Sportisks un ekonomisks BMW hibrīds

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (51)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    30-08-2009

    Kompānija „BMW” publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar konceptuālu ekoloģiski tīro un sportisko automobili „BMW Vision EfficienctDynamics Concept”, kas plašākai publikai tiks prezentēts septembrī Frankfurtes autoizstādē. Prototips aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno dīzeļdzinēju un divus elektromotorus ar litija polimēra akumulatoriem.

    :

    ::
    :
    „BMW Vision EfficienctDynamics Concept” kupeja ar 2+2 sēdvietu formulu demonstrē „BMW ActiveHybrid” tehnoloģiju un sportisku automobiļu nākotni, kas nodrošina pirmšķirīgu dinamiku ar tajā pašā laikā ļoti ekonomisku un ekoloģiski tīru spēka agregātu.

    :
    ::
    :
    „BMW” prototips aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 1,5-litru trīscilindru turbopūtes dīzeļdzinēju (163 ZS, 290 Nm) un divus elektromotorus – pa vienam uz katras riteņu ass. Pilnpiedziņas automobiļa kopējā jauda sasniedz 356 zirgspēkus, bet maksimālais griezes moments – 800 Nm.

    :
    ::
    :
    Kā norāda autoražotājs, tad „BMW Vision EfficienctDynamics Concept” no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,8 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Šādi raksturlielumi salīdzināmi ar sportisko „BMW M3” modeli. Tomēr atšķirībā no tā, koncepts ir ekoloģiski tīrāks, uz nobraukto kilometru izplūdē radot vien 99 gramus CO2, kā arī krietni ekonomiskāks, jo vidēji patērē 3,76 litrus dīzeļa uz 100 km.

    :
    ::
    :
    Tā kā „BMW Vision EfficienctDynamics Concept” ir hibrīds, ko iespējams uzlādēt arī no tradicionālās mājsaimniecības elektrorozetes, tad tas spējīgs braukt tikai ar elektromotoru vilkmi. Bez atkārtotas uzlādes prototips var nobraukt aptuveni 50 kilometru, bet tā uzlādei no Eiropas standarta elektrotīkla (220V, 16A) būs nepieciešamas vien divarpus stundas. Turklāt litija polimēru akumulatori tiek lādēti arī braukšanas laikā no bremžu enerģijas reģenerācijas sistēmas un dīzeļdzinēja.

    :
    ::
    :
    Arī citās jomās konceptam izmantotas vēl nebijušas inovācijas. Piemēram, salonā ir trīsdimensiju „Head-Up” projicēšanas ekrāns ar primāro mērinstrumentu rādījumiem. Durvju logi un panorāmas jumts izgatavots no polikarbonāta stikla, kas automātiski aptumšojas spilgtas gaismas gadījumā.

    :
    ::
    :
    Piedāvājam noskatīties „BMW” sagatavoto video sižetu par šo konceptu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties