Online
Pašreiz BMWPower skatās 254 viesi un 19 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
mc | | Kopš: 11. Apr 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 48014
Braucu ar: lēnu žurciņu
|
12 Jun 2012, 16:35:19 kapeikpisejs rakstīja:
Fiksi kādu poweristu recepti cūkgaļas iemarinēšanai, plāns cept ir cepeškrāsnī.
fiksi dara tikai trushi.
http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html
-----------------
| Offline | | |
LMR | | Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
12 Jun 2012, 16:41:54 mcgh rakstīja:
12 Jun 2012, 16:35:19 kapeikpisejs rakstīja:
Fiksi kādu poweristu recepti cūkgaļas iemarinēšanai, plāns cept ir cepeškrāsnī.
fiksi dara tikai trushi.
http://www.fotoreceptes.lv/pilsetas_sasliks.html
Vot tieši šadi izdari, kaut ko līdzīgu tikko augšā aprakstīju | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| Kāds ir mēģinājis silikona resti grillēšanai? Nu neticu, ka uz normālām oglēm nesakusīs... | Offline | | |
kapeikpisejs | | Kopš: 30. Jun 2011
Ziņojumi: 670
Braucu ar:
| Vairāk kā steiks, nevis šašliks, laikam.
To fotorecepti netaisīšu, jo neatbilst man, esmu laukos, vienkārši zb jau tie grilli.
nu ok ok, laikam jau jāmēģina. [ Šo ziņu laboja kapeikpisejs, 12 Jun 2012, 16:49:28 ] | Offline | | |
LMR | | Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
12 Jun 2012, 16:48:47 kapeikpisejs rakstīja:
Vairāk kā steiks, nevis šašliks, laikam.
To fotorecepti netaisīšu, jo neatbilst man, esmu laukos, vienkārši zb jau tie grilli.
nu ok ok, laikam jau jāmēģina.
Nu tad iemarinē daudz sīpolos un kefīrā bet nu tas nebūs stundas jautājums kad esi iemarinējis, tad met cepeškrāsnī un sutini stundiņu pusotru. Tikai skaties lai ir trauks ar ūdeni krāsnī , citādi gaļa būs sausa | Offline | | |
rucha | | Kopš: 14. Aug 2005
No: Jēkabpils
Ziņojumi: 5348
Braucu ar: QUATTRO
|
16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:
15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas tādas neesmu vairs garšojis Samarinētas bija uz visiem 10
nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak
recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt?? [ Šo ziņu laboja rucha, 18 Jun 2012, 14:10:41 ] | Offline | | |
wheelie | | Kopš: 21. Mar 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6797
Braucu ar: 1.6
| patika cūkgaļas šaslika iemarinēšanas recepte no rimi - plūmju sulā, sanāk super sulīgs
----------------- 8) | Offline | | |
bepino | | Kopš: 01. Nov 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 2204
Braucu ar: Radziņu
|
18 Jun 2012, 14:10:02 rucha rakstīja:
16 Mar 2012, 11:56:45 markelis rakstīja:
15 Mar 2012, 17:02:16 Araajz rakstīja:
Vēl iedrukājat, kā nokūpināt tādas vistiņas kā te powerā tirgoja (vot neatceros niku)... tās bija vnk burvelīgas tādas neesmu vairs garšojis Samarinētas bija uz visiem 10
nezinu kas tirgoja bet peec sitaa sanaak
recepte domāta uz 10 vistām ja kūpinat mazāk proporcionāli garšvielu sevas devas samaziniet
Vistas pērkam lielas (vēlams virs 1700g), Ķekavas cāļi nekam neder. Galvenā sastāvdaļa ir kūpinātava.
Ielejam katlā 5l ūdens, pievienojam esenci 0,2l garšojam, etiķūdenim jābūt nedaudz stiprākam nekā pašam patīk.
Liekam klāt pārējos komponentus.
Sāls 500g (ne mazāk)
Cukurs 150g (lai marināde labāk ievelkās)
Pipari 20g (pēc vēlēšnās)
Smaržīgie pipari 6-7gb (pēc vēlēšanās)
Krustnagliņas 4-6gb (pēc vēlēšanās)
Lauru lapas 6-8 gb (pēc vēlēšanās)
Visu vāram, kad sācis vārīies nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujam atdzist ar vāku virsū.
Marināde stāv līdz nākamajai dienai, ievelkās un atdziest.
Vakarā sagriežam vistas pārgriežot krūtis. Sagriežam ķiplokus daiviņās ar aprēķinu 60 gr uz vistu. Liekam vistas spainī ar mugurām uz leju. Pārkaisam katrai vistai pa saujai ķiploku. Pārlejam ar marinādi. Uzliekam slogu. Glabājam istabas t°Nakamās dienas rīts, noņemam slogu atstajam virsū vāku.
sakurinam kūpinātavu, lai iesilst. Izliekam vistas uz restēm ar mugurām uz leju, pārkaisam ķiplokus no marinādes. Ap 9:00 sākam kūpināt uzturam 80-90 c°
cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??
man liekas, ka tas no kūpinātavas atkarīgs, bet paši nesen kūpinājām ~ 6-7 h vistu šķinķīšus | Offline | | |
|
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
|
18 Jun 2012, 14:10:02 rucha rakstīja:
cik ilgi jākūpina,gribas uz svētkiem pamēģināt??
Es kūpināju ~ 1 - 1:30 min. Sanāca zbis
Šādā uzpariktē:
[ Šo ziņu laboja VMR, 18 Jun 2012, 14:47:07 ] | Offline | | |
Andic | | Kopš: 16. Dec 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 2933
Braucu ar: foliju pa zobiem
|
12 Jun 2012, 16:45:31 VMR rakstīja:
Kāds ir mēģinājis silikona resti grillēšanai? Nu neticu, ka uz normālām oglēm nesakusīs...
Silikona standziņas uc piederumi grillēšanai ir
Bet par restīti gan nebiju nemaz dzirdējis! | Offline | | |
boldrixx | | Kopš: 12. Mar 2008
No: Liepāja
Ziņojumi: 756
Braucu ar: e30 iS,e30is,un mitsu..
|
16 Mar 2012, 15:14:26 Andic rakstīja:
Par Ruberoīdu un plēvēm man sirdsapziņa neļautu mest iekšā tādu draņķus gatavojot savu kūpinājumu
Čoms pēc jaunā gada svinībām dziļos laukos,uz izdomāja ka janokūpina vistiņa.
Protams ka kūpinātavas nebija.
Izštukoja ka jākūpina ir uz pirts jumta skursteņa.
Iekurinaja pirti,urāpās uz pirts jumta,uzlika režģi k-kadu uz skursteņa un vistiņu pa virsu.
Esot garšojusi vista
Draugi ar ko kopā esot bijis sākumā esot teikuši ka nekās nesanāks utt....,beigu biegās esot bijuši lielākie slavētaji un ēdāji
Vēlāk iemetīšu pāris bildes.
Ir vēl pāris stāsti kā Latgalē no nekā kā ir kūpinātas zivis,bet to pataupīšu vēlākam ar bildēm.
Topiks ideāls
zivis kupinaat var jeb kuraa metaala traukaa,kur ieber mazliet alksnja vai ozozla skaidas,apakshaa kurina uguni 15min gatavs. | Offline | | |
VMR | | Kopš: 07. May 2006
Ziņojumi: 10301
Braucu ar: sporta variantu
| K-rautā tādu redzēju, ~ 5 ls maksāja. Varētu būt laba visādiem vistu spārniem, kuriem pie metāla restes ādiņa piecepas...
Laikam šodien nopirkšu un tad jau ziņošu kā beidzās | Offline | | |
zzips | | Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
| http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/furniture-in...ries/bdmpxd.html
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon | Offline | | |
ROLEXX | | Kopš: 10. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 11581
Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s
| Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
----------------- Juridiskie pakalpojumi
| Offline | | |
envy | | Kopš: 02. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 2194
Braucu ar: TFSI
|
19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
nea.
galvenais izmantot pareizo recepti.
- sīpoli,
- zaļumi,
- pipari,
- vīns,
sāls TIKAI pirms cepšanas
| Offline | | |
ROLEXX | | Kopš: 10. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 11581
Braucu ar: Cayenne S, B6 cabrio; Suzuki SV1000s
|
19 Jun 2012, 11:50:24 envy rakstīja:
19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
nea.
galvenais izmantot pareizo recepti.
- sīpoli,
- zaļumi,
- pipari,
- vīns,
sāls TIKAI pirms cepšanas
Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?
----------------- Juridiskie pakalpojumi
| Offline | | |
|
Arsmens | | Kopš: 28. Jun 2003
No: Rīga
Ziņojumi: 13306
Braucu ar: Trim durvīm
|
19 Jun 2012, 11:44:01 zzips rakstīja:
http://www.ss.lv/msg/lv/home-stuff/furniture-in...ries/bdmpxd.html
Ir labs! Ir ņukāts rezultāts no šamējā | Offline | | |
Hadsons | | Kopš: 09. Aug 2006
Ziņojumi: 239
Braucu ar:
|
19 Jun 2012, 11:46:13 ROLEXX rakstīja:
Kāds varbūt var padalīties ar informāciju - vai ir kādas īpatnības, kas jāievēro marinējot aitas gaļas šašliku (salīdzinot, piemēram, ar cūkas gaļas)?
Šitas pipars skaitās krievijas šašliku guru, dzimis un audzis vidusāzijā.
youtube | Offline | | |
envy | | Kopš: 02. Aug 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 2194
Braucu ar: TFSI
|
19 Jun 2012, 11:55:25 ROLEXX rakstīja:
Daudzi saka, ka sīpolus labāk malt, nevis griezt gredzenos?
Uz cik ilgu laiku atstāj iemarinēties pēc šīs receptes?
Kad kārtīgi būsi pamīcījis gaļiņu marinādē, tad tie sīpoli būs tik izstrādājušies nākamajā dienā, ka cauri var redzēt. Neredzu jēgu to darīt | Offline | | |
p33sly | | Kopš: 27. Apr 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 943
Braucu ar: turbo prop
| mana iecienītākā šašlika recepte:
-sīpoli
-kefīrs
-melnie pipari
-sāls (iesaku apkaisīt mirklī, kad uzlikts uz grilla)
ir mēģināta tāda, bet nekas tāds īpašs, turklāt padārgi sanāk:
adžika
moldāvu plūmju mērce (maximā)
ābolu etiķis
citroni
pētersīļi
p.s.-Kaukāzā tur īpaši nepārcenšas ar tām aitām...
----------------- Raitis Kaucis https://www.octopuspays.com/ https://www.dexopay.com/ | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|