Online

Pašreiz BMWPower skatās 331 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Kafija, tās automāti un pagatavošana

AutorsZiņojums
40
17. Jan 2015, 12:49 #101

Kopš: 11. Oct 2014

Ziņojumi: 434

Braucu ar:

Tikai Saeco, nu jau vairāk kā 10 gadus,darbojās joprojām , tika iegādāts par ~ 450LVL naudiņām, pupiņas Tchibo.
Offline
40
17. Jan 2015, 12:51 #102

Kopš: 11. Oct 2014

Ziņojumi: 434

Braucu ar:

+100

16 Jan 2015, 21:42:05 piradzinjsh rakstīja:
Biroja tiek lietots šāds te

Viss normali, nekāda vaina. Tik cik japapildina udens, japieber kafija un jaizmet gruži. Nu dienā kādas 20 krūzes kā minimums.
kafija - kaut kāda melnā pakā. Pat nezinu kā sauc. bet ir ok. Ja zināt kādu labu, pasakiet.

Tās kapsulas tika izmēģinātas kaut kāda 1nedeļas testerī, nu skaidrs ka tā cena ir par augstu. Un tā arī atmesta.
Offline
Mizx
17. Jan 2015, 12:57 #103

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6199

Braucu ar:


17 Jan 2015, 12:02:56 bertons rakstīja:
Paļubomu tas ir nožēlojami, ka kāds piena pulveri ar kafiju sauc par kapučino un kāds notic, ka tas tā arī ir. Līdzīgi kā ar visus rollus saukt par sushi, visas pastas par makaroniem etc. - tā laikam tāda nacionālā īpatnība
Un kāds naivi iedomājas, ka piens no pakas nav ražots no piena pulvera... Visi pieni ar tauku saturu līdz 2,0% ir izgatavoti no piena pulvera, jo izgatavot pulveri un to pēc tam atšķaidīt ir ļētāk kā dabūt nost liekos %. Nepulvera piens būs tikai treknais, piemēram, 3,5%
Offline
jancuksz
17. Jan 2015, 13:09 #104

Kopš: 09. May 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 1687

Braucu ar: ziemas miskasti visu gadu

pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
Offline
shmurger
17. Jan 2015, 13:25 #105

Kopš: 15. Oct 2007

Ziņojumi: 12774

Braucu ar: xc40


17 Jan 2015, 12:33:58 harits rakstīja:

16 Jan 2015, 21:08:20 shmurger rakstīja:

16 Jan 2015, 20:59:00 bertons rakstīja:

16 Jan 2015, 20:54:58 shmurger rakstīja:
ja kafiju nestrēbj litriem un patīk no rīta iepist kārtīgu espresso, tad izskatīt šādu variantu Links nevajag skeptiski skatīties uz kapsulām,tur ir riktīgi labā kafija iekšā, 7gr, tik cik vajag priekš espresso tases, vienmēr svaiga, nevis kā pupiņas, jau atšālējas pirmajā nedēļā, ja nav attiecīga trauka kur uzglabāt un pat ar visu trauku.


un uz cik vinjaam cena/kg nostaajas?
0.4 eur tasīte ja kādam te patīk rēķināt, tad var izkalkulēt, cik maksā tasīte ar maļamo aparātu. turlaba kafija arī kosmosu maksā.
a to nespresso viss ir šausmīgi vienkārši, iemeti kapsulu, nospiedi pogu un ir. nekāda tīrīšana,musara. pats stiprākais espresso ir vienkārši ,tāds ko tie pasistie itāļi dzer
Illy izmaksa zem 0,4 eur par tasīti.
tlas illy ir kaut kāds kafijas etalons,ka
Offline
Christian
17. Jan 2015, 13:31 #106

Kopš: 19. Jun 2007

No: Jelgava

Ziņojumi: 972

Braucu ar: Blitzkrieg darba zirgu un Suzuki GSF 600S


17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs

+69, jo taisīt pulveri un tad atkal pienu ir dārgs pasākums. Piena pulveri izmanto tur, kur svaigais piens var sasalt (visādas Grenlandes un tālie ziemeļi) vai saskābt, vai arī nepieciešama ilgstoša uzglabāšana, transportēšana (humānās palīdzības, noliktavas). Nevajag jaukt ar UHT pienu, kas arī normāls piens, tikai apstrādāts augstā temp., kā rezultātā pienā esošie cukuri karamelizējas un rodas nedaudz saldena garša.
Offline
Mizx
17. Jan 2015, 13:42 #107

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6199

Braucu ar:


17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
Pagooglē par šo tematu! Tehnoloģijas ir progresējušas un tagad lētāk ir nevis ar centrifūgu atkrejot, bet vienkārši visu pārvērst pulverī un tad sajaukt no jauna, piedevām, šādi samazinās problēmas glabāšanā, samazinās sezonalitātes ietekme. Tie 2-2,5% pieni varētu būt kā kuram ražotājam, mazie varbūt vēl pa vecam strādā, bet lielie koncerni nē. Kā domā kāpēc tagad pēkšņi visi, kas var, sāka izcelt faktu, ka viņu saldējums ir no piena? — tāpēc, ka industrija bija pārgājusi uz pulveriem, bet saldējumā nebija 0,5% piens, saldējums pat diezgan trekns, lai garša. Tā ka nav ko pārāk sadomāties, ka tie 2,0% tiešām ir piens, tas mierīgi var būt pulveris. Kamēr neesi stāvējis klāt ražošanas procesā, tikmēr labāk tam netici!
Offline
Mizx
17. Jan 2015, 13:43 #108

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6199

Braucu ar:

Angliski pat ieviests oficiāls termins — powdered milk. Mums tas būtu piena izstrādājums.
Offline
Amakatanav
17. Jan 2015, 13:51 #109

Kopš: 06. Jul 2009

Ziņojumi: 1793

Braucu ar: muti pa ausīm.


17 Jan 2015, 13:31:51 Christian rakstīja:

17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs

+69, jo taisīt pulveri un tad atkal pienu ir dārgs pasākums. Piena pulveri izmanto tur, kur svaigais piens var sasalt (visādas Grenlandes un tālie ziemeļi) vai saskābt, vai arī nepieciešama ilgstoša uzglabāšana, transportēšana (humānās palīdzības, noliktavas). Nevajag jaukt ar UHT pienu, kas arī normāls piens, tikai apstrādāts augstā temp., kā rezultātā pienā esošie cukuri karamelizējas un rodas nedaudz saldena garša.

Piena pulveris maksā ap 1800eur/tonnā.
Offline
Boldrick
17. Jan 2015, 13:52 #110

Kopš: 18. Oct 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 406

Braucu ar: F31

http://www.kafijasdraugs.lv/
Atradīsiet praktiski visu, kas saistīts ar kafiju un automatiem!
Un ja kas, Gaidu jautājumus

[ Šo ziņu laboja Boldrick, 17 Jan 2015, 13:54:35 ]

Offline
Deivid
17. Jan 2015, 14:05 #111

Kopš: 02. Mar 2004

Ziņojumi: 40692

Braucu ar: E46 M3 / C5X

Birojā ieliku Caffitaly kapsulu aparātu no www.ekafija.lv

Agrāk likās, ka nav nekā labāka par tikko maltām pupiņām un par kapsulām biju skeptisks, bet vairāk palasot par kafijas pagatavošanu, pareizu aparātu regulēšanu (malums/ūdens spiediens
) un protams kādu laiku palietojot kapsulu aparātu es domas krasi mainīju.

+ Juridiskām personām aparātu dod lietošāna bez maksas.
+ Aparāts, atskaitot atkaļķošanu, nav jātīra. Visi filtri atrodas pašā kapsulā,
+ Protams, pati garša.

- Parastā, beramā kafija, pēc tam vairs "neliek" un īsti negaršo.
- Viena tasīte izmaksā ~2x dārgāk, kā normāla beramā kafija. Neatceros cik bija salidzinājumā ar pupiņām.

[ Šo ziņu laboja Deivid, 17 Jan 2015, 14:06:34 ]

Offline
Amakatanav
17. Jan 2015, 14:08 #112

Kopš: 06. Jul 2009

Ziņojumi: 1793

Braucu ar: muti pa ausīm.

Visi te sāk reklamēt savus veikalus. jāpagaida kad kāds ar
http://www.rombouts.co.uk

atnāks un piedāvās, ka vislabākā
Offline
Boldrick
17. Jan 2015, 14:09 #113

Kopš: 18. Oct 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 406

Braucu ar: F31

Nepatīk kafijas filtra turēšana!Kratot laukā neievieš uzticība, tas plastmasa turētājs kas tur to sietu!
Būtībā, praktiski visi šie mazie espresso pusautomāti līdz 200eiro ir līdzvērtīgi savās funkcijās un kvalitātē!KRUPS mazliet vairāk pieklibo!
Mājas vajadzībām lai tiktu pie maza tilpuma stipras kafijas , ir ok! Vēlpietam pa to cenu!Ja izmanto vēl svaigi ,maltu kafiju, tad gala iznākums dažreiz ir pārsteidzošs
Offline
Madara
17. Jan 2015, 14:22 #114

Kopš: 29. Aug 2008

Ziņojumi: 1725

Braucu ar:


17 Jan 2015, 14:08:55 Amakatanav rakstīja:
Visi te sāk reklamēt savus veikalus. jāpagaida kad kāds ar
http://www.rombouts.co.uk

atnāks un piedāvās, ka vislabākā


80+ centi par tasi, 10 tases pa dienu mierīgi uz 1 cilvēku un ne tikai man tas tā, jo viegli uztaisīt+nav jāmazgā nekas automātam+pati kofča izcila. tā ka jārēķinās, ka izdzertās kafijas apjoms ar rombouts strauji palielināsies cenu dēļ LV galīgi garām, un tad vēl vienīgā LV dīlera zamoročkas.. citur EU dzird, ka it kā pa 50 centi 1 kapsula, tā ka var gaidīt kad cena bik samazināsies

[ Šo ziņu laboja Madara, 17 Jan 2015, 14:29:51 ]

Offline
Deivid
17. Jan 2015, 14:25 #115

Kopš: 02. Mar 2004

Ziņojumi: 40692

Braucu ar: E46 M3 / C5X

Rombouts ir kaut kas īpašs?
Offline
Amakatanav
17. Jan 2015, 14:34 #116

Kopš: 06. Jul 2009

Ziņojumi: 1793

Braucu ar: muti pa ausīm.

Rombouts @ LV ir tipiska piramīdu shēma
Offline
Madara
17. Jan 2015, 14:36 #117

Kopš: 29. Aug 2008

Ziņojumi: 1725

Braucu ar:


17 Jan 2015, 14:25:41 Deivid rakstīja:
Rombouts ir kaut kas īpašs?


par espreso laikam tā var teikt. garšas kādas ~15 - pēc skābuma, pēcgaršas, rūgtuma un stipruma dalās, un tad vēl eko pupiņas pie vēlēšanās. atkarību izraisa, un citas kapsulas tajos automātos ielikt nevar. viņiem tur daudz info par audzēšanu īpašos apstākļos/apstrādi/visu procesēšanu. UK karaļnams šito dzerot

[ Šo ziņu laboja Madara, 17 Jan 2015, 14:49:51 ]

Offline
jancuksz
17. Jan 2015, 14:58 #118

Kopš: 09. May 2014

No: Rīga

Ziņojumi: 1687

Braucu ar: ziemas miskasti visu gadu


17 Jan 2015, 13:42:20 Mizx rakstīja:

17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
Pagooglē par šo tematu! Tehnoloģijas ir progresējušas un tagad lētāk ir nevis ar centrifūgu atkrejot, bet vienkārši visu pārvērst pulverī un tad sajaukt no jauna, piedevām, šādi samazinās problēmas glabāšanā, samazinās sezonalitātes ietekme. Tie 2-2,5% pieni varētu būt kā kuram ražotājam, mazie varbūt vēl pa vecam strādā, bet lielie koncerni nē. Kā domā kāpēc tagad pēkšņi visi, kas var, sāka izcelt faktu, ka viņu saldējums ir no piena? — tāpēc, ka industrija bija pārgājusi uz pulveriem, bet saldējumā nebija 0,5% piens, saldējums pat diezgan trekns, lai garša. Tā ka nav ko pārāk sadomāties, ka tie 2,0% tiešām ir piens, tas mierīgi var būt pulveris. Kamēr neesi stāvējis klāt ražošanas procesā, tikmēr labāk tam netici!


tas, ko es minēju ir nevis no pagooglēšanas, bet no cilvēka, kas ir strādājis tajā nozarē. turklāt, meklējot angliski googlē, ļoti daudz kas ir tieši par usa, kur vispār nerunāsim, kādā žopā ir pārtikas nozare. un arī rietumeiropā tomēr nav gluži tas pats, kas pie mums
Offline
Mizx
17. Jan 2015, 15:04 #119

Kopš: 26. Apr 2004

No: Rīga

Ziņojumi: 6199

Braucu ar:


17 Jan 2015, 13:51:18 Amakatanav rakstīja:

17 Jan 2015, 13:31:51 Christian rakstīja:

17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs

+69, jo taisīt pulveri un tad atkal pienu ir dārgs pasākums. Piena pulveri izmanto tur, kur svaigais piens var sasalt (visādas Grenlandes un tālie ziemeļi) vai saskābt, vai arī nepieciešama ilgstoša uzglabāšana, transportēšana (humānās palīdzības, noliktavas). Nevajag jaukt ar UHT pienu, kas arī normāls piens, tikai apstrādāts augstā temp., kā rezultātā pienā esošie cukuri karamelizējas un rodas nedaudz saldena garša.

Piena pulveris maksā ap 1800eur/tonnā.
Un tagad sarēķinām, cik litrus zema tauku satura piena no tā var sajaukt... Uzglabāšasa un transportēšanas izdevumi samazinās reizēs. Iepērkam pa lēto, pulverī paglabājam, iepirkuma cenām pamainoties pārstājam pirkt, velkam laukā pulveri. Tur jau tas bizness un arī piena kari rodas.
Diskusija nevietā, bet jāpatrenkā ilūzijas par pienu pakās. Pie mums diemžēl neredzēsiet, bet Eiropā uz piena pakām var lasīt uzrakstus "contains powdered milk", tur piena pulveris pa gadiem kļuvis ierasts produkts, mums stereotipi pakaļ velkas. Pircēju interesē konkrētas pakas saturs, cena un "diētiskums", nevis tāds vai citāds ražošanas process.
Offline
JDS
17. Jan 2015, 15:16 #120

Kopš: 18. Mar 2012

No: Rīga

Ziņojumi: 10961

Braucu ar: 3, 5, TS, YP


17 Jan 2015, 14:22:31 Madara rakstīja:

17 Jan 2015, 14:08:55 Amakatanav rakstīja:
Visi te sāk reklamēt savus veikalus. jāpagaida kad kāds ar
http://www.rombouts.co.uk

atnāks un piedāvās, ka vislabākā


80+ centi par tasi,


Tu neko nejauc kapsulas cena 80+ centi?

[ Šo ziņu laboja JDS, 17 Jan 2015, 15:17:04 ]

Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo