Online
Pašreiz BMWPower skatās 175 viesi un 3 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt
Autors | Ziņojums |
Harcix | 01. Jun 2021, 23:08 |
#1001
|
| Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7810
Braucu ar: V10
| Man agraak arii biezhi sanaaca sachakareet steiku cepjot pannaa. Biezhi bija vai nu paarcepts, vai paarcepta miza (peleeka), bet vidus pavisam jeels vai labs.
Peedeejaa laikaa cepju shaadi: Uzsildu cepeshkraasni (elektrisko uz kadiem 130 graadiem ar ventilatoru). Steiku noslauku ar papiira dvieli no visa mitruma, tad saali un piparus (svaigi maltos tikai) un ieriiveeju ar ellu (Pareizi jau te teica par oliivellaam. Es izmantoju saulespuku). Cepju nu taa uz aci, kaadas 10 minuutes (cepju (plaanu) ribeye, un tad var noteikt peec lielaa taukuma, kad apm janem araa - kad vinsh ir pakusis). Kad cepts kadas 5 min, uzlieku pannu uz viskarstaako un karseeju bez ellas. Steiku nemu ara no cepenes un atri apbruuninu abas steika puses vareetu (buut minuute max UN NEGROZIIT STEIKU). Var, kad otru pusi cepj - uzmest piku sviesta un apslaciit. Bet es censhos loti iisu laiku, jo citaadaak man saak veidoties peleekaa josla un tas jau vairs nav garshiigi.
Fileju gan vel neemsu proveejis ar sho metodi, jo ribeye ir ok cena un man garsho.
Var youtubee paskatiities steak in oven. Protams, ne katru reizi man sanaak perfekts (medium rare), bet shitaa vieglaak sanaak iemaaciities un mazaaka iespeeja sapist.
Riigaa steiku var pirkt Manzo (Suvide), vinjiem arii ir galdinji un steiki manupraat ir par veikala cenaam (T.I pagatavo bez uzcenojuma)?
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
Hasks | 01. Jun 2021, 23:11 |
#1002
|
| Kopš: 12. Nov 2010
Ziņojumi: 606
Braucu ar: Z900;
|
01 Jun 2021, 17:38:50 @jaks rakstīja:
01 Jun 2021, 13:44:32 @Hasks rakstīja:
01 Jun 2021, 12:49:37 @Celtnieks7 rakstīja:
01 Jun 2021, 11:03:47 @Hasks rakstīja:
Mans steiks:
1. Ņemam 12kal vai .308 un ejam uz mežu (šodien kā reiz atklāšana)
2. Izvēdinam un ļaujam gaļai nogatavoties nedēļu (no svaigiem zaķīšiem var kādu tartaru uzgriezt).
3. Iekurinam grilu - sadalam divās daļās - karstais un normālais. Kad ogles ir labi karstas - metam virsū gaļu un apdedzinām no visām pusēm, lai sulas paliek iekšā. Ureiz pēc apdedzināšanas normālajā pusē vēl kādas 3 min no katras puses pacepam (gaļa vismaz 3cm).
4. Ņemam nost no oglēm - apberam ar sāli un pipariem. Ļaujam mazliet atpūsties. Pēc tam var pārliet ar kādu kausētu garšvielu/zaļumu sviestu.
Labu apetīti un šaujat garām!
Neņem ļaunā, bet kā tu risini potenciālo parazītu problēmu? Ehinokoks un trihinellas meža dzīvnieku gaļā nav nemaz tik reti LV.
Abi ir sastopami pamatā plēsējiem (pie mums no šiem steikus negatavo) un visēdājiem (cūkām). stirna/alnis/briedis nav šo parazītu pārnēsātājs.
Ko dari ar spindeļu kāpuriem? Man pāris reizes ir trāpījušies karbonādes gabalos, tādus izvāru sunim. Brieža steiks ir bomba
Ja tā baigi atklāti - bukus gāžu nost augusta otrajā pusē un tad nav trāpījušies šie mošķi… šogad kaut kā esmu iecepies, ka jāsāk jau no paša sākuma, jo tikko sastādījām 6ha priedītes un stirnas kaut kā baigi krīt acīs tagad
tātad - tikai laika jautājums, kad arī suņi tiks pie lielākiem gabaliem. | Offline | | |
Harcix | 01. Jun 2021, 23:25 |
#1003
|
| Kopš: 16. May 2002
No: Valmiera
Ziņojumi: 7810
Braucu ar: V10
| Un no gabaliem man sanaak tikai ribeye vai fileja.
Striploin un sirloin neietiektu . Bet tas ir tik mans personigais ne-pro viedoklis
----------------- www.bmwpowerty.lv
| Offline | | |
integral | 01. Jun 2021, 23:39 |
#1004
|
| Kopš: 05. Mar 2021
Ziņojumi: 178
Braucu ar:
| Steiku gatavoju samērā regulāri, vismaz kādas 6-7x mēnesī, un varu teikt, ka esmu plusmīnus iepravījies, tāpēc padalīšos ar savu metodi.
Īsumā, vislabāk patīk strip loin steiks, jo var pielietot vairākos veidos - tāpat, vai, piem. sendvičos, kā arī pati gaļa nav tik taukaina kā pārējie griezumi. Bet nu princips paliek visiem paliek tāds pats.
1) Šķēlei ir jābūt pēc iespējas biezākai, jo tad pastāv lielāka pielaide uz gatavuma amplitūdu. Šī metode ir med-rare, tāpēc minūtes (vai sekundes, precīzāk) var nedaudz variēt uz jebkuru pusi;
2) Gaļai ir jābūt istabas temperatūrā. Šeit, manuprāt daudzi ierauj zarā, jo gaļu nepareizajā temperatūrā vienkārši nevar uzcept garšīgi. Vismaz stunda vai divas istabas temperatūrā un tad vēl plēvē kādas 5-10 min sildīt ar plaukstām. Šeit noder pavērot kā mainās krāsa gaļai, no violeti zilas aukstai uz koši sarkanu gatavai. Šis punkts, manuprāt ir 80% no receptes. Gaļai ir jābūt bez maz vai siltai;
3) Ar papīra dvieli noņemam lieko mitrumu;
4) Rupja maluma sāls un pipari no abām pusēm kārtīgā slānī. Izvairos no eļļas šajā stadijā, jo nācies novērot, ka ar eļļu neveidojas nepieciešamā garoza;
5) Panna - vislabāk čuguna, bet der dajebkāda nonstick panna. Eļļa, rapšu vai jebkura cita eļļa, kas kūp tikai pie ļoti augstām temperatūrām. Eļļu leju tikai nedaudz, var teikt ēdamkaroti uz vienu gaļas gabalu;
6) Liekam gabalu max karstā pannā uz 3 minūtēm vienai pusei - šeit ņemu talkā taimeri, jo skils vēl neatļauj noteikt gatavību pēc taustes. Gaļu neaiztiekam un atļaujam tai veidot garozu;
7) Paiet 3 minūtes, griežam uz otru pusi. Līdz ko pagājusi 1 minūte, pannai pievienoju ~ 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ieplēstu, nemizotu ķiploka daiviņu un pāris svaigus zariņu timiāna, atlikušo laiku laistot steiku ar sviesta, ķiploka un timiāna izvilkumu;
8.) Līdz ko pagājušas pēdējās 3 minūtes, ņemam gaļu no pannas, liekam uz koka dēlīša atpūsties tik ilgi, cik gaļa ir cepta - man konkrēti ir 5-6 minūtes;
9) Ar papīra dvieli pēc ieskatiem atslaukam no liekajiem taukiem un viss.
[ Šo ziņu laboja integral, 01 Jun 2021, 23:40:20 ] | Offline | | |
vvv | 02. Jun 2021, 00:23 |
#1005
|
| Kopš: 19. Feb 2017
No: Rīga
Ziņojumi: 2107
Braucu ar: e53FL 4,4;e38
|
01 Jun 2021, 23:39:59 @integral rakstīja:
Steiku gatavoju samērā regulāri, vismaz kādas 6-7x mēnesī, un varu teikt, ka esmu plusmīnus iepravījies, tāpēc padalīšos ar savu metodi.
Īsumā, vislabāk patīk strip loin steiks, jo var pielietot vairākos veidos - tāpat, vai, piem. sendvičos, kā arī pati gaļa nav tik taukaina kā pārējie griezumi. Bet nu princips paliek visiem paliek tāds pats.
1) Šķēlei ir jābūt pēc iespējas biezākai, jo tad pastāv lielāka pielaide uz gatavuma amplitūdu. Šī metode ir med-rare, tāpēc minūtes (vai sekundes, precīzāk) var nedaudz variēt uz jebkuru pusi;
2) Gaļai ir jābūt istabas temperatūrā. Šeit, manuprāt daudzi ierauj zarā, jo gaļu nepareizajā temperatūrā vienkārši nevar uzcept garšīgi. Vismaz stunda vai divas istabas temperatūrā un tad vēl plēvē kādas 5-10 min sildīt ar plaukstām. Šeit noder pavērot kā mainās krāsa gaļai, no violeti zilas aukstai uz koši sarkanu gatavai. Šis punkts, manuprāt ir 80% no receptes. Gaļai ir jābūt bez maz vai siltai;
3) Ar papīra dvieli noņemam lieko mitrumu;
4) Rupja maluma sāls un pipari no abām pusēm kārtīgā slānī. Izvairos no eļļas šajā stadijā, jo nācies novērot, ka ar eļļu neveidojas nepieciešamā garoza;
5) Panna - vislabāk čuguna, bet der dajebkāda nonstick panna. Eļļa, rapšu vai jebkura cita eļļa, kas kūp tikai pie ļoti augstām temperatūrām. Eļļu leju tikai nedaudz, var teikt ēdamkaroti uz vienu gaļas gabalu;
6) Liekam gabalu max karstā pannā uz 3 minūtēm vienai pusei - šeit ņemu talkā taimeri, jo skils vēl neatļauj noteikt gatavību pēc taustes. Gaļu neaiztiekam un atļaujam tai veidot garozu;
7) Paiet 3 minūtes, griežam uz otru pusi. Līdz ko pagājusi 1 minūte, pannai pievienoju ~ 3 ēdamkarotes sviesta, 1 ieplēstu, nemizotu ķiploka daiviņu un pāris svaigus zariņu timiāna, atlikušo laiku laistot steiku ar sviesta, ķiploka un timiāna izvilkumu;
8.) Līdz ko pagājušas pēdējās 3 minūtes, ņemam gaļu no pannas, liekam uz koka dēlīša atpūsties tik ilgi, cik gaļa ir cepta - man konkrēti ir 5-6 minūtes;
9) Ar papīra dvieli pēc ieskatiem atslaukam no liekajiem taukiem un viss.
Visu cieņu, Tu gadījumā neesi kāds talantīgs pavārs? Pieļauju ka parādot dzīvajā nav tik sarežģīti, bet es laikam taisīšu sev siermaizītes. Steik man neredzēt pie sava pavarda
| Offline | | |
CAPSLOCK | 02. Jun 2021, 00:33 |
#1006
|
| Kopš: 17. Oct 2016
Ziņojumi: 878
Braucu ar:
| Pieļauju jūsu ekselento gaļu ciemiņi ēd baudīdami ar cietām sejām k: | Offline | | |
foobar | 02. Jun 2021, 07:57 |
#1007
|
| Kopš: 04. Jun 2002
Ziņojumi: 6033
Braucu ar: M57TU2D30
| Zolīte sanāk, ja ir pārcepts, vai arī gaļa nav briedināta. Atkarībā no gabala biezuma no katras puses nevajag cept ilgāk par 2-3 min, tad būs normāls medium rare.
Redzesloka paplašināšanai var aiziet uz mc2 gastronoma gaļas stendu Ja trāpīsi uz pievedumu, tad tur ir briedināta gaļa no 20-100 EUR par kilogramu…
Kā jau citi rakstīja, tad galvenā kļūda ir pa taisno no ledusskapja likt uz pannas, tad ārpuse būs pārcepta un iekšā būs jēls. | Offline | | |
Jorens | 02. Jun 2021, 15:27 |
#1008
|
| Kopš: 15. Jul 2003
Ziņojumi: 14706
Braucu ar: XC60, Cagiva Raptor 1000, Multispace
|
02 Jun 2021, 07:57:22 @foobar rakstīja:
Zolīte sanāk, ja ir pārcepts, vai arī gaļa nav briedināta. Atkarībā no gabala biezuma no katras puses nevajag cept ilgāk par 2-3 min, tad būs normāls medium rare.
Redzesloka paplašināšanai var aiziet uz mc2 gastronoma gaļas stendu Ja trāpīsi uz pievedumu, tad tur ir briedināta gaļa no 20-100 EUR par kilogramu…
Kā jau citi rakstīja, tad galvenā kļūda ir pa taisno no ledusskapja likt uz pannas, tad ārpuse būs pārcepta un iekšā būs jēls.
Vel arī zole sanāk ja noņemot no pannas to uzliek uz aukstas virsmas, traukam jābūt siltam | Offline | | |
|
rocknroll | 02. Jun 2021, 16:54 |
#1009
|
| Kopš: 26. Jun 2011
No: Rīga
Ziņojumi: 360
Braucu ar: hronosinklastisko infundibulu
| Gaļas gatavības noteikšanā visprecīzāk ir izmantot pārtikas termometru, piemēram, Thermapen. Pārējo integral uzrakstīja. | Offline | | |
Diikjis | 02. Jun 2021, 19:41 |
#1010
|
| Kopš: 07. May 2009
Ziņojumi: 903
Braucu ar: sabiedrisko
| Es izmantoju Meater bluetooth termometru. Pagaidām nav pievīlis, tik sākumā bija jāpiešaujās, kurā brīdī ņemt gaļu nost no uguns. | Offline | | |
Tune-L | 10. Jun 2021, 15:39 |
#1011
|
| Kopš: 12. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 20372
Braucu ar: BMW 3GT, BMW 4Gran Coupe, Volvo V50 R-Design
| Ja kāds tirgo kazanu komplektā ar krāsniņu un skursteni, padodiet man ziņu, esmu gatavs operatīvi iepirkt!
SS.LV un internetā atrodamo kantoru apkalpošanas kvalitāte man nav pieņemama (bijuši vairāki mēģinājumi).
Sludinājumā ir vajadzīgais, realitātē tā nav uz vietas. Piegādes iespējas sūkā.
Raktiet PM! Paldies!
----------------- Patiesība mūsdienās tiek uzskatīta par naida runu. | Offline | | |
marciss | 10. Jun 2021, 16:09 |
#1012
|
| Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1583
Braucu ar: G30 un F31
| Arī Buļļu ielas bode (Armass.eu) nepatīk/izpirkta? Gada sākumā tur ņēmu, normāls onka, vēl kko bonusā iedeva
Mazlietoti dārgāki, kā jauni, tomēr piededzināti un ar dabisko pretpiedeguma slāni jau | Offline | | |
Tune-L | 10. Jun 2021, 16:34 |
#1013
|
| Kopš: 12. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 20372
Braucu ar: BMW 3GT, BMW 4Gran Coupe, Volvo V50 R-Design
|
10 Jun 2021, 16:09:29 @marciss rakstīja:
Arī Buļļu ielas bode (Armass.eu) nepatīk/izpirkta? Gada sākumā tur ņēmu, normāls onka, vēl kko bonusā iedeva
Mazlietoti dārgāki, kā jauni, tomēr piededzināti un ar dabisko pretpiedeguma slāni jau
Tieši ar tiem ir bēdīgākā pieredze!
----------------- Patiesība mūsdienās tiek uzskatīta par naida runu. | Offline | | |
Rudis007 | 11. Jun 2021, 11:14 |
#1014
|
| Kopš: 14. Nov 2018
Ziņojumi: 229
Braucu ar:
|
10 Jun 2021, 14:26:15 @arvids_vit rakstīja:
Gribu gāzes grillu, bet neko par to nejēdzu
Plānots lietot reizi nedēļā un likt virsū čuguna pannu.
Vai kāds var nokomentēt šo: https://www.kursi.lv/lv/gazes-grils-2204t kaut kā dikti lēts liekas.
Kas tādam grillam vēl klāt jāpērk? Tikai gāzes balons? Varbūt ir links, kuru balonu labāk ņemt? Paldies!
Tas nav gāzes grills, viņam apakšā ir trauks pelnu savākšanai. Kaut kāda kļūda.
Aizbrauc uz senukaju, depo un cenuklubu, izpēti piedāvājumu. Daudziem grilliem ir speciālas restes, kurā ir caurumi, kur paredzēts likt pannas un citas lietas.
Ir arī speciāli aksesuāri, kur daļu grilla restes var aizstāt ar speciālu pannu.
Vajag pašu grillu, balonu, gāzes šļauku un reduktoru. Viss ir pieejams iepriekš minētajos veikalos. Baloni ne vienmēr.
Sev balonu ņemu šeit: Links
Stacija blakus mājām sanāk. Pirmais jānopēr un pēc tam vienkārši jāmaina. Man ir 27l balons.
Ja mājās mētājās vecais sarkanais balons, ir laba akcija, lai samainītu: Links[ Šo ziņu laboja Rudis007, 11 Jun 2021, 11:31:09 ] | Offline | | |
Cumpars | 11. Jun 2021, 11:48 |
#1015
|
| Kopš: 25. Oct 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6983
Braucu ar: KK-555
|
10 Jun 2021, 15:39:29 @Tune-L rakstīja:
Ja kāds tirgo kazanu komplektā ar krāsniņu un skursteni, padodiet man ziņu, esmu gatavs operatīvi iepirkt!
SS.LV un internetā atrodamo kantoru apkalpošanas kvalitāte man nav pieņemama (bijuši vairāki mēģinājumi).
Sludinājumā ir vajadzīgais, realitātē tā nav uz vietas. Piegādes iespējas sūkā.
Raktiet PM! Paldies!
Kā ar šiem? Esi apskatījis?
http://www.verovital.lv/index.html#a
Sievastēvs pirka krāsni kazanam pirms gada. Es pirms 2 mēnešiem pirku mangali, iesmus utt, viss bija uz vietas. | Offline | | |
marciss | 11. Jun 2021, 14:09 |
#1016
|
| Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1583
Braucu ar: G30 un F31
| Kā no pieredzes sanāk ar gāzinieku, ikdienas izmaksas sanāk lētāk kā ar oglēm vai ne? Cik ilgi iet 27l gāzes?
Gribu gāzinieku, bet visi tādi ļurīgi vai arī baigi dārgie. Tuklāt stumdīt viņu katru reizi no nojumes uz grilla vietu... | Offline | | |
|
kexxx | 11. Jun 2021, 15:01 |
#1017
|
| Kopš: 12. Dec 2010
Ziņojumi: 12309
Braucu ar:
|
11 Jun 2021, 11:48:10 @Cumpars rakstīja:
10 Jun 2021, 15:39:29 @Tune-L rakstīja:
Ja kāds tirgo kazanu komplektā ar krāsniņu un skursteni, padodiet man ziņu, esmu gatavs operatīvi iepirkt!
SS.LV un internetā atrodamo kantoru apkalpošanas kvalitāte man nav pieņemama (bijuši vairāki mēģinājumi).
Sludinājumā ir vajadzīgais, realitātē tā nav uz vietas. Piegādes iespējas sūkā.
