Principiāli jaunā Mercedes-Benz C-klase

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (36)
  • Drukāt
  • 25-01-2007

    Kompānija „Mercedes-Benz” izstrādājusi principiāli jaunās paaudzes C-klases modeli, kas konkurē ar „BMW” 3 .sēriju un „Audi A4”. Līdzšinējās paaudzes modelis bijis visai populārs un no 2000.gada tas samontēts vairāk kā 1,4 miljonos vienību.

    Visupirms jāatzīmē, ka jaunais C-klases modelis ir jūtami pieaudzis gabarītu ziņā – automobiļa kopgarums palielināts par 55 milimetriem, riteņu bāze par 45 mm, bet platums par 42 mm, salīdzinot ar priekšteci. Pateicoties tam, būtiski palielinājusies salona ietilpība. Tāpat inženieri piestrādājuši pie virsbūves aerodinamikas, kā aerodinamiskās pretestības koeficients samazināts līdz 0,27, kas ir labākais rādītājs šajā klasē.

    :

    ::
    :

    Ārēji jaunums atgādina daudz dārgākos „Mercedes-Benz” markas modeļus, it īpaši CL kupeju un S-klases sedanu. Tāpat, izstrādājot virsbūves dizainu, būtiska uzmanība tika vērsta uz paaugstinātu drošības līmeni, palielinot deformācijas zonas, kas slāpē enerģiju sadursmes laikā.

    :

    ::
    :

    Jau bāzes komplektācijā jaunais C-klases modelis iegūs septiņus drošības spilvenus un aktīvos galvasbalstus. Vēl viens interesants jauninājums jaunajai C-klasei ir drošības sistēma „Pre-Safe”, kas līdz šim tika uzstādīta tikai dārgākos modeļos. Gadījumā, ja sadursme ir neizbēgama, sistēma patstāvīgi nospriego drošības jostas, izmaina sēdekļa atzveltnes regulējumu uz optimālāko un sagatavojas aktivizēt drošības spilvenus.

    :

    ::
    :

    Jaunās paaudzes „Mercedes-Benz C-Class” būs pieejams ar plašu benzīna un dīzeļa dzinēju gammu. Bāzes versijas iegūs 1,8- un divu litru benzīna dzinēju ar mehānisko kompresoru, kas ļauj attīstīt attiecīgi 156 un 184 zirgspēkus. Dārgākām modifikācijām tiek piedāvāti sešcilindru motori ar 2,3- (204 ZS), 2,8- (231 ZS) un 3,5-litru (272 ZS) darba tilpumu.

    :

    ::
    :

    Starp dīzeļa spēka agregātiem pircējiem tiek piedāvāti četrcilindru dzinēji ar divu (136 ZS) un 2,2-litru (170 ZS) tilpumu. Tāpat būs pieejams 3,2-litru sešcilindru motors ar 224 ZS jaudu.

    Visbeidzot, jaudīgākā versija, tāpat kā līdz šim, būs „AMG” nodaļas sagatavota. Tā jaunajam C-klases modelim paredzējusi uzstādīt 6,3-litru atmosfērisko V8 dzinēju, kas attīsta 450 zirgspēku jaudu un 600 Nm maksimālo griezes momentu.

    :

    ::
    :

    Turklāt pirmo reizi šīs klases automobilis iegūs sistēmu, kas maina balstiekārtas cietību, kas tiek regulēta automātiski atkarībā no braukšanas stila. Kā apgalvo autoražotājs, tad stūres vadība šeit kļuvusi daudz asāka, izmainot stūres iekārtas pārnesumu attiecību.

    :

    ::
    :

    Arī salons, pēc izstrādātāju vārdiem, esot kļuvis daudz komfortablāks – jaunajā „Mercedes-Benz C-Class” modelī pieejama trīsjoslu klimata kontrole un komplicēta multimediju sistēma, kas ietver 4,5-collu šķidro kristālu ekrānu viduskonsolē, DVD atskaņotāju un četru gigabaitu cietni mūzikas saglabāšanai.

    :

    ::
    :

    Jaunā „Mercedes-Benz C-Class” sedana tirdzniecība tiks uzsākta jau šāgada pavasarī, bet universāļa – septembrī. Sedans ar benzīna dzinēju Vācijā maksās no 29’998 eiro, bet ar dīzeļdzinēju – no 31’892 eiro.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties