Online
Pašreiz BMWPower skatās 150 viesi un 20 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
spriditis | 28. May 2024, 11:19 |
#1141
|
| Kopš: 17. Mar 2006
No: Valmiera
Ziņojumi: 4052
Braucu ar: ar savu lāpstu blad
| Par to pašu etiķi,ka viens minēja, to garšu var dabūt ar citronu un gāzētu ūdeni,nesaku nē etiķis,bet kāpēc jasabojā viss ar esenci? Vienreiz ieliku marinēties vistu kefīra,sagriezti sīpoli,garšvielas pēc paša izvēles,ķiploki pāris daiviņas,3 dienas sanāca pastāvēt ledusskapī, pēc tam iedevu tādam kas māk cept,gaļa pati kusa mutē un bija ļoti garšīga,grūti bija atteikties no nākamajiem gabaliņiem, jo vēders bija pilns | Offline | | |
Indo | 28. May 2024, 11:30 |
#1142
|
| Kopš: 18. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 5142
Braucu ar: Husky FC450 '15, CBF1000 '08, KTM Ark Minarelli 2T un lodāmuru pa plati
| Harošij mjaso ņe marinujut! | Offline | | |
Indo | 28. May 2024, 11:44 |
#1143
|
| Kopš: 18. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 5142
Braucu ar: Husky FC450 '15, CBF1000 '08, KTM Ark Minarelli 2T un lodāmuru pa plati
| Ja laba gaļa, daru tā:
gaļu sagriež 2x2 (ja smalki pirkstiņi, tad 3x3) prikstu biezumā. tomātus, papriku daiviņās. sīpolus pabiezos gredzenos (~0,5kg uz KG gaļas). sakapā pētersīļus. svaigu malti pipari, tuč-tuč sāls (ļoti minimāli), kādu garšvielu pēc gaumes (nepārspīlējot!), ēd. karote cukura (uz ~2kg gaļas), vienu citronu vai pāris laimus, 50ml pirmā spieduma olīveļļa.
sākumā gaļu samīca ar sīpoliem tā, lai nedaudz suliņu izpiež. pārcensties nevajag, jo tad klāt nebūs ko piekost. tad pievieno dārzeņus un garšvielas un nedaudz apmaisa. pārt. plēvi virsū un uz nakti leckapī. respektīvi, vakarā sapreperē - pusdienlaikā cepina.
uiss. | Offline | | |
alnisg | 28. May 2024, 11:47 |
#1144
|
| Kopš: 29. Jul 2015
Ziņojumi: 1852
Braucu ar:
| Man tīri labi garšoja pa pavisam vienkāršo iemarinēts- gaļa ar rokām tikai sīpolos stipri izmīcīta un noturēta. Bet kopumā tomēr esmu etiķainu ēdienu piekritējs. | Offline | | |
Kidd | 28. May 2024, 11:58 |
#1145
|
| Kopš: 18. May 2009
Ziņojumi: 8240
Braucu ar: 400Zs
| bļac - par šašliku marinādēm strīdēties ir tas pats, kas par vecenēm = katram tak sava gaume. man ar tāda etiķaināka smeķē, starp citu | Online | | |
HUBLOC | 28. May 2024, 12:00 |
#1146
|
| Kopš: 02. Oct 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 4686
Braucu ar: Q7
|
28 May 2024, 10:15:44 @Rudis007 rakstīja:
27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.
Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.
Weber??
Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt
Paskaties vēl YouTube atsauksmes.
Nu vot, man ir smuka jauna moderna stila māja, tur tas netīrais ogļu grils, kurš vēl ārā stāv apkvēpis galīgi neder dizainā, plus vēl 3 bērni... laikam jau tas gāzes grils ir way to go un tieši weber. Tur tās cenas atšķiras dēļ izmēriem laikam. Ja pērk, tad vajag uzreiz komplektu ar visiem tīrīšanas līdzekļiem un piederumiem + pārvalks.
| Offline | | |
Lala | 28. May 2024, 12:16 |
#1147
|
| Kopš: 16. Nov 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 3381
Braucu ar: Visādiem pedāļiem un Svensonu kasti.
|
28 May 2024, 11:09:07 @shmurger rakstīja:
A kā tu dabon aizdedzināšanas šķidruma smaku ēdienā ar gāzes grilu?
