Online

Pašreiz BMWPower skatās 191 viesi un 6 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
RVR
27. May 2024, 10:28 #1121

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 22286

Braucu ar: RVR


26 May 2024, 18:28:05 @vvv rakstīja:
Nekas nav labāks par pusjēlu šašliku etiķī marinētu un nedaudz uz grila. Bērnības garša..


Ar šo var sanākt kā ar bērnības filmām vai grāmatām - labāk, lai paliek gaišā atmiņā
jo pārlasot/pārskatot pieaugušā vecumā bieži vien izrādās, ka reāls s*ds
Offline
kexxx
27. May 2024, 10:35 #1122

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12302

Braucu ar:


27 May 2024, 10:18:17 @Arsm3ns rakstīja:
Vai tad galda etiķis nav pamatīgi atšķaidīta esence? Vai esencē dzīvo kāda cita vēl garšas molekula, kuru nesastapt etiķī?


zaimotāj, te ir normāla mājaslapa- esence ir pavisam kaut kas cits, apmēram kā svētais grāls vai mūžīgas dzīves eliksīrs!!!
Online
kexxx
27. May 2024, 10:38 #1123

Kopš: 12. Dec 2010

Ziņojumi: 12302

Braucu ar:


27 May 2024, 10:28:46 @RVR rakstīja:

26 May 2024, 18:28:05 @vvv rakstīja:
Nekas nav labāks par pusjēlu šašliku etiķī marinētu un nedaudz uz grila. Bērnības garša..


Ar šo var sanākt kā ar bērnības filmām vai grāmatām - labāk, lai paliek gaišā atmiņā
jo pārlasot/pārskatot pieaugušā vecumā bieži vien izrādās, ka reāls s*ds


pirms laika sanāca pagaršot izstrādājumu, kas varētu būt tuvs ussr "šašlikam" - etiķains, ciets, speķis sadedzis, otra puse pusjēla
nu i na&€# visu ussr ar viņu "šašliku"
Online
most
27. May 2024, 10:38 #1124

Kopš: 27. Mar 2010

No: Dobele

Ziņojumi: 1062

Braucu ar: Yamaha WR450 e46 n62-780hp F11fl

Mums pēdējā laikā topā ir marināde ukraiņu marinētajos tomātos.
Kakla karbonāde, sīpoli samēra daudz, un pāris burciņas šie ukraiņu tomāti, pipars, sāls. Un iemasē to visu kārtīgi gaļā.
Sanak baigi sulīgs un mīksts.
Offline
exciter
27. May 2024, 10:56 #1125

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3712

Braucu ar:


27 May 2024, 10:19:47 @alnisg rakstīja:

27 May 2024, 08:06:18 @markelis rakstīja:

26 May 2024, 20:45:31 @Lafter rakstīja:

26 May 2024, 20:27:42 @Arsm3ns rakstīja:

26 May 2024, 18:28:05 @vvv rakstīja:
Nekas nav labāks par pusjēlu šašliku etiķī marinētu un nedaudz uz grila. Bērnības garša..
jā, man arī nedaudz vājība uz šo. Laikam psrs etiķis dns palicis. Šad tad uztaisu- daudz piparu, kas svarīgi- cukurs. Sāls, etiķis, sīpīšu, bet bez traki ilgas marinēšanas.

Pat siekala mutē saskrēja.
Bet TO! Garšu tā arî nēsmu spējis atkārtot. Manuprāt vaina etiķī.


no laika gala šo marinaadi taisa ar etikja esenci, nevis galda etikji. Bet ES birokraati ir noleemushi ka esence ir biistama (hvz kapeec) un taapec to tirgot nedriikst. it kaa

...Čiera tirdziņā 0,3l puselītēs pavisam nesen nopirku 70% esenci. Tirgoja kopā ar citiem pārtikas produktiem tieši pretī ieejai tirgū. Normāla tirdzniecības etiķete laviešu valodā ar atticīgu brīdinājuma marķējumu.
https://augluserviss.lv/lv/e-veikals/produkti/1002764


Ja bail no tirgus tad var no laborotorijām pirkt tīru 100% etiķskābi un uzjaukt etiķi kādu vajag.
Offline
HUBLOC
27. May 2024, 11:16 #1126

Kopš: 02. Oct 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 4686

Braucu ar: Q7

iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.
Offline
Lala
27. May 2024, 11:16 #1127

Kopš: 16. Nov 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 3381

Braucu ar: Visādiem pedāļiem un Svensonu kasti.

Pļec, vārstu regulētāji, esences fani.
Vienmēr paticis, ka cilvēki uzskata, ka dabiskā atlase, kuru viņi sludina, attiecas uz visiem citiem, tikai ne viņiem. Mēs te darbā ceļam 2000t, viss ok, jo tiek stingrāk par stingru sekots procedūrai. Bet čalis nupat pirksta galu gandrīz amputēja cilājot tēraudu, jo "ar mani jau tas nekad nenotiks".
Lai labi garšo un vārsti neklab!
Offline
SteelRat
27. May 2024, 11:23 #1128

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163790

Braucu ar: E95


27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


Ja turēsi lietū, tad sakties weber Bet nu, iesaku tomēr iegādāties arī pārvalku

-----------------
Offline
shmurger
27. May 2024, 14:34 #1129

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40

Man mazais weber gāzes grills jau kādus 8 gadus kalpo, tiek ienests iekšā tikai rudeni. Pārvalka nav. Galvenais ir pēc sezonas izmazgāt un saeļļot, kam daudzi uzliek mīksto.
Offline
mtx
27. May 2024, 19:35 #1130

Kopš: 25. Apr 2008

Ziņojumi: 595

Braucu ar: tavu mammu


27 May 2024, 10:35:42 @kexxx rakstīja:

27 May 2024, 10:18:17 @Arsm3ns rakstīja:
Vai tad galda etiķis nav pamatīgi atšķaidīta esence? Vai esencē dzīvo kāda cita vēl garšas molekula, kuru nesastapt etiķī?


Šitas lika drusku pasmaidīt ...

Noteikti, ka esences fani arī pērk kaut kādu "hiper sāli", lai paši var atšķaidīt un tad uzbērt ķiršu tomātam

zaimotāj, te ir normāla mājaslapa- esence ir pavisam kaut kas cits, apmēram kā svētais grāls vai mūžīgas dzīves eliksīrs!!!
Offline
mtx
27. May 2024, 19:37 #1131

Kopš: 25. Apr 2008

Ziņojumi: 595

Braucu ar: tavu mammu


27 May 2024, 10:38:46 @most rakstīja:
Mums pēdējā laikā topā ir marināde ukraiņu marinētajos tomātos.
Kakla karbonāde, sīpoli samēra daudz, un pāris burciņas šie ukraiņu tomāti, pipars, sāls. Un iemasē to visu kārtīgi gaļā.
Sanak baigi sulīgs un mīksts.


O jā, šitas ir mēģināts un sanāk zaibis ... principā pašus tomātus var apēst un tikai to sulu vajag ...
Offline
strazdi
27. May 2024, 23:15 #1132

Kopš: 23. Jan 2015

Ziņojumi: 240

Braucu ar:


27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


nevajag Tev gāzes grillu.
Keramiskajiem grilliem tagad arī ir pieejamas cenas, domājams ap 400-800 eur vidējais izmērs pietiek lidz 4-5 personām. lai daudz maz vienlaicīgi dabūtu laukā paiku.
par starpību, kas paliek pāri, nopērc labu gaļu tur pat vai divām sezonām un mācies. Jo etiķī saēstu vistu sausu var uz pannas izcept, nahren dārgu grillu, ko tāpat nemāk lietot.
labi tur ir smērēšanās un ogles utt utt un "es tak prasīju, lai iesaka gāzes"
bet, ja mēs runājam par cepšanas īpašībām,garšu, kontroli pār to kas tur notiek, tad tas ir pēdējais punkts tanī visā evolūcijā.
varu padalīties ar kontaktiem no jauniešiem, kuri palīdzēs


Offline
wasntme
27. May 2024, 23:23 #1133

Kopš: 24. Sep 2012

Ziņojumi: 1481

Braucu ar: Financial mistake

Kaut kad pagajusogad uzgaju sito kanalu un pameginaju dazas recpetes.
Sita reali paker, kadas reizes 4-5 jau esmu taisijis. Links
Offline
wasntme
27. May 2024, 23:27 #1134

Kopš: 24. Sep 2012

Ziņojumi: 1481

Braucu ar: Financial mistake

Sis te vel likas labs. Links
Offline
davisTK
28. May 2024, 08:04 #1135

Kopš: 29. Jul 2015

No: Rīga

Ziņojumi: 672

Braucu ar: melnu rumaku


27 May 2024, 10:38:10 @kexxx rakstīja:

27 May 2024, 10:28:46 @RVR rakstīja:

26 May 2024, 18:28:05 @vvv rakstīja:
Nekas nav labāks par pusjēlu šašliku etiķī marinētu un nedaudz uz grila. Bērnības garša..


Ar šo var sanākt kā ar bērnības filmām vai grāmatām - labāk, lai paliek gaišā atmiņā
jo pārlasot/pārskatot pieaugušā vecumā bieži vien izrādās, ka reāls s*ds


pirms laika sanāca pagaršot izstrādājumu, kas varētu būt tuvs ussr "šašlikam" - etiķains, ciets, speķis sadedzis, otra puse pusjēla
nu i na&€# visu ussr ar viņu "šašliku"

Nesaprotu to etiķa izmantošanu reāli, visu to pašu efektu var panākt ar gāzētu minerālūdeni un garšvielām pēc izvēles.
Offline
Bosnija
28. May 2024, 08:57 #1136

Kopš: 14. May 2002

Ziņojumi: 13585

Braucu ar:

Tak stulbais sovaku mantojums ar to etiķi. Tas pats, kas ar saldējumu, garšīgākais jo citas izvēles nemaz nebija
Offline
alnisg
28. May 2024, 09:29 #1137

Kopš: 29. Jul 2015

Ziņojumi: 1852

Braucu ar:

Nu, nav ēdiena garšai tās pareizās taisnības. Viens kaifā ogli rijot, citam jēlais, vienam vaig mīksti izšmorētu, citam - pazoles veidīgu... Un taisnība ir visiem.
Offline
Asch
28. May 2024, 09:48 #1138

Kopš: 29. Jan 2007

Ziņojumi: 4289

Braucu ar:


28 May 2024, 08:04:09 @davisTK rakstīja:

27 May 2024, 10:38:10 @kexxx rakstīja:

27 May 2024, 10:28:46 @RVR rakstīja:

26 May 2024, 18:28:05 @vvv rakstīja:
Nekas nav labāks par pusjēlu šašliku etiķī marinētu un nedaudz uz grila. Bērnības garša..


Ar šo var sanākt kā ar bērnības filmām vai grāmatām - labāk, lai paliek gaišā atmiņā
jo pārlasot/pārskatot pieaugušā vecumā bieži vien izrādās, ka reāls s*ds


pirms laika sanāca pagaršot izstrādājumu, kas varētu būt tuvs ussr "šašlikam" - etiķains, ciets, speķis sadedzis, otra puse pusjēla
nu i na&€# visu ussr ar viņu "šašliku"

Nesaprotu to etiķa izmantošanu reāli, visu to pašu efektu var panākt ar gāzētu minerālūdeni un garšvielām pēc izvēles.

Josptudei, mums ir jauns partikas tehnologs piedzimis Etika garsu ar miniti dabut. Principa , ieberot ta vairak sali, ari liekas ka saldaks paliek
Offline
Rudis007
28. May 2024, 10:15 #1139

Kopš: 14. Nov 2018

Ziņojumi: 229

Braucu ar:


27 May 2024, 11:16:42 @HUBLOC rakstīja:
iesakiet gāzes grilu, vidēja izmēra un vispār atsauksmes par tiem kā tādiem, ja salīdzina ar ogļu griliem. Vai var turēt vnk ārā (lietū)? Budžets līdz 1500EUR.


Ja jācep vienkārši šašliks, lasis un burgeri, tad gāzes grills ir way to go. Tā absolūtā priekšrocība ir lietošanas ērtums. No brīža, kad piedarbina, gatavs cepšanai ne vēlāk kā 10 min, izcepi, kas jācep, izslēdz un pēc 10 min pārklāj ar pārklāju. Kopš iegādājos sev 4 gadus atpakaļ, uz oglēm neko vairs neesmu cepis. Toties grillēts ēdiens ir krietni biežāk uz galda.
Ja mājās mazi bērni, tad no drošības viedokļa arī labākais variants, jo atdziest ātri un krietni mazāks risks, ka kāds sīkais, piebāžot roku pie korpusa, apdedzināsies.

Weber??

Pārvalks cita modeļa, bet vajadzētu derēt

Paskaties vēl YouTube atsauksmes.
Offline
shmurger
28. May 2024, 11:09 #1140

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40

A kā tu dabon aizdedzināšanas šķidruma smaku ēdienā ar gāzes grilu?
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo