaļai ''marmorizēties''

Traks vai, istabas temperatūrā tur jauki, balti tārpiņi jau pie desmitās dienas. Liellopu nobriedina 2-3 grādu temperatūrā 20/30 dienas pie noteikta gaisa mitruma un svarīgi, lai būtu iespēja visu laiku vēdināt telpu. Esmu dzirdējis, ka gaļu "steiku meistari" nobriedina arī 60 dienas, bet nu šaubos vai tādu kāds no mums te kaut kur nogaršos. Nobriedināšana "nemarmorizē" gaļu, tas process notiek pirms lopa nokaušanas ar īpašu ēdienkarti un lēnu izaudzēšanu un gaļas liellopu šķirnēm, nevis nokautu 7 gadīgo Latvijas brūno piena govi.
Briedināšana būtībā ir lēna fermentēšana, kas pastiprina garšu un sašķel struktūru. Varat saukt arī par pūdēšanu
Offline
suhariks1
21. Mar 2014, 11:18 #1940

Kopš: 06. Jul 2009

No: Sigulda

Ziņojumi: 410

Braucu ar: 4x4


21 Mar 2014, 10:54:14 zhuupa rakstīja:

20 Mar 2014, 22:55:50 suhariks1 rakstīja:
īstam steikam tikko kautā lopa speciāli zivēlētos gabalus nogatavina, precīzu temperatūru neatceros, bet tas bija kaut kas ap istabas temperatūru un nogatavina 15 vai 20 dienas, ļaujot gaļai ''marmorizēties''

Traks vai, istabas temperatūrā tur jauki, balti tārpiņi jau pie desmitās dienas. Liellopu nobriedina 2-3 grādu temperatūrā 20/30 dienas pie noteikta gaisa mitruma un svarīgi, lai būtu iespēja visu laiku vēdināt telpu. Esmu dzirdējis, ka gaļu "steiku meistari" nobriedina arī 60 dienas, bet nu šaubos vai tādu kāds no mums te kaut kur nogaršos. Nobriedināšana "nemarmorizē" gaļu, tas process notiek pirms lopa nokaušanas ar īpašu ēdienkarti un lēnu izaudzēšanu un gaļas liellopu šķirnēm, nevis nokautu 7 gadīgo Latvijas brūno piena govi.
Briedināšana būtībā ir lēna fermentēšana, kas pastiprina garšu un sašķel struktūru. Varat saukt arī par pūdēšanu


Ko zini, man varbūt vēsa istaba Bet paldies, ka precizēji, jo labu laiku atpakaļ par šo lasīju Ločmeļa komentārus, bet bija slinkums atkal celt ārā to rakstu
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo