Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 254 viesi un 19 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
mc
12. Jun 2012, 16:41 #141

Kopš: 11. Apr 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 48014

Braucu ar: lēnu žurciņu


12 Jun 2012, 16:35:19 kapeikpisejs rakstīja:
Fiksi kādu poweristu recepti cūkgaļas iemarinēšanai, plāns cept ir cepeškrāsnī.
fiksi dara tikai trushi.
http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html


-----------------


Offline
LMR
12. Jun 2012, 16:44 #142

Kopš: 10. Aug 2011

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


12 Jun 2012, 16:41:54 mcgh rakstīja:

12 Jun 2012, 16:35:19 kapeikpisejs rakstīja:
Fiksi kādu poweristu recepti cūkgaļas iemarinēšanai, plāns cept ir cepeškrāsnī.
fiksi dara tikai trushi.
http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html



Vot tieši šadi izdari, kaut ko līdzīgu tikko augšā aprakstīju
Offline
VMR
12. Jun 2012, 16:45 #143

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

Kāds ir mēģinājis silikona resti grillēšanai? Nu neticu, ka uz normālām oglēm nesakusīs...
Offline
kapeikpisejs
12. Jun 2012, 16:48 #144

Kopš: 30. Jun 2011

Ziņojumi: 670

Braucu ar:

Vairāk kā steiks, nevis šašliks, laikam.

To fotorecepti netaisīšu, jo neatbilst man, esmu laukos, vienkārši zb jau tie grilli.

nu ok ok, laikam jau jāmēģina.

[ Šo ziņu laboja kapeikpisejs, 12 Jun 2012, 16:49:28 ]

Offline
LMR
12. Jun 2012, 16:52 #145

Kopš: 10. Aug 2011

Ziņojumi: 889

Braucu ar:


12 Jun 2012, 16:48:47 kapeikpisejs rakstīja:
Vairāk kā steiks, nevis šašliks, laikam.

To fotorecepti netaisīšu, jo neatbilst man, esmu laukos, vienkārši zb jau tie grilli.

nu ok ok, laikam jau jāmēģina.


Nu tad iemarinē daudz sīpolos un kefīrā bet nu tas nebūs stundas jautājums kad esi iemarinējis, tad met cepeškrāsnī un sutini stundiņu pusotru. Tikai skaties lai ir trauks ar ūdeni krāsnī , citādi gaļa būs sausa
Offline
rucha
18. Jun 2012, 14:10 #146

Kopš: 14. Aug 2005

No: Jēkabpils

Ziņojumi: 5348

Braucu ar: QUATTRO


16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:

15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas tādas neesmu vairs garšojis Samarinētas bija uz visiem 10


nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak

recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

Liekam klāt pārējos komponentus.

Sāls 500g (ne mazāk)

Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.

sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°


cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??

[ Šo ziņu laboja rucha, 18 Jun 2012, 14:10:41 ]

Offline
wheelie
18. Jun 2012, 14:38 #147

Kopš: 21. Mar 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6797

Braucu ar: 1.6

patika cūkgaļas šaslika iemarinēšanas recepte no rimi - plūmju sulā, sanāk super sulīgs

-----------------
8)
Offline
bepino
18. Jun 2012, 14:45 #148

Kopš: 01. Nov 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 2204

Braucu ar: Radziņu


18 Jun 2012, 14:10:02 rucha rakstīja:

16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:

15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas tādas neesmu vairs garšojis Samarinētas bija uz visiem 10


nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak

recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.

Liekam klāt pārējos komponentus.

Sāls 500g (ne mazāk)

Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)

Pipari 20g (pēc vēlēšnās)

Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)

Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)

Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)

Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.

Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.

Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.

sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°


cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??

man liekas, ka tas no kūpinātavas atkarīgs, bet paši nesen kūpinājām ~ 6-7 h vistu šķinķīšus
Offline
VMR
18. Jun 2012, 14:45 #149

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu


18 Jun 2012, 14:10:02 rucha rakstīja:

cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??

Es kūpināju ~ 1 - 1:30 min. Sanāca zbis

Šādā uzpariktē:

[ Šo ziņu laboja VMR, 18 Jun 2012, 14:47:07 ]

Offline
Andic
18. Jun 2012, 15:06 #150

Kopš: 16. Dec 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 2933

Braucu ar: foliju pa zobiem


12 Jun 2012, 16:45:31 VMR rakstīja:
Kāds ir mēģinājis silikona resti grillēšanai? Nu neticu, ka uz normālām oglēm nesakusīs...

Silikona standziņas uc piederumi grillēšanai ir

Bet par restīti gan nebiju nemaz dzirdējis!
Offline
boldrixx
18. Jun 2012, 15:09 #151

Kopš: 12. Mar 2008

No: Liepāja

Ziņojumi: 756

Braucu ar: e30 iS,e30is,un mitsu..


16 Mar 2012, 15:14:26 Andic rakstīja:
Par Ruberoīdu un plēvēm man sirdsapziņa neļautu mest iekšā tādu draņķus gatavojot savu kūpinājumu

Čoms pēc jaunā gada svinībām dziļos laukos,uz izdomāja ka janokūpina vistiņa.
Protams ka kūpinātavas nebija.
Izštukoja ka jākūpina ir uz pirts jumta skursteņa.
Iekurinaja pirti,urāpās uz pirts jumta,uzlika režģi k-kadu uz skursteņa un vistiņu pa virsu.
Esot garšojusi vista
Draugi ar ko kopā esot bijis sākumā esot teikuši ka nekās nesanāks utt....,beigu biegās esot bijuši lielākie slavētaji un ēdāji

Vēlāk iemetīšu pāris bildes.

Ir vēl pāris stāsti kā Latgalē no nekā kā ir kūpinātas zivis,bet to pataupīšu vēlākam ar bildēm.

Topiks ideāls

zivis kupinaat var jeb kuraa metaala traukaa,kur ieber mazliet alksnja vai ozozla skaidas,apakshaa kurina uguni 15min gatavs.
Offline
VMR
18. Jun 2012, 15:13 #152

Kopš: 07. May 2006

Ziņojumi: 10301

Braucu ar: sporta variantu

K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās
Offline
zzips
19. Jun 2012, 11:44 #153

Kopš: 20. Feb 2004

Ziņojumi: 28219

Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju

http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/furniture-in...ries/bdmpxd.html

-----------------
*Keep going..... It will all make sense soon
Offline
ROLEXX
19. Jun 2012, 11:46 #154

Kopš: 10. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 11581

Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s

Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?

-----------------
Juridiskie pakalpojumi
Offline
envy
19. Jun 2012, 11:50 #155

Kopš: 02. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 2194

Braucu ar: TFSI


19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
nea.
galvenais izmantot pareizo recepti.
- sīpoli,
- zaļumi,
- pipari,
- vīns,

sāls TIKAI pirms cepšanas

Offline
ROLEXX
19. Jun 2012, 11:55 #156

Kopš: 10. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 11581

Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s


19 Jun 2012, 11:50:24 envy rakstīja:

19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
nea.
galvenais izmantot pareizo recepti.
- sīpoli,
- zaļumi,
- pipari,
- vīns,

sāls TIKAI pirms cepšanas



Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?

-----------------
Juridiskie pakalpojumi
Offline
Arsmens
19. Jun 2012, 11:56 #157

Kopš: 28. Jun 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 13306

Braucu ar: Trim durvīm


19 Jun 2012, 11:44:01 zzips rakstīja:
http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/furniture-in...ries/bdmpxd.html

Ir labs! Ir ņukāts rezultāts no šamējā
Offline
Hadsons
19. Jun 2012, 12:00 #158

Kopš: 09. Aug 2006

Ziņojumi: 239

Braucu ar:


19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?

Šitas pipars skaitās krievijas šašliku guru, dzimis un audzis vidusāzijā.
youtube
Offline
envy
19. Jun 2012, 12:16 #159

Kopš: 02. Aug 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 2194

Braucu ar: TFSI


19 Jun 2012, 11:55:25 ROLEXX rakstīja:
Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?

Kad kārtīgi būsi pamīcījis gaļiņu marinādē, tad tie sīpoli būs tik izstrādājušies nākamajā dienā, ka cauri var redzēt. Neredzu jēgu to darīt
Offline
p33sly
19. Jun 2012, 13:30 #160

Kopš: 27. Apr 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 943

Braucu ar: turbo prop

mana iecienītākā šašlika recepte:
-sīpoli
-kefīrs
-melnie pipari
-sāls (iesaku apkaisīt mirklī, kad uzlikts uz grilla)

ir mēģināta tāda, bet nekas tāds īpašs, turklāt padārgi sanāk:
adžika
moldāvu plūmju mērce (maximā)
ābolu etiķis
citroni
pētersīļi

p.s.-Kaukāzā tur īpaši nepārcenšas ar tām aitām...


-----------------
Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo