Gadījuma bilde

Online

Pašreiz BMWPower skatās 195 viesi un 14 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
Araajz
28. May 2024, 20:30 #1161

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28295

Braucu ar: E39

Gāzes grils ir process - gatavošana ārā. Cep gaļēnu/dārzeņus - sūc alu. Tā kā šie vakari - ideāli. Tak nečakarēsies ar tām oglēm katru otro vakaru. Ja reizi nedēļā/divās izbrauc pie ezera - tad jā, šašona un ogļu smārds, bet bieži cepot tā garša jau sāk apnikt.
+ gāzes grilā var ielikt kasti ar koka skaidām un arī būs cits aromāts.
Te nav ne sliktās, ne labāks - tie ir dažādi pagatavošanas veidi.
Mangālis, slēgtais grils, keramiskais grils, tandīrs, gāzes grils - tie visi gatavo gaļu, bet katrs savādāk.

Protams, ka populārākais reizi mēnesi iekurt mangāli un uzmest etiķa šasonu, to visu noskalojot sākumā ar alu un beidzot ar ko grādīgāku
Offline
foobar
28. May 2024, 20:49 #1162

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30

Nedod neko tā malka (varbūt cietais koks ilgāk deg un nav procesa vidū jāsāk ražot ogles), kas ir nosvilināta līdz "baltajām oglēm". Tas "dūms" tur ir tikai no degošās gaļas/marinādes.

Kūpināšana ir cits kino protams, bet tam nav nekāda skara ar grillu...

Process ar malku (sevišķi, ja cērt cieto koku pagalēs), protams, ir neaizmirstams

2h izklaides, pirms ēdiens būs gatavs, ir garantētas
Offline
marciss
29. May 2024, 17:54 #1163

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1583

Braucu ar: G30 un F31

mani 5 centi par gāzi un mangāli.
Man ir abi un godīgi sakot tikai pagājušā svētdienā pirmo reizi izvliku gāzinieku šogad, jo daudz bija jācep. Protams uz gāzes ir forši, ātri iekurās, laba temperatūras kontrole utt, bet neviens nerunā par to jebatoriju viņu tīrīt pēc tam. Parasti gāzinieks tiek darbināts lielākās ballītēs un protams viņu neviens (es) nav gatavs tīrīt uzreiz pēc cepiena. Visas rievas ar taukiem utt. Restes visamaz esmu pasācis nomest uz dēļa un ar karcheri notīrīt.
Laikam tapēc parastais "Abas" mangāls ar vāku diek darbināts 5x biežāk, Iekurināji, izcepi, aizmirsi
Biju vienā BBQ kur dzekam bija arī granulu grils (šķiet no UKR), laba štelle, gāzinieka temp.kontrole un mangāla "pajāt par netīrību"
Online
KristsK
29. May 2024, 18:17 #1164

Kopš: 22. Aug 2005

No: Ikšķile

Ziņojumi: 2729

Braucu ar: uzrakstu www.margas.lv

Katram cilvēkam ir savs viedoklis savas vajadzības un savs temperaments, kā arī čujs ņuhs un poņa...

-----------------
METĀLA IZSTRĀDĀJUMI , GRILU GALERIJA šeit

Offline
XK220
29. May 2024, 18:26 #1165

Kopš: 26. Dec 2015

Ziņojumi: 3264

Braucu ar: Sarkanu, baltu un melnu

No 2030. gada visiem grilliem jābūt elektriskiem
Offline
Output
29. May 2024, 18:44 #1166

Kopš: 02. Jan 2017

Ziņojumi: 527

Braucu ar: G20

Domāju iegādāties kūpinātavu, bet nevaru saprast kādu izmēru ņemt. It kā lielus apjomus nekūpināšu, tik cik pašu lietošanai. Attiecīgi pietiktu ar mazu. Bet vai lielākā kūpinātavā nebūs stabilāka temperatūra?