Gan jau var tāpat kā viltus dūmu. Uzsmidzini drusku. Nu, vai piešauj marinādei. :chef'skiss: | Offline | | |
Indo | 28. May 2024, 12:35 |
#1148
|
| Kopš: 18. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 5142
Braucu ar: Husky FC450 '15, CBF1000 '08, KTM Ark Minarelli 2T un lodāmuru pa plati
| jā, stapr citu, varu ieteikt šo garšvielu visa veida gaļīgām izvirtībām. pirku priekš jēra, bet lietojama visam. burtiski VISAM!
garsvielu-maisijums-jera-galai-500g | Offline | | |
|
Jantarix | 28. May 2024, 13:18 |
#1149
|
| Kopš: 29. Mar 2006
Ziņojumi: 1739
Braucu ar: Turbo Mersedesu
| 2kg galas
100gr kiploki
1kg Sipoli
1ēd.k. sāls
1Tējk. Ķimenes
1Tējk Adžikas
1Tējk Malti pipari
250ml Tomātu sula
vakarā sataisi pēcpusdienā var taisīt | Offline | | |
JDS | 28. May 2024, 14:05 |
#1150
|
| Kopš: 18. Mar 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 10962
Braucu ar: 3, 5, TS, YP
|
27 May 2024, 23:15:16 @strazdi rakstīja:
27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.
nevajag Tev gāzes grillu.
Keramiskajiem grilliem tagad arī ir pieejamas cenas, domājams ap 400-800 eur vidējais izmērs pietiek lidz 4-5 personām. lai daudz maz vienlaicīgi dabūtu laukā paiku.
par starpību, kas paliek pāri, nopērc labu gaļu tur pat vai divām sezonām un mācies. Jo etiķī saēstu vistu sausu var uz pannas izcept, nahren dārgu grillu, ko tāpat nemāk lietot.
labi tur ir smērēšanās un ogles utt utt un "es tak prasīju, lai iesaka gāzes"
bet, ja mēs runājam par cepšanas īpašībām,garšu, kontroli pār to kas tur notiek, tad tas ir pēdējais punkts tanī visā evolūcijā.
varu padalīties ar kontaktiem no jauniešiem, kuri palīdzēs
Tieshinshashlikam
Ola buus sliktaakais kas var buut. Nav vinja vispaar domaata shaslikam, tur ne tuvu nebuus taa kaa uz parasta oglju vai gaazes grilla. Daudz kam citam, perfekta lieta
Kurus tad jaunieshi tirgo, zaljos vai sarkanos? [ Šo ziņu laboja JDS, 28 May 2024, 14:06:03 ] | Offline | | |
strazdi | 28. May 2024, 15:52 |
#1151
|
| Kopš: 23. Jan 2015
Ziņojumi: 240
Braucu ar:
|
28 May 2024, 14:05:14 @JDS rakstīja:
27 May 2024, 23:15:16 @strazdi rakstīja:
27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.
nevajag Tev gāzes grillu.
Keramiskajiem grilliem tagad arī ir pieejamas cenas, domājams ap 400-800 eur vidējais izmērs pietiek lidz 4-5 personām. lai daudz maz vienlaicīgi dabūtu laukā paiku.
par starpību, kas paliek pāri, nopērc labu gaļu tur pat vai divām sezonām un mācies. Jo etiķī saēstu vistu sausu var uz pannas izcept, nahren dārgu grillu, ko tāpat nemāk lietot.
labi tur ir smērēšanās un ogles utt utt un "es tak prasīju, lai iesaka gāzes"
bet, ja mēs runājam par cepšanas īpašībām,garšu, kontroli pār to kas tur notiek, tad tas ir pēdējais punkts tanī visā evolūcijā.
varu padalīties ar kontaktiem no jauniešiem, kuri palīdzēs
Tieshinshashlikam
Ola buus sliktaakais kas var buut. Nav vinja vispaar domaata shaslikam, tur ne tuvu nebuus taa kaa uz parasta oglju vai gaazes grilla. Daudz kam citam, perfekta lieta
Kurus tad jaunieshi tirgo, zaljos vai sarkanos?
meatme.lv
tur dažādas krāsas
mana piededze, ir sākot ar greenegg lidz mustang no depiņa.
pašam ir tas 56cm no kuršiem. proti, lētākais. Nav starpības uz viniem globāli skatoties. mainas zīmols un cena.
nav labi turēt laukā, tomer tā keramika piesūcas ar ūdeni.
ps
ar ko aršķiras šašlika grills no olas ?
manā skatījumā tikai ar to ka to mangali nav iespējams kontrolēt. tas cep daudz agresīvāk, kas noved pie ūdens izspiešanas un tad visi raud ka sauss.
Es teiktu, ka ir jāsāk ar izpratni par to kas notiek cepšanas laikā, procesi.
tur daudz var arkt, lai būtu labs rezultāts katru reizi [ Šo ziņu laboja strazdi, 28 May 2024, 15:58:16 ] | Offline | | |
Arsm3ns | 28. May 2024, 16:39 |
#1152
|
| Kopš: 27. Oct 2023
Ziņojumi: 880
Braucu ar:
| Mangala uzdevums ir cept augstā temp max ātri, visu laiku grozot. Viss pārējais ir gaļas sautēšana un neattiecas uz šašliku | Offline | | |
strazdi | 28. May 2024, 16:44 |
#1153
|
| Kopš: 23. Jan 2015
Ziņojumi: 240
Braucu ar:
|
28 May 2024, 16:39:34 @Arsm3ns rakstīja:
Mangala uzdevums ir cept augstā temp max ātri, visu laiku grozot. Viss pārējais ir gaļas sautēšana un neattiecas uz šašliku
to tanī youtube kanalà pateica ? | Offline | | |
Arsm3ns | 28. May 2024, 17:44 |
#1154
|
| Kopš: 27. Oct 2023
Ziņojumi: 880
Braucu ar:
|
28 May 2024, 16:44:08 @strazdi rakstīja:
28 May 2024, 16:39:34 @Arsm3ns rakstīja:
Mangala uzdevums ir cept augstā temp max ātri, visu laiku grozot. Viss pārējais ir gaļas sautēšana un neattiecas uz šašliku
to tanī youtube kanalà pateica ?
nezinu par kuru ir runa, bet tas ir status kvo, kā šašons jācep Viss pārējais ir new age sojas cepēju jaunā filozofija, kā tagad ir pareizi (lai klikšķis savāktu) | Offline | | |
Xrk | 28. May 2024, 18:19 |
#1155
|
| Kopš: 18. May 2022
Ziņojumi: 258
Braucu ar:
|
28 May 2024, 12:00:44 @HUBLOC rakstīja:
28 May 2024, 10:15:44 @Rudis007 rakstīja:
27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.
Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.
Weber??
Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt
Paskaties vēl YouTube atsauksmes.
Nu vot, man ir smuka jauna moderna stila māja, tur tas netīrais ogļu grils, kurš vēl ārā stāv apkvēpis galīgi neder dizainā, plus vēl 3 bērni... laikam jau tas gāzes grils ir way to go un tieši weber. Tur tās cenas atšķiras dēļ izmēriem laikam. Ja pērk, tad vajag uzreiz komplektu ar visiem tīrīšanas līdzekļiem un piederumiem + pārvalks.
Ir jau arī smuki ogļu grili kas piestāv modernām mājām. Piemēram veļasmašīnas trumulis ar muti uz augšu kam apkārt sabetonēti akmeņi [ Šo ziņu laboja Xrk, 28 May 2024, 18:20:05 ] | Offline | | |
mtx | 28. May 2024, 19:26 |
#1156
|
| Kopš: 25. Apr 2008
Ziņojumi: 596
Braucu ar: tavu mammu
| Katram sava gaume, bet man točna šķiet, ka gāzes grilli izskatās bomzīgi un ir tādi jau kā vecmodīgi aksesuāri volvo desiņu cepējam ar barsetku pār plecu ...
| Offline | | |
|
foobar | 28. May 2024, 19:32 |
#1157
|
| Kopš: 04. Jun 2002
Ziņojumi: 6033
Braucu ar: M57TU2D30
| Šobrīd vispār grūti kaut ko ieteikt.
Jaunajam Weber diezgan nopietni ir ieekonomēts uz materiālu rēķina. Pat summit sērijai... | Offline | | |
Rudis007 | 28. May 2024, 19:43 |
#1158
|
| Kopš: 14. Nov 2018
Ziņojumi: 229
Braucu ar:
|
28 May 2024, 12:00:44 @HUBLOC rakstīja:
28 May 2024, 10:15:44 @Rudis007 rakstīja:
27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.
Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.
Weber??
Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt
Paskaties vēl YouTube atsauksmes.
Nu vot, man ir smuka jauna moderna stila māja, tur tas netīrais ogļu grils, kurš vēl ārā stāv apkvēpis galīgi neder dizainā, plus vēl 3 bērni... laikam jau tas gāzes grils ir way to go un tieši weber. Tur tās cenas atšķiras dēļ izmēriem laikam. Ja pērk, tad vajag uzreiz komplektu ar visiem tīrīšanas līdzekļiem un piederumiem + pārvalks.
Lai sāktu grilēt ar gāzi, Tev vajadzēs:
1) grilu- cena atšķiras no ražotāja, modeļa, izmēra. Prasi veikalā, lai stāsta nianses. Manam grilam ir cepšanas virsma 65x45cm, četri degļi. 10 cilvēku ballīti var mierīgi apkalpot. Ja cepu vakariņas diviem, lietoju tikai 2 no 4 degļiem.
2) šļūtene, reduktors, gāzes balons- nav jāpērk ar grilu kopā. Paskaties, kas Tev tuvāk mājām piedāvā gāzi. Manā gadījumā tā ir LPG gāzes uzpildes stacija https://www.lpg.lv/lv/private/gas-cylinders/. Balonus principā vajag 2. Ja vienā beidzas gāze, pieslēdz otru, kamēr otrs tērējās, samaini pirmo. Balonu no sākuma nopērk, pēc tam maina, maksājot tikai par gāzi. Reduktors atšķiras metāla un stiklašķidras baloniem. Bet ar to Tev pārdevējs palīdzēs.
3) pārvalks- nav obligāti, bet putekļu kārta krājas ātri, pasargā arī no laikapstākļu nelabvēlīgas ietekmes.
4) drāšu birste grila restes tīrīšanai- https://cenuklubs.lv/grila-birste-weber-46cm-683694.html
5) stangas un lāpstiņa-
https://cenuklubs.lv/lapstina-grilesanas-weber-40cm-683690.html
https://cenuklubs.lv/knaibles-grilesanas-weber-40cm-683680.html
6) bambusa iesmi- visu, kas gabaliņos, ērtāk grozīt, kad sadurts uz iesmiem, visu iesmu uzreiz nevis, katru šašlika gabalu atsevišķi.
7) termometrs- nav obligāti, bet ļoti palīdz izcept visu pareizi, noņemt no grila vai pannas tad, kad produkts ir gatavs un neizžāvēt to. Man ir šāds: https://cenuklubs.lv/termometrs-galai-inkbird-ith-1p-812517.html
Doma vienkārša- ieduram produktam pa vidu un skatamies temperatūru. Lasi, foreli ņem nost pie 50 grādiem celsija, leilopu, teļu, jēru 60, cūku un vistu- 70. Steiks- kā pašam labāk patīk. Un viss būs mīksts un sulīgs. Nav nepieciešams graizīt gaļas gabalus ar nazi un zīlēt pēc krāsas. Grizot gaļa zaudē ar sulas, attiecīgi ir sausāka.
Cepot temperatūru grilā turu 280-300 grādu robežās.
Mazgāju grilu tikai no ārpuses reizi sezonā ar šļūteni, švammi un fairy. Iekšpusi tīru tikai ar birsti un biežāk kā reizi sezonā.
Visi linki ir tikai piemēram, var izvēlēties ar citus ražotājus.
| Offline | | |
Corey | 28. May 2024, 20:01 |
#1159
|
| Kopš: 18. Aug 2008
Ziņojumi: 2406
Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx
| Pirmo reizi uz gāzes grillētu pagaršoju štatos pie čoma.
Grillēt uz gāzi ir kā braukt dragreisā ar teslu | Offline | | |
Sancix | 28. May 2024, 20:16 |
#1160
|
| Kopš: 03. May 2008
Ziņojumi: 6915
Braucu ar: to kas pa rokai
| Es ar lpg parasti iekurinu labas ogles parastam grilam, ja karstums ir par lielu, uzleju alu/sašlika marinādi, pagaidām viss sanācis okey, bija reize kad ogles pietrūka. LPG manuprāt domāts apkurei un lētai/izdevīgai transporta pārvietošanās lietai.
----------------- Viss par un ap kārdāniem. PM
| Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|