Online

Pašreiz BMWPower skatās 150 viesi un 20 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
spriditis
28. May 2024, 11:19 #1141

Kopš: 17. Mar 2006

No: Valmiera

Ziņojumi: 4052

Braucu ar: ar savu lāpstu blad

Par to pašu etiķi,ka viens minēja, to garšu var dabūt ar citronu un gāzētu ūdeni,nesaku nē etiķis,bet kāpēc jasabojā viss ar esenci? Vienreiz ieliku marinēties vistu kefīra,sagriezti sīpoli,garšvielas pēc paša izvēles,ķiploki pāris daiviņas,3 dienas sanāca pastāvēt ledusskapī, pēc tam iedevu tādam kas māk cept,gaļa pati kusa mutē un bija ļoti garšīga,grūti bija atteikties no nākamajiem gabaliņiem, jo vēders bija pilns
Offline
Indo
28. May 2024, 11:30 #1142

Kopš: 18. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 5142

Braucu ar: Husky FC450 '15, CBF1000 '08, KTM Ark Minarelli 2T un lodāmuru pa plati

Harošij mjaso ņe marinujut!
Offline
Indo
28. May 2024, 11:44 #1143

Kopš: 18. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 5142

Braucu ar: Husky FC450 '15, CBF1000 '08, KTM Ark Minarelli 2T un lodāmuru pa plati

Ja laba gaļa, daru tā:

gaļu sagriež 2x2 (ja smalki pirkstiņi, tad 3x3) prikstu biezumā. tomātus, papriku daiviņās. sīpolus pabiezos gredzenos (~0,5kg uz KG gaļas). sakapā pētersīļus. svaigu malti pipari, tuč-tuč sāls (ļoti minimāli), kādu garšvielu pēc gaumes (nepārspīlējot!), ēd. karote cukura (uz ~2kg gaļas), vienu citronu vai pāris laimus, 50ml pirmā spieduma olīveļļa.

sākumā gaļu samīca ar sīpoliem tā, lai nedaudz suliņu izpiež. pārcensties nevajag, jo tad klāt nebūs ko piekost. tad pievieno dārzeņus un garšvielas un nedaudz apmaisa. pārt. plēvi virsū un uz nakti leckapī. respektīvi, vakarā sapreperē - pusdienlaikā cepina.

uiss.
Offline
alnisg
28. May 2024, 11:47 #1144

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 1852

Braucu ar:

Man tīri labi garšoja pa pavisam vienkāršo iemarinēts- gaļa ar rokām tikai sīpolos stipri izmīcīta un noturēta. Bet kopumā tomēr esmu etiķainu ēdienu piekritējs.
Offline
Kidd
28. May 2024, 11:58 #1145

Kopš: 18. May 2009

Ziņojumi: 8240

Braucu ar: 400Zs

bļac - par šašliku marinādēm strīdēties ir tas pats, kas par vecenēm = katram tak sava gaume. man ar tāda etiķaināka smeķē, starp citu
Online
HUBLOC
28. May 2024, 12:00 #1146

Kopš: 02. Oct 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 4686

Braucu ar: Q7


28 May 2024, 10:15:44 @Rudis007 rakstīja:

27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.

Weber??

Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt

Paskaties vēl YouTube atsauksmes.


Nu vot, man ir smuka jauna moderna stila māja, tur tas netīrais ogļu grils, kurš vēl ārā stāv apkvēpis galīgi neder dizainā, plus vēl 3 bērni... laikam jau tas gāzes grils ir way to go un tieši weber. Tur tās cenas atšķiras dēļ izmēriem laikam. Ja pērk, tad vajag uzreiz komplektu ar visiem tīrīšanas līdzekļiem un piederumiem + pārvalks.
Offline
Lala
28. May 2024, 12:16 #1147

Kopš: 16. Nov 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 3381

Braucu ar: Visādiem pedāļiem un Svensonu kasti.


28 May 2024, 11:09:07 @shmurger rakstīja:
A kā tu dabon aizdedzināšanas šķidruma smaku ēdienā ar gāzes grilu?



Gan jau var tāpat kā viltus dūmu. Uzsmidzini drusku. Nu, vai piešauj marinādei. :chef'skiss:
Offline
Indo
28. May 2024, 12:35 #1148

Kopš: 18. May 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 5142

Braucu ar: Husky FC450 '15, CBF1000 '08, KTM Ark Minarelli 2T un lodāmuru pa plati

jā, stapr citu, varu ieteikt šo garšvielu visa veida gaļīgām izvirtībām. pirku priekš jēra, bet lietojama visam. burtiski VISAM!

garsvielu-maisijums-jera-galai-500g
Offline
Jantarix
28. May 2024, 13:18 #1149

Kopš: 29. Mar 2006

Ziņojumi: 1739

Braucu ar: Turbo Mersedesu

2kg galas
100gr kiploki
1kg Sipoli
1ēd.k. sāls
1Tējk. Ķimenes
1Tējk Adžikas
1Tējk Malti pipari
250ml Tomātu sula

vakarā sataisi pēcpusdienā var taisīt
Offline
JDS
28. May 2024, 14:05 #1150

Kopš: 18. Mar 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 10962

Braucu ar: 3, 5, TS, YP


27 May 2024, 23:15:16 @strazdi rakstīja:

27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


nevajag Tev gāzes grillu.
Keramiskajiem grilliem tagad arī ir pieejamas cenas, domājams ap 400-800 eur vidējais izmērs pietiek lidz 4-5 personām. lai daudz maz vienlaicīgi dabūtu laukā paiku.
par starpību, kas paliek pāri, nopērc labu gaļu tur pat vai divām sezonām un mācies. Jo etiķī saēstu vistu sausu var uz pannas izcept, nahren dārgu grillu, ko tāpat nemāk lietot.
labi tur ir smērēšanās un ogles utt utt un "es tak prasīju, lai iesaka gāzes"
bet, ja mēs runājam par cepšanas īpašībām,garšu, kontroli pār to kas tur notiek, tad tas ir pēdējais punkts tanī visā evolūcijā.
varu padalīties ar kontaktiem no jauniešiem, kuri palīdzēs




Tieshinshashlikam
Ola buus sliktaakais kas var buut. Nav vinja vispaar domaata shaslikam, tur ne tuvu nebuus taa kaa uz parasta oglju vai gaazes grilla. Daudz kam citam, perfekta lieta

Kurus tad jaunieshi tirgo, zaljos vai sarkanos?

[ Šo ziņu laboja JDS, 28 May 2024, 14:06:03 ]

Offline
strazdi
28. May 2024, 15:52 #1151

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 240

Braucu ar:


28 May 2024, 14:05:14 @JDS rakstīja:

27 May 2024, 23:15:16 @strazdi rakstīja:

27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


nevajag Tev gāzes grillu.
Keramiskajiem grilliem tagad arī ir pieejamas cenas, domājams ap 400-800 eur vidējais izmērs pietiek lidz 4-5 personām. lai daudz maz vienlaicīgi dabūtu laukā paiku.
par starpību, kas paliek pāri, nopērc labu gaļu tur pat vai divām sezonām un mācies. Jo etiķī saēstu vistu sausu var uz pannas izcept, nahren dārgu grillu, ko tāpat nemāk lietot.
labi tur ir smērēšanās un ogles utt utt un "es tak prasīju, lai iesaka gāzes"
bet, ja mēs runājam par cepšanas īpašībām,garšu, kontroli pār to kas tur notiek, tad tas ir pēdējais punkts tanī visā evolūcijā.
varu padalīties ar kontaktiem no jauniešiem, kuri palīdzēs




Tieshinshashlikam
Ola buus sliktaakais kas var buut. Nav vinja vispaar domaata shaslikam, tur ne tuvu nebuus taa kaa uz parasta oglju vai gaazes grilla. Daudz kam citam, perfekta lieta

Kurus tad jaunieshi tirgo, zaljos vai sarkanos?


meatme.lv
tur dažādas krāsas
mana piededze, ir sākot ar greenegg lidz mustang no depiņa.
pašam ir tas 56cm no kuršiem. proti, lētākais. Nav starpības uz viniem globāli skatoties. mainas zīmols un cena.
nav labi turēt laukā, tomer tā keramika piesūcas ar ūdeni.

