Online
Pašreiz BMWPower skatās 107 viesi un 10 reģistrēti lietotāji.
|
Tēma: Pašbrūvēta alus receptes
Autors | Ziņojums |
Peecis | | Kopš: 27. Jan 2003
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2309
Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI
| Tā kā Jāņi tuvojas un vasara kā tāda, tad domājams šādam topikam būs piekrišana.
Padalamies ar savām receptēm un gudrībām aliņa brūvēšanā.
Mans variants:
1 burciņa iesala ekstrakta
3,5l ūdens
5 ēd. karotes medus
3 ēd. karotes kaltētu apiņu ziedkopas (var nopirkt aptiekās)
1 ēd. karote kaltētas piparmētras
to visu katlā karsē un samaisa un vāra 5 min. Kad padziest, tad pievieno nepilnu tējkaroti raugu (slapjo). Kad atdziest, tad nokāš un tur 2-3 (jāskatās pēc garšas) dienas istabas temperatūrā. Tad atdzesē un ņem iekšā![ Šo ziņu laboja Peecis, 02 Jun 2009, 21:10:05 ] | Offline | | |
Peecis | | Kopš: 27. Jan 2003
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2309
Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI
| Tie apiņi un raugs jāliek piesardzīgi- nepilnas karotes. Man bija laikam par daudz pielikušies. | Offline | | |
JG25 | | Kopš: 31. Dec 2008
No: Rīga
Ziņojumi: 801
Braucu ar: E61 XD
|
02 Jun 2009, 21:11:50 Peecis rakstīja:
Tie apiņi un raugs jāliek piesardzīgi- nepilnas karotes. Man bija laikam par daudz pielikušies.
slapjo raugu wtf ? | Offline | | |
Peecis | | Kopš: 27. Jan 2003
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2309
Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI
|
02 Jun 2009, 21:12:35 GreenBerg rakstīja:
hmm, izklausaas interesanti. Varbūt jāpamēģina Jāņos. Cik stiprs tas pasākums sanāk?
To stiprumu jau tik uz izjūtu var noteikt- grūti pateikt. Man sanāca noturēt 4 dienas nenokāstu un bija pa traku- rūgts un stiprs. | Offline | | |
oose | | Kopš: 16. Dec 2006
Ziņojumi: 4190
Braucu ar:
| nez, man nelabas atmiņas ar to mājas alu... | Offline | | |
Peecis | | Kopš: 27. Jan 2003
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2309
Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI
|
02 Jun 2009, 21:14:45 JG25 rakstīja:
02 Jun 2009, 21:11:50 Peecis rakstīja:
Tie apiņi un raugs jāliek piesardzīgi- nepilnas karotes. Man bija laikam par daudz pielikušies.
slapjo raugu wtf ?
Nu kā- ir rauga pulveris un ir raugs paciņās. | Offline | | |
martinsg | | Kopš: 21. Feb 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 1307
Braucu ar: prieku
| Eu džeki no kādām kartoškām vislabāk taisīt kandžu?
Labi, pietiek
Pašbrūvētais alus tāpat kā mājas vīns
Pats domāju, ka būs uz Jāņiem jāsabrūvē kādu muciņu | Offline | | |
Peecis | | Kopš: 27. Jan 2003
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2309
Braucu ar: 02’ 530dA M Touring Individual Messing, A8 D2 4.2q un Passat B5 Variant TDI
|
02 Jun 2009, 21:15:44 oose rakstīja:
nez, man nelabas atmiņas ar to mājas alu...
Ir jau tā, bet vajag prātīgi... | Offline | | |
|
martinsg | | Kopš: 21. Feb 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 1307
Braucu ar: prieku
|
02 Jun 2009, 21:16:17 Peecis rakstīja:
02 Jun 2009, 21:15:44 oose rakstīja:
nez, man nelabas atmiņas ar to mājas alu...
Ir jau tā, bet vajag prātīgi...
Ir svarīgi zināt savu mēru, ka negadās izdzert par maz! | Offline | | |
Juzix | | Kopš: 22. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 1559
Braucu ar: m20
|
02 Jun 2009, 21:15:07 Peecis rakstīja:
02 Jun 2009, 21:12:35 GreenBerg rakstīja:
hmm, izklausaas interesanti. Varbūt jāpamēģina Jāņos. Cik stiprs tas pasākums sanāk?
To stiprumu jau tik uz izjūtu var noteikt- grūti pateikt. Man sanāca noturēt 4 dienas nenokāstu un bija pa traku- rūgts un stiprs.
Nokāšana notiek caur marli?
Varbūt tiešām jāpamēģina
-----------------
| Offline | | |
mareksb | | Kopš: 10. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 15296
Braucu ar: ar itaļu mini ferari
| isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta | Offline | | |
Juzix | | Kopš: 22. Mar 2006
No: Rīga
Ziņojumi: 1559
Braucu ar: m20
|
02 Jun 2009, 21:22:41 mareksb rakstīja:
isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta
Zinu, ka ļoti sen tirgoja puslitra burciņas. A tagad nezinu
-----------------
| Offline | | |
dzejnieks | | Kopš: 12. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 4183
Braucu ar: ņAudi TDI - Dieselpower, Renault Master (RIX 02)
| Nu jopcik, sēdēsiet ar sāpošiem vēderiem uz poda, vot jums visa līgošana
Bet ja nopietni, tad nav dzerts pašbrūvēts aliņš, jo vienmēr ar mučelēm braucām pēc Užavnieka.. | Offline | | |
Ingunina | | Kopš: 04. Apr 2008
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2088
Braucu ar: 528 iA
| Vajag ietrenēt roku, lai uz Jāņiem alus nav jālej ārā, bet sanāk garšīgs!
----------------- Ģeniāla savā vienkāršībā un vienkārša savā ģenialitātē! | Offline | | |
ozo | | Kopš: 27. Oct 2005
Ziņojumi: 18921
Braucu ar: Braucu ar
| cik apm. graadi sitam alum naaak? | Offline | | |
dzejnieks | | Kopš: 12. Dec 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 4183
Braucu ar: ņAudi TDI - Dieselpower, Renault Master (RIX 02)
|
02 Jun 2009, 21:25:18 Juzix rakstīja:
02 Jun 2009, 21:22:41 mareksb rakstīja:
isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta
Zinu, ka ļoti sen tirgoja puslitra burciņas. A tagad nezinu
Agrāk varēja dabūt Daugavgrīvas 80/82 , kā tagad nezinu... | Offline | | |
|
Ingunina | | Kopš: 04. Apr 2008
No: Aizkraukle
Ziņojumi: 2088
Braucu ar: 528 iA
|
02 Jun 2009, 21:22:41 mareksb rakstīja:
isteniba laba doma kur var dabut to ;iesala ekstrakta
jebkurā veikalā puslitra burkās!
----------------- Ģeniāla savā vienkāršībā un vienkārša savā ģenialitātē! | Offline | | |
mareksb | | Kopš: 10. May 2007
No: Rīga
Ziņojumi: 15296
Braucu ar: ar itaļu mini ferari
| reku normalam tilpumam recepte ; Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas
sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs. | Offline | | |
barracuda | | Kopš: 07. Jun 2007
Ziņojumi: 11777
Braucu ar:
| aizbrauciet labāk pēc brenguļu alus, viņi to procesu nedaudz labāk māk ! . tikai mēmākajā rindā jāstāv ! . kurš spēs izdzert vairāk par 1,5L būs varonis ! . nedaudz skeptisks pasākums man liekas tas mājas alus, ja no burkām k-kādām maksimas. ja ir vecaissencis kurš visu gadu palēnām to procesu pulē un pats vāc visus produktus un audzē tad ir | Offline | | |
IELEJAM | | Kopš: 28. Jan 2008
Ziņojumi: 3221
Braucu ar: prieku
| Tas gan nav alus, bet padzēriens labs. Tā nosaukums ir ZVANIŅŠ.
Iesākumam no piena steķa nosper tukšo piena transportkannu. Veikalā nopērk 1 kilogramu cukura, 1kg zirņu un 2 kastes (40 x 0,5 l) limonādes zvaniņš. Visu mauc iekšā kannā un samaisa, tad kannu liek uz 1 nedēļu siltos graudos (recepte nāk no laikiem, kad lauku brālēns strādāja kolhoza kaltē). Pēc nedēļas kāš caur marli un lej 3litru burkās. Dzer atdzesētu, kad ir laiks atdzesēt. Sajūtas neaprakstāmas. | Offline | | |
|
Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, kolhozs, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4
|