Raktiet PM! Paldies!
Kā ar šiem? Esi apskatījis?
http://www.verovital.lv/index.html#a
Sievastēvs pirka krāsni kazanam pirms gada. Es pirms 2 mēnešiem pirku mangali, iesmus utt, viss bija uz vietas.
Tuneli, never vaļā!!!! Tur GrieZšana ar Z uzrakstīts un vēl daudz citu gramatikas kļūdu | Offline | | |
Tune-L | 11. Jun 2021, 15:28 |
#1018
|
| Kopš: 12. Jun 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 20372
Braucu ar: BMW 3GT, BMW 4Gran Coupe, Volvo V50 R-Design
|
11 Jun 2021, 15:01:08 @kexxx rakstīja:
11 Jun 2021, 11:48:10 @Cumpars rakstīja:
10 Jun 2021, 15:39:29 @Tune-L rakstīja:
Ja kāds tirgo kazanu komplektā ar krāsniņu un skursteni, padodiet man ziņu, esmu gatavs operatīvi iepirkt!
SS.LV un internetā atrodamo kantoru apkalpošanas kvalitāte man nav pieņemama (bijuši vairāki mēģinājumi).
Sludinājumā ir vajadzīgais, realitātē tā nav uz vietas. Piegādes iespējas sūkā.
Raktiet PM! Paldies!
Kā ar šiem? Esi apskatījis?
http://www.verovital.lv/index.html#a
Sievastēvs pirka krāsni kazanam pirms gada. Es pirms 2 mēnešiem pirku mangali, iesmus utt, viss bija uz vietas.
Tuneli, never vaļā!!!! Tur GrieZšana ar Z uzrakstīts un vēl daudz citu gramatikas kļūdu
Aizsūtīju pieprasījumu, bet neviens tā arī nav atbildējis. Latvijā biznesu taisa tā.
----------------- Patiesība mūsdienās tiek uzskatīta par naida runu. | Offline | | |
dr_viruss | 11. Jun 2021, 15:35 |
#1019
|
| Kopš: 29. Apr 2015
No: Rīga
Ziņojumi: 1219
Braucu ar: e60 530d FL
|
11 Jun 2021, 14:09:28 @marciss rakstīja:
Kā no pieredzes sanāk ar gāzinieku, ikdienas izmaksas sanāk lētāk kā ar oglēm vai ne? Cik ilgi iet 27l gāzes?
Gribu gāzinieku, bet visi tādi ļurīgi vai arī baigi dārgie. Tuklāt stumdīt viņu katru reizi no nojumes uz grilla vietu...
Ērtuma ziņā gāze ir labi, 5-10 min pakurini grilu un jau met gaļu virsū.
Vienīgais ko varu ieteikt no pieredzes, nopērc kaut kādu pārvalku tam grillam, ja bez - pēc pāris sezonām varēsi pirkt jaunu. | Offline | | |
SteelRat | 11. Jun 2021, 15:46 |
#1020
|
| Kopš: 11. Dec 2002
Ziņojumi: 163797
Braucu ar: E95
|
11 Jun 2021, 14:09:28 @marciss rakstīja:
Kā no pieredzes sanāk ar gāzinieku, ikdienas izmaksas sanāk lētāk kā ar oglēm vai ne? Cik ilgi iet 27l gāzes?
Gribu gāzinieku, bet visi tādi ļurīgi vai arī baigi dārgie. Tuklāt stumdīt viņu katru reizi no nojumes uz grilla vietu...
neesmu rēķinājis izmaksas, bet ērtuma ziņā daudz labāks par to 27l, cik ilgi iet bāka bendžas vienam mēnesi, otram 3 dienas, trešajam dienu
un nestumdi, nopērc pārvalku un turi ārā bet, lētā Ķīna būs no plāna metāla, tur nu neko [ Šo ziņu laboja SteelRat, 11 Jun 2021, 15:47:42 ]
-----------------
| Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|