ps
ar ko aršķiras šašlika grills no olas ?
manā skatījumā tikai ar to ka to mangali nav iespējams kontrolēt. tas cep daudz agresīvāk, kas noved pie ūdens izspiešanas un tad visi raud ka sauss.
Es teiktu, ka ir jāsāk ar izpratni par to kas notiek cepšanas laikā, procesi.
tur daudz var arkt, lai būtu labs rezultāts katru reizi

[ Šo ziņu laboja strazdi, 28 May 2024, 15:58:16 ]

Offline
Arsm3ns
28. May 2024, 16:39 #1152

Kopš: 27. Oct 2023

Ziņojumi: 880

Braucu ar:

Mangala uzdevums ir cept augstā temp max ātri, visu laiku grozot. Viss pārējais ir gaļas sautēšana un neattiecas uz šašliku
Offline
strazdi
28. May 2024, 16:44 #1153

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 240

Braucu ar:


28 May 2024, 16:39:34 @Arsm3ns rakstīja:
Mangala uzdevums ir cept augstā temp max ātri, visu laiku grozot. Viss pārējais ir gaļas sautēšana un neattiecas uz šašliku



to tanī youtube kanalà pateica ?
Offline
Arsm3ns
28. May 2024, 17:44 #1154

Kopš: 27. Oct 2023

Ziņojumi: 880

Braucu ar:


28 May 2024, 16:44:08 @strazdi rakstīja:

28 May 2024, 16:39:34 @Arsm3ns rakstīja:
Mangala uzdevums ir cept augstā temp max ātri, visu laiku grozot. Viss pārējais ir gaļas sautēšana un neattiecas uz šašliku



to tanī youtube kanalà pateica ?
nezinu par kuru ir runa, bet tas ir status kvo, kā šašons jācep Viss pārējais ir new age sojas cepēju jaunā filozofija, kā tagad ir pareizi (lai klikšķis savāktu)
Offline
Xrk
28. May 2024, 18:19 #1155

Kopš: 18. May 2022

Ziņojumi: 258

Braucu ar:


28 May 2024, 12:00:44 @HUBLOC rakstīja:

28 May 2024, 10:15:44 @Rudis007 rakstīja:

27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.

Weber??

Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt

Paskaties vēl YouTube atsauksmes.


Nu vot, man ir smuka jauna moderna stila māja, tur tas netīrais ogļu grils, kurš vēl ārā stāv apkvēpis galīgi neder dizainā, plus vēl 3 bērni... laikam jau tas gāzes grils ir way to go un tieši weber. Tur tās cenas atšķiras dēļ izmēriem laikam. Ja pērk, tad vajag uzreiz komplektu ar visiem tīrīšanas līdzekļiem un piederumiem + pārvalks.



Ir jau arī smuki ogļu grili kas piestāv modernām mājām. Piemēram veļasmašīnas trumulis ar muti uz augšu kam apkārt sabetonēti akmeņi

[ Šo ziņu laboja Xrk, 28 May 2024, 18:20:05 ]

Offline
mtx
28. May 2024, 19:26 #1156

Kopš: 25. Apr 2008

Ziņojumi: 596

Braucu ar: tavu mammu

Katram sava gaume, bet man točna šķiet, ka gāzes grilli izskatās bomzīgi un ir tādi jau kā vecmodīgi aksesuāri volvo desiņu cepējam ar barsetku pār plecu ...

Offline
foobar
28. May 2024, 19:32 #1157

Kopš: 04. Jun 2002

Ziņojumi: 6033

Braucu ar: M57TU2D30

Šobrīd vispār grūti kaut ko ieteikt.

Jaunajam Weber diezgan nopietni ir ieekonomēts uz materiālu rēķina. Pat summit sērijai...
Offline
Rudis007
28. May 2024, 19:43 #1158

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 229

Braucu ar:


28 May 2024, 12:00:44 @HUBLOC rakstīja:

28 May 2024, 10:15:44 @Rudis007 rakstīja:

27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.

Weber??

Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt

Paskaties vēl YouTube atsauksmes.


Nu vot, man ir smuka jauna moderna stila māja, tur tas netīrais ogļu grils, kurš vēl ārā stāv apkvēpis galīgi neder dizainā, plus vēl 3 bērni... laikam jau tas gāzes grils ir way to go un tieši weber. Tur tās cenas atšķiras dēļ izmēriem laikam. Ja pērk, tad vajag uzreiz komplektu ar visiem tīrīšanas līdzekļiem un piederumiem + pārvalks.



Lai sāktu grilēt ar gāzi, Tev vajadzēs:
1) grilu- cena atšķiras no ražotāja, modeļa, izmēra. Prasi veikalā, lai stāsta nianses. Manam grilam ir cepšanas virsma 65x45cm, četri degļi. 10 cilvēku ballīti var mierīgi apkalpot. Ja cepu vakariņas diviem, lietoju tikai 2 no 4 degļiem.

2) šļūtene, reduktors, gāzes balons- nav jāpērk ar grilu kopā. Paskaties, kas Tev tuvāk mājām piedāvā gāzi. Manā gadījumā tā ir LPG gāzes uzpildes stacija https://www.lpg.lv/lv/private/gas-cylinders/. Balonus principā vajag 2. Ja vienā beidzas gāze, pieslēdz otru, kamēr otrs tērējās, samaini pirmo. Balonu no sākuma nopērk, pēc tam maina, maksājot tikai par gāzi. Reduktors atšķiras metāla un stiklašķidras baloniem. Bet ar to Tev pārdevējs palīdzēs.

3) pārvalks- nav obligāti, bet putekļu kārta krājas ātri, pasargā arī no laikapstākļu nelabvēlīgas ietekmes.

4) drāšu birste grila restes tīrīšanai- https://cenuklubs.lv/grila-birste-weber-46cm-683694.html

5) stangas un lāpstiņa-
https://cenuklubs.lv/lapstina-grilesanas-weber-40cm-683690.html
https://cenuklubs.lv/knaibles-grilesanas-weber-40cm-683680.html

6) bambusa iesmi- visu, kas gabaliņos, ērtāk grozīt, kad sadurts uz iesmiem, visu iesmu uzreiz nevis, katru šašlika gabalu atsevišķi.

7) termometrs- nav obligāti, bet ļoti palīdz izcept visu pareizi, noņemt no grila vai pannas tad, kad produkts ir gatavs un neizžāvēt to. Man ir šāds: https://cenuklubs.lv/termometrs-galai-inkbird-ith-1p-812517.html

Doma vienkārša- ieduram produktam pa vidu un skatamies temperatūru. Lasi, foreli ņem nost pie 50 grādiem celsija, leilopu, teļu, jēru 60, cūku un vistu- 70. Steiks- kā pašam labāk patīk. Un viss būs mīksts un sulīgs. Nav nepieciešams graizīt gaļas gabalus ar nazi un zīlēt pēc krāsas. Grizot gaļa zaudē ar sulas, attiecīgi ir sausāka.

Cepot temperatūru grilā turu 280-300 grādu robežās.

Mazgāju grilu tikai no ārpuses reizi sezonā ar šļūteni, švammi un fairy. Iekšpusi tīru tikai ar birsti un biežāk kā reizi sezonā.

Visi linki ir tikai piemēram, var izvēlēties ar citus ražotājus.


Offline
Corey
28. May 2024, 20:01 #1159

Kopš: 18. Aug 2008

Ziņojumi: 2406

Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx

Pirmo reizi uz gāzes grillētu pagaršoju štatos pie čoma.
Grillēt uz gāzi ir kā braukt dragreisā ar teslu
Offline
Sancix
28. May 2024, 20:16 #1160

Kopš: 03. May 2008

Ziņojumi: 6915

Braucu ar: to kas pa rokai

Es ar lpg parasti iekurinu labas ogles parastam grilam, ja karstums ir par lielu, uzleju alu/sašlika marinādi, pagaidām viss sanācis okey, bija reize kad ogles pietrūka. LPG manuprāt domāts apkurei un lētai/izdevīgai transporta pārvietošanās lietai.

-----------------
Viss par un ap kārdāniem. PM

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo