Autors | Ziņojums |
arizah | 28. Jun 2012, 16:38 |
#1281
|
|
Kopš: 17. Nov 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 11323
Braucu ar: 43
|
28 Jun 2012, 16:21:15 LMR rakstīja:
P.s kad cep pelmeņus viņi ir jacep uz ļoti mazas uguns, vēlams sviestā un zem vāka. Kad ir zeltaini tad piešauj nedaudz ūdens un tur zem vāka tajos tvaikos, tad ir absolūti izcepušies bet nav cieti.
man kā reiz patīk tajā visā tas, ka viņus var pagrauzt kā cepumus |
Offline | |
|
chepsis | 28. Jun 2012, 16:45 |
#1282
|
|
Kopš: 09. Jul 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 32459
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 16:37:00 arizah rakstīja:
28 Jun 2012, 16:11:50 chepsis rakstīja:
Kalmen, smuki Tev tie pelmeņi
Bet ir jāpiekrīt, ka mājās taisītie pelmeņi ir paši labākie. Un cepti pelmeņi arī ir labāk, kā vārīti, tos es varu bez maz vai katru dienu stumt māgā
pelmeņu galvenais pluss ir, ka tos var pagatavot ātri. izber uz pannas un pēc 15 min jau loci iekšā. cita labuma tur nav. ja ir laiks stundām šmorēt, tad kāpēc tieši pelmeņus?
Galvenokārt tāpēc, ka man garšo. |
Offline | |
|
oxys | 28. Jun 2012, 16:47 |
#1283
|
|
Kopš: 15. Jun 2005
Ziņojumi: 2374
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 16:33:57 Andic rakstīja:
28 Jun 2012, 15:36:33 matrixxxx rakstīja:
Kad ceptiem pelmenjiem uzgaazj kreejumu un katchupu, tad vinji paliek miikstaaki.
PS., nav kaads meegjinaajis pelmejus iebaazt mikroviljnju kraasnii ?
Es vienreiz iebaazu olu, jo gribeeju zinaat vai tieshaam ies gaisaa.
Taa aizgaaja pa gaisu, ka pat durtinjas atveeraas. Sievas braalis/pudeles braalis tieshi luureeja pieliecies
Ilgi kraasninja smirdeeja
Entos gadus atpakaļ mēģināju
Man uz mikroviļņu krāsns bija vēl uzrakstīts ka olas drīkstot vārīt. Pamēģināju
Mikrovilnene visa bija vienā olā un ūdenī. Labs rāviens bija
mikrene tam nav paredzēta , bet atsaldētus tosterī (maizīšu pannā) gan var easy uzcept |
Offline | |
|
kalmens | 28. Jun 2012, 16:48 |
#1284
|
|
Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
|
28 Jun 2012, 16:37:00 arizah rakstīja:
28 Jun 2012, 16:11:50 chepsis rakstīja:
Kalmen, smuki Tev tie pelmeņi
Bet ir jāpiekrīt, ka mājās taisītie pelmeņi ir paši labākie. Un cepti pelmeņi arī ir labāk, kā vārīti, tos es varu bez maz vai katru dienu stumt māgā
pelmeņu galvenais pluss ir, ka tos var pagatavot ātri. izber uz pannas un pēc 15 min jau loci iekšā. cita labuma tur nav. ja ir laiks stundām šmorēt, tad kāpēc tieši pelmeņus?
ir ļoti daudz ēdiena, ko var nopirkt saldētu, bet paša gatavots vienmēr garšos labāk Tak var nopirkt saldētas kotletes, bagetes, picas, lazanjas, kartupeļu pankūkas - ko tik vel ne tas viss der, ja gribas ātri iekost, bet ja ir laiks un gribas pačakerēties pa virtuvi un garšīgi pagatavot, kāpēc gan ne pelmeņus (nu reizi pa reizei protams )
-----------------
|
Offline | |
|
LMR | 28. Jun 2012, 16:58 |
#1285
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
| Tiem kas ed visu - uztaisat garšīgas vakariņas Tagad kārojās rijot pēdējās dienas tikai zaļbarību vēlreiz šo apēst
|
Offline | |
|
kalmens | 28. Jun 2012, 17:07 |
#1286
|
|
Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
| trafik, met pie malas to zaļbarību un ēd kā vīram pienākas
-----------------
|
Offline | |
|
LMR | 28. Jun 2012, 17:22 |
#1287
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 17:07:29 kalmens rakstīja:
trafik, met pie malas to zaļbarību un ēd kā vīram pienākas
ir ir japēd zaļbarība pa daudz svars uzaudzis. [ Šo ziņu laboja LMR, 28 Jun 2012, 17:22:52 ] |
Offline | |
|
LMR | 28. Jun 2012, 19:05 |
#1288
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
| Tagad jau 2 dienu needu vairs šo paiku Bet nostaļģijas vadīts pa laikam iemetīšu šeit to ko gribu vēlreiz tagad ielomīt iekšā
Zupa kā mērce Tipa gulašu lomiju iekšā kā zupu vnk
|
Offline | |
|
|
shmurger | 28. Jun 2012, 19:29 |
#1289
|
|
Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
28 Jun 2012, 15:44:19 AVI rakstīja:
Uz panas uzlej ūdeni "labi ja wok", iemet pelmeņus, sāli utt kad ūdens pa pusei iztvaikojis, ielej eļļu un gaida kad iztvaikos pārējais ūdens un cepj līdz gatavs!
Panē lai nekas nekur nepaliek utt: milti tad ola = normāli viss turās.
tā nav cepšana,tas neskaitās. ja uz pannām lej ūdeni, tad tā ir mērkaķošanās ,nevis cepšana. |
Offline | |
|
LMR | 28. Jun 2012, 19:35 |
#1290
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 19:29:17 shmurger rakstīja:
28 Jun 2012, 15:44:19 AVI rakstīja:
Uz panas uzlej ūdeni "labi ja wok", iemet pelmeņus, sāli utt kad ūdens pa pusei iztvaikojis, ielej eļļu un gaida kad iztvaikos pārējais ūdens un cepj līdz gatavs!
Panē lai nekas nekur nepaliek utt: milti tad ola = normāli viss turās.
tā nav cepšana,tas neskaitās. ja uz pannām lej ūdeni, tad tā ir mērkaķošanās ,nevis cepšana.
nu bet Tev garšo cieti sacepti pelmeņi ? Viņiem vajag uz cepšanas beigām uzmest ūdeni, lai nebūtu cieti, bet sacepti un mīklsti. |
Offline | |
|
dzhonsons | 28. Jun 2012, 19:37 |
#1291
|
|
Kopš: 03. Nov 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 1132
Braucu ar:
| Es parasti cietus cepu tieši ar nolūku :> |
Offline | |
|
LMR | 28. Jun 2012, 19:41 |
#1292
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 19:37:23 dzhonsons rakstīja:
Es parasti cietus cepu tieši ar nolūku :>
Nez , man personīgi tādi negaršo. Tad dēļ tā sausuma gribas gāzt virsū kaudzi krējuma.
man patīk lai ir zeltaini brūni visi, tad uzliet edamkaroti etiķa, sinepes , krējumu un zaļumus, bet tā lai nav krējuma zupa ar peldošiem pelmeņiem Katram jau gan ir savs, man tiešām negaršo saus ediens . |
Offline | |
|
shmurger | 29. Jun 2012, 01:41 |
#1293
|
|
Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
28 Jun 2012, 19:35:08 LMR rakstīja:
28 Jun 2012, 19:29:17 shmurger rakstīja:
28 Jun 2012, 15:44:19 AVI rakstīja:
Uz panas uzlej ūdeni "labi ja wok", iemet pelmeņus, sāli utt kad ūdens pa pusei iztvaikojis, ielej eļļu un gaida kad iztvaikos pārējais ūdens un cepj līdz gatavs!
Panē lai nekas nekur nepaliek utt: milti tad ola = normāli viss turās.
tā nav cepšana,tas neskaitās. ja uz pannām lej ūdeni, tad tā ir mērkaķošanās ,nevis cepšana.
nu bet Tev garšo cieti sacepti pelmeņi ? Viņiem vajag uz cepšanas beigām uzmest ūdeni, lai nebūtu cieti, bet sacepti un mīklsti.
man pie dirsas visas cepshanas gudriibas, es vaaru frii katlaa. |
Offline | |
|
Mikuzz | 01. Jul 2012, 21:23 |
#1294
|
|
Kopš: 19. Aug 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 41359
Braucu ar: Transporta līdzekli
| Šodien 1x uztaisīju karbonādi ar sieru, garšoja
|
Offline | |
|
LMR | 13. Jul 2012, 22:45 |
#1295
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
| Šodien piekāšu diētu, gatavošu vistas šašlika pilsētieku variantu (ceptu cepeškrāsnī ) |
Offline | |
|
hasans | 13. Jul 2012, 22:48 |
#1296
|
|
Kopš: 04. Apr 2004
Ziņojumi: 7695
Braucu ar:
| Šodien ēdu ginesalu un cepeškrāsnē šmorējas friškas |
Offline | |
|
|
Melvins | 13. Jul 2012, 22:53 |
#1297
|
|
Kopš: 31. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 11342
Braucu ar: BMW un Daft Punk.
|
28 Jun 2012, 19:05:40 LMR rakstīja:
Zupa kā mērce Tipa gulašu lomiju iekšā kā zupu vnk
Es no šādiem paēdieniem Dievinu Ungāru gulašu (2x esmu Ungārijā bijis + baudījis).
Tagad ik pa retam uzveidoju pats sev tādu mājās
Praktiski tas ir gulaš ar tomātiem, pupiņām, daudz paprikas, un daudz gaļas.
Un tādu arī viņu ēd Piekožot klāt baltmaizi.
ps: bildes "uz sitiena" nav. |
Offline | |
|
LMR | 13. Jul 2012, 23:06 |
#1298
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
|
13 Jul 2012, 22:53:20 Melvins rakstīja:
28 Jun 2012, 19:05:40 LMR rakstīja:
Zupa kā mērce Tipa gulašu lomiju iekšā kā zupu vnk
Es no šādiem paēdieniem Dievinu Ungāru gulašu (2x esmu Ungārijā bijis + baudījis).
Tagad ik pa retam uzveidoju pats sev tādu mājās
Praktiski tas ir gulaš ar tomātiem, pupiņām, daudz paprikas, un daudz gaļas.
Un tādu arī viņu ēd Piekožot klāt baltmaizi.
ps: bildes "uz sitiena" nav.
Ungāru zupele ir sarkana kā soļanka + ar liellpa gaļu nevis cūķi kā es taisīju Man šis ir kā letiņu variants.
Un jā ungāru īstā gulāš zupa ir viens baudāms produkts, esmu bijis pāris gadus atpakaļ un nobaudījis. Asa jo asa, bet asuma nodzīšanai pasniedz ar baltmaizi. Garša burvīga.
esmu mēģinājis pagatavot līdzīgu mājās, bet nav sanācis diemžēl pagaidām. |
Offline | |
|
Melvins | 13. Jul 2012, 23:17 |
#1299
|
|
Kopš: 31. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 11342
Braucu ar: BMW un Daft Punk.
|
13 Jul 2012, 23:06:12 LMR rakstīja:
Ungāru zupele ir sarkana kā soļanka + ar liellpa gaļu nevis cūķi kā es taisīju Man šis ir kā letiņu variants.
Un jā ungāru īstā gulāš zupa ir viens baudāms produkts, esmu bijis pāris gadus atpakaļ un nobaudījis. Asa jo asa, bet asuma nodzīšanai pasniedz ar baltmaizi. Garša burvīga.
esmu mēģinājis pagatavot līdzīgu mājās, bet nav sanācis diemžēl pagaidām.
es jau arī Latviskoju - tāda kā, Ungāru Latvijas gaumē.
Uz palielu katlu lieku 1 burciņu Spilvas pupiņu tomātu mērcē, 3-4 smalki sagrieztus tomātus, diezgan daudz gan saldās, gan asās paprikas (garšvielu veidā).
Un aptuveni 2-2,5kg cūkgaļas, kuru pirms tam nedaudz apcepu ar 1 nelielu sīpolu.
Man sanāk tāda, tumši sarkana (tuvu bordo).
Ēdu ar baltmaizi, un kā jau Latvietis - ar krējumu Citreiz bez krējuma.[ Šo ziņu laboja Melvins, 13 Jul 2012, 23:18:17 ] |
Offline | |
|
LMR | 14. Jul 2012, 00:54 |
#1300
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
| Pilsētas vistas šašliks ar kartupeļu biezputras cilindriem rīvmaizē un sierā.
[ Šo ziņu laboja LMR, 14 Jul 2012, 00:55:19 ] |
Offline | |
|