Padomi, kā saglabāt savu BMW tehniskā kārtībā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Lai došanās ceļā būtu droša, automašīnu jāuztur tehniskā kārtībā. Lasi un uzzini noderīgus padomus!

    BMWPower.lv,
    24-02-2024

    Automašīnas iegāde ir nozīmīgs ieguldījums, un, lai nodrošinātu tās ilgmūžību un optimālu veiktspēju, ļoti svarīga ir tās pareiza apkope. Regulāra tehniskā apkope un aktīva auto kopšana ir galvenie faktori, lai nodrošinātu, ka Jūsu BMW transportlīdzeklis ir uzticams uz ceļa.

    Neatkarīgi no tā vai dodaties uz lielveikalu vai Klondaika casino, lai došanās ceļā būtu droša, automašīnu jāuztur tehniskā kārtībā. Šajā rakstā aplūkosim praktiskus padomus, kā uzturēt savu BMW tehniskā kārtībā, lai braukšana būtu vienmērīga un bez raizēm.

    1. Plānotā apkope
    Sastādiet regulārās tehniskās apkopes grafiku, pamatojoties uz Jūsu BMW rokasgrāmatu. Regulāri pārbaudiet un nomainiet svarīgākās sastāvdaļas, piemēram, motora eļļu, filtrus un aizdedzes sveces. Ievērojot ražotāja ieteikumus, varat izvairīties no bojājumiem un nodrošināt efektīvu automašīnas darbību.

    2. Regulāri pārbaudiet automašīnas riepas
    Jūsu BMW automašīnai ir regulāri jāpārbauda riepas, jo tas ir svarīgs drošības aspekts. Riepu spiediena pārbaude ir īpaši svarīga, jo tas ir viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā uzlabot automašīnas veiktspēju un samazināt avāriju risku.
    Ja riepām ir pārāk mazs spiediens, tās var kļūt plakanas un deformēties. Tas var izraisīt sliktu saķeri, palielināt bremzēšanas ceļu un pat izraisīt riepu plīsumu. Riepām, kurām ir pārāk liels spiediens, ir tendence nodilt nevienmērīgi, kas var izraisīt nestabilitāti uz ceļa.
    Riepu spiedienu ir jāpārbauda vismaz reizi mēnesī, kā arī katru reizi, ja dodaties garākos izraucienos. Riepu spiedienam jābūt atbilstošam ražotāja norādījumiem, kas parasti ir norādīti automašīnas lietošanas instrukcijā vai uz riepu sānu malas.

    3. Bremžu sistēmas apkope
    Labi funkcionējoša BMW bremžu sistēma ir ļoti svarīga Jūsu drošībai. Regulāri pārbaudiet bremžu klučus, diskus un bremžu šķidruma līmeni. Ja pamanāt neparastus trokšņus vai samazinājušos bremzēšanas efektivitāti, konsultējieties ar profesionāli, lai veiktu rūpīgu pārbaudi un nepieciešamo remontu.

    4. Šķidrumu pārbaude
    Pārbaudiet svarīgākos šķidrumus, piemēram, dzinēja dzesēšanas šķidrumu, transmisijas šķidrumu, bremžu šķidrumu un stūres pastiprinātāja šķidrumu. Pareiza šķidruma līmeņa uzturēšana ir ļoti svarīga, lai novērstu pārkaršanu, nodrošinātu vienmērīgu pārnesumu pārslēgšanu un saglabātu vispārējo transportlīdzekļa tehnisko stāvokli.

    Šķidrumi, kas jāpārbauda automašīnai:
    • Motoreļļa – Motoreļļu izmanto dzinēja kustīgo daļu eļļošanai un aizsardzībai.
    • Dzesēšanas šķidrums - Dzesēšanas šķidrums palīdz atdzesēt motoru un novērst tā pārkaršanu.
    • Bremžu šķidrums - Bremžu šķidrums palīdz bremžu sistēmai darboties efektīvi.
    • Stūres pastiprinātāja eļļa – Stūres pastiprinātāja eļļa palīdz vieglāk pagriezt stūri.
    • Transmisijas šķidrums – Transmisijas šķidrums ieeļļo pārnesumkārbas saskares elementus, izvada gan netīrumus, gan nodiluma produktus, kā arī palīdz tai atdzist.
    • Vējstiklu šķidrums - Vējstiklu šķidrums palīdz nomazgāt vējstiklu un nodrošināt labu redzamību.

    5. Akumulatora pamatprincipi
    Lai novērstu koroziju, regulāri pārbaudiet Jūsu BMW akumulatoru un notīriet spailes. Ja akumulators ir vecāks par trim gadiem vai uzrāda vājuma pazīmes, apsveriet tā nomaiņu, lai izvairītos no negaidītiem bojājumiem.

    6. Gaismas un signāli
    Pareizs apgaismojums ir būtisks Jūsu un citu satiksmes dalībnieku drošībai. Regulāri pārbaudiet visus lukturus, tostarp priekšējos lukturus, bremžu lukturus, pagrieziena signālus un avārijas gaismas. Nekavējoties nomainiet visas izdegušās spuldzes.

    7. Neaizmirstiet par logu slotiņām
    Laba redzamība ir ļoti svarīga drošai braukšanai. Pārbaudiet, vai Jūsu BMW logu slotiņas nav nolietojušies, un nomainiet tos, ja tās efektīvi neattīra stiklu. Regulāri uzpildiet arī vējstikla šķidrumu, lai nodrošinātu skaidru skatu jebkuros laika apstākļos.

    8. Gaisa filtra maiņa
    Gaisa filtri jāmaina regulāri, lai nodrošinātu, ka tie darbojas pareizi. Mainīšanas biežums ir atkarīgs no BMW modeļa un lietošanas apstākļiem. Parasti auto gaisa filtru ieteicams mainīt ik pēc 10 000–20 000 km.

    9. Brauciet atbildīgi
    Jūsu braukšanas paradumiem ir liela nozīme Jūsu automašīnas ilgtspējai. Izvairieties no agresīvas braukšanas, pēkšņas apstāšanās un pārmērīgas ātruma pārsniegšanas. Maigs paātrinājums un palēninājums veicina degvielas ekonomiju un samazina transportlīdzekļa sastāvdaļu nodilumu.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties