Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 246 viesi un 19 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
LMR
26. Jun 2012, 15:04 #181

Kopš: 10. Aug 2011

Ziņojumi: 889

Braucu ar:

uz svētkiem arī marinēju kakla karbonādes gabalu kefīrā. Baigi gardi bija.





galarezultāta bildes gan nav
Offline
VMR
26. Jun 2012, 15:04 #182

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


26 Jun 2012, 14:27:56 Andic rakstīja:

18 Jun 2012, 15:13:50 VMR rakstīja:
K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās

Pamēģināji ?
Stasti kā ir ar to restīti

Nē, iegāju K-rautā, nocilāju vēlreiz un palika žēl tā piecīša
Offline
viagris
26. Jun 2012, 15:09 #183

Kopš: 06. Jul 2004

Ziņojumi: 4699

Braucu ar:


26 Jun 2012, 15:01:19 Zoo rakstīja:
bļā nu šķiņķi šašlikos rīt- tur vajag vai nu nebut normaalu gaļu redzējušam, vai arī ar gaļasmašīnu žokļu vietā

Es nemāku gaļu, čeka nav, zinu, ka ir karbonāde un šķiņķis, citus nosaukumus nezinu. Paskatījos Rimi normālu gaļas gabalu un ķēru iekšā
Nu labi, šajās brīvdienās labošos un būs pilna fotorecepte
Offline
nutastur
26. Jun 2012, 15:10 #184

Kopš: 01. Mar 2009

Ziņojumi: 3658

Braucu ar: POLO


26 Jun 2012, 15:04:03 LMR rakstīja:
uz svētkiem arī marinēju kakla karbonādes gabalu kefīrā. Baigi gardi bija.

[IMG] http://img4.www.spoki.lv/upload2/articles/55/55...ade-kefira-1.jpg [/IMG]

[IMG] http://img3.www.spoki.lv/upload2/articles/55/55...ade-kefira-4.jpg [/IMG]

galarezultāta bildes gan nav


es parasti marinēju klasiskajā ar etiķi. jo tad ir kraukšķigi marinēti sīpoliņi ko pie gaļas piekost.

Offline
IELEJAM
26. Jun 2012, 15:14 #185

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3207

Braucu ar: prieku


25 Jun 2012, 22:33:14 VMR rakstīja:

25 Jun 2012, 22:10:44 foobar rakstīja:
Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.

Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.

Praktisks un lēts gāzes grils

Kā vispār ir ar tiem gāzes griliem - vai tur var kkā iemakarēt ogles, lai dūma aromātu dabūtu, vai tā ir vienkārši gāzes plīts brīvā dabā?


Pēc pieredzes saku, ka uz WEBER var pagatavot ļoti gardu maltīti un tas ir kas vairāk, kā gāzes plīts brīvā dabā. Tur ir iespēja izmantot dažādu koku skaidas, lai dabūtu dūmu garšu. Piemēram zivs pagatavošanai ir speciāls koka dēlītis uz kura to zivi cep un tas koks apdegot izdala dūmu aromātu. Arī es kādreiz biju skeptisks, bet tagad domas esmu mainījis. Grilu var aprīkot ar visdažādākajiem pričendāļiem, pannām, groziem, restēm, var cept gaļu, zivis, dārzeņus, picas, pankūkas....... Ja nauda ir, tad šis īstais produkts.
P.S. Weberus netirgoju, šī nav reklāma
Offline
divkosigais
26. Jun 2012, 15:39 #186

Kopš: 15. Feb 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 6488

Braucu ar:

Skatos te daudziem bijus topaa recepte, kuras buutiibaa ir 0,5-0,8kg sariiveetu siipolu uz kg gallas. + piapri ,zallumi, ella utt.
tik nu ar citroniem mees savadaak darijaam - stundu iepriekss tikai likaam klaat. Bet pati gallas marinaade staaveeja siipolu masaa ~20h.
Protams, ka sanaaca lloti garssiigi.
Offline
Zoo
26. Jun 2012, 17:22 #187

Kopš: 27. Sep 2007

Ziņojumi: 7814

Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger

elementāra recepte-
kindza+piparmētru lapas smalki sakapātas+ olīveļļa+S&P.
patur vairākas stundas un cep.
un kečups arii tiek iejaukts no tomātu pastas, etiķa, cukura, sāls, piestā samaltām garšvielām pēc garšas.
Offline
VMR
26. Jun 2012, 17:26 #188

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Vēl elementārākā recepte - Rimi/maksima nopērkam gaļu caurspīdīgā plastmasas spainītī un ketčupu sarkanā plastmasas pudelē
Offline
Zoo
26. Jun 2012, 17:39 #189

Kopš: 27. Sep 2007

Ziņojumi: 7814

Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger

iemetam konteinerā un skatamies kā bomzis Vasja to visu sukā iekšā

kā jūs, kolēģi, domājat- kāda gaļa tiek samarinēta tajos lielveikalu šašlīķos???
Offline
viagris
26. Jun 2012, 17:45 #190

Kopš: 06. Jul 2004

Ziņojumi: 4699

Braucu ar:


26 Jun 2012, 17:26:37 VMR rakstīja:
Vēl elementārākā recepte - Rimi/maksima nopērkam gaļu caurspīdīgā plastmasas spainītī un ketčupu sarkanā plastmasas pudelē

Kā tad, svētdien nopirku IKI vakarā gaļu, šļundras vakarā nāca ciemos, uzcepu, apēdu vienu gabaliņu ar mokām, tā arī nostāvējā visu nakti ārā uz galda pārpalikumi - pat vietējie kaķi izbrāķēja un pa nakti nenorija
Tā kā šodien dzimene, tad izdomāju, ka jāiemarinā pa ātram gaļa un jāierij pa jaunajai receptei :banket_prodolžajetsa:
Offline
PASSATizhi
26. Jun 2012, 17:50 #191

Kopš: 25. Jun 2009

No: Jūrmala

Ziņojumi: 8681

Braucu ar: 686hp


26 Jun 2012, 17:39:36 Zoo rakstīja:
iemetam konteinerā un skatamies kā bomzis Vasja to visu sukā iekšā

kā jūs, kolēģi, domājat- kāda gaļa tiek samarinēta tajos lielveikalu šašlīķos???
nez, sky cūkas šašliks pēc manam domām ir ļoti labs
Offline
shmurger
30. Jun 2012, 03:07 #192

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


26 Jun 2012, 17:26:37 VMR rakstīja:
Vēl elementārākā recepte - Rimi/maksima nopērkam gaļu caurspīdīgā plastmasas spainītī un ketčupu sarkanā plastmasas pudelē
..un galja tanii spainitie ir satinusies kopaa vienaa murskulii thanks by ciipslaam un pleeveem kaut kaads fetiss ,pirkt sasliku spainiishos.
Offline
kuminjs
05. Jul 2012, 01:25 #193

Kopš: 12. Mar 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 207

Braucu ar: e-36


16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:

15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas tādas neesmu vairs garšojis Samarinētas bija uz visiem 10


nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak

recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

Liekam klāt pārējos komponentus.

Sāls 500g (ne mazāk)

Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.

sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°



melnie pipari 20gr ir domāti rupjie melnie pipari vai malti melnie pipari??
es protams pieshaavu maltus !!! pēc garšas liekas ka jaaliek bija rupjie baigi stipra sanāca
Offline
VMR
05. Jul 2012, 08:59 #194

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Es liku maltos, sanāca zbis
Offline
kuminjs
05. Jul 2012, 10:49 #195

Kopš: 12. Mar 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 207

Braucu ar: e-36


05 Jul 2012, 08:59:37 VMR rakstīja:
Es liku maltos, sanāca zbis


Skaidrs!!! Tad jāliek tik iekšā vistas un jāskatās kādi brīnumi tur beigās sanāks
Offline
VMR
07. Jul 2012, 09:17 #196

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Tomēr nopirku to silikona restīti. Tika grillēts lasis. Krietni labāk, nekā uz metāla restes - lasis nepiecepās, reste nesakusa, bija viegli notīrāma...
Offline
markelis
18. Jul 2012, 08:32 #197

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12921

Braucu ar: eFku


16 Mar 2012, 14:52:44 AVI rakstīja:
Vasarā bildes studijā kāds kuram kūpināmais aparāts iznācis


procesaa






pamatus ieleeju jau rudenii, bet paareejam piekjeeros tikai tagad.
sito sabuuveeju aizvakar/vakar vakaros peec darba.
par to cik viss tur skjiibi nepiepisties. pirmo reizi dziivee kjelli panjeemu rokaa.

projekts turpinaas.

[ Šo ziņu laboja markelis, 18 Jul 2012, 08:34:40 ]

Offline
_Eddy_
18. Jul 2012, 10:08 #198

Kopš: 13. Feb 2008

Ziņojumi: 1672

Braucu ar: wrx sti typeR 00', octavia RS AWD 22’

Labaak jau buutu njeemis karstumizturiigos kiegeljus.
Offline
markelis
18. Jul 2012, 10:18 #199

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12921

Braucu ar: eFku


18 Jul 2012, 10:08:29 _Eddy_ rakstīja:
Labaak jau buutu njeemis karstumizturiigos kiegeljus.


ieksheejie kiegelji shamota, aareejie skurstenja. taa kaas viss ok.
Offline
exciter
23. Jul 2012, 17:49 #200

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3713

Braucu ar:

Vai kāds var ieteikt kur izdevīgāk pirkt malku grillam salīdzinoši nelielos apjomos? Veselu kravu nav kur glabāt, bet kādu kubikmetru varētu paķert. Laikam jau alksnis būtu vēlamākais.
Lielveikalu piedāvājumu zinu, tikai diez vai tas ir izdevīgākais.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo