Online

Pašreiz BMWPower skatās 242 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
ROLEXX
19. Jun 2012, 13:59 #161

Kopš: 10. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 11581

Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s


19 Jun 2012, 12:16:22 envy rakstīja:

19 Jun 2012, 11:55:25 ROLEXX rakstīja:
Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?

Kad kārtīgi būsi pamīcījis gaļiņu marinādē, tad tie sīpoli būs tik izstrādājušies nākamajā dienā, ka cauri var redzēt. Neredzu jēgu to darīt

Bet tad uz nakti atstāj marinādē?

[ Šo ziņu laboja ROLEXX, 19 Jun 2012, 13:59:30 ]



-----------------
Juridiskie pakalpojumi
Offline
envy
19. Jun 2012, 14:23 #162

Kopš: 02. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 2194

Braucu ar: TFSI


19 Jun 2012, 13:59:10 ROLEXX rakstīja:
Bet tad uz nakti atstāj marinādē?

Savu recepti savulaik nošpikoju šeit: http://www.artstudio.lv/sasliks/

tagad atliek variēt
Offline
Martigus
19. Jun 2012, 14:33 #163

Kopš: 02. Jul 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 572

Braucu ar: Kašakūni

Pedeja laika taisu gallju peec http://www.gatavosim.lv/pikantais-cukgalas-sasliks/ receptes , ir meiginata cukgalja , gan vista , visiem garshoja un bija apmierinati

Vel ir laba recepte ar elju , daudzi cilveki brinijas un teica ka tur nekas nevar but bet pagarshojot acis bija uz kaatinjiem un pats labakais kad galja no ellas paliek miksta taka var izmantot ar sliktaku galjas gabalu
taatad un 1kg galas vajag:
0,5kg sipolu
200ml parasto cepamo ellu
1 edamkarote 5 piparu maisijums
1 edamkarote rupja saals (uzmanigi man ir sanacis parsalit)
1 tejkarote cukura
Parejas piedevas tur pipari , kiploki , loki , dilles pec katra pasha gaumes

tas principa butu galvenais , galai velams nostavet vismaz 24 stundas , un delj ellas ir labums tads kad vina ari bus lietojama ja nostaves 2 dienas
Offline
p33sly
19. Jun 2012, 16:41 #164

Kopš: 27. Apr 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 943

Braucu ar: turbo prop

ķīnīzeriem šādi grilli. ar dubultdibenu pelniem. baigi sekli un šauri. galā būdiņa, kur ogles kurina.


-----------------
Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
Offline
Onufrijs
19. Jun 2012, 17:13 #165

Kopš: 03. Sep 2010

Ziņojumi: 590

Braucu ar: Scott

Kā man stāstīja gruzīnu spečuki, klasisko šašliku taisa lietojot tikai gaļu, sāli un piparus.
Visas tās marinādes sauc par basturma.
Paši gruzīni gan atzīst, ka armēņiem esot garšīgāks šašliks
Offline
Puuchuks
19. Jun 2012, 17:17 #166

Kopš: 03. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 24359

Braucu ar: BMW


19 Jun 2012, 17:13:26 Onufrijs rakstīja:
Visas tās marinādes sauc par basturma.

basturma ir vītināta gaļa
Offline
p33sly
19. Jun 2012, 17:21 #167

Kopš: 27. Apr 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 943

Braucu ar: turbo prop

man gruzīnu meitene šittā pastāstīja tikko:
"Gruzijā taisa vsp daudz cūgaļu...azeri,dagestānieši ēd lielopu-jēru. Atšķirība ir tanī,ka kaukāzā šašliks ir viss ,nevis kā pie mums tikai kakla karbnāde...tur ir kauliņi arī klāt.....Lai gaļa mīkstāka ,tad pielek nedaudz medu,vīnu....nu gruzījā liek adžika(vopšim viņa garšo tā pat garšo kā zaļais karijs) pieliec visādus zaļumus(pētersiļi,sellerija) sāls+ sarkanais pipars )) Bet vispār receptes nav "

-----------------
Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
Offline
Puuchuks
19. Jun 2012, 17:40 #168

Kopš: 03. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 24359

Braucu ar: BMW

skaidrs ir tas, ka vienotas vislabākās receptes nav.
un, ka oriģ šašlikam nebāž etiķi klāt.

vīns - jā, visādas garšvielas un zaļumi pēc patikas, sāls, cukurs - jā.

bet etiķis der tikai "veikala" šašlikam, lai nomāktu to, ka sūdīga gaļa.
Offline
9999
25. Jun 2012, 21:56 #169

Kopš: 18. Mar 2012

Ziņojumi: 844

Braucu ar: sixfourtyfizza

Peec siem jaanjiem noteikti labakais noperkamais Cukgalas sasliks ,pec manam domam ir Naakotnes ,balta spainii ! Suligs ,nav ciets ,nav daudz treknumu un istaja vieta maksas pat mazaak neka kkads Rimi sasliks ,iesaku pameginat
Offline
fleix
25. Jun 2012, 22:00 #170

Kopš: 27. Jun 2006

Ziņojumi: 8379

Braucu ar: 22

Sky zaļumu marinādē arī ļoti labs
Offline
foobar
25. Jun 2012, 22:10 #171

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30

Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.

Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.
Offline
wheelie
25. Jun 2012, 22:15 #172

Kopš: 21. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6797

Braucu ar: 1.6

Iepatikās rimčika avīzes recepte

Cūkgaļas lāpstiņa 1 kg
plūmju sula/nektārs 250 ml
Žāvētās plūmes 50 gr.
Laima sula 2 galda karotes
Svaigs čili
Ķiploks 6 daiviņas
Melnie maltie pipari 1 puskarote
Rozmarīns 1 karote, var svaigu
Sāls 1 karote, var arī bez sāls
Sagriezt gaļu, plūmes, čili, ķiplokus, pielikt pārējās garšvielas, visu apliet ar plūmju sulu un uz nakti zem preses, sanāk ļoti sulīgs

[ Šo ziņu laboja wheelie, 25 Jun 2012, 22:17:23 ]



-----------------
8)
Offline
Red_Rocket
25. Jun 2012, 22:25 #173

Kopš: 24. Oct 2007

No: Jelgava

Ziņojumi: 4444

Braucu ar: C124 E320

ja šitā turpināsies, drīz būs kulinarijapower.lv
Offline
Horacijs_Keins
25. Jun 2012, 22:30 #174

Kopš: 14. Oct 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2474

Braucu ar:

Pat biju šokā, bet Rīgas miesnieka šašliks (plastmasas spainīti) bija garšīgs, bez milzigiem treknumiem, sulīgs un normāla izmēra gabaliņi iekšā.
Offline
VMR
25. Jun 2012, 22:33 #175

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


25 Jun 2012, 22:10:44 foobar rakstīja:
Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.

Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.

Praktisks un lēts gāzes grils

Kā vispār ir ar tiem gāzes griliem - vai tur var kkā iemakarēt ogles, lai dūma aromātu dabūtu, vai tā ir vienkārši gāzes plīts brīvā dabā?
Offline
foobar
25. Jun 2012, 22:56 #176

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30

Dūma smaka ir, jo gaļa piedeg Man arī bija aizspriedumi, ka tas gāzes grills ir tāds kā bezalkoholiskais alus, bet nu ir ok )

Lai būtu dūms vajag malku, no oglēm jau tāpat dūma nav. Bet nu parasti, lai ir ok cep uz bērza vai alkšņa, kas ja arī dūmo, tad piegaršas nekādas nav...
Offline
Andic
26. Jun 2012, 14:27 #177

Kopš: 16. Dec 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 2933

Braucu ar: foliju pa zobiem


18 Jun 2012, 15:13:50 VMR rakstīja:
K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās

Pamēģināji ?
Stasti kā ir ar to restīti
Offline
matrixxxx
26. Jun 2012, 14:43 #178

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


25 Jun 2012, 22:56:26 foobar rakstīja:
Dūma smaka ir, jo gaļa piedeg Man arī bija aizspriedumi, ka tas gāzes grills ir tāds kā bezalkoholiskais alus, bet nu ir ok )

Lai būtu dūms vajag malku, no oglēm jau tāpat dūma nav. Bet nu parasti, lai ir ok cep uz bērza vai alkšņa, kas ja arī dūmo, tad piegaršas nekādas nav...

Traks uz beerza kautko cept ?
Tur darva deg, paskaties ar kaadiem duumiem deg beerza taas.
Alksnis un miers.
Offline
viagris
26. Jun 2012, 14:54 #179

Kopš: 06. Jul 2004

Ziņojumi: 4699

Braucu ar:

Pirms jāņiem tika izlasīts powers par gaļu, saskatīti tie jūtuba gruzīnu un pārējo video utt un sanāca ideālākā gaļa mūžā
Karoče tika iepirkts šķiņķa gabals rimčikā ar speķi apakšā, sagriezti palielos gabalos, katrā sanāca +/- 1/4 speķa klāt. Sagriezu sīpolus (apmēram 800g uz kilo gaļas) un saspaidīti pamatīgi kastrolī, kur gaļa marinējas, lai to sulu atdod (kaut kādā receptē te pavīdēja tā ideja). Piespiests klāt 1 citrons, atkal mīcam.. Karote piparu, karote čilli pulvera, 2 čilli kaltēti pašaudzēti (šito var arī nelikt, īpaši pat nejutās), tad samīcam atkal visu un maucam gaļu klāt un mīcam visu kopā kādas 10 minūtes, tad pārlej ar kefīru un atkal samaisa. Pa virsu šķīīvies un ledusskapī iegšā. Cepta tika gan piektdien, gan sestdien gan svētdien uz karstām oglēm 15 minūtes. Kā sāk čarkstēt, tā apgriežam (te ieliktajā jūtube video tā cepa to baraņinu). Gaļa vnk kusa uz mēles
Šajās brīvdienās noteikti tiks atkārtots un būs šīs vasaras recepte
Lai labi garšo
Bilde ieskatam, kurā var tik saprast moš gabalu lielumu, jo powerā visi raud, ka max izšķirtspējā parasti fočēju un atstāta mazākā
[URL=http://www.bildites.lv/viewer.php?file=8x3ooi5zvmghph3gyk5g.jpg]
[/URL]
Edit: viss apraksts un sastāvdaļas uz 1kg gaļas..

[ Šo ziņu laboja viagris, 26 Jun 2012, 14:55:36 ]

Offline
Zoo
26. Jun 2012, 15:01 #180

Kopš: 27. Sep 2007

Ziņojumi: 7814

Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger

bļā nu šķiņķi šašlikos rīt- tur vajag vai nu nebut normaalu gaļu redzējušam, vai arī ar gaļasmašīnu žokļu vietā
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo