Jaunais 'BMW M4 CS' ar 550 ZS un par 20 kg vieglāks

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    09-05-2024

    Jaunais “BMW M4 CS” apvieno modernu aprīkojumu ar ekskluzīvām dizaina iezīmēm. Modelim raksturīgā dzinēja veiktspēja, astoņu pakāpju “M Steptronic” pārnesumkārba un “M xDrive” pilnpiedziņa piešķir jaunajam “BMW M4 CS” īpašu dinamiku.


    Veiktie atjauninājumi nodrošina “M” modelim raksturīgo veiktspēju, kur dominējošais faktors ir tūlītēja jaudas padeve, kas turpinās, automobilim sasniedzot maksimālo apgriezienu diapazonu. 550 zirgspēku jaudīgais dzinējs nodrošina iespaidīgu paātrinājumu – “BMW M4 CS” uzņem ātrumu no 0 līdz 100 km/h tikai 3,4 sekundēs, savukārt no 0 līdz 200 km/h – 11,1 sekundē.


    Jaunā modeļa viedā pilnpiedziņas tehnoloģija vienmērīgi sadala motora jaudu starp priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem. “BMW M4 CS” šasijas tehnoloģija ir precīzi pielāgota dzinēja veiktspējas raksturlielumiem, vispārējai automobiļa koncepcijai un tā svara sadalījumam. Adaptīvās balstiekārtas un elektroniski vadāmie amortizatori, kā arī elektromehāniskā “M Servotronic” stūres iekārta ar mainīgu pārnesumu un integrētā bremžu sistēma nodrošina modelim raksturīgo braukšanas dinamiku.


    Jaunā “BMW M4 CS” veiktspējā liela nozīme ir plaši izmantotajiem vieglākas konstrukcijas elementiem. Automobiļa detaļās izmantota no oglekļa šķiedras izgatavota plastmasa (CFRP). Viens no piemēriem ir “karbona” jumts, kas ar savu nelielo svaru nodrošina automobiļa veiklu un dinamisku vadāmību. Šāds princips ievērots arī automobiļa salonā – pārslēgšanas sviras aiz stūresrata un salona apdares elementi arī ir izgatavoti no CFRP. Kopumā vieglākas konstrukcijas materiāli samazina automobiļa svaru par aptuveni 20 kg, salīdzinot, piemēram, ar “BMW M4 Competition”.


    “BMW M4 CS” atklāj savu unikālo raksturu ar virkni individuāla dizaina elementiem. Uzmanību piesaistoši priekšējie lukturi papildina jaunā modeļa dizainu. Aizmugurējie lukturi ir vizuāli izteiksmīgi, un izmantotā “Laserlight” tehnoloģija ne tikai rada spēcīgu starojumu, bet arī izceļas ar sarežģītiem optisko šķiedru gaismas blokiem, radot pamanāmu 3D efektu. Pateicoties augstas kvalitātes materiāliem un ekskluzīviem dizaina elementiem, “M4 CS” apvieno modelim raksturīgo sportisko garu ar dažādām komforta funkcijām, kas paredzētas, pārvietojoties ikdienā.


    Jaunākā “BMW iDrive” sistēmas versija, kas balstīta uz “BMW Operating System 8.5”, nodrošina intuitīvu dažādu automobiļa funkciju vadību. BMW izliektais displejs ir vērsts pret autovadītāju, tādējādi saglabājot visu uzmanību notiekošajam uz ceļa. Papildus “M” sērijas automobiļiem raksturīgajai grafikai sistēma tagad piedāvā arī jaunu automātiskās klimata kontroles vadības veidu: temperatūras un ventilācijas iestatījumus, kā arī sēdekļu apsildi var kontrolēt ar pieskārienu vai ar balss komandu.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties