Online
Pašreiz BMWPower skatās 331 viesi un 9 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Kafija, tās automāti un pagatavošana
Autors | Ziņojums |
40 | | Kopš: 11. Oct 2014
Ziņojumi: 434
Braucu ar:
| Tikai Saeco, nu jau vairāk kā 10 gadus,darbojās joprojām , tika iegādāts par ~ 450LVL naudiņām, pupiņas Tchibo. | Offline | | |
40 | | Kopš: 11. Oct 2014
Ziņojumi: 434
Braucu ar:
| +100
16 Jan 2015, 21:42:05 piradzinjsh rakstīja:
Biroja tiek lietots šāds te
Viss normali, nekāda vaina. Tik cik japapildina udens, japieber kafija un jaizmet gruži. Nu dienā kādas 20 krūzes kā minimums.
kafija - kaut kāda melnā pakā. Pat nezinu kā sauc. bet ir ok. Ja zināt kādu labu, pasakiet.
Tās kapsulas tika izmēģinātas kaut kāda 1nedeļas testerī, nu skaidrs ka tā cena ir par augstu. Un tā arī atmesta.
| Offline | | |
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6199
Braucu ar:
|
17 Jan 2015, 12:02:56 bertons rakstīja:
Paļubomu tas ir nožēlojami, ka kāds piena pulveri ar kafiju sauc par kapučino un kāds notic, ka tas tā arī ir. Līdzīgi kā ar visus rollus saukt par sushi, visas pastas par makaroniem etc. - tā laikam tāda nacionālā īpatnība
Un kāds naivi iedomājas, ka piens no pakas nav ražots no piena pulvera... Visi pieni ar tauku saturu līdz 2,0% ir izgatavoti no piena pulvera, jo izgatavot pulveri un to pēc tam atšķaidīt ir ļētāk kā dabūt nost liekos %. Nepulvera piens būs tikai treknais, piemēram, 3,5% | Offline | | |
jancuksz | | Kopš: 09. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 1687
Braucu ar: ziemas miskasti visu gadu
| pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs | Offline | | |
shmurger | | Kopš: 15. Oct 2007
Ziņojumi: 12774
Braucu ar: xc40
|
17 Jan 2015, 12:33:58 harits rakstīja:
16 Jan 2015, 21:08:20 shmurger rakstīja:
16 Jan 2015, 20:59:00 bertons rakstīja:
16 Jan 2015, 20:54:58 shmurger rakstīja:
ja kafiju nestrēbj litriem un patīk no rīta iepist kārtīgu espresso, tad izskatīt šādu variantu Links nevajag skeptiski skatīties uz kapsulām,tur ir riktīgi labā kafija iekšā, 7gr, tik cik vajag priekš espresso tases, vienmēr svaiga, nevis kā pupiņas, jau atšālējas pirmajā nedēļā, ja nav attiecīga trauka kur uzglabāt un pat ar visu trauku.
un uz cik vinjaam cena/kg nostaajas?
0.4 eur tasīte ja kādam te patīk rēķināt, tad var izkalkulēt, cik maksā tasīte ar maļamo aparātu. turlaba kafija arī kosmosu maksā.
a to nespresso viss ir šausmīgi vienkārši, iemeti kapsulu, nospiedi pogu un ir. nekāda tīrīšana,musara. pats stiprākais espresso ir vienkārši ,tāds ko tie pasistie itāļi dzer
Illy izmaksa zem 0,4 eur par tasīti.
tlas illy ir kaut kāds kafijas etalons,ka | Offline | | |
Christian | | Kopš: 19. Jun 2007
No: Jelgava
Ziņojumi: 972
Braucu ar: Blitzkrieg darba zirgu un Suzuki GSF 600S
|
17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
+69, jo taisīt pulveri un tad atkal pienu ir dārgs pasākums. Piena pulveri izmanto tur, kur svaigais piens var sasalt (visādas Grenlandes un tālie ziemeļi) vai saskābt, vai arī nepieciešama ilgstoša uzglabāšana, transportēšana (humānās palīdzības, noliktavas). Nevajag jaukt ar UHT pienu, kas arī normāls piens, tikai apstrādāts augstā temp., kā rezultātā pienā esošie cukuri karamelizējas un rodas nedaudz saldena garša. | Offline | | |
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6199
Braucu ar:
|
17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
Pagooglē par šo tematu! Tehnoloģijas ir progresējušas un tagad lētāk ir nevis ar centrifūgu atkrejot, bet vienkārši visu pārvērst pulverī un tad sajaukt no jauna, piedevām, šādi samazinās problēmas glabāšanā, samazinās sezonalitātes ietekme. Tie 2-2,5% pieni varētu būt kā kuram ražotājam, mazie varbūt vēl pa vecam strādā, bet lielie koncerni nē. Kā domā kāpēc tagad pēkšņi visi, kas var, sāka izcelt faktu, ka viņu saldējums ir no piena? — tāpēc, ka industrija bija pārgājusi uz pulveriem, bet saldējumā nebija 0,5% piens, saldējums pat diezgan trekns, lai garša. Tā ka nav ko pārāk sadomāties, ka tie 2,0% tiešām ir piens, tas mierīgi var būt pulveris. Kamēr neesi stāvējis klāt ražošanas procesā, tikmēr labāk tam netici! | Offline | | |
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6199
Braucu ar:
| Angliski pat ieviests oficiāls termins — powdered milk. Mums tas būtu piena izstrādājums. | Offline | | |
|
Amakatanav | | Kopš: 06. Jul 2009
Ziņojumi: 1793
Braucu ar: muti pa ausīm.
|
17 Jan 2015, 13:31:51 Christian rakstīja:
17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
+69, jo taisīt pulveri un tad atkal pienu ir dārgs pasākums. Piena pulveri izmanto tur, kur svaigais piens var sasalt (visādas Grenlandes un tālie ziemeļi) vai saskābt, vai arī nepieciešama ilgstoša uzglabāšana, transportēšana (humānās palīdzības, noliktavas). Nevajag jaukt ar UHT pienu, kas arī normāls piens, tikai apstrādāts augstā temp., kā rezultātā pienā esošie cukuri karamelizējas un rodas nedaudz saldena garša.
Piena pulveris maksā ap 1800eur/tonnā. | Offline | | |
Boldrick | | Kopš: 18. Oct 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 406
Braucu ar: F31
| http://www.kafijasdraugs.lv/
Atradīsiet praktiski visu, kas saistīts ar kafiju un automatiem!
Un ja kas, Gaidu jautājumus [ Šo ziņu laboja Boldrick, 17 Jan 2015, 13:54:35 ] | Offline | | |
Deivid | | Kopš: 02. Mar 2004
Ziņojumi: 40692
Braucu ar: E46 M3 / C5X
| Birojā ieliku Caffitaly kapsulu aparātu no www.ekafija.lv
Agrāk likās, ka nav nekā labāka par tikko maltām pupiņām un par kapsulām biju skeptisks, bet vairāk palasot par kafijas pagatavošanu, pareizu aparātu regulēšanu (malums/ūdens spiediens
) un protams kādu laiku palietojot kapsulu aparātu es domas krasi mainīju.
+ Juridiskām personām aparātu dod lietošāna bez maksas.
+ Aparāts, atskaitot atkaļķošanu, nav jātīra. Visi filtri atrodas pašā kapsulā,
+ Protams, pati garša.
- Parastā, beramā kafija, pēc tam vairs "neliek" un īsti negaršo.
- Viena tasīte izmaksā ~2x dārgāk, kā normāla beramā kafija. Neatceros cik bija salidzinājumā ar pupiņām.[ Šo ziņu laboja Deivid, 17 Jan 2015, 14:06:34 ] | Offline | | |
Amakatanav | | Kopš: 06. Jul 2009
Ziņojumi: 1793
Braucu ar: muti pa ausīm.
| Visi te sāk reklamēt savus veikalus. jāpagaida kad kāds ar
http://www.rombouts.co.uk
atnāks un piedāvās, ka vislabākā | Offline | | |
Boldrick | | Kopš: 18. Oct 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 406
Braucu ar: F31
| Nepatīk kafijas filtra turēšana!Kratot laukā neievieš uzticība, tas plastmasa turētājs kas tur to sietu!
Būtībā, praktiski visi šie mazie espresso pusautomāti līdz 200eiro ir līdzvērtīgi savās funkcijās un kvalitātē!KRUPS mazliet vairāk pieklibo!
Mājas vajadzībām lai tiktu pie maza tilpuma stipras kafijas , ir ok! Vēlpietam pa to cenu!Ja izmanto vēl svaigi ,maltu kafiju, tad gala iznākums dažreiz ir pārsteidzošs | Offline | | |
Madara | | Kopš: 29. Aug 2008
Ziņojumi: 1725
Braucu ar:
|
17 Jan 2015, 14:08:55 Amakatanav rakstīja:
Visi te sāk reklamēt savus veikalus. jāpagaida kad kāds ar
http://www.rombouts.co.uk
atnāks un piedāvās, ka vislabākā
80+ centi par tasi, 10 tases pa dienu mierīgi uz 1 cilvēku un ne tikai man tas tā, jo viegli uztaisīt+nav jāmazgā nekas automātam+pati kofča izcila. tā ka jārēķinās, ka izdzertās kafijas apjoms ar rombouts strauji palielināsies cenu dēļ LV galīgi garām, un tad vēl vienīgā LV dīlera zamoročkas.. citur EU dzird, ka it kā pa 50 centi 1 kapsula, tā ka var gaidīt kad cena bik samazināsies[ Šo ziņu laboja Madara, 17 Jan 2015, 14:29:51 ] | Offline | | |
Deivid | | Kopš: 02. Mar 2004
Ziņojumi: 40692
Braucu ar: E46 M3 / C5X
| Rombouts ir kaut kas īpašs? | Offline | | |
Amakatanav | | Kopš: 06. Jul 2009
Ziņojumi: 1793
Braucu ar: muti pa ausīm.
| Rombouts @ LV ir tipiska piramīdu shēma | Offline | | |
|
Madara | | Kopš: 29. Aug 2008
Ziņojumi: 1725
Braucu ar:
|
17 Jan 2015, 14:25:41 Deivid rakstīja:
Rombouts ir kaut kas īpašs?
par espreso laikam tā var teikt. garšas kādas ~15 - pēc skābuma, pēcgaršas, rūgtuma un stipruma dalās, un tad vēl eko pupiņas pie vēlēšanās. atkarību izraisa, un citas kapsulas tajos automātos ielikt nevar. viņiem tur daudz info par audzēšanu īpašos apstākļos/apstrādi/visu procesēšanu. UK karaļnams šito dzerot [ Šo ziņu laboja Madara, 17 Jan 2015, 14:49:51 ] | Offline | | |
jancuksz | | Kopš: 09. May 2014
No: Rīga
Ziņojumi: 1687
Braucu ar: ziemas miskasti visu gadu
|
17 Jan 2015, 13:42:20 Mizx rakstīja:
17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
Pagooglē par šo tematu! Tehnoloģijas ir progresējušas un tagad lētāk ir nevis ar centrifūgu atkrejot, bet vienkārši visu pārvērst pulverī un tad sajaukt no jauna, piedevām, šādi samazinās problēmas glabāšanā, samazinās sezonalitātes ietekme. Tie 2-2,5% pieni varētu būt kā kuram ražotājam, mazie varbūt vēl pa vecam strādā, bet lielie koncerni nē. Kā domā kāpēc tagad pēkšņi visi, kas var, sāka izcelt faktu, ka viņu saldējums ir no piena? — tāpēc, ka industrija bija pārgājusi uz pulveriem, bet saldējumā nebija 0,5% piens, saldējums pat diezgan trekns, lai garša. Tā ka nav ko pārāk sadomāties, ka tie 2,0% tiešām ir piens, tas mierīgi var būt pulveris. Kamēr neesi stāvējis klāt ražošanas procesā, tikmēr labāk tam netici!
tas, ko es minēju ir nevis no pagooglēšanas, bet no cilvēka, kas ir strādājis tajā nozarē. turklāt, meklējot angliski googlē, ļoti daudz kas ir tieši par usa, kur vispār nerunāsim, kādā žopā ir pārtikas nozare. un arī rietumeiropā tomēr nav gluži tas pats, kas pie mums | Offline | | |
Mizx | | Kopš: 26. Apr 2004
No: Rīga
Ziņojumi: 6199
Braucu ar:
|
17 Jan 2015, 13:51:18 Amakatanav rakstīja:
17 Jan 2015, 13:31:51 Christian rakstīja:
17 Jan 2015, 13:09:49 jancuksz rakstīja:
pienu netaisa no pulvera, jo tas ir dārgāk, jo piena pulveris ir dārgs
+69, jo taisīt pulveri un tad atkal pienu ir dārgs pasākums. Piena pulveri izmanto tur, kur svaigais piens var sasalt (visādas Grenlandes un tālie ziemeļi) vai saskābt, vai arī nepieciešama ilgstoša uzglabāšana, transportēšana (humānās palīdzības, noliktavas). Nevajag jaukt ar UHT pienu, kas arī normāls piens, tikai apstrādāts augstā temp., kā rezultātā pienā esošie cukuri karamelizējas un rodas nedaudz saldena garša.
Piena pulveris maksā ap 1800eur/tonnā.
Un tagad sarēķinām, cik litrus zema tauku satura piena no tā var sajaukt... Uzglabāšasa un transportēšanas izdevumi samazinās reizēs. Iepērkam pa lēto, pulverī paglabājam, iepirkuma cenām pamainoties pārstājam pirkt, velkam laukā pulveri. Tur jau tas bizness un arī piena kari rodas.
Diskusija nevietā, bet jāpatrenkā ilūzijas par pienu pakās. Pie mums diemžēl neredzēsiet, bet Eiropā uz piena pakām var lasīt uzrakstus "contains powdered milk", tur piena pulveris pa gadiem kļuvis ierasts produkts, mums stereotipi pakaļ velkas. Pircēju interesē konkrētas pakas saturs, cena un "diētiskums", nevis tāds vai citāds ražošanas process. | Offline | | |
JDS | | Kopš: 18. Mar 2012
No: Rīga
Ziņojumi: 10961
Braucu ar: 3, 5, TS, YP
|
17 Jan 2015, 14:22:31 Madara rakstīja:
17 Jan 2015, 14:08:55 Amakatanav rakstīja:
Visi te sāk reklamēt savus veikalus. jāpagaida kad kāds ar
http://www.rombouts.co.uk
atnāks un piedāvās, ka vislabākā
80+ centi par tasi,
Tu neko nejauc kapsulas cena 80+ centi?[ Šo ziņu laboja JDS, 17 Jan 2015, 15:17:04 ] | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo
|