Tips jau laikam Latvijas parastais - kaste ar kurtuvi apakšā.
Offline
spriditis
29. May 2024, 19:03 #1167

Kopš: 17. Mar 2006

No: Valmiera

Ziņojumi: 4052

Braucu ar: ar savu lāpstu blad

https://www.santa.lv/raksts/ievasveseliba/5-iem...st-grilet-58064/

No manas puses,tas nav jāuztver nopietni. Gaidām folijgalvas

[ Šo ziņu laboja spriditis, 29 May 2024, 19:04:15 ]

Offline
ATB
29. May 2024, 19:23 #1168

Kopš: 21. Sep 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 5259

Braucu ar: ♛ ♛


29 May 2024, 19:03:27 @spriditis rakstīja:
https://www.santa.lv/raksts/ievasveseliba/5-iem...st-grilet-58064/

No manas puses,tas nav jāuztver nopietni. Gaidām folijgalvas



Dzīve vispār ir viena nāvīga padarīšana

Bet protams, ka ir kaitīgās vielas, viss jau atkarīgs cik bieži tiec pakļauts tām. Tad jau būtu ar skābekļa masku jāstaigā, kad čipotie dīzeļi brauc garām.
Offline
foobar
29. May 2024, 20:28 #1169

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30


29 May 2024, 17:54:37 @marciss rakstīja:
mani 5 centi par gāzi un mangāli.
Man ir abi un godīgi sakot tikai pagājušā svētdienā pirmo reizi izvliku gāzinieku šogad, jo daudz bija jācep. Protams uz gāzes ir forši, ātri iekurās, laba temperatūras kontrole utt, bet neviens nerunā par to jebatoriju viņu tīrīt pēc tam. Parasti gāzinieks tiek darbināts lielākās ballītēs un protams viņu neviens (es) nav gatavs tīrīt uzreiz pēc cepiena. Visas rievas ar taukiem utt. Restes visamaz esmu pasācis nomest uz dēļa un ar karcheri notīrīt.
Laikam tapēc parastais "Abas" mangāls ar vāku diek darbināts 5x biežāk, Iekurināji, izcepi, aizmirsi
Biju vienā BBQ kur dzekam bija arī granulu grils (šķiet no UKR), laba štelle, gāzinieka temp.kontrole un mangāla "pajāt par netīrību"


Tīrīšana gāzeniekam ir ierubīt max jaudu ~20 minūtes pirms cepšanas, zilais dūms un visi iemītnieki ir pazuduši
Offline
Naviic
29. May 2024, 20:46 #1170

Kopš: 15. Apr 2009

No: Rīga

Ziņojumi: 53

Braucu ar: ljoti gribeetu sev BMW. Kursh uzdaavinaas??


29 May 2024, 18:44:50 @Output rakstīja:
Domāju iegādāties kūpinātavu, bet nevaru saprast kādu izmēru ņemt. It kā lielus apjomus nekūpināšu, tik cik pašu lietošanai. Attiecīgi pietiktu ar mazu. Bet vai lielākā kūpinātavā nebūs stabilāka temperatūra?

Tips jau laikam Latvijas parastais - kaste ar kurtuvi apakšā.


Nav problēmu. Man ir ar 3 restēm neliela. Pietiek 6 vistām, bet nekad tik daudz neesmu kūpinājis. Ļoti labi tur temperatūru un viegli noturēt vajadzīgo. Esmu kūpinājis visu sākot ar zivīm, vistām un cūku. Kā arī paštaisītas desas. Desām svarīgi noturēt temperatūru zem 100 jo nedrīkst sākt vārīties, tad var pārplīst. Noturēju 80 grādi 8h mierīgi. Sākumā gan slinkojot nedaudz ieberu ogles, aizdedzinu(lai ātrāk sasniegtu temperatūru) un tad jau alksnīti virsū.
Offline
SteelRat
29. May 2024, 20:48 #1171

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163791

Braucu ar: E95


29 May 2024, 20:28:30 @foobar rakstīja:

29 May 2024, 17:54:37 @marciss rakstīja:
mani 5 centi par gāzi un mangāli.
Man ir abi un godīgi sakot tikai pagājušā svētdienā pirmo reizi izvliku gāzinieku šogad, jo daudz bija jācep. Protams uz gāzes ir forši, ātri iekurās, laba temperatūras kontrole utt, bet neviens nerunā par to jebatoriju viņu tīrīt pēc tam. Parasti gāzinieks tiek darbināts lielākās ballītēs un protams viņu neviens (es) nav gatavs tīrīt uzreiz pēc cepiena. Visas rievas ar taukiem utt. Restes visamaz esmu pasācis nomest uz dēļa un ar karcheri notīrīt.
Laikam tapēc parastais "Abas" mangāls ar vāku diek darbināts 5x biežāk, Iekurināji, izcepi, aizmirsi
Biju vienā BBQ kur dzekam bija arī granulu grils (šķiet no UKR), laba štelle, gāzinieka temp.kontrole un mangāla "pajāt par netīrību"


Tīrīšana gāzeniekam ir ierubīt max jaudu ~20 minūtes pirms cepšanas, zilais dūms un visi iemītnieki ir pazuduši


vai uzreiz pēc cepšanas ar drāšu birsti pa karstu virsmu, tad pirms cepšanas tikai 5 min var piln jaud "uzsildīt"

-----------------
Online
JDS
29. May 2024, 20:57 #1172

Kopš: 18. Mar 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 10961

Braucu ar: 3, 5, TS, YP


28 May 2024, 15:52:15 @strazdi rakstīja:

28 May 2024, 14:05:14 @JDS rakstīja:

27 May 2024, 23:15:16 @strazdi rakstīja:

27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


nevajag Tev gāzes grillu.
Keramiskajiem grilliem tagad arī ir pieejamas cenas, domājams ap 400-800 eur vidējais izmērs pietiek lidz 4-5 personām. lai daudz maz vienlaicīgi dabūtu laukā paiku.
par starpību, kas paliek pāri, nopērc labu gaļu tur pat vai divām sezonām un mācies. Jo etiķī saēstu vistu sausu var uz pannas izcept, nahren dārgu grillu, ko tāpat nemāk lietot.
labi tur ir smērēšanās un ogles utt utt un "es tak prasīju, lai iesaka gāzes"
bet, ja mēs runājam par cepšanas īpašībām,garšu, kontroli pār to kas tur notiek, tad tas ir pēdējais punkts tanī visā evolūcijā.
varu padalīties ar kontaktiem no jauniešiem, kuri palīdzēs




Tieshinshashlikam
Ola buus sliktaakais kas var buut. Nav vinja vispaar domaata shaslikam, tur ne tuvu nebuus taa kaa uz parasta oglju vai gaazes grilla. Daudz kam citam, perfekta lieta

Kurus tad jaunieshi tirgo, zaljos vai sarkanos?


meatme.lv
tur dažādas krāsas
mana piededze, ir sākot ar greenegg lidz mustang no depiņa.
pašam ir tas 56cm no kuršiem. proti, lētākais. Nav starpības uz viniem globāli skatoties. mainas zīmols un cena.
nav labi turēt laukā, tomer tā keramika piesūcas ar ūdeni.

ps
ar ko aršķiras šašlika grills no olas ?
manā skatījumā tikai ar to ka to mangali nav iespējams kontrolēt. tas cep daudz agresīvāk, kas noved pie ūdens izspiešanas un tad visi raud ka sauss.
Es teiktu, ka ir jāsāk ar izpratni par to kas notiek cepšanas laikā, procesi.
tur daudz var arkt, lai būtu labs rezultāts katru reizi

Sarkanie ( kamado) un greenegg, paareejie ir daudz mazaak kvalitatiivi.
Olaa var izsutinaat, ne normaali uzgrilleet shasliku. Augstaak jau izskaidroja.
Sausa galja ir vai nu kad
Slikta galja vai nemaak
Cept. Liela dalja mauc uz ogleem ar uguni un domaa kapeec viss saus un sadedzis

[ Šo ziņu laboja JDS, 29 May 2024, 21:00:18 ]

Offline
Arsm3ns
29. May 2024, 21:27 #1173

Kopš: 27. Oct 2023

Ziņojumi: 880

Braucu ar:

Tak YT paprasiet reiz, gruzinskij vai armjanskij šašlik un paskatieties cepšanas procesu Nu tas nav kā jums vecmamma sautēja katlā cauraudzīti
Ogles- izdegušas, ka kvēlo sarkanas! Un tikai tad(!) liek virsū un groza lai nepiedeg!
Lūdzu!
Un lai gardi sautēts šašliks new age gudriniekiem vai apdedzis no vēl neizdegušā degšķidruma
Offline
martins_usars
29. May 2024, 21:38 #1174

Kopš: 01. May 2023

Ziņojumi: 1026

Braucu ar: BMW 530i, VW Passat 2.0TDI, AR Giulia 2.0T

Īsts latvietis šašliku ar degšķidrumu aplaista uzreiz pēc noņemšanas no oglēm Dirsmena metode strādā ar visu. Ja ļaut oglēm izkurēties sarkanām, tad būs prīmā temperatūra, kura turēsies. Pie sarkanām oglēm var aizvērt grilu, tajā iebāžot kaudzi gaļas, un temperatūru turēs kā cepeškrāsnī. Protams virinot, vēdinot un mēģinot aplaistīt ar alu, dirsā darbs un materiāls
Offline
Arsm3ns
29. May 2024, 21:45 #1175

Kopš: 27. Oct 2023

Ziņojumi: 880

Braucu ar:

Nu vo, pat punktiņus uz i salicējs saka, ka jūsu vēdināšanas un kūpināšanas slacot ar alu ir tas pats, kas sagriezt kakla karbonādi šķēlēs un paziņot- es cepšu stēku
Offline
foobar
29. May 2024, 22:08 #1176

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30


29 May 2024, 20:48:13 @SteelRat rakstīja:

vai uzreiz pēc cepšanas ar drāšu birsti pa karstu virsmu, tad pirms cepšanas tikai 5 min var piln jaud "uzsildīt"


Tā varētu būt. Bet tur jau vajag disciplīnu

Offline
kexxx
29. May 2024, 22:11 #1177

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12303

Braucu ar:

par temperatūru un oglēm runājot- kāpēc absolūtais vairums mangālu ir tik debīli uztaisīti- dziļa kaste un sānos caurumi?
gaļa tālu no oglēm, lai dabūtu temperatūru, vajag spaini ogļu- kuras pēc cepšanas vnk izdeg pa tukšo (un arī normāli deg tikai pie sienām, jo tikai tur tiek skābeklis)
nākas pašam meistarot dubulto dibenu ar caurumiem pa visu virsmu- ogles tuvāk gaļai, deg vienmērīgi, ir laba temperatūra un ogļu ekonomija
Online
martins_usars
29. May 2024, 22:21 #1178

Kopš: 01. May 2023

Ziņojumi: 1026

Braucu ar: BMW 530i, VW Passat 2.0TDI, AR Giulia 2.0T

Man ir grūti notvert to mirkli, kad ogles ir gana karstas un bez liesmas, bet nav vēl izdegušas. Ja grilē katru dienu, vieglāk, bet ja brīvdienās vai svētku fāter grilētājs, tad vieglāk piebērt daudz ogļu, lai ir slānis, kurš lēnām kuras. Tad var gatavot lēni, un tusiņa ēst gatavošanai ir sociālais aspekts. Klasiskā metode, kur viesi ņukā iekšā oglīti ar jēlu vidu, bet pēc porcijas jāstāv rindā pus stunda, jo grilmāsters jau ir izdedzinājis ogles un žēlu skatienu pelniem virsū ber nākamo devu. Vīnogu zari deg ļoti ātri un izdeg gandrīz uzreiz. Ja cep ar tādiem, tad ir jāpiebāž līdz augšai, lai kaut kādas ogles paliek un var cūku izcept.
Offline
Arsm3ns
29. May 2024, 22:21 #1179

Kopš: 27. Oct 2023

Ziņojumi: 880

Braucu ar:

Aha, liela daļa ir dziļi spaiņi neizskaidrojamu apsvērumu dēļ. Var ielikt ķieģeļus apakšā Gaļai jābūt tuvu oglēm un ja necep industriālā daudzumā, visu dienu, tad aizies attiecīgi maz (tik cik vajag) ogļu.
Man ir sekla, mūžveca, powerista taisīta kaste, kura kalpo 10.gadu (drīz sairs). Ogles nevajag tonnu iebērt un, kad taisu tikai kādus 4 iesmus, tad izmantoju pusi grila, priekšā uzliekot ķieģeli, lai karstums koncentrējas vienā pusē
Bla, darunājos, nevaru piektdieniņu sagaidīt
Offline
martins_usars
29. May 2024, 22:26 #1180

Kopš: 01. May 2023

Ziņojumi: 1026

Braucu ar: BMW 530i, VW Passat 2.0TDI, AR Giulia 2.0T


Iesaku elektrisko kontaktgrilu, ja tāda vēl nav. Sanāk katru reizi kā vajag, nav čakars ar tīrīšanu,nav bagā šmuce Vecums nāk virsū
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo