Autors | Ziņojums |
Norchx | 28. Jun 2012, 15:33 |
#1261
|
|
Kopš: 19. Oct 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 11373
Braucu ar:
| Pelmeņi nav domāti cepšanai vai vārīšanai, tie ir kārtīgi jāšmorē |
Offline | |
|
nutastur | 28. Jun 2012, 15:35 |
#1262
|
|
Kopš: 01. Mar 2009
Ziņojumi: 3658
Braucu ar: POLO
|
28 Jun 2012, 15:32:03 nikna_pele rakstīja:
28 Jun 2012, 15:28:07 nutastur rakstīja:
pelmeņus izcept lai būtu garšigi ir jāmāk..
nākamreiz ka taisīšu tad ielikšu savas metodes bildes.
vajag cept cepeškrāsnī, ik pa brītiņam mazliet aplaistot ar pāris karotēm buljona un olīveļļas. Traukā pelmeņiem jābūt cieši vienam pie otra, sākumā lai ātrāk uzcepās var pārklāt ar foliju, ko beigās noņem un pacep bez tās, lai tiek brūni. Pārber ar sieru un zaļumiem.
tu laikam nēsi sieviete........
P.S. es esmu pelmeņu guru... |
Offline | |
|
matrixxxx | 28. Jun 2012, 15:36 |
#1263
|
|
Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
| Kad ceptiem pelmenjiem uzgaazj kreejumu un katchupu, tad vinji paliek miikstaaki.
PS., nav kaads meegjinaajis pelmejus iebaazt mikroviljnju kraasnii ?
Es vienreiz iebaazu olu, jo gribeeju zinaat vai tieshaam ies gaisaa.
Taa aizgaaja pa gaisu, ka pat durtinjas atveeraas. Sievas braalis/pudeles braalis tieshi luureeja pieliecies
Ilgi kraasninja smirdeeja |
Offline | |
|
nikna_pele | 28. Jun 2012, 15:39 |
#1264
|
|
Kopš: 16. Jan 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 5271
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 15:35:44 nutastur rakstīja:
28 Jun 2012, 15:32:03 nikna_pele rakstīja:
28 Jun 2012, 15:28:07 nutastur rakstīja:
pelmeņus izcept lai būtu garšigi ir jāmāk..
nākamreiz ka taisīšu tad ielikšu savas metodes bildes.
vajag cept cepeškrāsnī, ik pa brītiņam mazliet aplaistot ar pāris karotēm buljona un olīveļļas. Traukā pelmeņiem jābūt cieši vienam pie otra, sākumā lai ātrāk uzcepās var pārklāt ar foliju, ko beigās noņem un pacep bez tās, lai tiek brūni. Pārber ar sieru un zaļumiem.
tu laikam nēsi sieviete........
P.S. es esmu pelmeņu guru...
nu ne vienmēr sievietei jāprot pagatavot tikai un vienīgi zaļbarība |
Offline | |
|
zzips | 28. Jun 2012, 15:40 |
#1265
|
|
Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
|
28 Jun 2012, 15:32:03 nikna_pele rakstīja:
28 Jun 2012, 15:28:07 nutastur rakstīja:
pelmeņus izcept lai būtu garšigi ir jāmāk..
nākamreiz ka taisīšu tad ielikšu savas metodes bildes.
vajag cept cepeškrāsnī, ik pa brītiņam mazliet aplaistot ar pāris karotēm buljona un olīveļļas. Traukā pelmeņiem jābūt cieši vienam pie otra, sākumā lai ātrāk uzcepās var pārklāt ar foliju, ko beigās noņem un pacep bez tās, lai tiek brūni. Pārber ar sieru un zaļumiem.
Liek tipa "podiņā"?
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon |
Offline | |
|
nikna_pele | 28. Jun 2012, 15:42 |
#1266
|
|
Kopš: 16. Jan 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 5271
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 15:40:33 zzips rakstīja:
28 Jun 2012, 15:32:03 nikna_pele rakstīja:
28 Jun 2012, 15:28:07 nutastur rakstīja:
pelmeņus izcept lai būtu garšigi ir jāmāk..
nākamreiz ka taisīšu tad ielikšu savas metodes bildes.
vajag cept cepeškrāsnī, ik pa brītiņam mazliet aplaistot ar pāris karotēm buljona un olīveļļas. Traukā pelmeņiem jābūt cieši vienam pie otra, sākumā lai ātrāk uzcepās var pārklāt ar foliju, ko beigās noņem un pacep bez tās, lai tiek brūni. Pārber ar sieru un zaļumiem.
Liek tipa "podiņā"?
tas ir variants es līdz tam nekad nebiju aizdomājusies tā esmu cepusi lazanjas traukā
kaut gan nē, ka tur nesanāk putra, jo podā vairāk sautēsies, a tomēr vajag pelmeņiem kraukšķīgumu[ Šo ziņu laboja nikna_pele, 28 Jun 2012, 15:43:44 ] |
Offline | |
|
kalmens | 28. Jun 2012, 15:43 |
#1267
|
|
Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
| pīlē var likt
-----------------
|
Offline | |
|
AVI | 28. Jun 2012, 15:44 |
#1268
|
|
Kopš: 09. Dec 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 10233
Braucu ar: Air baltic
| Uz panas uzlej ūdeni "labi ja wok", iemet pelmeņus, sāli utt kad ūdens pa pusei iztvaikojis, ielej eļļu un gaida kad iztvaikos pārējais ūdens un cepj līdz gatavs!
Panē lai nekas nekur nepaliek utt: milti tad ola = normāli viss turās.
----------------- Omega-3 Omega-6 best performance
RomboutsUNMalongo kafija
PM |
Offline | |
|
|
matrixxxx | 28. Jun 2012, 15:44 |
#1269
|
|
Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
|
28 Jun 2012, 15:40:33 zzips rakstīja:
Liek tipa "podiņā"?
Atvainojos, bet baltaa porcelaana traukaa peectam liek vienmeer.
Pelmenji peec nokluseejuma nekas labs nav. Miikla ar galju = nekaa laba tur kungjim nav. |
Offline | |
|
kalmens | 28. Jun 2012, 15:47 |
#1270
|
|
Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
| Re kur trafika recepte spoki.lv
tikai es gatavoju šitādā traukā un krāsnī
piedodiet par izmēru
-----------------
|
Offline | |
|
nikna_pele | 28. Jun 2012, 15:47 |
#1271
|
|
Kopš: 16. Jan 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 5271
Braucu ar:
|
28 Jun 2012, 15:44:36 matrixxxx rakstīja:
28 Jun 2012, 15:40:33 zzips rakstīja:
Liek tipa "podiņā"?
Atvainojos, bet baltaa porcelaana traukaa peectam liek vienmeer.
Pelmenji peec nokluseejuma nekas labs nav. Miikla ar galju = nekaa laba tur kungjim nav.
Ja garšo, tad pāris reizes gadā ko tādu apēdot nekas slikts nenotiks. |
Offline | |
|
kalmens | 28. Jun 2012, 15:49 |
#1272
|
|
Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
| eu, diētiķi pietiek dirst, tāpat visi stampā kartupeļus ar gaļu un maizi vienā ēdienreizē, dzer kolas, ēd čipsus, hamburgerus, ēd pēc 18iem, pirms miega grauž cepumus utt.
zb šitas "ja ļoti garšo, reizi mēnesī var" Kad melo, tad ausis kustās
-----------------
|
Offline | |
|
zzips | 28. Jun 2012, 15:51 |
#1273
|
|
Kopš: 20. Feb 2004
Ziņojumi: 28219
Braucu ar: Slēgta tipa visurgājēju
|
28 Jun 2012, 15:44:36 matrixxxx rakstīja:
28 Jun 2012, 15:40:33 zzips rakstīja:
Liek tipa "podiņā"?
Atvainojos, bet baltaa porcelaana traukaa peectam liek vienmeer.
Pelmenji peec nokluseejuma nekas labs nav. Miikla ar galju = nekaa laba tur kungjim nav.
Nopērc mājas pelmeņus, zinu ka man pazīņas pērk un ir apmieriņati. Nevajag jau arī pašus letākos no Super Getto rīt
----------------- *Keep going..... It will all make sense soon |
Offline | |
|
nutastur | 28. Jun 2012, 15:53 |
#1274
|
|
Kopš: 01. Mar 2009
Ziņojumi: 3658
Braucu ar: POLO
|
28 Jun 2012, 15:44:19 AVI rakstīja:
Uz panas uzlej ūdeni "labi ja wok", iemet pelmeņus, sāli utt kad ūdens pa pusei iztvaikojis, ielej eļļu un gaida kad iztvaikos pārējais ūdens un cepj līdz gatavs!
Panē lai nekas nekur nepaliek utt: milti tad ola = normāli viss turās.
ūdeni aizstāj ar pienu un lej klāt kad nāk gatavi. |
Offline | |
|
kalmens | 28. Jun 2012, 15:54 |
#1275
|
|
Kopš: 01. Oct 2007
Ziņojumi: 12271
Braucu ar: kartupeļiem bagāžniekā
| man šad tad patīk pelmeņus pašam pagatavot garša pilnīgi cita
-----------------
|
Offline | |
|
matrixxxx | 28. Jun 2012, 16:09 |
#1276
|
|
Kopš: 29. Apr 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 8446
Braucu ar: 106 zirgiem
| Pelmenji ar kuupinaatu galju ir baigi OK (garshas zinjaa).
Tikai cenas zinjaa padaargi. |
Offline | |
|
|
chepsis | 28. Jun 2012, 16:11 |
#1277
|
|
Kopš: 09. Jul 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 32459
Braucu ar:
| Kalmen, smuki Tev tie pelmeņi
Bet ir jāpiekrīt, ka mājās taisītie pelmeņi ir paši labākie. Un cepti pelmeņi arī ir labāk, kā vārīti, tos es varu bez maz vai katru dienu stumt māgā |
Offline | |
|
LMR | 28. Jun 2012, 16:21 |
#1278
|
|
Kopš: 10. Aug 2011
Ziņojumi: 889
Braucu ar:
| Es arī pats taisu mājās. tagad gan nolēmu ēst kaut cik veselīgi un netrekni, varu kādam nopārdot ir sasaldēti pirms nedēļas 3kg. Pildījums kupināta gaļa+siers. Pagatavoti, lai viņus pēcāk ceptu.
P.s kad cep pelmeņus viņi ir jacep uz ļoti mazas uguns, vēlams sviestā un zem vāka. Kad ir zeltaini tad piešauj nedaudz ūdens un tur zem vāka tajos tvaikos, tad ir absolūti izcepušies bet nav cieti. |
Offline | |
|
Andic | 28. Jun 2012, 16:33 |
#1279
|
|
Kopš: 16. Dec 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 2933
Braucu ar: foliju pa zobiem
|
28 Jun 2012, 15:36:33 matrixxxx rakstīja:
Kad ceptiem pelmenjiem uzgaazj kreejumu un katchupu, tad vinji paliek miikstaaki.
PS., nav kaads meegjinaajis pelmejus iebaazt mikroviljnju kraasnii ?
Es vienreiz iebaazu olu, jo gribeeju zinaat vai tieshaam ies gaisaa.
Taa aizgaaja pa gaisu, ka pat durtinjas atveeraas. Sievas braalis/pudeles braalis tieshi luureeja pieliecies
Ilgi kraasninja smirdeeja
Entos gadus atpakaļ mēģināju
Man uz mikroviļņu krāsns bija vēl uzrakstīts ka olas drīkstot vārīt. Pamēģināju
Mikrovilnene visa bija vienā olā un ūdenī. Labs rāviens bija [ Šo ziņu laboja Andic, 28 Jun 2012, 16:37:20 ] |
Offline | |
|
arizah | 28. Jun 2012, 16:37 |
#1280
|
|
Kopš: 17. Nov 2005
No: Rīga
Ziņojumi: 11323
Braucu ar: 43
|
28 Jun 2012, 16:11:50 chepsis rakstīja:
Kalmen, smuki Tev tie pelmeņi
Bet ir jāpiekrīt, ka mājās taisītie pelmeņi ir paši labākie. Un cepti pelmeņi arī ir labāk, kā vārīti, tos es varu bez maz vai katru dienu stumt māgā
pelmeņu galvenais pluss ir, ka tos var pagatavot ātri. izber uz pannas un pēc 15 min jau loci iekšā. cita labuma tur nav. ja ir laiks stundām šmorēt, tad kāpēc tieši pelmeņus? [ Šo ziņu laboja arizah, 28 Jun 2012, 16:37:23 ] |
Offline | |
|