Online
Pašreiz BMWPower skatās 246 viesi un 19 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
LMR | | Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
| uz svētkiem arī marinēju kakla karbonādes gabalu kefīrā. Baigi gardi bija.
galarezultāta bildes gan nav | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
26 Jun 2012, 14:27:56 Andic rakstīja:
18 Jun 2012, 15:13:50 VMR rakstīja:
K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās
Pamēģināji ?
Stasti kā ir ar to restīti
Nē, iegāju K-rautā, nocilāju vēlreiz un palika žēl tā piecīša | Offline | | |
viagris | | Kopš: 06. Jul 2004
Ziņojumi: 4699
Braucu ar:
|
26 Jun 2012, 15:01:19 Zoo rakstīja:
bļā nu šķiņķi šašlikos rīt- tur vajag vai nu nebut normaalu gaļu redzējušam, vai arī ar gaļasmašīnu žokļu vietā
Es nemāku gaļu, čeka nav, zinu, ka ir karbonāde un šķiņķis, citus nosaukumus nezinu. Paskatījos Rimi normālu gaļas gabalu un ķēru iekšā
Nu labi, šajās brīvdienās labošos un būs pilna fotorecepte | Offline | | |
nutastur | | Kopš: 01. Mar 2009
Ziņojumi: 3658
Braucu ar: POLO
|
26 Jun 2012, 15:04:03 LMR rakstīja:
uz svētkiem arī marinēju kakla karbonādes gabalu kefīrā. Baigi gardi bija.
[IMG] http://img4.www.spoki.lv/upload2/articles/55/55...ade-kefira-1.jpg [/IMG]
[IMG] http://img3.www.spoki.lv/upload2/articles/55/55...ade-kefira-4.jpg [/IMG]
galarezultāta bildes gan nav
es parasti marinēju klasiskajā ar etiķi. jo tad ir kraukšķigi marinēti sīpoliņi ko pie gaļas piekost.
| Offline | | |
IELEJAM | | Kopš: 28. Jan 2008
Ziņojumi: 3207
Braucu ar: prieku
|
25 Jun 2012, 22:33:14 VMR rakstīja:
25 Jun 2012, 22:10:44 foobar rakstīja:
Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.
Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.
Praktisks un lēts gāzes grils
Kā vispār ir ar tiem gāzes griliem - vai tur var kkā iemakarēt ogles, lai dūma aromātu dabūtu, vai tā ir vienkārši gāzes plīts brīvā dabā?
Pēc pieredzes saku, ka uz WEBER var pagatavot ļoti gardu maltīti un tas ir kas vairāk, kā gāzes plīts brīvā dabā. Tur ir iespēja izmantot dažādu koku skaidas, lai dabūtu dūmu garšu. Piemēram zivs pagatavošanai ir speciāls koka dēlītis uz kura to zivi cep un tas koks apdegot izdala dūmu aromātu. Arī es kādreiz biju skeptisks, bet tagad domas esmu mainījis. Grilu var aprīkot ar visdažādākajiem pričendāļiem, pannām, groziem, restēm, var cept gaļu, zivis, dārzeņus, picas, pankūkas....... Ja nauda ir, tad šis īstais produkts.
P.S. Weberus netirgoju, šī nav reklāma | Offline | | |
divkosigais | | Kopš: 15. Feb 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 6488
Braucu ar:
| Skatos te daudziem bijus topaa recepte, kuras buutiibaa ir 0,5-0,8kg sariiveetu siipolu uz kg gallas. + piapri ,zallumi, ella utt.
tik nu ar citroniem mees savadaak darijaam - stundu iepriekss tikai likaam klaat. Bet pati gallas marinaade staaveeja siipolu masaa ~20h.
Protams, ka sanaaca lloti garssiigi. | Offline | | |
Zoo | | Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| elementāra recepte-
kindza+piparmētru lapas smalki sakapātas+ olīveļļa+S&P.
patur vairākas stundas un cep.
un kečups arii tiek iejaukts no tomātu pastas, etiķa, cukura, sāls, piestā samaltām garšvielām pēc garšas. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Vēl elementārākā recepte - Rimi/maksima nopērkam gaļu caurspīdīgā plastmasas spainītī un ketčupu sarkanā plastmasas pudelē | Offline | | |
|
Zoo | | Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| iemetam konteinerā un skatamies kā bomzis Vasja to visu sukā iekšā
kā jūs, kolēģi, domājat- kāda gaļa tiek samarinēta tajos lielveikalu šašlīķos??? | Offline | | |
viagris | | Kopš: 06. Jul 2004
Ziņojumi: 4699
Braucu ar:
|
26 Jun 2012, 17:26:37 VMR rakstīja:
Vēl elementārākā recepte - Rimi/maksima nopērkam gaļu caurspīdīgā plastmasas spainītī un ketčupu sarkanā plastmasas pudelē
Kā tad, svētdien nopirku IKI vakarā gaļu, šļundras vakarā nāca ciemos, uzcepu, apēdu vienu gabaliņu ar mokām, tā arī nostāvējā visu nakti ārā uz galda pārpalikumi - pat vietējie kaķi izbrāķēja un pa nakti nenorija
Tā kā šodien dzimene, tad izdomāju, ka jāiemarinā pa ātram gaļa un jāierij pa jaunajai receptei :banket_prodolžajetsa: | Offline | | |
PASSATizhi | | Kopš: 25. Jun 2009
No: Jūrmala
Ziņojumi: 8681
Braucu ar: 686hp
|
26 Jun 2012, 17:39:36 Zoo rakstīja:
iemetam konteinerā un skatamies kā bomzis Vasja to visu sukā iekšā
kā jūs, kolēģi, domājat- kāda gaļa tiek samarinēta tajos lielveikalu šašlīķos???
nez, sky cūkas šašliks pēc manam domām ir ļoti labs | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
26 Jun 2012, 17:26:37 VMR rakstīja:
Vēl elementārākā recepte - Rimi/maksima nopērkam gaļu caurspīdīgā plastmasas spainītī un ketčupu sarkanā plastmasas pudelē
..un galja tanii spainitie ir satinusies kopaa vienaa murskulii thanks by ciipslaam un pleeveem kaut kaads fetiss ,pirkt sasliku spainiishos. | Offline | | |
kuminjs | | Kopš: 12. Mar 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 207
Braucu ar: e-36
|
16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:
15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas tādas neesmu vairs garšojis Samarinētas bija uz visiem 10
nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak
recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
melnie pipari 20gr ir domāti rupjie melnie pipari vai malti melnie pipari??
es protams pieshaavu maltus !!! pēc garšas liekas ka jaaliek bija rupjie baigi stipra sanāca | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Es liku maltos, sanāca zbis | Offline | | |
kuminjs | | Kopš: 12. Mar 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 207
Braucu ar: e-36
|
05 Jul 2012, 08:59:37 VMR rakstīja:
Es liku maltos, sanāca zbis
Skaidrs!!! Tad jāliek tik iekšā vistas un jāskatās kādi brīnumi tur beigās sanāks | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Tomēr nopirku to silikona restīti. Tika grillēts lasis. Krietni labāk, nekā uz metāla restes - lasis nepiecepās, reste nesakusa, bija viegli notīrāma... | Offline | | |
|
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12921
Braucu ar: eFku
|
16 Mar 2012, 14:52:44 AVI rakstīja:
Vasarā bildes studijā kāds kuram kūpināmais aparāts iznācis
procesaa
pamatus ieleeju jau rudenii, bet paareejam piekjeeros tikai tagad.
sito sabuuveeju aizvakar/vakar vakaros peec darba.
par to cik viss tur skjiibi nepiepisties. pirmo reizi dziivee kjelli panjeemu rokaa.
projekts turpinaas.[ Šo ziņu laboja markelis, 18 Jul 2012, 08:34:40 ] | Offline | | |
_Eddy_ | | Kopš: 13. Feb 2008
Ziņojumi: 1672
Braucu ar: wrx sti typeR 00', octavia RS AWD 22’
| Labaak jau buutu njeemis karstumizturiigos kiegeljus. | Offline | | |
markelis | | Kopš: 28. Oct 2002
Ziņojumi: 12921
Braucu ar: eFku
|
18 Jul 2012, 10:08:29 _Eddy_ rakstīja:
Labaak jau buutu njeemis karstumizturiigos kiegeljus.
ieksheejie kiegelji shamota, aareejie skurstenja. taa kaas viss ok. | Offline | | |
exciter | | Kopš: 18. Jan 2006
Ziņojumi: 3713
Braucu ar:
| Vai kāds var ieteikt kur izdevīgāk pirkt malku grillam salīdzinoši nelielos apjomos? Veselu kravu nav kur glabāt, bet kādu kubikmetru varētu paķert. Laikam jau alksnis būtu vēlamākais.
Lielveikalu piedāvājumu zinu, tikai diez vai tas ir izdevīgākais. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|