Online
Pašreiz BMWPower skatās 130 viesi un 12 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Pašbrūvēta alus receptes
Autors | Ziņojums |
Warz | | Kopš: 02. Aug 2007
Ziņojumi: 848
Braucu ar: Dīzeli.
| si info jau i laba , bet vai patiesham neviens nemak pats pec senlatvieshu receptitem uzbruvet alinju a? vai patiesham visa ta hernja ar to koncentratu japerk veikala? tad jau labak nopirkt gatavuproduktu un miers ! labak pats noperc iesalu , raugu ... untt pats uzmeistaro un miers A NEE JAPERK KAUTKADI SUDA KONCENTRATI THU TI | Offline | | |
daplis | | Kopš: 19. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 46276
Braucu ar:
| tu zini, cik laika ietilpiigs process ir pagatavot iesalu?
| Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1586
Braucu ar: G30 un F31
| brachka divreiz taisiija peec vecteeva metodes, hvz, taada braaga vien sanaaca, laikam fail. | Offline | | |
Warz | | Kopš: 02. Aug 2007
Ziņojumi: 848
Braucu ar: Dīzeli.
|
11 Jun 2010, 20:42:21 marciss rakstīja:
brachka divreiz taisiija peec vecteeva metodes, hvz, taada braaga vien sanaaca, laikam fail.
VECAIS , BET TAS IR SUPAAAA KAD PATS TAISIJA .. VEL BIKU JAIZKOPJ VINJAM IEMAJAS UN BUUS OK! TO KEPASANOS AR KONCENTRATIEM UZSKATU PAR BAIGOFAILL JO TAS PATS IR AR YUPI VARIANTU IELEJ UDENI UN VISIEM SAKI KAD TU PATS UZ4INJIJI LIMONADI ... [ Šo ziņu laboja Warz, 11 Jun 2010, 20:46:21 ] | Offline | | |
DrumB | | Kopš: 02. Jul 2009
No: Cēsis
Ziņojumi: 12185
Braucu ar: 325i
| Nu a kapēc tā jābļauj? | Offline | | |
daplis | | Kopš: 19. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 46276
Braucu ar:
| tu vari saakt ar iesala taisiishanu! jebkuraa alus receptee noderees, iznjemot medus alu un ar mazi, kad taisa! dabuu labas kvalitaates, tiirus miezhus! aplej ar uudeni - dabuu mitrumu! liuec diedzeeties! kad sadiigst asni! strauji jaakaltee!
shis process tev aiznjems apmeeram 2 nedeeljas!
un +, izdomaa, vietu un procesu, kaa tu to dabuusi gatavu! | Offline | | |
Warz | | Kopš: 02. Aug 2007
Ziņojumi: 848
Braucu ar: Dīzeli.
|
11 Jun 2010, 20:50:15 DrumB rakstīja:
Nu a kapēc tā jābļauj?
cap lock saspiedas
| Offline | | |
Warz | | Kopš: 02. Aug 2007
Ziņojumi: 848
Braucu ar: Dīzeli.
|
11 Jun 2010, 20:52:11 daplis rakstīja:
tu vari saakt ar iesala taisiishanu! jebkuraa alus receptee noderees, iznjemot medus alu un ar mazi, kad taisa! dabuu labas kvalitaates, tiirus miezhus! aplej ar uudeni - dabuu mitrumu! liuec diedzeeties! kad sadiigst asni! strauji jaakaltee!
shis process tev aiznjems apmeeram 2 nedeeljas!
un +, izdomaa, vietu un procesu, kaa tu to dabuusi gatavu!
man jau viss notiek | Offline | | |
|
daplis | | Kopš: 19. Aug 2009
No: Rīga
Ziņojumi: 46276
Braucu ar:
|
11 Jun 2010, 20:53:33 Warz rakstīja:
11 Jun 2010, 20:52:11 daplis rakstīja:
tu vari saakt ar iesala taisiishanu! jebkuraa alus receptee noderees, iznjemot medus alu un ar mazi, kad taisa! dabuu labas kvalitaates, tiirus miezhus! aplej ar uudeni - dabuu mitrumu! liuec diedzeeties! kad sadiigst asni! strauji jaakaltee!
shis process tev aiznjems apmeeram 2 nedeeljas!
un +, izdomaa, vietu un procesu, kaa tu to dabuusi gatavu!
man jau viss notiek
nu, cik tu taalu zini recepti? | Offline | | |
fuuzels | | Kopš: 11. Apr 2007
Ziņojumi: 550
Braucu ar:
| Atceros laukos vecaistevs pirms Janiem bija ka uz adatam, alins jabruve, ka nu sanaks, ka bus, jo nekad jau vienads nesanaca. Viegli nav tikt pie laba alina. Vel tagad stav apinu maisi beninos. | Offline | | |
eddyboy | | Kopš: 15. Sep 2008
No: Jelgava
Ziņojumi: 941
Braucu ar: Challenger
| Alus darīšanas recepte
Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas
sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.
kāds ir noprovējis, kā sanāk?
gribās pamēģināt arī kārtīgu dziru uz
jāņiem uzbliezt...
[ Šo ziņu laboja eddyboy, 16 Jun 2010, 10:02:10 ] | Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1586
Braucu ar: G30 un F31
| sheit fotorecepte kaa pagatavot bez extraktiem/siirupiem un gataviem isaliem, tiiri uz mieziisha. Chakars jau ir, dziivoklii pagruuti shito meistarot. A kur vispaar miezhus var iegaadaat?
Vakar pabuuts tajaa Miera ielas veikalinjaa, nu tur ir shis tas, arii paardeveejs taads normaals chalis, visu apstaasta, kaa ko lietot utt. Shiem apinji bija izbeigushies, kur veel vareetu iegaadaat? Tirguu vareetu buut | Offline | | |
eddyboy | | Kopš: 15. Sep 2008
No: Jelgava
Ziņojumi: 941
Braucu ar: Challenger
| Jau čekoju šito, man tie Weizenbier neiet
pie sirds...
esmu vecā labā Tērvetes tipa piekritējs.
par miežiem - hvz.
moš tirgus, zemnieki...
| Offline | | |
tomick | | Kopš: 31. Oct 2003
Ziņojumi: 3959
Braucu ar: 530i wrx :D
| Alus darīšana priekš jāņiem jau ir nokavēta. Vismaz mēnesi iepriekš jataisa.
Apiņi tirgu diez vai būs, es pagājušogadu izmeklējos riktīgi, bet nekur nebija. Tagd gan iesalu, gan apiņus gan alus rauu vedam no Biržiem.
Tiem kas dzīvo Āgenskalnā netālu no tirgus ir dzērienu veikals Degviela. Tur leduskapī tirgojās lietuviešu nefiltrētais aliņš. Pudelēs pat nogulsnes ir. Gaišais riktīgi pēc brenguļu aliņa garšo. Cena kaut kas ap 0.60 Ls par pudeli.
Teorētiskās zināšanas ir labi aprakstītas šajā grāmatā:
how to brew
Torrentos var atrast. | Offline | | |
tomick | | Kopš: 31. Oct 2003
Ziņojumi: 3959
Braucu ar: 530i wrx :D
| Priekš kam jums mieži? Mēģināiset paši diedzēt un taisīt iesalu? | Offline | | |
eddyboy | | Kopš: 15. Sep 2008
No: Jelgava
Ziņojumi: 941
Braucu ar: Challenger
| tajā receptē, kuru ierakstīju, teikts, ka
ar vienu nedāļu pietiek...
man priekš iesala taisīšanas pacietība par īsu,
bet nu varu padalīties ar recepti:
Iesala pagatavošana
Ņem rudzu, kviešu vai miežu graudus. Es veicu ar miežiem ...
Graudus iemērc ūdenī un tur 3 dienas. Tad ņem ārā un diedzē labi vēdināmās telpās, temperatūrā ne augstākā par 17 grādiem. Diedzēšanu pārtrauc tad, kad asniņi ir 1 - 1,5 cm gari. Pēc tam graudi jāizžāvē. Es graudus žāvēju pirts dārēs. Jo labāk izdīguši graudi, jo gaišāks alus sanāk. Tad šie graudi ir jāsamaļ - es tos maļu vecajās kafijas dzirnaviņās (ar roku griežamajās), nevar būt miltos, jo tas ir par sīku. Samaltam labam iesalam ir jāpeld pa virsu, lai tas negrimst trauka dibenā, tam jābūt saldam un baltam.
| Offline | | |
|
eddyboy | | Kopš: 15. Sep 2008
No: Jelgava
Ziņojumi: 941
Braucu ar: Challenger
| Iesala ekstraktu atradu Elvi lielveikalā,
Jelgavā vismaz tas ir netālu no augļiem...
zinātājs teica, ka Iļģuciema esot vislabākais.
kāds nevar izlīdzēt ar tiem apiņiem???
[ Šo ziņu laboja eddyboy, 17 Jun 2010, 10:08:38 ] | Offline | | |
marciss | | Kopš: 02. Mar 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 1586
Braucu ar: G30 un F31
| tas iļģuciema iesals katraa rimi redzeets, mosh taga izkjerts?!
btw, miera ielaa 15 alus veikalaa apinju nav, var uzvaniit uz to dzirnavu 7 ja nemaldos, mosh shiem ir veel. | Offline | | |
eddyboy | | Kopš: 15. Sep 2008
No: Jelgava
Ziņojumi: 941
Braucu ar: Challenger
| ar apiņiem gan ir Dir*ā, labi, ka
ir gali Tērvetes alus rūpnīcā...
| Offline | | |
edza87 | | Kopš: 15. Oct 2009
Ziņojumi: 162
Braucu ar: prātu un BMW
| Visas tās RIMI nopērkamās huiņas, ko sauc par ekstraktu vai nu kā viņu tur sauc ir pupu mizas!
Īstu mājas alu taisa no diedzētiem miežiem, apiņiem, cukura un slapjā rauga...
Vienkārši radās iespaids, ka liela daļa lielveikalos sapērk kaut kadus mistiskus pulverīšus un mājās ķīmiķo alu...
Skataties, ka nenoraujat pļutku, vai vēl labāk nesaindējaties!
Priecīgus Jāņus! | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, kolhozs, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4
|