Online
Pašreiz BMWPower skatās 242 viesi un 8 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
ROLEXX | | Kopš: 10. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 11581
Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s
|
19 Jun 2012, 12:16:22 envy rakstīja:
19 Jun 2012, 11:55:25 ROLEXX rakstīja:
Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?
Kad kārtīgi būsi pamīcījis gaļiņu marinādē, tad tie sīpoli būs tik izstrādājušies nākamajā dienā, ka cauri var redzēt. Neredzu jēgu to darīt
Bet tad uz nakti atstāj marinādē?[ Šo ziņu laboja ROLEXX, 19 Jun 2012, 13:59:30 ]
----------------- Juridiskie pakalpojumi
| Offline | | |
envy | | Kopš: 02. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 2194
Braucu ar: TFSI
|
19 Jun 2012, 13:59:10 ROLEXX rakstīja:
Bet tad uz nakti atstāj marinādē?
Savu recepti savulaik nošpikoju šeit: http://www.artstudio.lv/sasliks/
tagad atliek variēt | Offline | | |
Martigus | | Kopš: 02. Jul 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 572
Braucu ar: Kašakūni
| Pedeja laika taisu gallju peec http://www.gatavosim.lv/pikantais-cukgalas-sasliks/ receptes , ir meiginata cukgalja , gan vista , visiem garshoja un bija apmierinati
Vel ir laba recepte ar elju , daudzi cilveki brinijas un teica ka tur nekas nevar but bet pagarshojot acis bija uz kaatinjiem un pats labakais kad galja no ellas paliek miksta taka var izmantot ar sliktaku galjas gabalu
taatad un 1kg galas vajag:
0,5kg sipolu
200ml parasto cepamo ellu
1 edamkarote 5 piparu maisijums
1 edamkarote rupja saals (uzmanigi man ir sanacis parsalit)
1 tejkarote cukura
Parejas piedevas tur pipari , kiploki , loki , dilles pec katra pasha gaumes
tas principa butu galvenais , galai velams nostavet vismaz 24 stundas , un delj ellas ir labums tads kad vina ari bus lietojama ja nostaves 2 dienas | Offline | | |
p33sly | | Kopš: 27. Apr 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 943
Braucu ar: turbo prop
| ķīnīzeriem šādi grilli. ar dubultdibenu pelniem. baigi sekli un šauri. galā būdiņa, kur ogles kurina.
----------------- Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/ | Offline | | |
Onufrijs | | Kopš: 03. Sep 2010
Ziņojumi: 590
Braucu ar: Scott
| Kā man stāstīja gruzīnu spečuki, klasisko šašliku taisa lietojot tikai gaļu, sāli un piparus.
Visas tās marinādes sauc par basturma.
Paši gruzīni gan atzīst, ka armēņiem esot garšīgāks šašliks
| Offline | | |
Puuchuks | | Kopš: 03. Jul 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 24359
Braucu ar: BMW
|
19 Jun 2012, 17:13:26 Onufrijs rakstīja:
Visas tās marinādes sauc par basturma.
basturma ir vītināta gaļa | Offline | | |
p33sly | | Kopš: 27. Apr 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 943
Braucu ar: turbo prop
| man gruzīnu meitene šittā pastāstīja tikko:
"Gruzijā taisa vsp daudz cūgaļu...azeri,dagestānieši ēd lielopu-jēru. Atšķirība ir tanī,ka kaukāzā šašliks ir viss ,nevis kā pie mums tikai kakla karbnāde...tur ir kauliņi arī klāt.....Lai gaļa mīkstāka ,tad pielek nedaudz medu,vīnu....nu gruzījā liek adžika(vopšim viņa garšo tā pat garšo kā zaļais karijs) pieliec visādus zaļumus(pētersiļi,sellerija) sāls+ sarkanais pipars )) Bet vispār receptes nav "
----------------- Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/ | Offline | | |
Puuchuks | | Kopš: 03. Jul 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 24359
Braucu ar: BMW
| skaidrs ir tas, ka vienotas vislabākās receptes nav.
un, ka oriģ šašlikam nebāž etiķi klāt.
vīns - jā, visādas garšvielas un zaļumi pēc patikas, sāls, cukurs - jā.
bet etiķis der tikai "veikala" šašlikam, lai nomāktu to, ka sūdīga gaļa. | Offline | | |
|
9999 | | Kopš: 18. Mar 2012
Ziņojumi: 844
Braucu ar: sixfourtyfizza
| Peec siem jaanjiem noteikti labakais noperkamais Cukgalas sasliks ,pec manam domam ir Naakotnes ,balta spainii ! Suligs ,nav ciets ,nav daudz treknumu un istaja vieta maksas pat mazaak neka kkads Rimi sasliks ,iesaku pameginat | Offline | | |
fleix | | Kopš: 27. Jun 2006
Ziņojumi: 8379
Braucu ar: 22
| Sky zaļumu marinādē arī ļoti labs | Offline | | |
foobar | | Kopš: 04. Jun 2002
Ziņojumi: 6033
Braucu ar: M57TU2D30
| Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.
Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko. | Offline | | |
wheelie | | Kopš: 21. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6797
Braucu ar: 1.6
| Iepatikās rimčika avīzes recepte
Cūkgaļas lāpstiņa 1 kg
plūmju sula/nektārs 250 ml
Žāvētās plūmes 50 gr.
Laima sula 2 galda karotes
Svaigs čili
Ķiploks 6 daiviņas
Melnie maltie pipari 1 puskarote
Rozmarīns 1 karote, var svaigu
Sāls 1 karote, var arī bez sāls
Sagriezt gaļu, plūmes, čili, ķiplokus, pielikt pārējās garšvielas, visu apliet ar plūmju sulu un uz nakti zem preses, sanāk ļoti sulīgs
[ Šo ziņu laboja wheelie, 25 Jun 2012, 22:17:23 ]
----------------- 8) | Offline | | |
Red_Rocket | | Kopš: 24. Oct 2007
No: Jelgava
Ziņojumi: 4444
Braucu ar: C124 E320
| ja šitā turpināsies, drīz būs kulinarijapower.lv | Offline | | |
Horacijs_Keins | | Kopš: 14. Oct 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2474
Braucu ar:
| Pat biju šokā, bet Rīgas miesnieka šašliks (plastmasas spainīti) bija garšīgs, bez milzigiem treknumiem, sulīgs un normāla izmēra gabaliņi iekšā. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
25 Jun 2012, 22:10:44 foobar rakstīja:
Šitas brīnums http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=235717&...6u-%284431069%29 ir ļoti ērts.
Var pēc pāris minūtēm bez stresa uzcept dajebko.
Praktisks un lēts gāzes grils
Kā vispār ir ar tiem gāzes griliem - vai tur var kkā iemakarēt ogles, lai dūma aromātu dabūtu, vai tā ir vienkārši gāzes plīts brīvā dabā? | Offline | | |
foobar | | Kopš: 04. Jun 2002
Ziņojumi: 6033
Braucu ar: M57TU2D30
| Dūma smaka ir, jo gaļa piedeg Man arī bija aizspriedumi, ka tas gāzes grills ir tāds kā bezalkoholiskais alus, bet nu ir ok )
Lai būtu dūms vajag malku, no oglēm jau tāpat dūma nav. Bet nu parasti, lai ir ok cep uz bērza vai alkšņa, kas ja arī dūmo, tad piegaršas nekādas nav... | Offline | | |
|
Andic | | Kopš: 16. Dec 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 2933
Braucu ar: foliju pa zobiem
|
18 Jun 2012, 15:13:50 VMR rakstīja:
K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās
Pamēģināji ?
Stasti kā ir ar to restīti | Offline | | |
matrixxxx | | Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
25 Jun 2012, 22:56:26 foobar rakstīja:
Dūma smaka ir, jo gaļa piedeg Man arī bija aizspriedumi, ka tas gāzes grills ir tāds kā bezalkoholiskais alus, bet nu ir ok )
Lai būtu dūms vajag malku, no oglēm jau tāpat dūma nav. Bet nu parasti, lai ir ok cep uz bērza vai alkšņa, kas ja arī dūmo, tad piegaršas nekādas nav...
Traks uz beerza kautko cept ?
Tur darva deg, paskaties ar kaadiem duumiem deg beerza taas.
Alksnis un miers. | Offline | | |
viagris | | Kopš: 06. Jul 2004
Ziņojumi: 4699
Braucu ar:
| Pirms jāņiem tika izlasīts powers par gaļu, saskatīti tie jūtuba gruzīnu un pārējo video utt un sanāca ideālākā gaļa mūžā
Karoče tika iepirkts šķiņķa gabals rimčikā ar speķi apakšā, sagriezti palielos gabalos, katrā sanāca +/- 1/4 speķa klāt. Sagriezu sīpolus (apmēram 800g uz kilo gaļas) un saspaidīti pamatīgi kastrolī, kur gaļa marinējas, lai to sulu atdod (kaut kādā receptē te pavīdēja tā ideja). Piespiests klāt 1 citrons, atkal mīcam.. Karote piparu, karote čilli pulvera, 2 čilli kaltēti pašaudzēti (šito var arī nelikt, īpaši pat nejutās), tad samīcam atkal visu un maucam gaļu klāt un mīcam visu kopā kādas 10 minūtes, tad pārlej ar kefīru un atkal samaisa. Pa virsu šķīīvies un ledusskapī iegšā. Cepta tika gan piektdien, gan sestdien gan svētdien uz karstām oglēm 15 minūtes. Kā sāk čarkstēt, tā apgriežam (te ieliktajā jūtube video tā cepa to baraņinu). Gaļa vnk kusa uz mēles
Šajās brīvdienās noteikti tiks atkārtots un būs šīs vasaras recepte
Lai labi garšo
Bilde ieskatam, kurā var tik saprast moš gabalu lielumu, jo powerā visi raud, ka max izšķirtspējā parasti fočēju un atstāta mazākā
[URL=http://www.bildites.lv/viewer.php?file=8x3ooi5zvmghph3gyk5g.jpg][/URL]
Edit: viss apraksts un sastāvdaļas uz 1kg gaļas..[ Šo ziņu laboja viagris, 26 Jun 2012, 14:55:36 ] | Offline | | |
Zoo | | Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| bļā nu šķiņķi šašlikos rīt- tur vajag vai nu nebut normaalu gaļu redzējušam, vai arī ar gaļasmašīnu žokļu vietā | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|