Online

Pašreiz BMWPower skatās 107 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » FLEIMS

Tēma: Pašbrūvēta alus receptes

AutorsZiņojums
Peecis
02. Jun 2009, 21:09 #1

Kopš: 27. Jan 2003

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2309

Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI

Tā kā Jāņi tuvojas un vasara kā tāda, tad domājams šādam topikam būs piekrišana.
Padalamies ar savām receptēm un gudrībām aliņa brūvēšanā.
Mans variants:
1 burciņa iesala ekstrakta
3,5l ūdens
5 ēd. karotes medus
3 ēd. karotes kaltētu apiņu ziedkopas (var nopirkt aptiekās)
1 ēd. karote kaltētas piparmētras
to visu katlā karsē un samaisa un vāra 5 min. Kad padziest, tad pievieno nepilnu tējkaroti raugu (slapjo). Kad atdziest, tad nokāš un tur 2-3 (jāskatās pēc garšas) dienas istabas temperatūrā. Tad atdzesē un ņem iekšā!

[ Šo ziņu laboja Peecis, 02 Jun 2009, 21:10:05 ]

Offline
Peecis
02. Jun 2009, 21:11 #2

Kopš: 27. Jan 2003

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2309

Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI

Tie apiņi un raugs jāliek piesardzīgi- nepilnas karotes. Man bija laikam par daudz pielikušies.
Offline
JG25
02. Jun 2009, 21:14 #3

Kopš: 31. Dec 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 801

Braucu ar: E61 XD


02 Jun 2009, 21:11:50 Peecis rakstīja:
Tie apiņi un raugs jāliek piesardzīgi- nepilnas karotes. Man bija laikam par daudz pielikušies.


slapjo raugu wtf ?
Offline
Peecis
02. Jun 2009, 21:15 #4

Kopš: 27. Jan 2003

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2309

Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI


02 Jun 2009, 21:12:35 GreenBerg rakstīja:
hmm, izklausaas interesanti. Varbūt jāpamēģina Jāņos. Cik stiprs tas pasākums sanāk?

To stiprumu jau tik uz izjūtu var noteikt- grūti pateikt. Man sanāca noturēt 4 dienas nenokāstu un bija pa traku- rūgts un stiprs.
Offline
oose
02. Jun 2009, 21:15 #5

Kopš: 16. Dec 2006

Ziņojumi: 4190

Braucu ar:

nez, man nelabas atmiņas ar to mājas alu...
Offline
Peecis
02. Jun 2009, 21:15 #6

Kopš: 27. Jan 2003

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2309

Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI


02 Jun 2009, 21:14:45 JG25 rakstīja:

02 Jun 2009, 21:11:50 Peecis rakstīja:
Tie apiņi un raugs jāliek piesardzīgi- nepilnas karotes. Man bija laikam par daudz pielikušies.


slapjo raugu wtf ?

Nu kā- ir rauga pulveris un ir raugs paciņās.
Offline
martinsg
02. Jun 2009, 21:16 #7

Kopš: 21. Feb 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 1307

Braucu ar: prieku

Eu džeki no kādām kartoškām vislabāk taisīt kandžu?

Labi, pietiek

Pašbrūvētais alus tāpat kā mājas vīns
Pats domāju, ka būs uz Jāņiem jāsabrūvē kādu muciņu
Offline
Peecis
02. Jun 2009, 21:16 #8

Kopš: 27. Jan 2003

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2309

Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI


02 Jun 2009, 21:15:44 oose rakstīja:
nez, man nelabas atmiņas ar to mājas alu...

Ir jau tā, bet vajag prātīgi...
Offline
martinsg
02. Jun 2009, 21:18 #9

Kopš: 21. Feb 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 1307

Braucu ar: prieku


02 Jun 2009, 21:16:17 Peecis rakstīja:

02 Jun 2009, 21:15:44 oose rakstīja:
nez, man nelabas atmiņas ar to mājas alu...

Ir jau tā, bet vajag prātīgi...


Ir svarīgi zināt savu mēru, ka negadās izdzert par maz!
Offline
Juzix
02. Jun 2009, 21:20 #10

Kopš: 22. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 1559

Braucu ar: m20


02 Jun 2009, 21:15:07 Peecis rakstīja:

02 Jun 2009, 21:12:35 GreenBerg rakstīja:
hmm, izklausaas interesanti. Varbūt jāpamēģina Jāņos. Cik stiprs tas pasākums sanāk?

To stiprumu jau tik uz izjūtu var noteikt- grūti pateikt. Man sanāca noturēt 4 dienas nenokāstu un bija pa traku- rūgts un stiprs.

Nokāšana notiek caur marli?

Varbūt tiešām jāpamēģina

-----------------
Offline
mareksb
02. Jun 2009, 21:22 #11

Kopš: 10. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 15296

Braucu ar: ar itaļu mini ferari

isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta
Offline
Juzix
02. Jun 2009, 21:25 #12

Kopš: 22. Mar 2006

No: Rīga

Ziņojumi: 1559

Braucu ar: m20


02 Jun 2009, 21:22:41 mareksb rakstīja:
isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta
Zinu, ka ļoti sen tirgoja puslitra burciņas. A tagad nezinu

-----------------
Offline
dzejnieks
02. Jun 2009, 21:25 #13

Kopš: 12. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 4183

Braucu ar: ņAudi TDI - Dieselpower, Renault Master (RIX 02)

Nu jopcik, sēdēsiet ar sāpošiem vēderiem uz poda, vot jums visa līgošana

Bet ja nopietni, tad nav dzerts pašbrūvēts aliņš, jo vienmēr ar mučelēm braucām pēc Užavnieka..
Offline
Ingunina
02. Jun 2009, 21:26 #14

Kopš: 04. Apr 2008

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2088

Braucu ar: 528 iA

Vajag ietrenēt roku, lai uz Jāņiem alus nav jālej ārā, bet sanāk garšīgs!

-----------------
Ģeniāla savā vienkāršībā un vienkārša savā ģenialitātē!
Offline
ozo
02. Jun 2009, 21:26 #15

Kopš: 27. Oct 2005

Ziņojumi: 18921

Braucu ar: Braucu ar

cik apm. graadi sitam alum naaak?
Offline
dzejnieks
02. Jun 2009, 21:26 #16

Kopš: 12. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 4183

Braucu ar: ņAudi TDI - Dieselpower, Renault Master (RIX 02)


02 Jun 2009, 21:25:18 Juzix rakstīja:

02 Jun 2009, 21:22:41 mareksb rakstīja:
isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta
Zinu, ka ļoti sen tirgoja puslitra burciņas. A tagad nezinu


Agrāk varēja dabūt Daugavgrīvas 80/82 , kā tagad nezinu...
Offline
Ingunina
02. Jun 2009, 21:26 #17

Kopš: 04. Apr 2008

No: Aizkraukle

Ziņojumi: 2088

Braucu ar: 528 iA


02 Jun 2009, 21:22:41 mareksb rakstīja:
isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta

jebkurā veikalā puslitra burkās!

-----------------
Ģeniāla savā vienkāršībā un vienkārša savā ģenialitātē!
Offline
mareksb
02. Jun 2009, 21:28 #18

Kopš: 10. May 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 15296

Braucu ar: ar itaļu mini ferari

reku normalam tilpumam recepte ; Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas
sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.
Offline
barracuda
02. Jun 2009, 21:29 #19

Kopš: 07. Jun 2007

Ziņojumi: 11777

Braucu ar:

aizbrauciet labāk pēc brenguļu alus, viņi to procesu nedaudz labāk māk ! . tikai mēmākajā rindā jāstāv ! . kurš spēs izdzert vairāk par 1,5L būs varonis ! . nedaudz skeptisks pasākums man liekas tas mājas alus, ja no burkām k-kādām maksimas. ja ir vecaissencis kurš visu gadu palēnām to procesu pulē un pats vāc visus produktus un audzē tad ir
Offline
IELEJAM
02. Jun 2009, 21:30 #20

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3221

Braucu ar: prieku

Tas gan nav alus, bet padzēriens labs. Tā nosaukums ir ZVANIŅŠ.
Iesākumam no piena steķa nosper tukšo piena transportkannu. Veikalā nopērk 1 kilogramu cukura, 1kg zirņu un 2 kastes (40 x 0,5 l) limonādes zvaniņš. Visu mauc iekšā kannā un samaisa, tad kannu liek uz 1 nedēļu siltos graudos (recepte nāk no laikiem, kad lauku brālēns strādāja kolhoza kaltē). Pēc nedēļas kāš caur marli un lej 3litru burkās. Dzer atdzesētu, kad ir laiks atdzesēt. Sajūtas neaprakstāmas.
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, kolhozs, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4